Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 29 Αύγ, 2014 13:15

Επαναλαμβάνω οτι στο παρόν νήμα συζητάμε για την επιλογή καινούργιου diesel ή καινούργιου εργοστασιακού lpg . Υποθέτουμε λοιπόν οτι τα λεφτά για την αγορά ενός diesel γύρω στα 1300κε υπάρχουν . ΔΕΝ περισσεύουν όμως , και γι αυτό ψάχνουμε το συνολικό κόστος αγοράς + συντήρησης + χρήσης και μάλιστα σε βάθος πολλών ετών .

Αν και η απόφαση έχει ληφθεί κάθε νέα άποψη με βάση τα παραπάνω δεδομένα δεκτή

Αν υπάρχουν και προτάσεις για καινούργιο diesel σούπερ μίνι ( πχ i20 ή corsa ) δεκτές . Πρωταρχικό μέλημα η οικονομία . Αρα , κατανάλωση , ανταλλακτικά και αντοχή στο χρόνο
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό liverpool69 » Παρ 29 Αύγ, 2014 13:17

Το 4,5/100 για τα diesel είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΘΟΣ. Η μέση κατανάλωση με συντηρητική οδήγηση μπορεί να περιοριστεί στα 5,5 με 6,0 l/100. Το diesel κάποια στιγμή θα πλησιάσει την τιμή της βενζίνης. Το LPG θα παραμείνει φθηνότερο απο τη βενζίνη αλλά είναι ήδη πολύ ακριβό. Το καλύτερο θα ήταν να προσανατολιστείτε προς την αγορά diesel/CNG. Το Νοέμβριο το εταιρικό μου αυτοκίνητο θα είναι αυτού του τύπου
.
Για πές μας στα 160 το "ταξί σου" πόσο κάιει? Να το πάς συνέχεια όμως όχι όπως κάτι κουβαρντάδες που με προσπερνάνε στην εθνική για 10 μέτρα κια μετά κάθονται πάλι πίσω γαιτί δεν τους φτάνει το κάυσιμο να φτάσουν στον προορισμό τους
. Για αυτους τους κουβαρνταδες γραφω με τις βενζινες και τα αερια. Εργατης ειμαι φιλε και δεν μου υπαγορευει κανεις τιποτα απλα ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΑ με το ντιζελακι. Αν ξερεις απο Θεσσαλονικη βγαλε συμπερασμα , Κορδελιο -νεοχωρουδα-κορδελιο - λαχανας -κορδελιο. Και στην ευθεια με 200 δεν εχω δει πανω απο 6,8/100. https://www.youtube.com/watch?v=3e7mlHDT8Aw
liverpool69

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό george7009 » Παρ 29 Αύγ, 2014 13:45

Επειδή το παρόν νήμα αρχίζει και προχωράει σε προσωπικό επίπεδο με τις όποιες αντιπαραθέσεις , εγώ έχω να πω τα εξής :
Εαν έχω την δυνατότητα για καινούργιο αυτοκίνητο θα διαλέξω diesel με κλειστά μάτια .
Ο λόγος αφενός η χαμηλή κατανάλωση σε αντίστοιχο βενζίνης ( ίδιο αυτοκίνητο,ίδια κυβικά) .
Αφετέρου οι diesel κινητήρες βγάζουν πιο πολλά χιλιόμετρα .
Τώρα στη προκειμένη περίπτωση θα βολευτώ με αυτό που έχω , θα του βάλω lpg και όσο με κρατήσει .
Αύριο μεθαύριο έχει ο Θεός και θα δούμε παραπέρα .
Σαφώς για μένα η ζυγαριά κλείνει προς το diesel . Τα 1400άρια diesel δίνουν μια μικτή κατανάλωση από 4,2-5,5 λίτρα στα 100 . Ο βενζινοκινητήρας πάει στα 2,5-3,5 λίτρα επιπλέον .

Αυτά τα λίγα από μένα .
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 29 Αύγ, 2014 14:13

george7009 έγραψε:Εαν έχω την δυνατότητα για καινούργιο αυτοκίνητο θα διαλέξω diesel με κλειστά μάτια .

Τώρα στη προκειμένη περίπτωση θα βολευτώ με αυτό που έχω , θα του βάλω lpg και όσο με κρατήσει .
Αύριο μεθαύριο έχει ο Θεός και θα δούμε παραπέρα .
.

Η ολη ουσια σε 2 γραμμες...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό OBSERVER » Παρ 29 Αύγ, 2014 14:18

κατα μεσο ορο τα 1400 εως 1600 diesel καινε μεσο ορο σε μικτο κυκλο απο 4,5 εως 6,5 και βγαζουν αυτονομια απο 750 εως 1000km αναλογα το ρεζερβουαρ.

Κανενα βενιζνοκινητο ατμοσφαριρικο 1400-1600 δεν πεφτει κατω απο 6,5lt. συνεπως αυτονομια σπανια πανω απο 600km.Mιλαμε για νορμαλ ταχυτηες και οχι με 60+80km.

απο εκει και περα η διαφορα τιμης απο 1,30 εως 1,35 που εχει το diesel εως 1,6+1,65€ που εχει η βενζινη,βλεπουμε τις διαφορες....
OBSERVER

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 29 Αύγ, 2014 14:32

ντιζελακι αν επαιρνα αυτή την στιγμη αμαξι.....lpg αν ειχα μονο την επιλογή για βενζινα...και αν ειχα την δυνατοτητα εργοστασιακο lpg
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 29 Αύγ, 2014 14:59

manoliss έγραψε:ντιζελακι αν επαιρνα αυτή την στιγμη αμαξι.....lpg αν ειχα μονο την επιλογή για βενζινα...και αν ειχα την δυνατοτητα εργοστασιακο lpg

Eγω αν επαιρνα αυτή την στιγμη αμαξι cng θα επαιρνα αλλα ειπαμε εγω εχω πρατηριο cng διπλα μου γιαυτον και μονο τον λογο,ενταξει το καταλαβαινω βρισκομαι στην μειοψηφια αρα για την πλειοψηφια η επιλογη ειναι ντιζελ!
Επειτα απο την σημερινη μου ερευνα για μεγατροπη του υπαρχοντος συστηματος μου σε cng, η τιμη μιας τετοιας τροποποιησης του συστηματος μου ειναι απαγορευτικη λογο τιμης δεξαμενων,ετσι λοιπον παω στο plan B που ειναι παραμενω στο lpg και οσο παει,αλλα με 110 λιτρα πραγματικης χωρητικοτητας ρεζερβουαρ για να γεμιζω απο Σκοπια με 0,52 λεπτα και οχι με 0,90 νταβατζιλικη τιμη σημερα εδω Θεσ/νικη,ηδη μπηκε το σχεδιο για εγκατασταση αλλης μια 90Lt δεξαμενης κυλινδρικου τυπου,200 κοστος χωρις τo KTEO, στα 5-6 γεμισματα που θα κανω (και βενζινης φυσικα!)θα εχω κανει και την αποσβεση της,η ηθικη ικανοποιηση και μονο οτι δεν θα με ποιανουν αλλο τον πατο τα κοπροσκυλα μου αρκει!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 29 Αύγ, 2014 15:51

valsam
ετσι για ενημερωση μας λες τιμες???

Επεισεις αν θες πες μας διαστασεις νεας δεξαμενης, να δω αν επαληθευεται η φημη οτι ειναι πολυ μεγαλες με μικρή αναλλογικά αυτονομια.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό kyriak » Παρ 29 Αύγ, 2014 16:46

tasoshunter έγραψε:.....Τι μενει στον κοσμακη λοιπον? παιρνει το μεσαιο η μεγαλο βενζινοκινητο που εχει και με 500 εως 1000 ευρω το κανει αεριο και εγω δεν θα σου πω παραπανω αλλα 5-6 χρονακια βολευεται οικονομικα μεχρι να δει τι θα γινει.

Άρχισαν οι εκπτώσεις βλέπω .....Λες ακριβώς αυτό που έχω πει πολλάκις, και εξαιτίας αυτού έχω χλευαστεί..κτλ κτλ, από πολλούς, και από εσένα εδώ. Έλεγα Ότι : Βάζοντας κάποιος υγραέριο πληρώνει μια φορά για την εγκατάσταση στην αρχή, μέχρι να την κάνει απόσβεση θα έχουν περάσει ~2 χρόνια , ότι κέρδος αποκομίσει στα επόμενα 3~4 χρόνια θα το δώσει για τις βλάβες με αποτέλεσμα να έχει χάσει τον ύπνο του ,να σκέπτεται συνεχώς αν θα φτάσει στον προορισμό όταν πηγαίνει ταξίδι κτλ κτλ , και στην χειρότερη θα ψάχνει για αυτοκίνητο μετά την πενταετία, συμπέρασμα , ασύμφορη επιλογή και αρνητικό κέρδος.
Για ποιον λόγο λοιπόν να βάλει κάποιος υγραέριο ? για να τα ακουμπά στα ρεκτιφιέ , στους καπακαδες , αντλίες , καταλύτη βαλβίδες πιστόνια , γιατί? , για να κερδίζει ένα καφέ στα εκατό χιλιόμετρα? ....έλεγα

Θυμήσου τι έλεγες , για μια ζωή…. Πάει καλύτερα από την βενζίνη …. Κτλ κτλ , Ποιος αβαντζάρει λοιπόν? Δεν μπορεί να λέμε ότι συμφέρει η μετατροπή σε lpg για 5 χρόνια και μετά βλέπουμε ,

manoliss έγραψε:ντιζελακι αν επαιρνα αυτή την στιγμη αμαξι.....lpg αν ειχα μονο την επιλογή για βενζινα...και αν ειχα την δυνατοτητα εργοστασιακο lpg

Υ.Γ. δεν υπάρχουν εργοστασιακά υγραεριοκίνητα.
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό george7009 » Παρ 29 Αύγ, 2014 17:14

Ο Μανώλης μάλλον εννοεί για καινούργια αυτοκίνητα εφοδιασμένα με σύστημα lpg από την αντιπροσωπία ...

Στάλθηκε από το GT-I9505 μέσω tapaμίλα
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες