Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

CNG - Φυσικό αέριο για αυτοκίνηση

Τι μέλλει γενέσθαι;

Re: CNG - Φυσικό αέριο για αυτοκίνηση

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 22 Σεπ, 2014 18:38

gakost έγραψε:Επειδή έχεις βάλει σκοπό της ζωής σου να γλιτώσεις και το τελευταίο € να σου θέσω τους εξής προβληματισμούς:

1)Την απαξίωση του αυτοκινήτου σου την έχεις υπολογίσει; Από την στιγμή που θα βάλεις ΦΑ κατευθείαν παντρεύτηκες και απαξίωσες το αυτοκίνητο σου μιας και αν θελήσεις να το πουλήσεις δεν θα βρεις εύκολα κάποιον να το πάρει. Με το υγραέριο δεν ισχύει αυτό.

2) Ποιος σου είπε ότι η τιμή του υγραερίου θα είναι αυτή; Να σου πω επειδή έτυχε να παρακολουθώ την τιμή του ΦΑ παλιότερα μιας και με βόλευε το πρατήριο στην Ανθούσα ότι είχε κοντά στο 1,1€ το κιλό. Εσύ πιστεύεις θα παραμείνει η τιμή αυτού που υπολογίζεις; Τι ανταγωνισμός θα λειτουργήσει με μόνο μια εταιρία που θα διαχειρίζεται και την εισαγωγή και την διανομή και την πώληση ΦΑ;

3) Τι αυτονομία θα έχεις; Αν πας κάπου ταξίδι θα έχει να βάλεις όταν τελειώσει ή θα κάνεις τα περισσότερα χιλιόμετρα με βενζίνη;

:think:

1)Μην λες οτι θελεις ρε φιλε, απαξιωση ισχυει το ιδιο και με το υγραεριο ,ετυχε την προηγουμενη βδομαδα που εψαχνε φιλος για μεταχειρισμενο και μου εθεσε τον προβληματισμο του"να παρω μεταχειρησμενο με υγραεριο,και που ξερω ποσα χλμ εχει κανει ο τυπος που το ειχε και πως τα εκανε αυτα με υγρεαριο?' και φυσικα προτιμησε να παρει μεταχειρισμενο χωρις υγραεριο (πολυ πιο φθηνα)και να το περασει αυτος για να ξερει ποσσα και πως θα τα κανει ο ιδιος τα χιλιομετρα με υγραεριο!
2)Δεν ξερω και δεν ειμαι μαντης για να ξερω αν θα μεινει η τιμη του ΦΑ οσο εχει και σημερα(αυτο ενοουσες προφανος και οχι του υγραεριου που εγραψες!),το μονο που ξερω και ειναι σιγουρο ειναι οτι εδω και χρονια την τιμη του υγραεριου στην Θεσ/νικη που μενω την καθοριζει σε σημειο αισχροκερδιας το καρτελ,και με ρωτας αν θα λειτουργησει ο ανταγωνισμος στο ΦΑ,πλακα μου κανεις ετσι?
3)Την αυτονομια την καθοριζεις αναλογα με τον χωρο του αυτοκινητου και ποσο θελεις να θυσιασεις και τα λεφτα που εχεις για να βαλεις δεξαμενες(ειναι ακριβες,το ειπαμε!), και οπως εγραψα και παλαιοτερα οπως το υγραεριο δεν ειναι για ολους ετσι και το ΦΑ και για ακομη πολυ λιγοτερους(μεχρι να γινουν αν θα γινουν πρατηρια!),εγω το 90-95%των συνολικων χιλιομετρων μου τα κανω μεσα στην πολη,τωρα αν χρειαστει να παω ενα ταξιδι ας καψουμε και μια φορα στα 2-3 χρονια και λιγη βενζινη!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό anton » Δευτ 22 Σεπ, 2014 21:45

εγω από ό,τι καταλαβαίνω ότι υπάρχει έλλειψη τεχνογνωσιας για το φυσικο αεριο, για αποφευγουν να βάζουν οι εγκαταστατες. Δεν χρησιμοποιούν και τον ρυθμιστη του αβανς και ειναι πρόβλημα.Ουσιαστικά χάλια γινεται η απόδοση του αυτοκινήτου, αφού μου λένε ότι ειναι ακατάλληλο για ενα τζιπ όπως το δικο μου: με 150 άλογα 2000 κυβικά 1270 κιλά βάρος!

Εδω στο φορουμ ειχα διαβασει την οδηγια της ΕΟΚ ότι θα πρεπει να μην αντιμετωπίζεται με ευνοϊκή φορολογία το υγραεριο ή το ντιζελ διοτι ειναι και αυτά κλασματα του πετρελαίου. Και καλά να γινει ιδια η τιμή της βενζίνης και ντιζελ, το ντίζελ ως πιο πυκνό πάλι θα ειναι πιο οικονομικό. Αλλά για φαντάσου ότι θα πάμε σε ίδια τιμή βενζίνης-ντίζελ και υγραερίου! Αντίθετα αναφέρει η ίδια οδηγια ότι το φυσικό αεριο μόνο ειναι οικολογικο καυσιμο και θα πρεπει να δοθούν κίνητρα για αυτο. Η οδηγία αυτή γίνεται υποχρεωτική το 2018 οποτε θα εξισωσουν οι φορολογίες των κλασματων του πετρελαίου. Οπότε το να βάζεις υγραεριο εχει ημερομηνία λήξης που πιστευω θα ειναι μετεκλογικά με νεα αύξηση αλλά βέβαια πλήρη εξομοιωση θα γινει 2018. Οπότε να το ξέρετε όλοι και να μην ακούω το θρήνο από εγκαταστατες και κυρίως από εμάς όπως τότε που αυξησαν την τιμή του υγραερίου. Η οποία τιμή θα αυξηθει και άλλο το χειμώνα. 0.96 το υγραέριο με 20% αυξηση της κατανάλωσης και 1,59 η τιμή της βενζινας πέρσι το χειμώνα. Εμενα μαζί με τον σιγουρη καταστροφή των βαλβίδων δε με συμφαίρει. Ο μόνος τροπος να γλιτώσω αυτό ειναι τα συατηματα υγρού ψεκασμού όπου γίνεται συχνός ψεκασμός βενζίνης: 1 ψεκασμος βενζίνης σε 8 ψεκασμούς υγραεριου, οπου φυσικα τα συστηματα αυτά ειναι και ακριβότερα. Φυσικά αυτο προϋποθέτει να σου κάνουν και υπεραριστη εγκατασταση, γιατι εαν δεν γινει τοτε πάπαλα οι βαλβίδες.

Για εμένα λοιπόν που ειναι ακριβώς στο δρόμο μου το cng, και κανω 56 χιλιομετρα καθημερινα για τη δουλεια μου, ειναι μονοδρομος το cng. Απλά δυστυχώς πρεπει να αποκτηθει τεχνογνωσία από τους εγκαταστάτες, να φθηναίνουν οι ανθρακονημάτινες δεξαμενες ή να δοθει επιδότηση (νομίζω προεκλογικά)
Τελευταία επεξεργασία από anton και Τρί 23 Σεπ, 2014 10:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 22 Σεπ, 2014 21:57

εχει διαφορα το υγραεριο απο το φυσικο αεριο για τον εγκαταστατη?
επιδοτηση για να δωθει πρεπει να βρεθουν λεφτα και αν βρεθουν για προεκλογικο σκοπο εχω την εντυπωση οτι θα δοθουν σε αντικειμενο που θα οφελησει μεγαλυτερη μεριδα του κοσμου.
φθορα βαλβιδων αν εχεις με το υγραεριο δεν θα εχεις και με το φυσικο αεριο?
τα περι τιμης καυσιμων που γραφεις δεν χρειαζετε να τα σχολιασω καν, εκτος και αν εχεις απο καπου σιγουρες πληροφοριες απο το κομμα ή τα κομματα που θα ειναι το 2018 κυβερνηση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό anton » Δευτ 22 Σεπ, 2014 22:10

http://www.autogasforum.gr/viewtopic.ph ... &start=370
http://www.off-road.gr/phpbb3/viewtopic ... &start=555
νατες οι οδηγίες της ΕΟΚ
τωρα λέμε ότι δεν αξίζει το υγραεριο γιατι εχει τιμη το μεγαλύτερο μερος του χειμώνα κοντα στο 1 ευρώ με σιγουρη αυξηση στο μέλλον με τις οδηγιες της ΕΟΚ. Επίσης εχει αυξηση 20% στην κατανάλωση. Φθορα στις βαλβίδες γίνεται και με το ΦΑ αλλά η τιμή του σήμερα ειναι η μιση σε σχεση με το υγραεριο οπότε αξίζει να βάλεις συστημα υγρου ψεκασμου να σώσεις ό,τι μπορει να σωθει
όπως δόθηκε επιδότηση για τα καινουργια με υγραεριο 2000 ευρώ έτσι μπορει να δοθει για τη μετατροπή
Δεν υπάρχει τεχνογνωσια γιατι δεν τοποθετειτε τις συσκευες άυξησης του αβανς που περιγράψαν πιο πριν και πουλούνται παντου
Παντως εγω θα ήμουν πιο ήπιος εαν ημουν εγκαταστατης που ήθελα δουλεια να πάρω και οχι να διωξω
συστημα Vialle LiquidSi χωρις πνευμονα, υγρος ψεκασμος LPG και μικροψεκασμοι βενζινης
Άβαταρ μέλους
anton

Δημοσιευσεις: 150

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 22 Σεπ, 2014 22:15

θα δειξει.
οι συσκευες αβανς δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο για οποιον εχει γνωσεις και εχει ασχοληθει.

Παντως εγω θα ήμουν πιο ήπιος εαν ημουν εγκαταστατης που ήθελα δουλεια να πάρω και οχι να διωξω

δεν εχω μαθει να χαιδευω αυτια και ειδικα σε παντογνωστες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 24 Σεπ, 2014 03:00

Αφου νομιζεις οτι η λυση ειναι το ΦΑ για σενα υπαρχει κιτ cng στη prins στα 2500 € ..

Με δεξαμενη type 3... 40 κιλων . Με πρωπορια καυσης στις 5 μοιρες ., δεν το απαξιωνουμε εδω η ροδος εδω και το πηδημα .. Τελικες τιμες με φπα

Να δω χωρις επιδοτηση απο τη Δεπα ποτε θα κανεις αποσβεση
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 24 Σεπ, 2014 09:39

Qgas έγραψε:Αφου νομιζεις οτι η λυση ειναι το ΦΑ για σενα υπαρχει κιτ cng στη prins στα 2500 € ..

Με δεξαμενη type 3... 40 κιλων . Με πρωπορια καυσης στις 5 μοιρες ., δεν το απαξιωνουμε εδω η ροδος εδω και το πηδημα .. Τελικες τιμες με φπα

Να δω χωρις επιδοτηση απο τη Δεπα ποτε θα κανεις αποσβεση

Και για πες μας σε παρακαλω Qgas ποσσο κοστιζει το αντιστοιχο π.χ silverline κιτ υγραεριου σε εσας?
Ειναι οντος 895 +ΦΠΑ δηλ. 1100 ευρω?
Αν ειναι τοσο τοτε εχουμε μια αδιαφορα της ταξης των 1400 ευρω παραπανω για το κιτ cng!
Εχουμε και λεμε λοιπον σε συγκριση με την βενζινη παντα ,εχουμε ενα Rav η ενα Crv η γενικα ενα μεγαλουτσικο αυτοκινητο που κανει 20,000 χλμ τον χρονο,με βενζινη λοιπον θα ηθελε 2000 λιτρα με τιμη λιτρου 1,60 δηλ. 3200 ευρω ,με υγραεριο θελει με το 20% αυξηση καταναλωσης 2400 λιτρα με τιμη λιτρου στα 92,5 λεπτα (βαζω μ.ο τιμης καρτελ μιας και σε συγκριση με αυτην ειπα οτι καρασυμφερει το cng!) δηλ. συνολο για καυσιμα 2220 ευρω, και παμε στο cng, εδω παλι θελουμε 2400 λιτρα η αλλιος 1330 κιλα με τιμη κιλου στα 96 λεπτα δηλ. 1280 ευρω!
Στον χρονο επανω δηλ. εξοικονομιση σε σχεση με την βενζινη 980 ευρω με lpg και 1920 ευρω με cng!
Θελει δηλ. να κανω 23.,000 χλμ για να αποσβεσω το κιτ lpg ,και 26,000 χλμ το κιτ cng!!!!!!
Με μολις 3000 χλμ παραπανω με cng κανουμε αποσβεση και μετα αρχιζουν τα γουστα?
Γουστα το στυλ καθε χλμ που κανω επιτελους βλεπω καλα λεφτα στην τσεπη μου και οχι καθε χιλιομετρο που κανω κανω ολο και πιο πλουσιους τους καρτελαδες του υγραεριου?
Μηπως κανω πουθενα λαθος στους υπολογισμους μου φιλε Qgas?
Εξηγησε μου σε παρακαλω,σε περιοχες με τιμη υγραεριου συτην που ανεφερα δηλ. με μ.ο τα 92,5 λεπτα το λιτρο και τιμη Φ.Α στα 95-97 λεπτα το kg οταν με ρωτανε φιλοι και γνωστοι να βαλω υγραεριο,τι να τους απαντησω,μαλλον καλυτερα εσυ τι θα απαντουσες?
valsam

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 24 Σεπ, 2014 10:01

Έχεις 2 λάθη στον υπολογισμό σου.

1) Υπολογίζεις όλα τα χιλιόμετρα με ΦΑ που δεν θα είναι έτσι τουλάχιστον μέχρι να δημιουργηθούν πρατήρια.

2) Στο έγραψα και παραπάνω αλλά κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις. Με το που θα βάλεις ΦΑ η αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σου είναι 0. Ξέρω θα μου πεις για το υγραέριο το ίδιο δεν είναι έτσι για 2 λόγους. Από προσωπική μου εμπειρία το πούλησα με το υγραέριο και ο πρώτος που το είδε το αυτοκίνητο το αγόρασε και το έδωσα σε τιμή που πουλιόταν πάνω κάτω και το αντίστοιχο βενζινοκίνητο. Και αν έψαχνα τώρα άλλο αυτοκίνητο να αγοράσω ναι αν κάποιο αυτοκίνητο είχε ήδη υγραέριο γιατί να μην το προτιμήσω εφόσον μπορώ να δω με μια δοκιμή στην πράξη ότι λειτουργεί σωστά; Θα είναι προτιμότερο να ψάχνω να βρω σύστημα και εγκαταστάτη και να πάρω το οποιοδήποτε ρίσκο αν θα πετύχει η εγκατάσταση.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 24 Σεπ, 2014 12:14

gakost έγραψε:Έχεις 2 λάθη στον υπολογισμό σου.

1) Υπολογίζεις όλα τα χιλιόμετρα με ΦΑ που δεν θα είναι έτσι τουλάχιστον μέχρι να δημιουργηθούν πρατήρια.

2) Στο έγραψα και παραπάνω αλλά κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις. Με το που θα βάλεις ΦΑ η αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σου είναι 0. Ξέρω θα μου πεις για το υγραέριο το ίδιο δεν είναι έτσι για 2 λόγους. Από προσωπική μου εμπειρία το πούλησα με το υγραέριο και ο πρώτος που το είδε το αυτοκίνητο το αγόρασε και το έδωσα σε τιμή που πουλιόταν πάνω κάτω και το αντίστοιχο βενζινοκίνητο. Και αν έψαχνα τώρα άλλο αυτοκίνητο να αγοράσω ναι αν κάποιο αυτοκίνητο είχε ήδη υγραέριο γιατί να μην το προτιμήσω εφόσον μπορώ να δω με μια δοκιμή στην πράξη ότι λειτουργεί σωστά; Θα είναι προτιμότερο να ψάχνω να βρω σύστημα και εγκαταστάτη και να πάρω το οποιοδήποτε ρίσκο αν θα πετύχει η εγκατάσταση.

Αποψη σου φιλε να νομιζεις οτι κανω 2 λαθη στους υπολογισμους μου και η αποψη σου ειναι λαθος!
1)Μιλαω παντα για μετατροπη αυτοκινητου σε ΦΑ για ορισμενες περιπτωσεις και οχι για ολους(το εχω γραψει και λιγο πιο πανω!),για περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν στα συνιθησμενα δρομολογια τους κοντα ενα απο τα υπαρχοντα πρατηρια cng οπως εγω και οπως ο anton,και αναφερα και οτι το 90-95% ολων των χιλιομετρων που διανηω ειναι σε αυτο το δρομολιο η τελος παντων καλυπτονται απο τα συγκεκριμενα πρατηρια!
2)Εσυ κανεις πως δεν καταλαβαινεις φιλε,επειδη στην δικια σου την περιπτωση ετυχε ο αγοραστης να αγορασει το αυτοκινητο σου με υγραεριο δεν σημαινει οτι ολοι το θελουν με περασμενο το υγραεριο,υπαρχουν και υποψιασμενοι αγοραστες!
Λες επισης οτι και'συ αν ηταν να παρεις μεταχειρισμενο θα αγοραζες κάποιο αυτοκίνητο που είχε ήδη περασμενο το υγραέριο,αν δηλ. σου πουλουσαν ενα μεταχειρησμενο maverick,ενα CRV,ενα Χtrail,ενα daihatsu Terios,ενα Τιguan(αυτα τα συγκεκριμενα ξερω απο γνωστους και φιλους που εχουν ηδη κανει επισκευη καπακι-βαλβιδες-εδρες απο την χρηση υγραεριου!)και αλλα παρα πολλα μοντελα θελεις να μου πεις οτι θα το αγοραζες δηλ.?
Φιλε με το υγραεριο περασμενο ηδη επανω στο αυτοκινητο και μετα απο χρηση πολλων χιλιομετρων το αυτοκινητο για αυτους που ξερουν και τσαμπα να το δινεις δυσκολα θα το παρει κανεις,για αυτους που δεν ακουν και δεν βλεπουν γυρο τους τι παιζει η που δεν εχουν παει σχεδον ποτε απο κανα συνεργειο ναι μπορει να ενθουσιαστουν και να τσιμπησουν!
Και μονο η σχεδον μιση τιμη του ΦΑ απο το υγραεριο σημαινει οτι και αυτη την ζημια να μου βγαλει ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο με ΦΑ που θα αγορασω την ζημια θα την κανω αποσβεση σε χρονο ντε-τε!

(ξεχασα να βαλω και το accent του φιλου στην λιστα με την επισκευη απο vsr!)
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Τετ 24 Σεπ, 2014 13:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
valsam

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 24 Σεπ, 2014 16:35

valsam έγραψε:
gakost έγραψε:Έχεις 2 λάθη στον υπολογισμό σου.

Αποψη σου φιλε να νομιζεις οτι κανω 2 λαθη στους υπολογισμους μου και η αποψη σου ειναι λαθος!
1)Μιλαω παντα για μετατροπη αυτοκινητου σε ΦΑ για ορισμενες περιπτωσεις και οχι για ολους(το εχω γραψει και λιγο πιο πανω!),για περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν στα συνιθησμενα δρομολογια τους κοντα ενα απο τα υπαρχοντα πρατηρια cng οπως εγω και οπως ο anton,και αναφερα και οτι το 90-95% ολων των χιλιομετρων που διανηω ειναι σε αυτο το δρομολιο η τελος παντων καλυπτονται απο τα συγκεκριμενα πρατηρια!
2)Εσυ κανεις πως δεν καταλαβαινεις φιλε,επειδη στην δικια σου την περιπτωση ετυχε ο αγοραστης να αγορασει το αυτοκινητο σου με υγραεριο δεν σημαινει οτι ολοι το θελουν με περασμενο το υγραεριο,υπαρχουν και υποψιασμενοι αγοραστες!
Λες επισης οτι και'συ αν ηταν να παρεις μεταχειρισμενο θα αγοραζες κάποιο αυτοκίνητο που είχε ήδη περασμενο το υγραέριο,αν δηλ. σου πουλουσαν ενα μεταχειρησμενο maverick,ενα CRV,ενα Χtrail,ενα daihatsu Terios,ενα Τιguan(αυτα τα συγκεκριμενα ξερω απο γνωστους και φιλους που εχουν ηδη κανει επισκευη καπακι-βαλβιδες-εδρες απο την χρηση υγραεριου!)και αλλα παρα πολλα μοντελα θελεις να μου πεις οτι θα το αγοραζες δηλ.?
Φιλε με το υγραεριο περασμενο ηδη επανω στο αυτοκινητο και μετα απο χρηση πολλων χιλιομετρων το αυτοκινητο για αυτους που ξερουν και τσαμπα να το δινεις δυσκολα θα το παρει κανεις,για αυτους που δεν ακουν και δεν βλεπουν γυρο τους τι παιζει η που δεν εχουν παει σχεδον ποτε απο κανα συνεργειο ναι μπορει να ενθουσιαστουν και να τσιμπησουν!
Και μονο η σχεδον μιση τιμη του ΦΑ απο το υγραεριο σημαινει οτι και αυτη την ζημια να μου βγαλει ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο με ΦΑ που θα αγορασω την ζημια θα την κανω αποσβεση σε χρονο ντε-τε!

(ξεχασα να βαλω και το accent του φιλου στην λιστα με την επισκευη απο vsr!)

Αυτό που λες στο 1 έρχεσαι στα λόγια μου. Όταν πας να το πουλήσεις απευθύνεσαι σε πολύ συγκεκριμένα άτομα άρα το παντρεύεσαι και το απαξιώνεις. Επίσης και για σένα και στο 2 πάλι στα λόγια μου έρχεσαι. Ποιος συμφωνα με τα λεγόμενα σου θα αγοράσει ένα αυτοκίνητο ΦΑ με άγνωστο μέλλον;

Σου ξαναλέω εγώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα αγόραζα άνετα ένα αυτοκίνητο ΦΑ ή LPG εφόσον το έλεγχα και λειτουργούσε σωστά αν και μάλλον θα πήγαινα σε πετρέλαιο. Το τι θα συμβεί στο μέλλον δεν το ξέρεις όπως δεν ξέρεις αν στην παρακάτω γωνία θα μείνεις από συμπλέκτη, θα καεί ο εγκέφαλος, θα χαλάσει το κομπρεσέρ του κλιματιστικού κλπ. Στο μεταχειρισμένο αγοράζεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αυτοκίνητο. Εφόσον είσαι ικανοποιημένος το μέλλον δεν το ξέρεις, αν θέλεις εξασφάλιση πας σε ένα καινούργιο και ξέρεις ότι όσο έχεις εγγύηση έχεις μόνο τα πάγια σαν έξοδα.

Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε πιστεύω ο καθένας που διαβάζει ξέρει τι είναι καλύτερο για τις περιστάσεις του και εφόσον πιστεύεις ότι είμαι λάθος μπορείς να κάνεις ότι μετατροπή θέλεις στο αυτοκίνητο σου, δικό σου είναι όπως και τα χρήματα σου.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τι άλλο υπάρχει εκεί έξω;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες