Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απ: Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Δημοσίευσηαπό george7009 » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 12:28

Ρε τι πάθαμε πρωινιάτικα .....
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Re: Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Δημοσίευσηαπό mudkia » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 12:32

καραγκουνις από αλλου το ξεκινησες και βολτα βολτα αλλου το φερνεις αλλου το πας :-\ :-\ :-\ :-\ να δουμε ποτε θα πεις αυτό που πραγματικα θες :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :^o :^o :^o
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 12:42

Αυτο που θελει ειναι να πουλησει εξυπναδα ενω προφανως δεν διαθετει............η ειναι τρολλαρος
Κοινως η ειναι αθωος βλακας η επικινδυνος εξυπνος
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 13:05

mudkia έγραψε:
karagounis έγραψε:@ hlias (Εγκαταστατης)
Εγω απλα ειπα οτι ο ελεγχος των βαλβιδων γινεται με τα φιλερακια αλλα οι μηχανικοι που εγω ρωτησα μου ειπαν οτι η σωστη ρυθμιση γινεται με τον κινητηρα κατω.

Και στην περιπτωση που πρεπει να είναι ζεστος ο κινητήρας τι κανουμε ? Τι κανουμε το βαζουμε κατω από το ¨θερμοσιφουνα¨ :shock: :? :think: :think: :think:

πολυ καλο αυτο, εγραψες :lol:
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 13:10

Ηλία , Maevius με απογοητεύεται ρε αδέρφια. "Τσιμπήσατε" και κάνετε τα "κέφια" του Kyriak !!!!.. :twisted:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Re: Απ: Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 13:12

NickSt έγραψε:Ηλία , Maevius με απογοητεύεται ρε αδέρφια. "Τσιμπήσατε" και κάνετε τα "κέφια" του Kyriak !!!!.. :twisted:

δικο εχεις.....χαχαααα
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 13:17

karagounis έγραψε:@ hlias (Εγκαταστατης)
Εγω απλα ειπα οτι ο ελεγχος των βαλβιδων γινεται με τα φιλερακια αλλα οι μηχανικοι που εγω ρωτησα μου ειπαν οτι η σωστη ρυθμιση γινεται με τον κινητηρα κατω. Επισης, ειπα οτι δεν εχω δει βιβλιο βενζινοκινητου αυτοκινητου που να λεει π.χ. καθε 30.000 χλμ να κανεις ρυθμιση.
Τα αυτοκινητα που εγω γνωριζω ειναι το opel vectra, toyota corolla & suzuki ignis.

Τωρα εσυ φιλαρακο εχεις προφανως ταπεινα κινητρα. Μαλλον εισαι απλως αλλος ενας σκιτζης που βρηκε μια φλεβα χρυσου, εκμεταλλευτηκες την παραπληροφορηση γυρω απο το υγραεριο και πουλας φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Τελος, εγω δεν εβαλα υγραεριο γιατι εκανα τους υπολογισμους μου, που μπορει να κανει οποιοσδηποτε, και βρηκα οτι σε βαθος δεκαετιας η εξοικονομηση ειναι 20-25% και ειπα οτι δεν συμφερει το ρισκο της βλαβης του κινητηρα, της αντλιας καυσιμου, του αισθητηρα λ, κλπ τα οποια θα συμβουν και με την βενζινη αλλα δεν θα εχω την αμφιβολια αν εγω το επιταχυνα. Παντως αν κοιταξετε σε ξενα site, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια.
Τα δεδομενα για τους υπολογισμους μου ειναι τα εξης:
Βενζινη: 10.000 χλμ καθε ετος. Καταναλωση 8 λτ/100 χλμ με 1.5 ευρω/λτ. ΚΤΕΟ= 20 ευρω ανα 2 χρονια.
Υγραεριο: 8.8 λτ/100 χλμ με 0.75 ευρω/λτ. Παραλληλη χρηση βενζινης 10% δηλ. 0.88 λτ. ΚΤΕΟ=60 ευρω.
Η εγκατασταση κανει 800 ευρω. Η αλλαγη φιλτρων θελει περιπου 50 ευρω καθε 25.000 χλμ.
Στο τελος της δεκαετιας (και εαν ο κινητηρας ζει ακομη) μπορει να χρειαστει αντικατασταση δεξαμενης, αλλα δεν ξερω κοστος.
Κανω καπου λαθος λιακο;

παρα πολλα λαθη,
1, ποιο ειναι αυτο το κτεο που παιρνει μονο 20 ευρω για ελεγχο ανα διετια.
2, δεν υπαρχει το 10% καταναλωση βενζινης εκτος και αν οι διαδρομες σου ειναι των 2-3 χιλιομετρων και προλαβαινει καθε φορα να παγωσει ο κινητηρας και αυτο μονο τον βαρυ χειμωνα ή αν εχεις συστημα με μεικτο ψεκασμο και εισαι συνεχεια με το γκαζι στο πατωμα.
3, πως ανεβηκε η τιμη του κτεο στα 60 ευρω απο 20? για το υγραεριο μονο μια φορα πληρωνεις για ελεγχο στο κτεο μετα η τιμη ειναι ιδια δηλαδη 20 ευρω σε αυτο το καταπληκτικο κτεο που εχεις, πληρωνεις τον επανελεγχο στον εγκαταστατη 20-30 ευρω παιζει η αγορα.
4, με μεταβλητες τις τιμες στο αεριο και στην βενζινη πως στο διαολο εκανες υπολογισμους δεκαετιας, ξερεις κατι που δεν ξερουμε εμεις?
5, στο μονο που επεσες μεσα ειναι η αντικατασταση της δεξαμενης ανα 10ετια απο την ημερομηνια παραγωγης και τα σερβις του υγραεριου.
6, για τον ελεγχο των βαλβιδων σε πεισαν οι υπολοιποι ή ακομα εχεις ενδοιασμους?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 13:19

NickSt έγραψε:Ηλία , Maevius με απογοητεύεται ρε αδέρφια. "Τσιμπήσατε" και κάνετε τα "κέφια" του Kyriak !!!!.. :twisted:

εκει το πηγα και εγω στην αρχη αλλα απο τα γραφομενα του φαινετε καθαρα οτι ο κυριακος ειναι κατα πολυ εξυπνοτερος, τωρα αν πηρε κανα ματζουνι και το εχασε στην πορεια δεν ξερω. :lol:
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό famas1 » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 13:57

Και για να συμπληρωσω τη λιστα αυτοκινητων οπου προβλεπεται ελεγχος διακενου βαλβιδων, να προσθέσω το focus ΙΙ ατμοσφαιρα, οπου καθε 80.000 το βιβλιαράκι αναφερει αυτον τον ελεγχο.
Άβαταρ μέλους
famas1

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 14:48

και στο sx4 καθε 30000 ή καθε 2 χρονια εχει ελεγχο Διάκενο βαλβίδων !!!
Paradisos

Δημοσιευσεις: 166

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες