Παντως Ηλια και εμενα σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα σημερα με τον εδω αντιπροσωπο της Landi Renzo, μου ειπε οτι το μεγαλυτερο μοντελο στην ουσια διαβαζει τα fuel trims μεσω της θυρας OBD II(ποσοστωση της βενζινης δια μεσου των ψεκαστων), και κανει μικρες διορθωσεις. Για ποιον λογο δεν καταλαβα, αλλα τα βελτιστα της επιλογης αυτου του συστηματος, τα απολαμβανει κυριως ο κατοχος μεγαλου κυβισμου, και εννιοτε ανω των τεσσαρων κυλινδρων.
Για ολα τα υπολοιπα "συμβατικα" οχηματα, το EVO ειναι μια αριστη επιλογη. Αυτο παλι με την σειρα του μου ειπε οτι ακολουθει σε κατασταση slave, οτι αποφασισει η κεντρικη μοναδα διαχειρισης του κινητηρα του αυτοκινητου. Οσον αφορα την ποσοστωση του καυσιμου (υγραεριο), φανταζομαι "διαβαζει" εν μερει και διαμεσου της καλωδιωσης των ψεκαστων της βενζινης. Περα απο αυτο σαφως και χρησιμοποιει και αλλες παραμετρους οπως ο αιθητηρας "λαμδα", αισθητηρας απολυτης πιεσης πολλαπλης εισαγωγης, κ.α.
Δεν ξερω φιλοι συμφορουμιτες τι να υποθεσω..... Γιατι να μην θελει να πουλα το κατα τι ακριβοτερο συστημα ο ανθρωπος και να γεμιζει περισσοτερο τις τσεπες του????
Επισης Ηλια εχω ακομη μια ερωτηση. Εσυ φαινεται να υποστηριζεις οτι περα απο το αυτοματο καλιμπραρισμα, ο τεχνικος θα πρεπει να αφιερωσει Χ χρονο στο να ρυθμισει καλυτερα το αυτοκινητο. Αυτο τωρα εμενα γιατι μου κανει μεγαλη αντιθεση με τα γραφομενα αλλού του κατασκευαστη? Δηλαδη οτι το νεο συστημα EVO ειναι ενα πολυ αξιοπιστο συστημα, το οποιο εχει σαν βαση του το ευκολο καλιμπραρισμα (auto calibration), κλπ κλπ........
Αν η κατασκευαστρια εταιρεια χρησιμοποιει αυτο το επιχειρημα σαν ατου του συστηματος, πως εσυ καταφερνεις και δεν εχεις οικονομικη ζημια απο τις Χ ωρες που θα χρειαστει να αφιερωσεις για να το ρυθμισης?
Και αν τελικα και με τον αυτοματο τροπο ρυθμισης, ο εγκαταστατης πετυχαινει ενα αξιολογο αποτελεσμα, σε τι τελικα ειναι ζημιωμενος ο πελατης? Εννοω ουσιαστικη ζημία, και οχι π.χ ενα ελαχιστα καλυτερο τραβηγμα σε καποια αλλαγη φορτιου κλπ?
Να το θεσω σε λιγο ποιο προσωπικο επιπεδο το ερωτημα? Εσενα σε τι δεν σε καλυψε σαν εγκαταστατη η αυτοματη ρυθμιση? Ποια συμπτωματα? Εξηγουμαι οτι οι ερωτησεις μου αφορουν το συστημα Omegas Evo.
Και τελος το ποιο σημαντικο ειναι οτι δεν εισαι και υποχρεωμενος να απαντησεις!
