Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 26 Φεβ, 2015 06:02

vgeo51 έγραψε:
erik36 έγραψε:Τελικά για τον κινητήρα Ζ18ΧΕR τι ισχύει;
Μπαίνει υγραέριο ή το ξεχνάω;
Κι αν μπαίνει σε πόσο καιρό έρχεται η λυπητερή;
................................

Εγώ πάντως θα σου έλεγα να μην βάλεις.
Εφόσον σοβαρές εταιρίες εγγράφως έχουν το μοτέρ σου σε black list, κανένας
εγκαταστάτης δεν μπορεί να σε επιβεβαιώσει για το αντίθετο.
...........................

Εγώ θα έλεγα στον erik και κάτι άλλο.
α)Εξαρτάται που μένης - κινείσαι και β)πόσο κοστίζει το κιτ που θα βάλης γ)πόσο χιλιόμετρα κάνης.
Εαν μένης Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο και σε περιοχή με υψηλή μέση τιμή υγραερίου είναι ρίσκο και μην το βάλης γιατί
το κέρδος είναι λίγο σε αντίθεση με Αθήνα Γιάννενα Βέροια και αλλες περιοχές με λογικές τμές που θα έχης γρήγορα
αρκετό κέρδος.
Επίσης αν το μοτέρ σου θέλει ακριβό σύστημα και μπεις σε τρυπάκια με παράλληλους ψεκασμούς λαδιέρες - ψυκτέλαια
και όλα αυτά τα εμπορικά προιόντα που μας κάνουν τη ζωή μαύρη δίνοντάς μας την ψευδαίσθηση ότι θα μας σώσουν
από το αναπάντεχο πάλι μην το κάνης.Μας έχουν φορτώσει πάρα πολλά στα κεφάλια μας και θάναι ένα ακόμη μαρτύριο
να πρέπει να θυμηθείς αν αυτό το μήνα τούβαλες τούναπ ή ψυκτέλαια ή πότε πρέπει να πας για έλεγχο να δεις αν ψεκάζει βενζίνη στις 1.500 στροφές ή αν δουλεύει σωστά η λαδιέρα και όλα αυτά τα ακαταλαβίστικα για μένα.
Τέλος αν κάνης μέχρι 10.000 - 12.000 χιλιόμ. το χρόνο δε συμφαίρει η μετατροπή .Αν κάνης πολλά όπως εγώ δεν συμφαίρει
να το κινείς με τη βενζίνα γιατί είναι ασύμφορο και θα το φάει η ακινισία και κάτι πρέπει να κάνης.Αν πας σε πετρέλαιο να πάρης κάτι αντίστοιχο πρέπει να δώσης πάνω από 20 χιλιάρικα.
Και το θέμα είναι ..........Ποιός τάχει σήμερα αυτά τα λεφτά.????
Και πιστεύω αν τάχες δεν θα καθόσουν εδώ να συζητάς μαζί μας.

Υ.Γ.Ερίκο μερικές φορές στη ζωή πρέπει να ρισκάρουμε για να κερδίσουμε.Και η απόφαση για αυτό το ρίσκο να
είναι δική μας και όχι να μας την επιβάλουν κάποιοι άλλοι.
Οπότε βάλτα κάτω και αποφάσισε χωρίς να επηρεάζεσαι ούτε από μένα ούτε από κανένα άλλο.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό erik36 » Πέμ 26 Φεβ, 2015 10:52

Για ψυκτέλαια και τα συναφή δεν το συζητώ καθόλου.
Αν βάλω μόνο με ψεκασμούς βενζίνης προτιμώ.
Είμαι ακόμα στο ψάξιμο.
Το θέμα είναι πότε παίρνεις το μοτέρ στα "χέρια".
erik36

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 26 Φεβ, 2015 10:57

erik36 έγραψε:Για ψυκτέλαια και τα συναφή δεν το συζητώ καθόλου.
Αν βάλω μόνο με ψεκασμούς βενζίνης προτιμώ.
Είμαι ακόμα στο ψάξιμο.
Το θέμα είναι πότε παίρνεις το μοτέρ στα "χέρια".

Κανείς δε μπορεί να σου το απαντήσει αυτό. Παίρνεις το ρίσκο και ελπίζεις.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Πέμ 26 Φεβ, 2015 16:44

Εγώ στη θέση σου θα έβαζα.Βρες σωστό εγκαταστάτη για να εχεις το κεφάλι σου ησυχο και όλα θα πάνε καλά.Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις σχετικά με αυτό το αυτοκίνητο.Αρκετές τοποθετήσεις εχει ο lpgas από τα γραφόμενά του με το brc seq24 χωρίς πρόβλημα, προφανώς θα έχει και ο επίσης αξιόλογος qgas.
vgeo51

Δημοσιευσεις: 41

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 26 Φεβ, 2015 17:16

erik36 έγραψε:Τελικά για τον κινητήρα Ζ18ΧΕR τι ισχύει;
Μπαίνει υγραέριο ή το ξεχνάω;
Κι αν μπαίνει σε πόσο καιρό έρχεται η λυπητερή;
Υπάρχουν μετά ενισχυμένες βαλβίδες για υγραέριο;
Είδα ότι η ίδια η Prins με δική της επισήμανση γράφει excessive wear of valves/seats

Φιλε ασε τι σου λενε ο ενας και ο αλλος που θελουν να πουλησουν το προιον τους ,εφαγα και'γω πολυ παπα απο αυτρους,και μενα τα ιδια μου ελεγαν,οτι δηλ. με ηπια οδηγηση,για λαδιερες,για γυρισμα στα φορτια και τις υψηλες στροφες σε βενζινη και δεν θα ειχα κανενα απολυτος προβλημα ,και στο τελος την φαγαμε την ουτσα,σε μολις 20,000 χλμ εκλεισαν παντελος οι βαλβιδες και στο επομενο σερβις(δηλ. στις 30.000 χλμ με υγραεριο) δεν ξερω αν θα εχουμε περιθωριο για αλλη ρυθμιση και θα το πεταξω τελικα το αυτοκινητακι μου!
Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αν εισαι στις black list δεν την γλητωνεις την ζημια vsr σε συντομο χρονικο διαστημα,τωρα αν αυτο ερθει στις 20-30-40-60,000 χλμ το παιζεις κορωνα γραμματα,το σιγουρο δηλ. ειναι οτι αργα η γρηγορα θα σου βγαλει προβλημα VSR ,το θεμα ειναι οτι αν σου ερθει στις 20-30-40.000 δεν εχεις εξοικονομισει καν τα χρηματα που εχεις ξοδεψει για το κιτ και για να φτιαξεις την ζημια ,αν σου βγειστις 50-60.000 τα εχεις βγαλει τα λεφτα αλλα εισαι διθετιμενος να κανεις αυτο το νταλαβερι καθε 50-60-70,000 χλμ,ποιο θα ειναι το κερδος σου απο την υγραεριοκινηση?
Ολοι θα οικονομανε εκτος απο εσενα,εκει ειναι το ολο κολπο και δεν σου λενε ολη την αληθεια!
Αν ισχυουν οι πινακες με τα αυτοκινητα που δινει η vialle και ειχες π.χ ενα peugot 307 1,6 τοτε ναι να του εβαζες υγρεριο(σημερα πηρα τηλ. φιλο που εχει τετοιο αυτοκινητο και το εχει βαλει υγραεριο εδω και 5 χρονια και εχει κανει πανω απο 100,000 χλμ και το μονο προβλημα που εχει ειναι οτι αναβει το κιτρινο λαμπακι της μηχανης και εχει αλλαξει 2 αντλιες βενζινης λογο οτι ποτε δεν ειχε πανω απο ενα 10ρικο βενζινη στο ντεποζιτο!).
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Πέμ 26 Φεβ, 2015 17:30

Ας πάρουμε και μία γνώμη από τους εγκαταστάτες.Δεν δεσμεύεται σε κάτι το παλικάρι.Εξάλλου υπάρχουν σίγουρα και αρκετοί ιδιοκτήτες με εγκατεστημένο κιτ.Ας εκθέσουν κι αυτοι την άποψή τους και την εμπειρία τους.Εσύ με τι αυτοκίνητο έχεις κακή εμπειρία;
vgeo51

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 27 Φεβ, 2015 08:57

Επειδή είμαι ανίδεος από τέτοια θέματα δεν ξέρω αν και κατά πόσον η συγκεκριμένη λίστα που έβαλε ο
συμφουρμίτης στο πρώτο μήνυμά του είναι αποδεκτή γενικά από γνώστες-εγκαταστάτες και ειδικούς επί του
υγραερίου.
Πολλοί από όσα είδα και διάβασα στα μέχρι τώρα μηνύματα την αποδέχονται και την τηρούν.
Προσωπικά δεν την ήξερα,σίγουρα δεν την αποδέχομαι 100% αλλά από την άλλη χάρηκα που ο κινητήρας
μου δεν είναι στους επικίνδυνους για lpg.

Επειδή πολλοί συμφουρμίτες νέοι ειδικά που ψάχνονται για το αν θα βάλουν lpg κ.λ.π. ψάχνουν τέτοια στοιχεία
θα πρότεινα ο Admin ή κάποιος συντονιστής να την βάλει κάπου
σε ένα κλειστό θέμα μαζί με άλλες λίστες η σχετικά θέματα με lpg που ψάχνει κυρίως ένας νέος γιατί εδώ μετά
από κάποιο χρονικό διάστημα που δεν θα συζητείται το θέμα θα χαθεί.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Re: Απ: Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 27 Φεβ, 2015 09:52

papoys έγραψε:Επειδή είμαι ανίδεος από τέτοια θέματα δεν ξέρω αν και κατά πόσον η συγκεκριμένη λίστα που έβαλε ο
συμφουρμίτης στο πρώτο μήνυμά του είναι αποδεκτή γενικά από γνώστες-εγκαταστάτες και ειδικούς επί του
υγραερίου.
Πολλοί από όσα είδα και διάβασα στα μέχρι τώρα μηνύματα την αποδέχονται και την τηρούν.
Προσωπικά δεν την ήξερα,σίγουρα δεν την αποδέχομαι 100% αλλά από την άλλη χάρηκα που ο κινητήρας
μου δεν είναι στους επικίνδυνους για lpg.

Επειδή πολλοί συμφουρμίτες νέοι ειδικά που ψάχνονται για το αν θα βάλουν lpg κ.λ.π. ψάχνουν τέτοια στοιχεία
θα πρότεινα ο Admin ή κάποιος συντονιστής να την βάλει κάπου
σε ένα κλειστό θέμα μαζί με άλλες λίστες η σχετικά θέματα με lpg που ψάχνει κυρίως ένας νέος γιατί εδώ μετά
από κάποιο χρονικό διάστημα που δεν θα συζητείται το θέμα θα χαθεί.

Υπάρξει και η αντίστοιχη της prins και η μικρότερη της brc.

Εγώ δυστυχώς είμαι στις δύο πρώτες και γιαυτό έχω περιορίσει την χρήση του lpg
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό tripas » Παρ 27 Φεβ, 2015 14:22

H λίστα της prins που πιθανότατα για αυτή μιλάτε: http://www.motor-talk.de/forum/aktion/A ... tId=438065

1) Δεν είναι απο το επισημο website της εταιρειας άρα ερωτηματικο αναφορικά με την γνησιότητα.
2) Είναι αρκετα πρόχειρη άλλου είναι τι λένε αναφορές πελατών αλλου η ιδια η εταιρεια κλπ.
3) Ενημερώνεται?
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Σάβ 28 Φεβ, 2015 01:47

Αργά ή γρήγορα όλα τα αυτοκίνητα θα παρουσιάσουν βλάβη στις βαλβίδες.Οταν μία μηχανή εσωτερικής καύσης έχει σχεδιαστεί να καίει βενζίνη και τη μετατρέπεις αλλάζουν πολλά πράγματα.Εξάλλου μετά τη βλάβη βάζεις ενισχυμένες βαλβίδες και έδρες για lpg και ξεμπερδεύεις μία και καλή.
vgeo51

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες