drspiros έγραψε:valsam έγραψε:...το cng ειναι μονοδρομος πλεον,εσυ τι λες,αν ειχαμε ενα καλουτσικο δυκτιο cng στην Ελλαδα με αυτη την τεραστια διαφορα τιμης μεταξυ των 2 καυσιμων θα υπηρχε κανεις που θα προτιμουσε το lpg απο το cng?
Αν είχαμε.... αλλά ΔΕΝ έχουμε! Δεν μπορώ να συγκρίνω την Ελλάδα λοιπόν με την Ιταλία που έχει 999 πρατήρια (να τα χιλιάσει) αλλά με την (κάθε) Πολωνία που έχει περιορισμένο δίκτυο cng. Το τι θα γίνει σε 3-4 χρόνια δεν το ξέρω, μπορεί να έχουμε γίνει Βενεζουέλα και να έχει η βενζίνη 7 λεπτά το λίτρο! Μιλάμε με τωρινά, σημερινά δεδομένα και σε βάθος 3-4 ετών. Ίσως και πολύ περισσότερο αν μιλάμε για επαρχία, όπου δεν προβλέπεται από κάπου ανάπτυξη δικτύου cng (όπως δεν έχει συμβεί τόσα χρόνια με τη θέρμανση).
Και δε μου αρέσει να μιλάω με αφορισμούς και ισοπεδώσεις του στυλ "είσαι λάθος, λες βλακείες, δεν ξέρεις τι λες κτλ." γιατί το κάθε συμπέρασμα πρέπει να βασίζεται όχι μόνο στα αντικειμενικά κριτήρια που σωστά αναφέρεις, αλλά και σε υποκειμενικά, όπως οι οδηγικές συνήθειες του καθενός, η χρήση του αυτοκινήτου, το μέρος που μένει και άλλα πολλά, για τα οποία το cng δεν είναι πανάκεια.
Αν έχεις κάποια πληροφόρηση για εξάπλωση του cng σε όλη την επικράτεια σε εύλογο χρονικό διάστημα, ευχαρίστως να το κουβεντιάσουμε, αλλιώς ας μη μιλάμε για σημερινά δεδομένα με προοπτικές του 2020...
Φιλε ουτε σου ειπα οτι λες βλακειες ουτε δεν ξερεις τι λες κτλ,απλα σου ειπα οτι κανεις λαθος σε αυτο το συγκεκριμενο σου ερωτημα και το συγκεκριμενο σου παραδειγμα για την Ιταλια:
"Μόνο κορόιδα βάζουν lpg;;;
Μια βόλτα από Ιταλία και Πολωνία (πιθανότατα και αλλού) νομίζω θα σε πείσει για το ακριβώς αντίθετο..."
Και η απαντηση ειναι ναι φιλε στην Ιταλια μονο τα κοροιδα βαζουν πλεον lpg!
Υπαρχουν και στην Ελλαδα αυτα τα κοροιδα,πχ κοροιδο θα ημουν και εγω αν εβαζα σημερα καινουργια εγκατασταση στο αυτοκινητο και εβαζα υγραεριο και οχι cng και θα σου εξηγησω το γιατι,παρα τον σχεδον μηδενικο αριθμο πρατηριων εδω στην Θεσ/νικη(1 ειναι ολο κι'ολο)που μενω ηδη ενας πολυ καλος φιλος που με ρωτησε "να βαλω υγραεριο στο αυτοκινητο?" του τα "ειπα" για το cng και εμεινε με το στομα ανοικτο και εντος του αλλου μηνα μαλλον θα βαλει μιας και το καθημερινο του δρομολογιο και στο 90-95% του συνολου ολων των χιλιομετρων που κανει (οπως και των δικων μου!)ειναι στο να περναει καθημερινα μπροστα απο το μοναδικο σημερα πρατηριο cng της Θεσ/νικης(5 χλμ απο το σπιτι μου-μας!).