Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μείωση θερμοκρασίας μοτέρ. Πώς;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: ΜΕΙΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΟΤΕΡ. ΠΩΣ?

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 04 Ιουν, 2011 13:42

απλη και φθηνη λυση για αρχη το προσθετο στην δεξαμενη
εγω το εβαλα,παρ ολο που ειχα αρκετες αντιρησεις στην αρχη, μιας που ειναι χημικα προσθετα που ερχονται σε μικρη δοση λογικα και σε επαφη με τα λαδια και δεν ξερουμε τι αντιδρασεις μπορει να κανουν με τα προσθετα των λαδιων.ειμαι και εγω σ αυτην την λιστα αλλα και στο εξωτερικο βαζουν προσθετα και το συγκεκριμενο εχει βγει μετα απο ερευνα ths irmscher μαζι με την οπελ,οποτε θεωρησα ισως για αλλους κινητηρες να μην ειναι το καλυτερο αλλα για τους opel να βοηθαει αρκετα.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Σάβ 04 Ιουν, 2011 13:55

Πολλά πράγματα είναι απλά και φθηνά, αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και χρήσιμα ή οτι δίνουν συγκεκριμένα λύση σε κάποιο τεχνικό θέμα, πάντα όμως δίνουν λύση στο τζίρο των μαγαζιών, και επειδή είναι απλά και φθηνά, ο πελάτης πείθεται εύκολα να τα αγοράσει. Επίσης χρησιμοποιείται εκτεταμένα η λογική οτι "πάντως, κακό δεν κάνει", που βέβαια στην πράξη σημαίνει οτι δεν έχουμε ιδέα τι ακριβώς κάνει (αν κάνει) και ο νοών νοείτω...

Παραδείγματα αμέτρητα, από μπουζί υγραερίου, ιριδίου, π@π@ριδίου, μαγνητάκια, πρόσθετα για κάθε χρήση, που μπαίνουν σε κάθε δυνατό σημείο, κ.ο.κ.
Τελευταία επεξεργασία από DaKancho και Σάβ 04 Ιουν, 2011 22:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 04 Ιουν, 2011 15:38

DaKancho έγραψε:Το κόστος μπορεί να είναι πολύ υψηλό αν πάμε να το κάνουμε σε μπουτίκ όπου περιμένουν όλη μέρα να μπει κανένα κορόιδο να το γδύσουν (και να πληρώσουν το νοίκι τους, το ΤΕΒΕ τους, τη δόση για το αμάξι τους, τις διακοπές που θα πάνε με τη γκόμενά τους κτλ), αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό.

Για αυτοκίνητα σε εργοστασιακή κατάσταση ο χάρτης που θα κατασκευαστεί έχει εφαρμογή σε όλα τα ίδια αυτοκίνητα, άρα έχουμε πολύ μεγάλη διάχυση του κόστους ανάπτυξης και επομένως η τελική τιμή για τον πελάτη μπορεί να είναι πολύ χαμηλή. Η δυνητική βάση υποψήφιων πελατών (παγκόσμια) είναι ήδη μεγάλη, αυτό που λείπει είναι η γνώση (στο μέσο υποψήφιο πελάτη) περί του τι είναι ο χάρτης ανάφλεξης και γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιος κάτι παραπάνω για να το έχει αυτό το πράγμα, όταν θα υπάρξει αυτή η γνώση, τότε θα υπάρξει και ζήτηση και τα υπόλοιπα λειτουργούν αυτόματα ως γνωστόν.

Καλα για τις ''μπουτικ'', ξερω περιπου ποσο μπορει να παει. Για 1 ''οικονομικο'' χάρτη, ποσο μπορει να παει-εχεις καμια πληροφορια ?
Λογικα αυτα που λες αλλα δεν ξερω αν το συμμερίζονται και οι εμποροι αυτων των προιοντων...

Παντως στην τελικη, το κοστος για μια ''σωστη'' εγκατασταση lpg θα ανεβει σε τετοιο κοστος(μετα απ'αυτα) που θα ειναι ασυμφορο να το κανεις. Γι'αυτο και ολοι ψαχνουμε γιατροσοφια και ματζουνια για να ''γιατρευτουμε''... :lol:
Περιμενω παντως μηπως εχεις πληροφορηση για καποιον που κανει χαρτες σε λογικο κοστος...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 04 Ιουν, 2011 15:47

Για τον φιλο με το αγχος της θερμοκρασιας καυσης να βαλει ενα πυρομετρο στην εξαγωγη να μας πει τι θερμοκρασιες βλεπει. Πρωτα ξεκιναμε απο την διαγνωση και μετα παμε στην λυση. Μπορει να μην εχει παραπανω θερμοκρασιες απο οτι με την βενζινη οποτε αδικα να ασχολειται.

Οσο για τους χαρτες πειτε μας που θα ρωτησουμε(και αν οντως ειναι αλλος χαρτης, γιατι αντε να το καταλαβω εγω!) επισης για τι κοστος μιλαμε? Γιατι αν ειναι να σκασω αλλο ενα χιλιαρικο καλυτερα να ανοιξω καπακι να βαλω μεσα ενισχυμενα για αγωνιστικη χρηση ξερω γω...ο εγκαταστατης μου γελαει οταν του τα λεω αυτα. Μου λεει οδηγα οπως οδηγουσες.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 04 Ιουν, 2011 16:41

gkazakias έγραψε:...ο εγκαταστατης μου γελαει οταν του τα λεω αυτα. Μου λεει οδηγα οπως οδηγουσες.

Για ρωτα τον. Θα σε αποζημιωσει αν εσυ οδηγουσες με τελικες(αλλα και νορμαλ) και τωρα με lpg κανεις τα ιδια και κλαταρει το μοτερ ?
Εκει να δεις γελια που θα κανει... :lol: :lol: :lol:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 04 Ιουν, 2011 22:17

astragjtg έγραψε:
gkazakias έγραψε:...ο εγκαταστατης μου γελαει οταν του τα λεω αυτα. Μου λεει οδηγα οπως οδηγουσες.

Για ρωτα τον. Θα σε αποζημιωσει αν εσυ οδηγουσες με τελικες(αλλα και νορμαλ) και τωρα με lpg κανεις τα ιδια και κλαταρει το μοτερ ?

Ερχεται ενας με μια Ε350 και του λεει, δωσμου λιγο ψηλα γιατι απο τα 220 μεχρι τα 250 που τελικιαζω νομιζω εχει πεσει λιγο η δυναμη... :shock: , και αρχισε να παιζει με τα μιγματα στις ψηλες... δεν ξερω ρε παιδια τι ισχυει, σπανια ακους για βλαβες απο υγραεριο και δεν ξερεις την προιστορια του αυτοκινητου κιολας, εδω τα σπανε με βενζινες!

Παντως οσοι εχουν την υπονοια για καυτα καυσαερια ας βαλουν ενα πυρομετρο(ελαχιστο κοστος) να το επαληθευσουν ή να το διαψευσουν.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 05 Ιουν, 2011 01:18

Εικόνα

Σε Κινέζικο και Ιταλικό. Φθηνή συσκευή, το Ιταλικό περί τα 50 Ευρώ, το Κινέζικο πολύ φθηνότερο.

http://easyecu.en.ec21.com/Timing_Advan ... 08266.html

http://www.aeb.it/products/timing-advan ... sors/cobra

Αυτό που κάνει είναι να μετακινεί ολόκληρη την καμπύλη προπορείας της ανάφλεξης κατά αριθμό μοιρών που επιλέγουμε εμείς, κατά βούληση, μεταξύ διάφορων προεπιλεγμένων τιμών.

Δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει, αλλά είναι μάλλον καλύτερο από το να καίμε υγραέριο με την προπορεία της βενζίνης.

Αυτές οι συσκευές κυκλοφορούν πολλά χρόνια, τα τελευταία μοντέλα περιλαμβάνουν βελτιώσεις όπως η μη τροποποίηση της καμπύλης κατά την επιβράδυνση, στο ρελαντί κτλ.

Το σύστημα παίρνει τιμές από τον αισθητήρα θέσης πεντάλ γκαζιού και τον αισθητήρα ΑΝΣ και δίνει (τροποποιημένες) τιμές στον αισθητήρα ΑΝΣ (άνω νεκρού σημείου).
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 05 Ιουν, 2011 02:12

Kαι μια περιγραφη για το πως λειτουργει? Πρεπει να ειναι συνεχεια πανω? Η τιμη του ειναι πολυ νορμαλ παντως.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό fotisly » Κυρ 05 Ιουν, 2011 03:07

gkazakias έγραψε:
astragjtg έγραψε:

Ερχεται ενας με μια Ε350 και του λεει, δωσμου λιγο ψηλα γιατι απο τα 220 μεχρι τα 250 που τελικιαζω νομιζω εχει πεσει λιγο η δυναμη... :shock: , και αρχισε να παιζει με τα μιγματα στις ψηλες... δεν ξερω ρε παιδια τι ισχυει, σπανια ακους για βλαβες απο υγραεριο και δεν ξερεις την προιστορια του αυτοκινητου κιολας, εδω τα σπανε με βενζινες!

Παντως οσοι εχουν την υπονοια για καυτα καυσαερια ας βαλουν ενα πυρομετρο(ελαχιστο κοστος) να το επαληθευσουν ή να το διαψευσουν.

ασχετο με το θεμα αλλα....
και εγω διαπιστωσα οτι στις ψηλες στροφες δεν τραβαγε οπως με βενζινη δλδ μετα τις 4500
μου ειχε ανεβασει νουμερο απο τα ζιγκλερ στα μπεκ σε c2(5ης γενιας) και τωρα καλυτερα αλλα παλι μετα τα 180χλμ δεν ανεβαζει οπως με βενζινη,δεν το αφησα να δω αν θα πιασει την ιδια τελικη γιατι γυριζω σε βενζινη στα 180 και δινει καλυτερα μεχρι τα 220.
εβαλα υγραεριο για μειωση εξοδων σε βενζινη αλλα οχι και ν αλλαξω τον τροπο που οδηγω.

λογικα ο εγκεφαλος του καθε συστηματος κλεβει τος τιμες απο το αβανς για βενζινη και τις μεταφραζει συμφωνα με το τι θελει για υγραεριο?
αν οχι,τοτε γιατι δεν ειναι ετσι ρυθμισμενος,αφου ο εγκεφαλος του υγραεριου λειτουργει σαν παραλληλος οταν μπαινει σε υγραεριο,και να πρεπει να βαλουμε και αλλον για να δινει αλλες τιμες??
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Κυρ 05 Ιουν, 2011 14:34

Εσείς που οδηγείτε στους κόφτες με υγραέριο μήπως να το ξανασκεφτείτε λίγο; Λέω εγώ τώρα.... φιλικά πάντα. Κι όσοι συνεχίσετε να το κάνετε λόγω συνειδητής επιλογής, τότε θα σας ζητούσα μια χάρη. Φτιάξτε ένα θέμα συζήτησης κάπου εδώ μέσα για να ξέρουμε ποιοι είστε και για να μας πείτε σε λίγο καιρό (π.χ. αφού έχετε κάνει 50.000χλμ) σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητό σας, κι αν είχατε προβλήματα κλπ κλπ. Έχει ενδιαφέρον...
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες