Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 07 Σεπ, 2014 12:36

Valsam εχει στην <<Macedonia>> που πατε και φουλαρετε αεριο εχει καλους εγκαταστατες και καλους πρατηριουχους.
εδω οι δικοι μας ειναι για πεταμα :lol: :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από chrisd και Κυρ 07 Σεπ, 2014 14:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 07 Σεπ, 2014 12:37

tasoshunter έγραψε:Εσυ εφ'οσον το αυτοκινητο σου ειναι στην black list και γνωριζες οπως λες για την πιθανη ζημια γιατι δεν εδωσες αυτα τα 150 ευρω για ενισχυση των βαλβιδων σου? Μηπως οταν εβαζες συστημα κοιταξες να βρεις το πιο φθηνο κοιταξες να βρεις τον πιο φθηνο εγκαταστατη οπως ψαχνεις τωρα τα διφραγκα στο αεριο (και καλα κανεις στο αεριο και τα ψαχνεις)?

tasoshunter παλι μιλας για την τιμη λιτρου,ρε δεν ειπαμε οτι δεν δικαιουσες να μιλας,εσυ βαζεις με ειδικη τιμη !
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Κυρ 07 Σεπ, 2014 12:43

και πολυ καλα κανω ψαξε και εσυ να βρεις!!!
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Κυρ 07 Σεπ, 2014 12:49

Valsam εσυ φασκεις και αντιφασκεις συνεχεια παλληκαρι μου!!!!
Απο την μια μας λες οτι εισαι πεισμενος σε μεγαλο ποσοστο οτι θα παθει ζημια ο κινητηρας και εχεις καταναλωση +30% και απο την αλλη δηλωνεις ετοιμος
να βαλεις καινουρια δευτερη μεγαλη δεξαμενη για να φουλαρεις στα Σκοπια!!!
Εγω ρε φιλε αν ειχα πεισθει οτι θα παθω ζημια με δεδομενη +30 καταναλωση θα το ειχα ξηλωσει ΧΘΕΣ το συστημα.
Εσυ αραγε γιατι δεν το ξηλωνεις να ησυχασουμε ολοι και εσυ και εμεις?
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 07 Σεπ, 2014 13:19

ntinaras έγραψε:
εγραψα καπου οτι κ.ε.κ. εχουν αποδοση 100%?
αλλα οταν εχεις ενα κινητηρα που εχει αποδοση Χ με ενα καυσιμο,τοτε αν βαλεις ενα αλλο παλι Χ θα εχει.
στους περισσοτερους κινητηρες το ignition timing ειναι το ιδιο, μιας και δεν εχουν σχεδιαστει για παραπανω οκτανια.
τουλαχιστον στο δικο μου αυτοκινητο δεν εχει καμια διαφορα ειτε βαλω 95αρα ειτε 100αρα.αρα το υγραεριο που ειναι 109 παλι καμια διαφορα δε θα κανει
στις 15 μοιρες ειναι παντα.γι αυτο δεν το εχω δει ποτε να βαραει και πειρακια.
σε αλλο αυτοκινητο ενδεχομενως να ειχε διαφορα
παλι συγκρινεις ανομοια πραγματα.οι κινητηρες πριν 15 χρονια ειχανε χειροτερη αποδοση και μεγαλυτερες απωλειες.δε μπορεις να συγκρινεις ενα διαφορετικο οχημα με αλλο βαρος,αεροδυναμικη,τουρμπο, και ηλεκτρονικα τελευταιας γενιας με ενα οχημα που μπορει να εχει και καρμπυρατερ.
η μονη μετρηση αντικειμενικη που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ενα Χ αριθμο αυτοκινητων, να τα μετατρεψεις σε Lpg και να τα βαλεις σε δυναμομετρο να δουμε ποση διαφορα στην ιπποδυναμη θα εχουν απο τη μετατροπη και ποσο διαφορα στη καταναλωση.

αν εχεις την σωστη ποιοτητα βενζινης δεν θα δεις διαφορα λογο αβανς, το θεμα ειναι ποσα πρατηρια ξερεις με σωστη ποιοτητα στην βενζινη?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 07 Σεπ, 2014 13:29

ntinaras έγραψε:εγραψα καπου οτι κ.ε.κ. εχουν αποδοση 100%?

Δεν έγραψες αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιείς τη θερμική ενέργεια αυτό προϋποθέτει αλλιώς είναι άκυρος ισχυρισμός σε συνδυασμό με το παρακάτω.
ntinaras έγραψε:αλλα οταν εχεις ενα κινητηρα που εχει αποδοση Χ με ενα καυσιμο,τοτε αν βαλεις ενα αλλο παλι Χ θα εχει.

Το οποίο επίσης δεν είναι τόσο σωστό όπως το σκέφτεσαι. Θα στο θέσω απλά, στη μηχανή ποτέ δε γίνεται πλήρη καύση εν τέλει και το τι καίγεται είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων όπως ομοιογένεια μίγματος, θερμοκρασία θαλάμου/αέρα, συμπίεσης, ποιότητας σπινθήρα, indexing, στροβιλισμού και καθαρότητας σε καύσιμη ύλη μίγματος, απώλειες προανάφλεξης και διάφορα άλλα. Μερικά είναι τα ίδια, άλλα διαφέρουν λόγω διαφορετικού καυσίμου. Να το πω και πιο απλά, δε θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της EGR να περάσει ήδη καμμένο μίγμα για νέα καύση αν είχε καεί όλο εξαρχής. Για αυτούς τους λόγους, δεν μπορείς να πεις ίδιο Χ και για τα δύο καύσιμα. Μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά υπάρχει.

ntinaras έγραψε:στους περισσοτερους κινητηρες το ignition timing ειναι το ιδιο, μιας και δεν εχουν σχεδιαστει για παραπανω οκτανια.
τουλαχιστον στο δικο μου αυτοκινητο δεν εχει καμια διαφορα ειτε βαλω 95αρα ειτε 100αρα.αρα το υγραεριο που ειναι 109 παλι καμια διαφορα δε θα κανει
σε αλλο αυτοκινητο ενδεχομενως να ειχε διαφορα.
παλι συγκρινεις ανομοια πραγματα.οι κινητηρες πριν 15 χρονια ειχανε χειροτερη αποδοση και μεγαλυτερες απωλειες.δε μπορεις να συγκρινεις ενα διαφορετικο οχημα με αλλο βαρος,αεροδυναμικη,τουρμπο, και ηλεκτρονικα τελευταιας γενιας με ενα οχημα που μπορει να εχει και καρμπυρατερ.

Δεν αναφερόμουν σε καμία περίπτωση στα καρμπυρατέρ, προ 5-10 χρόνων δε ξέρω καν αν κυκλοφορούσε νέο αμάξι με καρμπυρατέρ, δε νομίζω να υπήρχε. Αμάξια με μεταβλητό Ignition timing είχα κατά νου. Εσύ με τις 15 μοίρες δεν εκμεταλλεύεσαι ούτε την 95άρα βενζίνη όσο πρέπει. Για να έχεις γνώση, η τυπική 95άρα μπορεί να ανεβάσει το ignition μέχρι και 33 μοίρες (συνήθως) και σπάνια στις 36, όταν είναι καλή 95άρα. Στο LPG το συνηθισμένο είναι στις 36 και μερικές φορές χτυπάει 39 (τέρμα είναι στο αμάξι μου). Με 15 μοίρες είσαι λίγο πιο πάνω από WOT οπότε στη περίπτωσή σου έτσι και αλλιώς δεν εκμεταλλεύεσαι κανένα καύσιμο όπως πρέπει. Δε συζητάμε για αυτό, συζητάμε για τα αμάξια που αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά της βενζίνης/LPG μεταβάλλοντας το ignition.
ntinaras έγραψε:η μονη μετρηση αντικειμενικη που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ενα Χ αριθμο αυτοκινητων, να τα μετατρεψεις σε Lpg και να τα βαλεις σε δυναμομετρο να δουμε ποση διαφορα στην ιπποδυναμη θα εχουν απο τη μετατροπη και ποσο διαφορα στη καταναλωση.

Δεκτό και είναι ο μόνος εμπειρικά αποδεκτός τρόπος να το κρίνεις. Στη θεωρητική ανάλυση που κάνουμε εδώ το συμπέρασμα είναι ότι αναμένεται διαφοροποίηση από αυτά που υποδηλώνει η χρήση της θερμικής ενέργειας ως έχει και εκεί θέλω να καταλήξω, ότι η καταστροφολογία ότι αν δε καίει 35% παραπάνω χωλαίνει.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Κυρ 07 Σεπ, 2014 14:06

το Ignition timing στο αμαξι σου το εχεις πειραξει λογω Lpg Η ηταν απο το εργοστασιο ετσι?
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 07 Σεπ, 2014 14:09

ntinaras έγραψε:το Ignition timing στο αμαξι σου το εχεις πειραξει λογω Lpg Η ηταν απο το εργοστασιο ετσι?

Δε γίνεται να το πειράξω, ότι αποφασίζει η ECU από μόνη της αλλά το ότι φτάνει σε επίπεδα που δε φτάνει η βενζίνη δείχνει ότι αναγνωρίζει στοιχεία (βασικά αναγνωρίζει ότι δε γίνονται knocks λόγω αυξημένων RON, το πρόβλημα που έχουμε με τις ελληνικές βενζίνες) και το ανεβάζει και όταν ανεβαίνει το timing έχεις μεγαλύτερη απόδοση έργου.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Κυρ 07 Σεπ, 2014 14:19

ναι αλλα προφανως αυτο γινεται γιατι εχει σχεδιαστει ετσι η ecu.
υποθετω οτι εβλεπες και διαφορα με 100αρα.
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 07 Σεπ, 2014 14:20

apagogeas έγραψε:
ntinaras έγραψε:εγραψα καπου οτι κ.ε.κ. εχουν αποδοση 100%?

Δεν έγραψες αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιείς τη θερμική ενέργεια αυτό προϋποθέτει αλλιώς είναι άκυρος ισχυρισμός σε συνδυασμό με το παρακάτω.
ntinaras έγραψε:αλλα οταν εχεις ενα κινητηρα που εχει αποδοση Χ με ενα καυσιμο,τοτε αν βαλεις ενα αλλο παλι Χ θα εχει.

Το οποίο επίσης δεν είναι τόσο σωστό όπως το σκέφτεσαι. Θα στο θέσω απλά, στη μηχανή ποτέ δε γίνεται πλήρη καύση εν τέλει και το τι καίγεται είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων όπως ομοιογένεια μίγματος, θερμοκρασία θαλάμου/αέρα, συμπίεσης, ποιότητας σπινθήρα, indexing, στροβιλισμού και καθαρότητας σε καύσιμη ύλη μίγματος, απώλειες προανάφλεξης και διάφορα άλλα. Μερικά είναι τα ίδια, άλλα διαφέρουν λόγω διαφορετικού καυσίμου. Να το πω και πιο απλά, δε θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της EGR να περάσει ήδη καμμένο μίγμα για νέα καύση αν είχε καεί όλο εξαρχής. Για αυτούς τους λόγους, δεν μπορείς να πεις ίδιο Χ και για τα δύο καύσιμα. Μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά υπάρχει.

ntinaras έγραψε:στους περισσοτερους κινητηρες το ignition timing ειναι το ιδιο, μιας και δεν εχουν σχεδιαστει για παραπανω οκτανια.
σε αλλο αυτοκινητο ενδεχομενως να ειχε διαφορα.

Δεν αναφερόμουν σε καμία περίπτωση στα καρμπυρατέρ, προ 5-10 χρόνων δε ξέρω καν αν κυκλοφορούσε νέο αμάξι με καρμπυρατέρ, δε νομίζω να υπήρχε. Αμάξια με μεταβλητό Ignition timing είχα κατά νου. Εσύ με τις 15 μοίρες δεν εκμεταλλεύεσαι ούτε την 95άρα βενζίνη όσο πρέπει. Για να έχεις γνώση, η τυπική 95άρα μπορεί να ανεβάσει το ignition μέχρι και 33 μοίρες (συνήθως) και σπάνια στις 36, όταν είναι καλή 95άρα. Στο LPG το συνηθισμένο είναι στις 36 και μερικές φορές χτυπάει 39 (τέρμα είναι στο αμάξι μου). Με 15 μοίρες είσαι λίγο πιο πάνω από WOT οπότε στη περίπτωσή σου έτσι και αλλιώς δεν εκμεταλλεύεσαι κανένα καύσιμο όπως πρέπει. Δε συζητάμε για αυτό, συζητάμε για τα αμάξια που αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά της βενζίνης/LPG μεταβάλλοντας το ignition.
ntinaras έγραψε:η μονη μετρηση αντικειμενικη που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ενα Χ αριθμο αυτοκινητων, να τα μετατρεψεις σε Lpg και να τα βαλεις σε δυναμομετρο να δουμε ποση διαφορα στην ιπποδυναμη θα εχουν απο τη μετατροπη και ποσο διαφορα στη καταναλωση.

Δεκτό και είναι ο μόνος εμπειρικά αποδεκτός τρόπος να το κρίνεις. Στη θεωρητική ανάλυση που κάνουμε εδώ το συμπέρασμα είναι ότι αναμένεται διαφοροποίηση από αυτά που υποδηλώνει η χρήση της θερμικής ενέργειας ως έχει και εκεί θέλω να καταλήξω, ότι η καταστροφολογία ότι αν δε καίει 35% παραπάνω χωλαίνει.

ο βασικος ρολος της egr ειναι να εχουμε λιγοτερα NOx και χαμηλωτερη θερμοκρασια στον θαλαμο καυσεως στις περιπτωσεις που δουλευει με φτωχο μειγμα ο κινητηρας.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες