Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά νέου αυτοκινήτου diesel ή υγραέριο;

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Τρί 26 Αύγ, 2014 15:25

Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά οτι εδώ συζητάμε για
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ diesel VS ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ LPG

Το επιχείρημα "οτι είναι εργοστασιακό δεν το πειράζουμε" δεν ισχύει εξ αρχής εδώ .

Επειδή αναφέρθηκε και η TOYOTA και οτι βάζει η αντιπροσωπεία LPG στο βενζινοκίνητο , η αντιπροσωπεία ΔΕΝ έχει στον κατάλογό της ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ lpg . Αν βάζει μετά , τότε μιλάμε για μετατροπή . Αντίθετα δηλαδή από OPEL , FIAT , DACIA.

Θα προσπαθπήσω να το ξεκαθαρίσω με τις αντιπροσωπείες αλλά μπορώ να υποθέσω οτι οι βαλβίδες, οι έδρες , οι αντλίες και δεν ξέρω τι είναι προσαρμοσμένες για να δουλεύουν με υγραέριο .

Παρακαλώ , όποιος θέλει να συνεισφέρει στο παρόν νήμα να έχει υπ οψιν του οτι

Εξετάζουμε την αγορά
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ diesel Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ LPG
με βασικό κριτήριο τη συνολική οικονομία συνυπολογίζοντας
Κόστος αγοράς + Κόστος συντήρησης + Κόστος Καυσίμων σε βάθος 15 - 20 χρόνων

Οι επιδόσεις μας ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ αν δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο οικονομικό

Να το πω πιο απλά : Αν εγώ αγοράσω εργοστασιακό LPG (corsa ή punto ) και ο Χ αγοράσει εργοστασιακό diesel i20 ή corsa ή yaris , 20 χρόνια και 250.000 χλμ μετά πόσα θα έχω ξοδέψει συνολικά εγώ και πόσα ο Χ ,υποθέτοντας χρήση 1/3 πόλη , 2/3 εθνική.

Οποιος θέλει να συζητήσει γενικά περί υγραερίου ΑΠΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ και diesel παρακαλείται να βρεί άλλο θέμα

Ευχαριστώ
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 26 Αύγ, 2014 15:30

fokion έγραψε:
jojo77 έγραψε:Ποιά είναι τα "χούγια" του ντίζελ που μπορώ να προσέχω ρε παιδιά;

προσωπικά δεν ξερω για ποσο ΑΚΟΜΑ το υγραεριο θα ειναι τοσο πιο φτυνο απο την βενζινα( και απο το πετρελαιο).
.

fokion καλο αυτο το "τοσο πιο φθηνο απο απο την βενζινα( και απο το πετρελαιο)" που ειπες,με εκανες και γελασα φιλε!
Με 90 λεπτα που εχει σημερα το υγραεριο σε αρκετα μερη της Ελλαδας οπως στην πολη που ζω και +35% αυξηση καταναλωσης που εχουν τα εργοστασιακα αυτοκινητα υγραεριου (ειδες το αλλαξα το τροπαριο και δεν λεω "που εχω εγω")το υγραεριο φιλε σημερα ειναι πιο ακριβο απο το πετρελαιο(αν αναλογιστεις οτι τα ντιζελ εχουν και ενα -20% τουλαχιστον μικροτερη καταναλωση απο τους βενζινοκινητηρες!),το κατα ποσο συμφερει ακομη και σε σχεση με την βενζινη ειναι ενα θεμα που εχουμε ρθει σε αντιπαραθεση ουκ'ολιγες φορες (μπλακ λιστ,ζημιες,χρονος αποσβεσης κτλ!)αν το αυξησουν κιόλας την τιμη ποιος ο λογος να αγορασει κανεις καινουργιο αυτοκινητο υραεριου η ακομη και να βαλει aftermarket υγραεριο?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Τρί 26 Αύγ, 2014 15:40

Εγώ πάντως στο από μετατροπή κόρσα του 2004 δεν είδα ουτε 20% αύξηση κατανάλωσης σε σχέση με τη βενζινη.

οπότε για τις εργοστασιακές καταναλώσεις lpg που δίνουν οι εταιρείες , δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω :

Α ) οι καινούργιοι κινητήρες δεν έχουν καμία βελτίωση στην κατανάλωση ειδικά στο LPG ή έχουν αυξημένη κατανάλωση λόγω προσαρμογής της μεταλλουργίας.

ή

Β ) Διατηρούν κάποια μοντέλα εργοστασιακών LPG στους καταλόγους για να πιάσουν κάποιες ιδιαίτερες ομάδες ( οικολόγους , πολύ ψαγμένους , ιδιότροπους , ανθρώπους με ευαίσθητα αυτιά ) αλλά προτιμούν στο γενικό πληθυσμό να προωθούν το diesel ;)

Αλλη θεωρία συνωμοσίας δεν μου ερχεται
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 26 Αύγ, 2014 15:57

Να σου πω και μια 3η θεωρία, δε θέλουν να μαγαρίσουν την αγορά των diesel αλλά ούτε να φαίνονται εκτός μόδας. Στο κάτω κάτω, και το εργοστασιακό LPG όχημα στην ουσία μετατροπή είναι, λίγο πιο προσεγμένη γιατί όλα τα υποσυστήματα είναι της βενζίνης έτσι και αλλιώς με τις σχετικές βελτιώσεις (βαλβίδες κτλ). Αν μπαίνανε στο κόπο να φτιάξουνε ένα αμιγώς LPG όχημα, θα φροντίζανε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα οκτάνια του LPG και τη στοιχειομετρία του 15.5:1 και εκεί θα βλέπαμε πραγματικά τι μπορεί να δώσει το LPG σαν καύσιμο. Οπότε καταλαβαίνω ότι οι αυτοβιομηχανίες ποτέ δε δώσαν βάση στο LPG, σαν συμπληρωματικό το βλέπουν.
Στην ερώτησή σου, είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς εκτίμηση γιατί είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα και υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες, οι βασικοί είναι η τιμή των καυσίμων στο μέλλον και οι πιθανές βλάβες που θα προκύψουν. Με τα τωρινά δεδομένα, το diesel δίνει ένα κέρδος της τάξης των 2-3 ευρώ/100km σε σχέση με ένα LPG εγοστασιακό μέσες άκρες. Δηλαδή σε 250000 χλμ από καύσιμο (με τωρινές τιμές) αναμένεις ένα κέρδος 5000-7500 ευρώ. Σε αυτό βγάλε το μη ευκαταφρόνητο ποσό των 1500-2000 πόσο πάει ακριβώς δε ξέρω της αλλαγής του DPF που θα χρειαστεί να γίνει. Γενικά τα σερβις των diesel έχω ακούσει ότι είναι πιο ακριβά, πόσο δεν έχω ιδέα. Και οι βλάβες είναι πανάκριβες και αναμένονται σίγουρα σε ορίζοντα 15ετίας. Όπως φυσικά και του LPG. Δηλαδή καταλήγω μέσες άκρες όλη η ιστορία είναι ένα όφελος 5000 ευρώ υπέρ του diesel.
Νομίζω οι περισσότεροι diesel θα διάλεγαν, μαζί και εγώ, αν πρόκειται για αγορά καινούργιου οχήματος. Αν είχα τη δυνατότητα, ούτε diesel ούτε LPG ούτε CNG θα κοιτούσα, ένα ηλεκτρικό θα έπαιρνα με μικρό βενζινοκινητήρα (range extender) και θα είχα οικονομία καλύτερη από όλα αλλά είναι νωρίς ακόμα για αυτά αλλά σε 5 χρόνια θα έχει αλλάξει πιστεύω το σκηνικό.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 26 Αύγ, 2014 17:15

valsam έγραψε:
fokion έγραψε:
jojo77 έγραψε:Ποιά είναι τα "χούγια" του ντίζελ που μπορώ να προσέχω ρε παιδιά;

προσωπικά δεν ξερω για ποσο ΑΚΟΜΑ το υγραεριο θα ειναι τοσο πιο φτυνο απο την βενζινα( και απο το πετρελαιο).
.

fokion καλο αυτο το "τοσο πιο φθηνο απο απο την βενζινα( και απο το πετρελαιο)" που ειπες,με εκανες και γελασα φιλε!
Με 90 λεπτα που εχει σημερα το υγραεριο σε αρκετα μερη της Ελλαδας οπως στην πολη που ζω και +35% αυξηση καταναλωσης που εχουν τα εργοστασιακα αυτοκινητα υγραεριου (ειδες το αλλαξα το τροπαριο και δεν λεω "που εχω εγω")το υγραεριο φιλε σημερα ειναι πιο ακριβο απο το πετρελαιο(αν αναλογιστεις οτι τα ντιζελ εχουν και ενα -20% τουλαχιστον μικροτερη καταναλωση απο τους βενζινοκινητηρες!),το κατα ποσο συμφερει ακομη και σε σχεση με την βενζινη ειναι ενα θεμα που εχουμε ρθει σε αντιπαραθεση ουκ'ολιγες φορες (μπλακ λιστ,ζημιες,χρονος αποσβεσης κτλ!)αν το αυξησουν κιόλας την τιμη ποιος ο λογος να αγορασει κανεις καινουργιο αυτοκινητο υραεριου η ακομη και να βαλει aftermarket υγραεριο?

μα γι αυτο ειπα οτι αν μεινουμε στο τιτλο του νηματος περι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ και ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ντιζελ/lpg εγω τουλαχιστον ( αν ειχα τα λεφτα που δεν εχω οποτε γι αυτο μετετρεψα το δικο μου - τα εχουμε πει αυτα ) θα επαιρνα ντιζελ

και προσωπικά σε οποιο φιλο μου με ρωταει αυτο του λεω ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ομως να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ για τα "χουγια" του καυσιμου αυτου που κανεις δεν εξηγει στους αγοραστες και βρισκονται/θα βρεθουν με κουστουμια..... αρμανι και βαλε.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 26 Αύγ, 2014 18:06

fokion εγω αν ηταν να αγορασω καινουργιο αυτοκινητο με κλειστα τα ματια cng θα διαλεγα ,τωρα ειδικα που θα εχουμε και τουλαχιστον 3 πρατηρια εντος του 2014 στην Θεσ/νικη,ενταξει ειπαμε δεν ειναι ολα τελεια και τα τρια πρατηρια ειναι ακομη υπερβολικα λιγα και απαιτουν θυσιες αλλα το 95 λεπτα το 1kg η αλλιος κοντα 50 λεπτα το λιτρο ειναι υπερβολικα χαμηλη τιμη καυσιμου για να αγνοηθει η για να συγκριθει με οτιδοιποτε αλλο!
Ακομη και το υπαρχον CRV το σκεφτομαι σοβαροτατα να το κανω τροποποιηση σε cng,κατσε να δουμε τι θα γινει με τα καινουργια τελη κυκλοφοριας και αν θα παιξει μειωση τους για μας με τα διλιτρα,αν δεν παιξει τιποτα θα το πεταξω και θα παρω ενα καινουργιο cng γιατι οπως εξηγησα σε αλλο θεμα του φορουμ θα μου βγαινει ακομη και λιγοτερα απο το να διατηρω το παλιο lpg CRV μου!
Αυτο ζαχαρωνω ασχημα πλεον http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/seat-leon-14-tgi
http://www.inewsgr.com/74/test-seat-leon-14-tgi-cng.htm
Μακαρι να το βγαλουν καμια προσφορα τυπου vw up cng και να το ριξουν κανα χιλιαρικο-2 και χωρις λεφτα θα το χτυπησω αβλεπη,4-4,5 (πραγματικη καταναλωση συμφωνα με το δευτερο σαιτ που εβαλα λεει 5,1 kg τα 100!)ευρω τα 100 χλμ την στιγμη που με το δικο μου και τους νταβατζιδες τα λαμογια τους καρτελαδες θελω στην καλυτερη περιπτωση 12 ευρω τα 100χλμ,στα 20,000 χλμ που κανω τον χρονο ειναι 1500-1600 ευρω και αλλα 660 τα τελη 2160-2260 ,στρογγυλα 2500 σου βαζω λογο και ολο και κατι θα βγαλει ο Χοντας τον χρονο!
Σε 7-7,5 χρονια αποσβεση και μου μενει και καποια μεταπωλητικη αξια!
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Τρί 26 Αύγ, 2014 18:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
valsam

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 26 Αύγ, 2014 18:08

Προ ολίγου καιρού ήμουν στην Honda που δουλεύει κολλητός...δουλεύει λέγοντάς κάθετε περιμένοντας κανένα service.οπότε πάω και δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα έχει diesel Μέσα...Εκτός από μια φορά που είχε ένα τρακαρισμενο yaris και το είχε ξηλώσει όλο...
Πάω λοιπόν τον βλέπω σε ένα αγροτικό Mitsubishi...του λέω τι έπαυε ρε...λέει μοτέρ..άρχισε να ξεφτιλίζει καθώς γυρνούσε από Θεσσαλονίκη και μπαμ...πως κοιτάω το εσωτερικο(είναι και μέσα στην χλιδή,βλέπω μια βάση αυτοκινήτου ίδια με την δικιά μου..Κώστα μην μου πεις είναι αυτό που άλλαξες κινητήρα πέρσι...Ναι ρε...Τότε είχε σπάσει από θερμοκρασία μιας και είχαν ένα κατασκευαστικό λάθος τα μοντέλα αυτά..78700km και είναι με την Mitsubishi Hellas στα δικαστήρια και το αμάξι έξω το τρώει ο ήλιος...Βέβαια μου έχει πει εξαιρετικά λόγια για τον νέο 1.6 diesel της Honda με τα 30 κιλά ροπής!!
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 26 Αύγ, 2014 18:22

valsam έγραψε:fokion εγω αν ηταν να αγορασω καινουργιο αυτοκινητο με κλειστα τα ματια cng θα διαλεγα ,τωρα ειδικα που θα εχουμε και τουλαχιστον 3 πρατηρια εντος του 2014 στην Θεσ/νικη,ενταξει ειπαμε δεν ειναι ολα τελεια και τα τρια πρατηρια ειναι ακομη υπερβολικα λιγα και απαιτουν θυσιες αλλα το 95 λεπτα το 1kg η αλλιος κοντα 50 λεπτα το λιτρο ειναι υπερβολικα χαμηλη τιμη καυσιμου για να αγνοηθει η για να συγκριθει με οτιδοιποτε αλλο!
Ακομη και το υπαρχον CRV το σκεφτομαι σοβαροτατα να το κανω τροποποιηση σε cng,κατσε να δουμε τι θα γινει με τα καινουργια τελη κυκλοφοριας και αν θα παιξει μειωση τους για μας με τα διλιτρα,αν δεν παιξει τιποτα θα το πεταξω και θα παρω ενα καινουργιο cng γιατι οπως εξηγησα σε αλλο θεμα του φορουμ θα μου βγαινει ακομη και λιγοτερα απο το να διατηρω το παλιο lpg CRV μου!
Αυτο ζαχαρωνω ασχημα πλεον http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/seat-leon-14-tgi
Μακαρι να το βγαλουν καμια προσφορα τυπου vw up cng και να το ριξουν κανα χιλιαρικο-2 και χωρις λεφτα θα το χτυπησω αβλεπη,4-4,5 (πραγματικη καταναλωση συμφωνα με το δευτερο σαιτ που εβαλα λεει 5,1 kg τα 100!)ευρω τα 100 χλμ την στιγμη που με το δικο μου και τους νταβατζιδες τα λαμογια τους καρτελαδες θελω στην καλυτερη περιπτωση 12 ευρω τα 100χλμ,στα 20,000 χλμ που κανω τον χρονο ειναι 1500-1600 ευρω και αλλα 660 τα τελη 2160-2260 ,στρογγυλα 2500 σου βαζω λογο και ολο και κατι θα βγαλει ο Χοντας τον χρονο!
Σε 7-7,5 χρονια αποσβεση και μου μενει και καποια μεταπωλητικη αξια!

Χωρις να μπορω να πω οτι εχεις αδικο εκ πρωτης, το cng ακομα ειναι μια ΤΕΛΕΙΩΣ "αγνωστη ποσότητα"....
και ΑΥΤΗ τη στιγμη ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ παρακινδηνευμενη οποια μεγαλη επενδυση πανω του... γιατι αν δεν "τραβηξει"???? ( αποψη μου παντα μπορει να κανω και λαθος)

τωρα οσον αφορα την ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ οποιουδηποτε οχηματος, εκει να δεις ποσο επιφυλλακτικός ειμαι κυριως για 4 λογους
1. εμπειρεια μαστορων, οχι τοσο στην εγκατασταση μια και πανω κατω ιδια με το υγραεριο ειναι αλλα στην "βλαβοδιαγνωστική" εδω τα κανουν σαλατα με το υγραεριο που υπηρχε ΚΑΠΟΙΑ εμπειρια
2. αντοχη κινητηρων ( με το ιδιο σκεπτικό με το υγραεριο το λεω - βαλβιδες κ.λ.π.)
3. Μεγεθος απαιτουμενης δεξαμενης - τα εργοστασιακα ειναι "αλλιως" καθωτι εχουν διαμορφωμενα ρεζερβουαρ που "χωρανε" σε οποιοδηποτε περισευουμενο χωρο, ωστε να υπαρχει μια ανεκτή εστω αυτονομια.
4. και βεβαια στην φορολογική πολιτική που θα μου πεις ειναι το ιδιο απροβλεπτη οπως σε ολα τα καυσιμα.

προσωπικά για retrofit με προβληματιζει εντονα το 3ο ( το 4ο ειναι περαν οποιασδηποτε προβλεψης οποτε...)
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 26 Αύγ, 2014 18:48

Πιο πανω ανεφερα το seat leon TGI(φυσικο αεριο) και μιας και βασιζετε στο πατωμα του καινουργιου golf 1,6 diesel που πηρε και ο κουμπαρος μου μια συγκριση μεταξυ τους μια χαρα μου φαινετε ,το golf εχει συμφωνα με αυτο το αρθρο http://www.gocar.gr/test-drives/test/10 ... _2012.html

"Η μέση κατανάλωση, σε μικτή χρήση, ανέρχεται γύρω στα 5,5 – 6,0 lt/100km, νούμερο εξαιρετικό για το μέγεθος του Golf"
Και ο κουμπαρος μου τοσο λεει οτι εχει ,και ειπαμε συμφωνα με το πιο πανω αρθρο οπου δοκιμασαν το seat leon TGI το δινει η μαμα 3,5 κιλά/100 χλμ αλλα στο τεστ το εβγαλαν στα 5,1 kg/100 χλμ

"Εμείς στην πράξη γράψαμε... κατιτίς παραπάνω, αφού χρειαστήκαμε 5,1 κιλά/100 χλμ. φυσικού αερίου, σε έναν όμως μικτό κύκλο με κανονικούς ρυθμούς κίνησης, και όχι σε «αποστειρωμένο» περιβάλλον και με σταθερή ταχύτητα, όπως γίνονται συνήθως οι μετρήσεις των εταιρειών"

Seat leon TGI 5,1 kg/100 χλμ ,με τιμη κιλου cng 95 λεπτα=4,85 ευρω
VW Golf 1.6 TDI 5,5 – 6,0 lt/100km με τιμη πετρελαιου 1,28=7,05-7,68 ευρω
3 ευρω τα 100χλμ λιγοτερη καταναλωση με το cng απ'οτι με πετρελαιο ,στα 20,000 χλμ (π.χ που κανω εγω τον χρονο) 600 ευρω λιγοτερα σε καυσιμα το cng απο το πετρελαιο!!!!!!!
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 27 Αύγ, 2014 08:49

apagogeas έγραψε:, ένα ηλεκτρικό θα έπαιρνα με μικρό βενζινοκινητήρα (range extender) και θα είχα οικονομία καλύτερη από όλα αλλά είναι νωρίς ακόμα για αυτά αλλά σε 5 χρόνια θα έχει αλλάξει πιστεύω το σκηνικό.

Κοστος αντικαταστασης μπαταριων εχεις ρωτησει??? Φροντισε να καθεσε μονο πρωτα......
και ΠΟΛΥ νωριτερα απο οριζοντα 15ετιας....
Άβαταρ μέλους
fokion

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες