Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Απ: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό Alxnks » Σάβ 20 Φεβ, 2016 15:19

Qgas έγραψε:Έχει σύνδεση obd το κιτ μην συνδέσεις τίποτα πάνω το τσακίζεις ..

Δηλαδή μετα την εγκατάσταση κιτ με obd "απαγορεύεται" να βάλει πανω το εργαλείο της ακόμα και η αντιπροσωπεία του οποιου αυτοκινήτου, προκειμενου για διαγνωση ή ακόμα και προληπτικά όπως ορίζει το βιβλιο service;
Alxnks

Δημοσιευσεις: 78

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 20 Φεβ, 2016 16:49

Δεν εννοει αυτο ο Qgas απλώς σου λέει ότι οσο δουλεύει σε αέριο αν θέλεις να εκμεταλλευτεις την αυτοδιόρθωση του εγκεφάλου του αεριου μην βάζεις εξωτερικο OBD reader για να βλέπεις τα fuel trims του οχηματος σου σε κινηση.

Στην αντιπροσωπεία αν πας θα δουν τα errors ,αν υπάρχουν ,σε βενζίνα και MONO επομένως μην ανυσηχείς όλα καλα θα πάνε όπως ορίζει το βιβλιο service
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό referravag » Κυρ 21 Φεβ, 2016 01:23

Ρε σεις μια ερώτηση... Είστε σίγουροι ότι η διασύνδεση του εγκεφάλου του υγραερίου είναι στη θύρα OBD που συνδέουμε το διαγνωστικό; Γιατί εγώ νομίζω ότι δεν συνδέεται εκεί το σύστημα του υγραερίου... Σε εμάς τουλάχιστον επειδή ήμουν μπροστά και έβλεπα την διαδικασία τα καλωδιάκια που έκανε "tap" ο LPGas για να κλέψει τα διάφορα σήματα (στροφές, λ, θερμοκρασία, trims κλπ) τα πήρε από την πλεξούδα του εγκέφαλου ψάνχοντας ένα ένα τα καλωδιάκια στη φύσα που κουμπώνει στον εγκέφαλο... Αν αυτά τα σήματα τα έκλεβε από την OBD και συνδέαμε διαγνωστικό θα ήταν αδύνατο να δουλέψει το αυτοκίνητο σε υγραέριο... Γιατί αν τα έπαιρνε όλα αυτά από την OBD τότε ή δεν θα λειτουργούσε το διαγνωστικό αφού θα έπαιρνε την κυριότητα του διαύλου ο εγκέφαλος του υγραερίου είτε θα έπαιρνε την κυριότητα του διαύλου το διαγνωστικό μην αφήνοντας το σύστημα υγραερίου να δουλέψει είτε θα εναλλασόταν η προτεραιότητα κάθε τόσο (δεν θυμάμαι ακριβώς πως είναι το πρωτόκολλο διαιτησίας)...

Αυτό που θα μπορούσα να κάνω για να το επιβεβαιώσω θα ήταν να πάρω το διαγνωστικό της BRC και ταυτόχρονα να συνδέσω και το bluetooth διαγνωστικό στην θύρα του αυτοκινήτου και να δω αν το μεν πρώτο δείχνει τιμές κανονικά στο πεδίο OBD του λογισμικού της BRC και για το δεύτερο αν δουλεύει στο Dashcommand... Αλλά να δώσω 60€ απλά για να κάνω τη δοκιμή ε δεν νομίζω ότι αξίζει... Μπορεί κάποιος που έχει και τα δύο να το δοκιμάσει...

Μια φορά που χρειάστηκε να συνδέσω το bluetooth διαγνωστικό που έχω πάντως, δούλευε κανονικά το Dashcommand στο iPad και σε βενζίνη και σε υγραέριο... Και το αυτοκίνητο κανονικά ενάλλασσε την λειτουργία και αυτόματα και χειροκίνητα.
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 21 Φεβ, 2016 12:37

Φίλε referravag επειδή το έχω κάνει αυτο που λες με το διαγνωστικο της BRC και εξωτερικο OBD reader της ΑΕΒ πιστεψε με το εξωτερικο OBD reader παίρνει το σήμα και στον εγκεφαλο της BRC δεν πάει τίποτα απο σήμα OBD.

ΥΓ. Έχουμε το ιδιο συστημα BRC και τον ιδιο εγκαταστατη τον Lpgas.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό gouris » Κυρ 21 Φεβ, 2016 21:51

Υπαρχει καποιο προγραμμα που μπορει μεσω Bluetooth να δειχνει το long fuel trim σε android?
To torque lite που κατεβασα δεν εχει το long αλλα μονο το short
gouris

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό referravag » Κυρ 21 Φεβ, 2016 22:01

tripas έγραψε:Φίλε referravag επειδή το έχω κάνει αυτο που λες με το διαγνωστικο της BRC και εξωτερικο OBD reader της ΑΕΒ πιστεψε με το εξωτερικο OBD reader παίρνει το σήμα και στον εγκεφαλο της BRC δεν πάει τίποτα απο σήμα OBD.

ΥΓ. Έχουμε το ιδιο συστημα BRC και τον ιδιο εγκαταστατη τον Lpgas.

Ωωω!! Σε χιλιο ευχαριστώ φίλε tripa!!! Να σε ρωτήσω... Μπορείς να μου στείλεις με ένα προσωπικό μήνυμα μια εικόνα του διαγνωστικού για το BRC; Το ψάχνω εδώ και καιρό αλλά βρίσκω διάφορα στο EBAY των 30€ και δεν ξέρω αν θα είναι συμβατά... Το γνήσιο δεν έχω καταφέρει να δω πως είναι οπτικά. Το σκέφτομαι κι εγώ μήπως το έπαιρνα να ρυθμίσουμε λίγο καλύτερα τα λαμπάκια αλλά φοβάμαι μην βγάζει λιγότερα χιλιόμετρα όπως σε κάποιο άλλο παιδί που είχε ανοίξει σχετικό θέμα...

Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση!! Άρα προτεραιότητα έχει το OBD port στο αυτοκίνητο. Αν το συνδέσεις το διαγνωστικό στο OBD του αυτοκινήτου ενώ δουλεύει σε υγραέριο τι γίνεται; Δουλεύει ή έχει πάρει την κυριότητα του διαύλου ο εγκέφαλος του υγραερίου; :)
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

Δημοσίευσηαπό tripas » Κυρ 21 Φεβ, 2016 22:24

Φίλε δεν τα έχω αγοράσει εγω διοτι το γνησιο καλωδιο κανει κανενα 120-150 Ευρω αλλα αν επικοινωνήσεις με τον αντιπροσωπο της BRC το πουλάει κανονικα .
Ο Γεραντιδης που μου το συντηρει τα έχει και το ODB AEB reader και φυσικα το γνησιο καλώδιο τou BRC P&D.

Επιπλεον ο συγχρονισμος του OBD reader έτσι τουλαχιστoν έχω διαβάσει απο τα manual και βλέπω να το κάνουν και οι αντιπροσωπιες οχηματων καλο είναι να γίνεται με κλειστο κινητηρα και το κλειδί στην θεση On εκει που είναι αναμένο το check engine και τα άλλα λαμπακια δηλαδή.

To τελευταιο που λες δεν το έχω δοκιμάσει αλλα καλο είναι να μην πολυ πειραματίζεσαι με αυτα διότι φίλος έχει καψει την θύρα OBD του εγκεφαλου του οχηματος και η ίδια η BRC στο SDI λέει:
WARNING: The connection of any diagnostic device to the OBD connector can cause serious failures to the BRC
SDI 2.0 system. If an OBD diagnostic device should be connected, the vehicle must be in “Forced petrol” mode.
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσίευσηαπό manoliss » Δευτ 22 Φεβ, 2016 09:43

καλωδιο το οποιο να είναι συμβατο θα βρεις και στο ε-μπαιει να το παρεις αν εχει και δισκο με τους ντραιβερς θα δουλεψει...με την προυποθεση ότι θα εχεις κατεβασει το πρόγραμμα για να δεις τις ρυθμισεις σου και να παρεμβεις σε αυτές εφόσον ξερεις.....
το γνησιο πρόγραμμα της κάθε εταιριας το εχει ο επίσημος αντιπρόσωπος πληρες ξεκλειδωμενο σε όλα τα μενου κα μπορει να παιξει μπαλα σε ολο το πρόγραμμα.....τα βασικα τα εχουν και τα σπασμένα όλα....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό AccelDrag » Δευτ 22 Φεβ, 2016 14:19

Alxnks έγραψε:
Qgas έγραψε:Έχει σύνδεση obd το κιτ μην συνδέσεις τίποτα πάνω το τσακίζεις ..

Δηλαδή μετα την εγκατάσταση κιτ με obd "απαγορεύεται" να βάλει πανω το εργαλείο της ακόμα και η αντιπροσωπεία του οποιου αυτοκινήτου, προκειμενου για διαγνωση ή ακόμα και προληπτικά όπως ορίζει το βιβλιο service;

Περισσότερο ρώτησα γιατί είδα μια διαφορά του 15% στην κατανάλωση την τελευταία φορά σε σχέση με τις προηγόυμενες. Ας πούμε στα 360χλμ. που συνηθως βγάζει την τελευταί φορά άντεξε 310 ενώ δεν υπήρξε ουτε διαφορα σε δρομολογια και τροπο οδηγησης.Αυτο εγινε μετα απο την συνδεση του ανταπτορα και φιβαμαι μην μπλεχτηκε καπωςο εγκεφαλος.
AccelDrag

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό referravag » Δευτ 22 Φεβ, 2016 19:42

tripas έγραψε:Φίλε δεν τα έχω αγοράσει εγω διοτι το γνησιο καλωδιο κανει κανενα 120-150 Ευρω αλλα αν επικοινωνήσεις με τον αντιπροσωπο της BRC το πουλάει κανονικα .
Ο Γεραντιδης που μου το συντηρει τα έχει και το ODB AEB reader και φυσικα το γνησιο καλώδιο τou BRC P&D.

Επιπλεον ο συγχρονισμος του OBD reader έτσι τουλαχιστoν έχω διαβάσει απο τα manual και βλέπω να το κάνουν και οι αντιπροσωπιες οχηματων καλο είναι να γίνεται με κλειστο κινητηρα και το κλειδί στην θεση On εκει που είναι αναμένο το check engine και τα άλλα λαμπακια δηλαδή.

To τελευταιο που λες δεν το έχω δοκιμάσει αλλα καλο είναι να μην πολυ πειραματίζεσαι με αυτα διότι φίλος έχει καψει την θύρα OBD του εγκεφαλου του οχηματος και η ίδια η BRC στο SDI λέει:
WARNING: The connection of any diagnostic device to the OBD connector can cause serious failures to the BRC
SDI 2.0 system. If an OBD diagnostic device should be connected, the vehicle must be in “Forced petrol” mode.

Μόλις κατάφερες να με αγχώσεις!! Λοιπόν εγώ το Bluetooth το διαγνωστικό δεν το έχω συνδέσει ποτέ παρά μόνο στις 26 Γενάρη που πήγε να αλλάξει από βενζίνη σε υγραέριο χειροκίνητα η φίλη μου πάνω σε ζόρικη ανηφόρα (Ορεινή Κορινθία) και έγινε του error το κάγκελο.. Πήγα συνέδεσα το Bluetooth διαγνωστικό που έχω στη θύρα του αυτοκινήτου με σβηστό κινητήρα και το κλειδί στη θέση ON για να δω αν έχει κρατήσει σφάλαμτα... Πράγματι είχε κρατήσει 3 σφάλματα (P1338,P1340,P1336) από τα οποία μετά από Googlarisma βρήκα ότι επρόκειτο για missfire στον 4ο κύλινδρο. Προφανώς δεν πρόλαβε η απαιτούμενη ποσότητα υγραερίου να φτάσει στον κύλινδρο και γι' αυτό και το κοκομπλόκο. Τα έσβησα αφού κράτησα screenshot από το διαγνωστικό και μετά έβαλα μπροστά με το διαγνωστικό συνδεδεμένο για να δω τι θα γίνει και αν θα ξανά εμφανίσει σφάλματα... Πήρε κανονικά μπροστά, έσβησαν και τα λαμπάκια στο καντράν και η ένδειξη "Depolution Faulty" και φάνηκε ότι δούλευε νορμαλ. Το γύρισα και σε υγραέριο και φάνηκε επίσης να δουλεύει νορμάλ... και το Bluetooth το διαγνωστικό μου έδειχνε κανονικά τιμές όσο δούλευε υγραέριο το αυτοκίνητο... Μετά από αυτό έσβησα, αποσύνδεσα το Bluetooth διαγνωστικό και ξεκινήσαμε για πίσω... Φάνηκε λίγο μπουκωμένο στην αρχή αλλά μετά από μερικά χιλιόμετρα επανήλθε και φαίνεται να δουλεύει όπως πρώτα...

Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να δουλεύει το υγραέριο από τη στιγμή που μου λες ότι "και όμως τα σήματα στροφών,λ κλπ" τα παίρνει από την ίδια θύρα... Υπάρχει ένα πρωτόκολλο διαιτησίας στο CAN-BUS βάση του οποίου δεν μπορούν προσπελαύνουν ταυτόχρονα δύο συσκευές τον δίαυλο. Μήπως ο φίλος σου επιχείρησε να το συνδέσει με τον κινητήρα σε λειτουργία υγραερίου; Γιατί εγώ το συνέδεσα σβηστό όπως θα έπρεπε να σκεφτεί κάποιος... Αν λοιπόν όπως ισχυρίζεσαι ο εγκέφαλος του υγραερίου παίρνει τις τιμές για τις στροφές ας πούμε από την OBD, τότε θα έπρεπε να έχει γκρεμιστεί το σύμπαν όταν είχα το Bluetooth διαγνωστικό συνδεδεμένο και ενεργοποίησα τη λειτουργία του υγραερίου. Μου κάνει εντύπωση γιατί παρόμοιο διαγνωστικό είχε πάρει μαζί του και ο LPGas όταν πήγε για ρύθμιση στο δρόμο... Νομίζω το Scangauge πρέπει να είχε αλλιώς κάποιο που του έμοιαζε.

Anyway δεν επιμένω καθώς δεν το γνωρίζω με ακρίβεια. Απλά τον προβληματισμό μου εκφράζω. Θέλω να πιστεύω ότι ακόμη και να μην λάμβανε δεδομένα ο εγκέφαλος του υγραερίου από την θύρα OBD όσο είχα συνδεδεμένο το δικό μου διαγνωστικό, έχει επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία και διαβάζει κανονικά τα δεδομένα απ' όταν το αποσύνδεσα και βάλαμε μπροστά την επόμενη φορά. :) Αν πάρω συμβατό διαγνωστικό καλώδιο περισσότερο για να δω αυτό το πράγμα θα το πάρω να δω δηλ ότι μου δείχνει δεδομένα από την OBD όπως πρέπει.

manoliss έγραψε:καλωδιο το οποιο να είναι συμβατο θα βρεις και στο ε-μπαιει να το παρεις αν εχει και δισκο με τους ντραιβερς θα δουλεψει...με την προυποθεση ότι θα εχεις κατεβασει το πρόγραμμα για να δεις τις ρυθμισεις σου και να παρεμβεις σε αυτές εφόσον ξερεις.....
το γνησιο πρόγραμμα της κάθε εταιριας το εχει ο επίσημος αντιπρόσωπος πληρες ξεκλειδωμενο σε όλα τα μενου κα μπορει να παιξει μπαλα σε ολο το πρόγραμμα.....τα βασικα τα εχουν και τα σπασμένα όλα....

Μανώλη έχω ψάξει στο Ebay και βρίσκω διάφορα.
1) http://www.ebay.com/itm/NEW-USB-BRC-SEQ ... 14&vxp=mtr (αυτό μου έχει γεμίσει το μάτι περισσότερο. έχουν και επίσημο site.)
2) http://www.ebay.com/itm/USB-BRC-SEQUENT ... Sw0vBUYyeI
3) http://www.ebay.com/itm/BRC-lpg-systems ... xyhodRxxML
4) http://www.ebay.com/itm/LPG-INTERFACE-U ... 85&vxp=mtr (και αυτό μου έχει κάνει κλικ λόγω τιμής αν και έχω έναν ενδοιασμό)

Βασικά είμαι μεταξύ του 1) και του 4). Θα επικοινωνήσω και με τους πωλητές. Εσύ τι μου προτείνεις Μανώλη; Το γνήσιο νομίζω μου είχε πει κανά 60άρι ο LPGas ότι το πουλάει ο αντιπρόσωπος... Τώρα δεν ξέρω σίγουρα. Και άλλο ένα παιδί (ο Γιώργος) 50-60€ το είχε πάρει παλαιότερα από το Περιστέρι.

Ρυθμίσεις εννοείται δεν έχω ιδέα και προφανώς δεν πρόκειται να βάλω χέρι... Απλά θέλω μια μέρα να μπω δίπλα με το laptop και να πάμε μια δοκιμαστική βόλτα για να βλέπω trims, πόσο %βενζίνη ψεκάζει παράλληλα και ίσως να επιχειρήσω μια καλύτερη ρύθμιση με τα λαμπάκια της ένδειξης και το τελευταίο με επιφύλαξη.

AccelDrag έγραψε:Περισσότερο ρώτησα γιατί είδα μια διαφορά του 15% στην κατανάλωση την τελευταία φορά σε σχέση με τις προηγόυμενες. Ας πούμε στα 360χλμ. που συνηθως βγάζει την τελευταί φορά άντεξε 310 ενώ δεν υπήρξε ουτε διαφορα σε δρομολογια και τροπο οδηγησης.Αυτο εγινε μετα απο την συνδεση του ανταπτορα και φιβαμαι μην μπλεχτηκε καπωςο εγκεφαλος.

Παιδιά με αφορμή αυτό το σχόλιο του φίλου AccelDrag θέλω να σταθώ και στις δικές μου παρατηρήσεις που είχα γράψει και στο άλλο topic για τις καταναλώσεις. Παρατηρούμε στα τελευταία δύο γεμίσματα που έχουμε συμπληρώσει 100άρα βενζίνη μέχρι τη μέση του ρεζερβουάρ ότι βγάζουμε παραπάνω χιλιόμετρα. Όσο βάζαμε 97άρα V-Power έβγαζε ~645χλμ το υγραέριο ενώ κάποιες ελάχιστες φορές που είχαμε βάλει απλή 95άρα είχε βγάλει 600χλμ στρογγυλά. Την περασμένη φορά που είχε μέσα V-Power Racing έβγαλε 690χλμ με την ίδια ποσότητα, ενώ στο παρόν γέμισμα που έχουμε συμπληρώσει 100άρα BP έχει φτάσει αισίως τα 670χλμ. Αναφέρομαι σε αυτονομία με λειτουργία υγραερίου ΌΧΙ συνδυαστική (βενζίνη+υγραέριο). Μετά από αυτά φαίνεται ότι και με την Ultimate την 100άρα της BP βγάζει παραπάνω χιλιόμετρα σε σχέση με την απλή 95άρα (~+90χλμ) και την 97άρα (~+45χλμ). Η διαφορά της Ultimate με την Racing είναι 15λεπτά το λίτρο εδώ οπότε εφόσον βλέπουμε παρόμοια αυτονομία με την BP θα συμπληρώνουμε BP Ultimate. Όσοι έχετε VTi μοτέρ αξίζει η 100άρα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν ευθύνονται τα περιστατικά της 26ης Ιανουαρίου για αυτό... Ότι ξαφνικά δηλ ξερυθμίστηκε ο εγκέφαλος και έγινε πιο φτωχό το μείγμα... Ακόμη και κάποιο σφάλμα να καταγράψει ο εγκέφαλος απλά θα το κρατήσει στη μνήμη του λογικά πάντα μιλώντας... Προγραμματισμό να αλλάξει από μόνος του (τους χάρτες κλπ) οποιοδήποτε σφάλμα και να συμβεί θα ήταν παράλογο... Το LTF ήταν 0 εκείνη τη μέρα (ελάχιστα χιλιοστά αρνητικό) ενώ το STF ήταν ακριβώς 0 όπως και όταν μου τα έδειχνε ο LPGas στο Laptop του μετά τα πρώτα 1500χλμ.
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
referravag

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες