Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό kyriak » Τετ 27 Αύγ, 2014 17:31

jojo77 έγραψε:Σχεδόν όλοι οι ταρίφες αγόρασαν τα αυτοκίνητά τους όταν δεν υπήρχε καν θέμα lpg στην Ελλάδα , πόσο μάλλον πρατήρια για ανεφοδιασμό . Δεν νομίζω να ανανεώνεται ιδιαίτερα ο στόλος των ταξί μέσα στην κρίση , ώστε να δούμε τι προτιμούν τώρα που υπάρχει πρακτική δυνατότητα επιλογής .

Και πάλι λάθος είσαι , ένας ταρίφας κάνει 1μυριο χιλιόμετρα σε δυο χρόνια και μετά αλλάζει ταξί , με lpg θα έπρεπε να αλλάξει 10 αυτοκίνητα και να κάνει και δέκα ρεκτιφιέ στα ίδια χιλιόμετρα , ξεκόλλα δεν συγκρίνεται το lpg με το diesel .
Ήδη το 90% τον εγκαταστατών έχει κλείσει και κάνει άλλη δουλεία ή έχουν μεταναστεύσει , μόνο κορόιδα βάζουν πλέον lpg , και δεν υπάρχουν εργοστασιακά lpg και αυτό της opel που λες, μετά γίνεται η εγκατάσταση από μια εταιρία … η όποια έχει έδρα Γερμανία …αλλά εξουσιοδοτεί κάποιον εδω ….κτλ κτλ , παίρνοντας ένα lpg εργοστασιακό παίρνεις ένα βενζινοκίνητο με εγγύηση εγκατάστασης lpg από την εταιρία, τίποτα παραπάνω.
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Τετ 27 Αύγ, 2014 19:26

Kyriak ηρέμησε , πότε ξανά-υπήρξα λάθος για να υπάρχω τώρα ; Δεν έχω ( αντίθετα με γκουχ γκουχ άλλους εδώ μέσα κανένα φανατισμό για lpg ή diesel , ίσα ίσα που ξεκίνησα το thread για να ρωτήσω τι είναι καλύτερο , είπα ήδη οτι κλίνω στο diesel και ξανακλίνω τώρα.

Δεν ξέρω πόσα χλμ κάνουν οι ταρίφες ανά έτος , μου φαίνεται πάντως πολύ εντυπωσιακό αν αλλάζουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ταξί ανά δύο χρόνια , μιλάμε για αυτοκίνητα των 20 -30 χιλιάδων ευρώ ;;;15 χιλιάρικα/έτος το χρόνο ΜΟΝΟ για αυτοκίνητο ; Τι θα βγάζουν φαντάζομαι....

Δεν ξέρω αν μεταναστεύουν οι όχι οι εγκαταστάτες πάντως τα πρατήρια πρέπει να είναι τρελά κορόιδα που όλο και περισσότερα δίνουν γύρω στα 100 χιλιάρικά για αντλία LPG . Εδώ που μένω , δεν έχει κλείσει ούτε ένα πρατήριο με LPg , αντίθετα θα έλεγα οτι τριπλασιαστηκαν ( αν όχι τετραπλασιάστηκαν ) στον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο , παρά και το γνωστό τζερτζελέ που έγινε με το φόρο πρόπερσι ( που ξέρω προσωπικά οτι αποθάρρυνε ΠΟΛΥ κόσμο που ήταν έτοιμος να κάνει το βήμα ) .

Παρόλαυτά τελικά πάμε για diesel ....
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 27 Αύγ, 2014 19:46

jojo77 έγραψε:Kyriak ηρέμησε , πότε ξανά-υπήρξα λάθος για να υπάρχω τώρα ; Δεν έχω ( αντίθετα με γκουχ γκουχ άλλους εδώ μέσα κανένα φανατισμό για lpg ή diesel , ίσα ίσα που ξεκίνησα το thread για να ρωτήσω τι είναι καλύτερο , είπα ήδη οτι κλίνω στο diesel και ξανακλίνω τώρα.

Δεν ξέρω πόσα χλμ κάνουν οι ταρίφες ανά έτος , μου φαίνεται πάντως πολύ εντυπωσιακό αν αλλάζουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ταξί ανά δύο χρόνια , μιλάμε για αυτοκίνητα των 20 -30 χιλιάδων ευρώ ;;;15 χιλιάρικα/έτος το χρόνο ΜΟΝΟ για αυτοκίνητο ; Τι θα βγάζουν φαντάζομαι....

Δεν ξέρω αν μεταναστεύουν οι όχι οι εγκαταστάτες πάντως τα πρατήρια πρέπει να είναι τρελά κορόιδα που όλο και περισσότερα δίνουν γύρω στα 100 χιλιάρικά για αντλία LPG . Εδώ που μένω , δεν έχει κλείσει ούτε ένα πρατήριο με LPg , αντίθετα θα έλεγα οτι τριπλασιαστηκαν ( αν όχι τετραπλασιάστηκαν ) στον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο , παρά και το γνωστό τζερτζελέ που έγινε με το φόρο πρόπερσι ( που ξέρω προσωπικά οτι αποθάρρυνε ΠΟΛΥ κόσμο που ήταν έτοιμος να κάνει το βήμα ) .

Φιλε εχεις φαει τρελη παραπαλανιση,δεν φταις εσυ γιατι και΄γω την ειχα φαει,ακους εκει 100 χιλιάρικά για αντλία LPG ?
Κι'γω ετσι διαβαζα και ετσι νομιζα μεχρι που σηκωσα το τηλεφωνο και αρχισα να παιρνω σε εταιριες που κανουν εγκαταστασεις για πρατηρια παριστανοντας τον ενδιαφερομενο πρατηριουχο,το ποσο των 100 χιλιαδων το πεταξαν εδω μεσα οι νταβατζιδες τα λαμογια οι αισχροκερδοι για να μας ριξουν σταχτη στα ματια φιλε ,ενα χοντρο ψεμα για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα,το πραγματικο ποσο ειναι κοντα στο 1/3 απο αυτο που γραφεις και με την προσυνενοημενη τιμη λιτρου καρτελ περα απο τα ορια της αισχροκερδιας η αποσβεση σε χρονο ντε-τε και η χοντρη οικονομα ειναι σιγουρη, γι'αυτο ανοιγουν αβερτα πρατηρια(βαζουν δηλ. αντλιες lpg!)!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό kyriak » Τετ 27 Αύγ, 2014 19:53

jojo77 έγραψε:Kyriak ηρέμησε , πότε ξανά-υπήρξα λάθος για να υπάρχω τώρα ; Δεν έχω ( αντίθετα με γκουχ γκουχ άλλους εδώ μέσα κανένα φανατισμό για lpg ή diesel , ίσα ίσα που ξεκίνησα το thread για να ρωτήσω τι είναι καλύτερο , είπα ήδη οτι κλίνω στο diesel και ξανακλίνω τώρα.

Πάλι έχεις λάθος

Πλέον η αντλία lpg έχει πέσει στα 20000 με 30000 ευρω ανάλογα την πληρωμή , γι αυτό βλέπεις τα πρατήρια να ξεφυτρώνουν , άσε που τα περισσότερα πλέον τα στήνουν οι εταιρείες με έως τριετές συμβόλαιο, και βγαίνει στον πρατηριούχο τζάμπα ,όμως αυτό δεν λέει κάτι, γιατί οι περισσότεροι πρατηριούχοι έχουν άγνοια για το ότι έχουν σταματήσει πλέον οι εγκαταστάσεις. Αυτήν είναι η αλήθεια .
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό drspiros » Τετ 27 Αύγ, 2014 21:12

Μόνο κορόιδα βάζουν lpg;;;
Μια βόλτα από Ιταλία και Πολωνία (πιθανότατα και αλλού) νομίζω θα σε πείσει για το ακριβώς αντίθετο...
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Re: Απ: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό nikkokk » Τετ 27 Αύγ, 2014 21:34

anikologr έγραψε:Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι. Οι ταρίφες είναι βλάκες που αγοράζουν Diesel?

Η πιο σωστή - κατά τη γνώμη μου πάντα - τοποθέτηση στο θέμα.
Οι επαγγελματίες το έχουν ψάξει πολύ το θέμα - ήταν άλλωστε και οι πρώτοι που υιοθέτησαν το υγραέριο και δεν νομίζω να είχαν πρόβλημα να επιμείνουν σ' αυτό αν πίστευαν πως τους συμφέρει. Το "γύρισαν" όμως σε diesel και αυτό κάτι λέει.
Η χρήση που περιγράφεται είναι σχεδόν επαγγελματική και ο χρονικός ορίζοντας μεγάλος. Εφόσον λοιπόν πρόκειται για καινούριο, το diesel δείχνει να είναι μονόδρομος.

Υ.Γ. Έβαλα υγραέριο τον περασμένο Μάρτη και μέχρι στιγμής (10000 km) δεν έχω πρόβλημα. Το έκανα όμως - όπως έγραψα και σε άλλο post - γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να πάω σε καινούριο diesel
Opel Zafira 1.8 mod 2001 - 125 PS (Z18XE) - Landi Renzo Omegas Evo
nikkokk

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 27 Αύγ, 2014 22:23

ο καθ ενας οτι εχει παρει το αυτι του κ οτι φανταζεται!!
οσο για τα ταξι οχι απλα υπερεχει το diesel αλλα θα ηταν μεγαλο κοροιδο αν καποιος αγοραζε βενζινη με lpg.
καποιος πριν ειπε δεν τους νοιαζει η αποδοση για αυτο κ παιρνουν diesel.αντιληψη προ 15ετιας.
ιδιας ιπποδυναμης diesel και βενζινη ή lpg ή φυσικο αεριο,το diesel πολυ πιο γρηγορο.λογο ροπης και τουρμπινας.
το εχω ξαναπει.εχεις χρημα?αγοραζεις diesel.δεν εχεις?παλευεις με lpg.
οσο για ηλεκτρικα για φυσικο αεριο κ.λ ειναι πολυ νωρις ακομη.μετα απο 5-10 χρονια θα γινει αλλαγη της αγορας προς καποια απο τις αλλες κατευθυνσης.μεχρι τοτε δεν ξερουμε πολλα ακομη αν ειναι ιδια με σημερα.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Τετ 27 Αύγ, 2014 23:23

nikok το ¨χαζοί είναι οι ταξιτζήδες ...." από μόνο του , χωρίς ανάλυση δεν λεει τίποτα , μιλάμε για εντελώς διαφορετική χρήση σε κύκλο και χλμ.

Σα να λέμε "γιατί παίρνεις 1300άρι , χαζοί είναι οι ταρίφες που παίρνουν 2 και 2,5 λίτρα ;"

Το δικό μου τελικό συμπέρασμα είναι οτι , υπολογίζοντας τα πάντα από οικονομικής και μόνο απόψεως ,για τη χρήση που συζητάμε εδώ , φαίνεται να υπάρχει μια μικρή αλλά υπαρκτή διαφορά υπέρ του ντίζελ υπό δύο προυποθέσεις : Δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα πόσες βλάβες θα βγάλουν σε βάθος χρόνου τα euro5 και euro6 αφού είναι καινούργια (το lpg είναι καινούργιο στην Ελλάδα αλλά όχι έξω οπότε υπάρχουν στοιχεία ) και που θα κυμανθούν οι τιμές των καυσίμων . Σκεπτόμενος λογικά , θεωρώ πιθανότερο να ακριβύνει στα επίπεδα της βενζίνης το πετρέλαιο , αφενός διότι έτσι συμβαίνει στο εξωτερικό , αφ ετερου διότι ο λόγος που το lpg είναι φθηνότερο ( το περιβάλλον ) θα είναι σημαντικό ζήτημα και στα χρόνια που έρχονται.

Ακόμα και αν υποθέσουμε όμως περίπου ισοπαλία στο οικονομικό , τότε το ντίζελ επικρατεί
λόγω επιδόσεων.

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 27 Αύγ, 2014 23:38

Υ.Γ μια εξερεση για τα eyro6 με το φιλτρο μικροσοματιδιων.υπαρχει θεμα οταν το οχημα κινειτε σε πολη συνεχεια αλλα στα περισσοτερα καταργειτε κ εχεις κ αυξηση ιπποδυναμης ;)
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 28 Αύγ, 2014 00:16

drspiros έγραψε:Μόνο κορόιδα βάζουν lpg;;;
Μια βόλτα από Ιταλία και Πολωνία (πιθανότατα και αλλού) νομίζω θα σε πείσει για το ακριβώς αντίθετο...

Φιλε καποιο χοντρο λαθος κανεις ,ενα θα σου πω,στην Βουλγαρια που παω πολυ συχνα κανεις πια δεν κανει μετατροπη σε υγραεριο,ολοι στο φυσικο αεριο το εχουν γυρισει,οπως και στην Ιταλια η στροφη στο φυσικο αεριο ειναι τεραστια ,και εκει δηλ. τα εφαγε τα ψωμια του το υγραεριο,δες νουμερα το 2012 http://www.ngvaeurope.eu/italy,τωρα να δεις τι γινετε,999 πρατηρια με cng παρακαλω στην Ιταλια •Italy last updated 03.2014 – 999 stazioni di metano – Prezzo medio 0,99 €/kg!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες