Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

BRC & ενδειξη υπολοιπου καυσιμου

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: BRC & ενδειξη υπολοιπου καυσιμου

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 05 Φεβ, 2016 22:03

Τι γίνεται τελικά με τα λαμπακια της δεξαμενής BRC.
Όταν άρχισε να αναβοσβήνει το τελευταιο λαμπακι πέρναγα κοντα απο ένα πρατηριο και είπα να φουλάρω.
Ενω φούλαρα το τελευταιο λάμπακι συνέχισε να αναβοσβήνει σαν να μην έβαλε καθόλου καυσιμο μέσα.
Για να μην σας τα πολυλογώ τα λαμπακια επανήλθαν αναψαν όλα την άλλη μέρα δηλαδή μετα απο 12-14 ώρες.

Τελικά τι φταίει η πίεση που είχε η αντλία του συγκεκριμένου πρατηρίου ή άρχισε να τα παίζει το φλοτερ?
Θεωρητικά έχω λιγα χιλιομετρα μονο 41.000km με LPG σε 19 μήνες
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 05 Φεβ, 2016 23:31

tripas έγραψε:Τι γίνεται τελικά με τα λαμπακια της δεξαμενής BRC.
Όταν άρχισε να αναβοσβήνει το τελευταιο λαμπακι πέρναγα κοντα απο ένα πρατηριο και είπα να φουλάρω.
Ενω φούλαρα το τελευταιο λάμπακι συνέχισε να αναβοσβήνει σαν να μην έβαλε καθόλου καυσιμο μέσα.
Για να μην σας τα πολυλογώ τα λαμπακια επανήλθαν αναψαν όλα την άλλη μέρα δηλαδή μετα απο 12-14 ώρες.

Τελικά τι φταίει η πίεση που είχε η αντλία του συγκεκριμένου πρατηρίου ή άρχισε να τα παίζει το φλοτερ?
Θεωρητικά έχω λιγα χιλιομετρα μονο 41.000km με LPG σε 19 μήνες

Άρχισε να τα παίζει το φλοτέρ. Μπορεί να μη σου το ξανακάνει άμεσα αλλά η κατάληξη είναι να παίρνει παραπάνω από 80%. Άλλαξα πρόσφατα την ηλεκτροβαλβίδα BRC για τον ίδιο λόγο. (κόστος 70 ευρώ σύνολο) Βέβαια έχω κάνει 84000 με αέριο αλλά αυτό δεν έχει πάντα σημασία.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό tripas » Τετ 24 Φεβ, 2016 21:40

Σήμερα μετα απο φουλάρισμα σε AVIN η δεξαμενη πήρα 50,3 ltr το θεωρητικο maximum είναι 50,5lt και τα λαμπακια δουλέυουν κανονικα απο την αρχή επομένως το φλοτερ μαλλον δουλευει μια χαρα.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό vdgle » Πέμ 16 Ιουν, 2016 21:46

Αν και δεν έχω αδειάσει ακόμα το πρώτο μου γέμισμα ,παρατηρώ και εγώ πως η ένδειξη με τα τέσσερα λεντακια είναι κουκουρουκου.
Δεξαμενή 55 λίτρων σε μόλις 27 χλμ έσβησε το πρώτο led ενώ μετά από 40χλμ έσβησε το δεύτερο. Σε λιγότερο από εκατό έσβησε και το τρίτο και έτσι με λιγότερο από 200χλμ στο σύνολο έχω μολις ένα led αναμμένο.
Με τον τεχνικό που μίλησα μου πρότεινε να μην προβούμε σε νέα ρύθμιση γιατί στο παρελθόν υπήρξαν άλλα προβλήματα σαν αυτό που περιγράφει ο φίλος παρακάτω.
Δεν ξέρω πόσα ακόμα χιλιόμετρα θα κάνω με το led να αναβοσβήνει αλλά δεν με ενθουσιάζει καθόλου η ιδέα να έχω με αυτό τον τρόπο 100-150 χλμ.
Τελικά όσοι είχατε το ίδιο πρόβλημα το λυσατε με νέα ρύθμιση;

famas έγραψε:Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα...
Στο BRC που έχει το φόκους, γεμίζω κανονικά μέχρι τέρμα (80%). Ξεκινάω και μετά από λίγο που πάει να γυρίσει σε αέριο, βλέπω ότι δείχνει πως είναι φουλ γεμισμένο, εν τούτοις τα λαμπάκια ένδειξης ποσότητας αναβοσβύνουν όλα μαζί, αλλά παραμένουν πράσινα. Το γυρίζω σε βενζίνη κινούμενος κανονικά και μετά το γυρίζω πάλι σε αέριο, αλλά τα λαμπάκια συνεχίζουν να αναβοσβύνουν όλα μαζί. Βενζίνη δεν έδειχνε να κατανάλωνε, προφανώς δούλευε με αέριο, πρόβλημα δεν μου εμφάνισε στην κίνηση. Μετά από λίγο(40 χλμ) σταμάτάω 1-2 λεπτά, χωρίς να σβύσω και έφτιαξε, τα λαμπάκι έμειναν αναμένα σταθερά. Το μάνιουαλ δεν λέει τίποτα για αυτό. Ο εγκαταστάτης είναι κλειστός για διακοπές. Ρωτάω για καμιά γνώμη. :)
vdgle

Δημοσιευσεις: 72

Δημοσίευσηαπό Candlemass » Πέμ 16 Ιουν, 2016 23:02

Ναι, χρειάζεται ρύθμιση η πολυβαλβίδα, έχει 3-4 ρυθμίσεις ανάλογα τη δεξαμενή και το σύστημα.

Εμένα χρειάστηκε 2 ρυθμίσεις με δεξαμενή 40l (=32l στο 80%) : όταν το παρέλαβα ανέβαινε μόνο στα 3 λαμπάκια, κάθε επόμενο λαμπάκι έσβηνε κάθε περίπου 110km και το κόκκινο μου κρατούσε ~150km. Το πηγα για 1η επαναρύθμιση μετά από μερικές μέρες και ενώ ανέβηκε κανονικά και στο 4ο λαμπάκι όταν γέμιζε, τα υπόλοιπα ανεβοκατέβαιναν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο όποτε ήθελαν. Στην 3η ρύθμιση ψιλοέστρωσε και δουλεύει αποδεκτά για σύστημα με φλοτέρ (=αναλογικό).
Πάντως σε όλες έβγαζα γύρω στα 370km/γέμισμα, οπότε δεν επηρεάζει κάτι ο δείκτης, μόνο το να ξέρεις πόσο περίπου έχεις αν δε μηδενίζεις το κοντέρ μετά από κάθε γέμισμα. Εμπειρικά, θα συνηθίσεις να κοιτάς τα χιλιόμετρα για να ξέρεις πόσο έχει ακόμα.
VW EOS 1.4 TSi : LandiRenzo Omegas Direct
Land Rover Freelander SE 1.8 : LandiRenzo Omegas EVO
Άβαταρ μέλους
Candlemass

Δημοσιευσεις: 128

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 47 επισκέπτες