Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 07 Σεπ, 2014 14:23

ntinaras έγραψε:ναι αλλα προφανως αυτο γινεται γιατι εχει σχεδιαστει ετσι η ecu.
υποθετω οτι εβλεπες και διαφορα με 100αρα.

Μικρή διαφορά, λίγο πιο πολύ στα 36 πατούσε αλλά ποτέ δε το είδα στα 39 ούτε με 100άρα. Να πω την αλήθεια με παραξένεψε το ότι δεν είδα 39 στην 100άρα (μπορεί και να μην είναι αληθινές 100άρες οι δικές μας).
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 07 Σεπ, 2014 14:25

hlias έγραψε:ο βασικος ρολος της egr ειναι να εχουμε λιγοτερα NOx και χαμηλωτερη θερμοκρασια στον θαλαμο καυσεως στις περιπτωσεις που δουλευει με φτωχο μειγμα ο κινητηρας.

Ισχύει φυσικά και αυτό.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Κυρ 07 Σεπ, 2014 14:59

apagogeas έγραψε:
ntinaras έγραψε:ναι αλλα προφανως αυτο γινεται γιατι εχει σχεδιαστει ετσι η ecu.

Μικρή διαφορά, λίγο πιο πολύ στα 36 πατούσε αλλά ποτέ δε το είδα στα 39 ούτε με 100άρα. Να πω την αλήθεια με παραξένεψε το ότι δεν είδα 39 στην 100άρα (μπορεί και να μην είναι αληθινές 100άρες οι δικές μας).

και ειδες διαφορα με το Lpg?
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 07 Σεπ, 2014 15:11

Aν δεν ηταν ο νους σου στο να να μας την πεις κατυευθειαν με το που θα γραψω κατι και διαβαζες αυτα που γραφω θα καταλαβαινες οτι δεν φασκω και αντιφασκω,το ιδιο πραμα λεω απο την αρχη,αντε να στο πω αλλη μια φορα μπας και το καταλαβεις!
Το υγραεριο το εβαλα οπως και ολοι για να μπορω να κινουμε φθηνοτερα απ'οτι με βενζινη μιας και δεν γινοταν αλλο να κινω το αυτοκινητο με βενζινη,το ηξερα και το ξερω οτι το αυτοκινητο ειναι σε μπλα λιστ και οτι αργα η γρηγορα θα χρειαστω καπακα,υπολογιζα ενα Χ κερδος,υπολογιζα ομως χωρις τον ξενοδοχο( την αυξηση καταναλωσης που δεν ηταν 8-10-12% το πολυ που μου ελεγαν ολοι τους και τους νταβατζηδες τα καρτελοσκυλα!)και δεν γινετε να εξοικονομισω εδω ουτε καν τα λεφτα της μετατροπης ποσο μαλλον και της ζημιας,λεφτα ειπαμε δεν υπαρχουν για να κινειτε το αυτοκινητο το ξαναλεω με βενζινη,και ποτε δεν ειπα οτι δεν ειναι φθηνοτερη η μετακινηση με υγραεριο,το θεμα ειναι ποσο φθηνοτερη ειναι και αυτο οφειλετε κυριος απο την τιμη λιτρου και αν ζεις σε νταβατζιδικοcity η οχι!
Εσυ το ειπαμε εχεις δεσει τον γαιδαρο σου κατοπιν ειδικης συμφωνιας και βαζεις φθηνα παρολου που ζεις σε νταβατζιδικοcity,εγω τι εναλακτικη μου μενει να κανω μιας και τα λεφτα δεν υπαρχουν για να κινειτε το αυτοκινητο το ξαναλεω με βενζινη,?
Δευτερο ντεποζιτο και Σκοπιανο υγραριο με 55 σεντς το λιτρο και να πα να πηδηχτουν τα λαμογια!
Μονο ετσι μπορω να εχω και αυτοκινητο να αποσβεσω το συστημα που εβαλα και να μην ματωσω αμα και οταν μου βγαλει την επισκεψη στον καπακα!
Αν ειχα το ξαναλεω τιμη και'γω σημερα 75-76 λεπτα ,δηλ. οσο εχει στο Κουτσοχωρι Ημαθειας αχνα δεν θα εβγαζα φιλε!
Εσυ δεν το καταλαβαινεις η δεν θελεις να το καταλαβεις γιατι σαν γνησιος Ελληναρας παρτακιας εχεις βολεψει την παρτη σου και βαζεις οσο θα εβαζες στο Κουστοχωρι και στ@ρχιδια σου τι νταλκα τραβανε οι αλλοι!
Γιάυτο και σου λε συνεχεια δεν δικαιουσε να μιλας,γιατι πολυ απλα κανεις πως δεν καταλαβαινεις!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 07 Σεπ, 2014 15:20

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:Για ποια 150 ευρω μιλατε για ενισχυση των βαλβιδων?
Τι νουμερο ειναι αυτο και που το βρικατε,να παω αυριο αμα ειναι!

για το ποσο που χαλαλιζες για την εγκατασταση του υγραεριου μιλαω valsam και τον πολεμο που ειχες ανοιξει και τοτε για το υγραεριο για τα πελλετ που παλι πιαστικες κωτσος (τυχαιο αραγε?) τελικα ή κανεις το παγωνι ή η μνημη σου ειναι μικρουλα.

Α" τωρα μαλιστα, για τα 150 ευρω που πηρε ο μαστορας για τα εργατικα και εσενα σου φαινονταν λιγα ειναι η μπιχτη!
Βλεπω εχεις κρατημενο πολυ αχτι για τις χαλαστρες που σου εχω κανει Ηλια και αυτη πρεπει να ετσουξε πολυ αμα εσυ ησουν μαθημενος στα 300-400-500-1000 ευρω μεροκαματο!
Ε΄βεβαια τσουξιμο δεν ειναι απο την μια το ιδιο συστημα που ζητουσαμε 1500 ευρω τωρα να το περναμε με 600 και να μην θελει κι'ολας ο κοσμος?
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 07 Σεπ, 2014 15:33

valsam έγραψε:
hlias έγραψε:
valsam έγραψε:Για ποια 150 ευρω μιλατε για ενισχυση των βαλβιδων?
Τι νουμερο ειναι αυτο και που το βρικατε,να παω αυριο αμα ειναι!

για το ποσο που χαλαλιζες για την εγκατασταση του υγραεριου μιλαω valsam και τον πολεμο που ειχες ανοιξει και τοτε για το υγραεριο για τα πελλετ που παλι πιαστικες κωτσος (τυχαιο αραγε?) τελικα ή κανεις το παγωνι ή η μνημη σου ειναι μικρουλα.

Α" τωρα μαλιστα, για τα 150 ευρω που πηρε ο μαστορας για τα εργατικα και εσενα σου φαινονταν λιγα ειναι η μπιχτη!
Βλεπω εχεις κρατημενο πολυ αχτι για τις χαλαστρες που σου εχω κανει Ηλια και αυτη πρεπει να ετσουξε πολυ αμα εσυ ησουν μαθημενος στα 300-400-500-1000 ευρω μεροκαματο!
Ε΄βεβαια τσουξιμο δεν ειναι απο την μια το ιδιο συστημα που ζητουσαμε 1500 ευρω τωρα να το περναμε με 600 και να μην θελει κι'ολας ο κοσμος?

Ηλια ποτε επιτελους θα καταλαεις οτι εγω δεν ειμαι ο εχθρος σου και οτο ο μοναδικος εχθρος σου ειναι αυτα τα λαμογια του καρτελ?
Αυτους θα επρεπε να κυνηγας με νυχια και με δοντια εσυ και ολοι οι υπολοιποι εγκαταστατες,γιατι αυτοι σου κλεινουν το σπιτι,υπερχρεωνονυας το υγραεριοκανοντας το πολυ λιγοτερο θελκτικο!
Θα μας τρελανεις εντελος δηλ.,εγω λεω οτι εχω 30% αυξηση καταναλωσης ,ε και τι εγινε,εσυ φταις γιάυτο?
Το δικαιολογω αφου τοσο εχουν και τα εργοστασιακα αυτοκινητα!
Φταις χοντρα ομως αν το γνωριζεις οτι ειναι ντεφακτο γεγονος το +30% και το αποκρυπτεις λεγοντας ψεματα στους υποψηφιους πελατες για μονο 8-10-12%,η επιτυγχανεις μικροτερη αυξηση απο αυτο το +30% με διαφορα τρικ-κολπα που μπορει να προκαλεσουν η επισπευσουν μια βλαβη στον κινητηρα!
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 07 Σεπ, 2014 15:39

οχι απλα ζημια δεν μου κανεις, αλλα μου δινεις μεγαλο οφελος γιατι εισαι το το παραδειγμα προς αποφυγη για τους αλλους, με πιανεις φανταζομαι ετσι? τωρα για το μεροκαματο μου ποιο ειναι το προβλημα σου εξηγησε μου στο αν ειναι 10-100-1000-10000 στο οτι δεν τα αξιζω, τα κλεβω βαλε και οποιους αλλους λογους θελεις ή στο οτι δεν μπορεις να τα βγαλεις εσυ?
οταν σου λεγαμε πονηριδη για βουλγαριες-σκοποια κτλ εσυ σφυριζες αδιαφορα, τοσο σου εκοβε και τοσο σου κοβει ακομα, κατσε να δεις και την συνεχεια στην λογικη σου, εχει δρομο ακομα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 07 Σεπ, 2014 15:47

ntinaras έγραψε:
apagogeas έγραψε:

και ειδες διαφορα με το Lpg?

Τι είδους διαφορά να δώ; Αυτές τις τιμές σε cruising με σταθερή ταχύτητα τις βλέπεις κυριως, όχι σε επιτάχυνση ή WOT. Πάντως γενικά δεν αισθάνομαι καμία διαφορά σε επιδόσεις/δύναμη σε στροφές μέχρι 4000 που το πάω, ίσως τολμώ να πω ότι έχω ένα τσακ καλύτερο τράβηγμα με LPG στις χαμηλές στροφές αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 07 Σεπ, 2014 16:39

hlias έγραψε:οχι απλα ζημια δεν μου κανεις, αλλα μου δινεις μεγαλο οφελος γιατι εισαι το το παραδειγμα προς αποφυγη για τους αλλους, με πιανεις φανταζομαι ετσι? τωρα για το μεροκαματο μου ποιο ειναι το προβλημα σου εξηγησε μου στο αν ειναι 10-100-1000-10000 στο οτι δεν τα αξιζω, τα κλεβω βαλε και οποιους αλλους λογους θελεις ή στο οτι δεν μπορεις να τα βγαλεις εσυ?
οταν σου λεγαμε πονηριδη για βουλγαριες-σκοποια κτλ εσυ σφυριζες αδιαφορα, τοσο σου εκοβε και τοσο σου κοβει ακομα, κατσε να δεις και την συνεχεια στην λογικη σου, εχει δρομο ακομα.

Δεν παιζεσε φιλε,για το μεροκαματο σου εγω τι προβλημα να εχω,εσυ το εχεις το προβλημα,εγω παλια ειχα πει οτι συμφωνα με την δικη μου λογικη μεχρι 150 ευρω τα δινω για τον εγκαταστατη,εσυ το τι ζητας εσυ ξερεις ποσο την εκτιμας την δουλεια σου και ποσο νομιζεις οτι αξιζει,ζητα οσα θελεις λοιπον,ο πελατης κρινει και πρατει αναλογα!
Τωρα εσυ αν ζητας ακομη οσα ζητουσες την εποχη των παχιων αγαλαδων και σφυριζεις αδιαφορα για το τι παιζει στην αγορα σημερα παλι δικο σου θεμα ειναι !
Και κατσε να δεις εσυ τις συνεπειες της δικης σου πονηρης λογικης,ασε που πιστευω οτι την εχεις δει και την εχεις ακουσει για τα καλα?
Το σιγουρο παντος ειναι οτι ουτε μια μυγα δεν πρεπει να εχεις στο μαγαζι!
Το ξαναλεω ,ζητα οσα θελεις εμενα δεν μου πεφτει λογος αλλα και΄σενα δεν σου πεφτει λογος για το ποσο εκτιμαω εγω σαν πελατης οτι αξιζει η εχω να δοσω!
valsam

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Κυρ 07 Σεπ, 2014 16:55

valsam έγραψε:Το σιγουρο παντος ειναι οτι ουτε μια μυγα δεν πρεπει να εχεις στο μαγαζι!

Απιστευτη κακια και μενος εναντιον ενος εγκαταστατη και ολα αυτα επειδη ο τυπος απετυχε στην εγκατασταση του αυτοκινητου του προφανως επειδη τσιγκουνευτηκε να πληρωσει πεντε φραγκα παραπανω σε σωστο εγκαταστατη!!!
Και τωρα συνεχιζεις κατα την αποψη μου την τσιγκουνια απο την στιγμη που εισαι σιγουρος οτι θα παθεις ζημια και δεν βγαζεις το συστημα απο το αυτοκινητο σου με την λογικη να κανεις αποσβεση με οποιοδηποτε κοστος!!!
Στην πρωτη περιπτωση να ψοφησει η κατσικα του γειτονα στην δευτερη η λογικη του παραλογου!!!
Εχω καπου αδικο?
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες