gakost έγραψε:Επειδή έχεις βάλει σκοπό της ζωής σου να γλιτώσεις και το τελευταίο € να σου θέσω τους εξής προβληματισμούς:
1)Την απαξίωση του αυτοκινήτου σου την έχεις υπολογίσει; Από την στιγμή που θα βάλεις ΦΑ κατευθείαν παντρεύτηκες και απαξίωσες το αυτοκίνητο σου μιας και αν θελήσεις να το πουλήσεις δεν θα βρεις εύκολα κάποιον να το πάρει. Με το υγραέριο δεν ισχύει αυτό.
2) Ποιος σου είπε ότι η τιμή του υγραερίου θα είναι αυτή; Να σου πω επειδή έτυχε να παρακολουθώ την τιμή του ΦΑ παλιότερα μιας και με βόλευε το πρατήριο στην Ανθούσα ότι είχε κοντά στο 1,1€ το κιλό. Εσύ πιστεύεις θα παραμείνει η τιμή αυτού που υπολογίζεις; Τι ανταγωνισμός θα λειτουργήσει με μόνο μια εταιρία που θα διαχειρίζεται και την εισαγωγή και την διανομή και την πώληση ΦΑ;
3) Τι αυτονομία θα έχεις; Αν πας κάπου ταξίδι θα έχει να βάλεις όταν τελειώσει ή θα κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα με βενζίνη;
1)Μην λες οτι θελεις ρε φιλε, απαξιωση ισχυει το ιδιο και με το υγραεριο ,ετυχε την προηγουμενη βδομαδα που εψαχνε φιλος για μεταχειρισμενο και μου εθεσε τον προβληματισμο του"να παρω μεταχειρησμενο με υγραεριο,και που ξερω ποσα χλμ εχει κανει ο τυπος που το ειχε και πως τα εκανε αυτα με υγρεαριο?' και φυσικα προτιμησε να παρει μεταχειρισμενο χωρις υγραεριο (πολυ πιο φθηνα)και να το περασει αυτος για να ξερει ποσσα και πως θα τα κανει ο ιδιος τα χιλιομετρα με υγραεριο!
2)Δεν ξερω και δεν ειμαι μαντης για να ξερω αν θα μεινει η τιμη του ΦΑ οσο εχει και σημερα(αυτο ενοουσες προφανος και οχι του υγραεριου που εγραψες!),το μονο που ξερω και ειναι σιγουρο ειναι οτι εδω και χρονια την τιμη του υγραεριου στην Θεσ/νικη που μενω την καθοριζει σε σημειο αισχροκερδιας το καρτελ,και με ρωτας αν θα λειτουργησει ο ανταγωνισμος στο ΦΑ,πλακα μου κανεις ετσι?
3)Την αυτονομια την καθοριζεις αναλογα με τον χωρο του αυτοκινητου και ποσο θελεις να θυσιασεις και τα λεφτα που εχεις για να βαλεις δεξαμενες(ειναι ακριβες,το ειπαμε!), και οπως εγραψα και παλαιοτερα οπως το υγραεριο δεν ειναι για ολους ετσι και το ΦΑ και για ακομη πολυ λιγοτερους(μεχρι να γινουν αν θα γινουν πρατηρια!),εγω το 90-95%των συνολικων χιλιομετρων μου τα κανω μεσα στην πολη,τωρα αν χρειαστει να παω ενα ταξιδι ας καψουμε και μια φορα στα 2-3 χρονια και λιγη βενζινη!