Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Πέμ 26 Ιουν, 2014 14:19

Τώρα το είδα. Αυτό μάλλον εμφανίζεται όταν το γυρίσεις σε υγραέριο το μενού στο F10 απ'ότι κατάλαβα.
Θα το ψάξω με τον εγκαταστάτη.
Mazda MX5 με NIGS Zanardi
tirbouson

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Πέμ 03 Ιούλ, 2014 11:46

Καλημέρα.
Νέος στο forum.
Βέβαια έχω διαβάσει αρκετά posts.
Ήθελα να ρωτήσω για το συγκεκριμένο kit.
Σκέφτομαι να το τοποθετήσω σε ένα Opel Astra.
Διαβάζω καλά λόγια και στο forum.
Βέβαια μερικοί εγκαταστάτες μου λένε ότι είναι Βουλγάρικο κλπ.
Ο Σταθάκος στη Νίκαια μου λέει ναι κατασκευάζεται στη Βουλγαρία (αλλά η εταιρία είναι ιταλική) αλλά πληρεί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται γι'αυτό άλλωστε και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο.
Τελικά έχω μπερδευτεί.
Όσοι δεν το τοποθετούν το βρίζουν απ'ότι κατάλαβα.
Αυτός τοποθετεί και AEB, Eurogas, Lovato και Elpigas.
Αλλά για λόγους κόστους μου πρότεινε αυτό.
vgeo51

Δημοσιευσεις: 41

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 03 Ιούλ, 2014 12:38

Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος,με το συγκεκριμένο κιτ.
Η γνώμη μου.Αν επιλέξης εγκαταστάτη ο οποίος δουλεύει άλλα συστήματα και θα σου βάλει το zanardi επειδή το
θέλης εσύ μην το κάνης.Βάλε κάποιο από αυτά που δουλεύει και γνωρίζει καλά τη λειτουργία τους.
Αν πάλι θέλης το συγκεκριμένο βρες εγκαταστάτη που το δουλεύει νάχης το κεφάλι σου ήσυχο.
Εγώ έχω βάλει το απλό χωρίς ψεκασμούς βενζίνης κ.λ.π. (αυτοκίνητο υπογραφής) και όλα τέλεια μέχρι στιγμής.

Για τη χώρα προέλευσης μην πιστεύης όσα σου λένε.Σχεδόν κανένα δεν κατασκευάζεται αποκλειστικά σε μία χώρα.
Σημασία έχουν οι προδιαγραφές που ζητάει η κάθε εταιρεία από το εργοστάσιο-χώρα που παραγγέλνει.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό tirbouson » Πέμ 03 Ιούλ, 2014 14:21

+1000 κι από εμένα.
Φτηνό και αξιόπιστο σύστημα.
Μην ακούς τους κατήγορους, συνήθως αυτοί δεν το τοποθετούν αυτό το σύστημα και τους βολεύει να το θεωρούν κακό επειδή κατασκευάζεται στη Βουλγαρία. Ε και;
Το θέμα είναι ο εγκαταστάτης και κατά πόσο γνωρίζει το σύστημα.
Επίσης σε αυτή την τιμή δεν νομίζω να βρεις κανένα αντίστοιχο σύστημα σαν το zanardi.
Διάβασε και άλλα θέματα συζήτησης και θα καταλάβεις.
Mazda MX5 με NIGS Zanardi
tirbouson

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 03 Ιούλ, 2014 15:31

+1000 και από μένα. Για τα λεφτά του είναι κορυφαίο, κανένα θέμα με τη λειτουργία του μετά από 17500 χιλιόμετρα, ανταποκρίθηκε άψογα σε κάθε κατάσταση. Το σημαντικό είναι, αυτός που θα το βάλει να ξέρει τι να συνδέσει και που καθώς και να το ρυθμίσει σωστά. Τώρα για το αν είναι Βουλγάρικο που δε το γνωρίζω, δίνουν 3 (ή 5, δε θυμάμαι) χρόνια εγγύηση στον εγκέφαλο (τόσο μου έδωσαν γραπτά), αν δεν ήταν σίγουροι για τη κατασκευή και τη λειτουργία του θα έδιναν τόσο; Προσωπικά δε μου λέει τίποτα η χώρα κατασκευής, σημασία έχει ποιος τολμάει να βάλει τη στάμπα του πάνω.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 04 Ιούλ, 2014 05:21

Θα πρόσθετα και κάτι άλλο.
Από όσα διαβάζω εδώ μέσα πολλά συστήματα πολύ πιο ακριβά από το συγκεκριμένο έχουν καταναλώσεις 20 - 25 και 30%
παραπάνω σε βενζίνη.
Εμένα η αύξηση κατανάλωσης σε βενζίνη κυμαίνεταιαπό 10 έως 15%.
Πιθανώς σε αυτό συμβάλλει η συντηρητική και οικονομική από πάσης άποψης οδήγησης του αυτοκινήτου μου,αλλά και
από άλλους διαβάζω κσλά ποσοστά αύξησης σε βενζίνα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Παρ 04 Ιούλ, 2014 08:38

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.
Μετά από τρέξιμο 1 εβδομάδας γυρνώντας σχεδόν όλους τους εγκαταστάτες και πηγαίνοντας και στον τελευταίο (συστημένος από πολύ γνωστό) κατέληξα στα εξής.
Ο τελευταίος (για λόγους διαφήμισης δεν αναφέρω το όνομά του-πολύ γνωστός στις τοποθετήσεις και με πολύ καλό όνομα) τοποθετεί σχεδόν ότι κυκλοφορεί, ενδεικτικά αναφέρω μάρκες: NIGS Zanardi, AEB, Lovato, Tartarini, Bardolini, Attiker, Stag, Landi Renzo, Prins, Vialle, Bluemec, Brc, Zavoli, Romano.
Μου πρότεινε επίσης και αυτός το NIGS Zanardi επειδή του είπα ότι θέλω κάτι φτηνό.
Μου είπε ότι προσφέρει ακριβώς ότι και ένα ακριβό σύστημα (δέχεται ψεκασμούς βενζίνης, έχει obd) και σε συνδυασμό με μπεκ τύπου βενζίνης δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα.
Του είπα ξέρεις είναι Βουλγάρικο.
Και μου απαντάει:
Και τι έγινε;Είναι ιταλική εταιρία με χώρα κατασκευής τη Βουλγαρία αλλά με όλες τις πιστοποιήσεις από ΕΕ και έγκριση από το Υπουργείο Μεταφορών. Επίσης μου λέει, αν σου χαλάσει κάτι και είσαι εκτός εγγύησης είναι πάμφθηνα τα ανταλλακτικά.
Αν τοποθετηθεί σωστά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και δεν θα καταλαβαίνεις ότι έχεις lpg.
Για σκέψου να βάλεις Prins και να σου χαλάσει ο εγκέφαλος εκτός εγγύησης, θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει.
Τελικά κατάλαβα ότι όσοι έχετε βάλει το σύστημα αυτό είστε οι πιο τυχεροί γιατί:
1. κάνατε άψογη επιλογή με best value for money
2. έχετε φτηνά service
3. αν χαλάσει κάτι το κόστος είναι πολύ μικρό
4. η απόσβεση ήρθε πολύ νωρίς σε αντίθεση με άλλους που επέλεξαν ακριβότερα συστήματα.
Μάλλον αυτό το σύστημα θα βάλω. Απλά θέλω απόψεις για εγκαταστάτες έστω και με πμ για να μην γίνεται διαφήμιση.
Ευχαριστώ πολύ.
vgeo51

Re: Απ: Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Παρ 04 Ιούλ, 2014 16:23

dimoskats έγραψε:Τέλος του μήνα που θα πάω επαρχία θα το δω και θα σου πω, από όσο θυμάμαι μου είχαν πει πως στο σύστημα έβαλαν τον νέο πνεύμονα της NIGS 01/2014 και αναβάθμιση στον εγκέφαλο για τους ψεκασμούς βενζίνης που την πέρασε μια εβδομάδα μετά την εγκατάσταση.
Λοιπόν μόλις κοίταξα τον εγκέφαλο, είναι μεταλλικός με μια φυσά και γράφει obd b4 με ημερομηνία 27-02-2014 κ έχει ψεκασμούς βενζίνης!

Στάλθηκε από το Xperia Neo V μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 07 Ιούλ, 2014 23:39

vgeo51 έγραψε:.

Συμφωνώ σε ολα εκτος απο τον εγκέφαλο prins που και να χαλάσει ( εχει 3 χρονια εγγυση ) δεν εχει μεγαλύτερη σοβαρά τιμη απο ενα αλλο εγκεφαλο ενός χαμηλού κόστους συστήματος πχ ένας εγκέφαλος ..εχει απο 100-150 € ο Prins εχει απο 150 -230 € και ειναι Bosch ..

Φυσικα ακόμα και 100 € σήμερα εινσι πολλα χρήματα και λείπουν σε όλους μας αλλα όσο φθηνα και να τοποθετήσεις το καθε σύστημα δεν ειναι τραγικα μεγάλες οι διάφορες !!

Πχ το Prins Silverline εχει 1000 € τελικη τιμη και βαση των υλικων του εινσι best value for money .. ( μπεκ Prins απο την keihin , εγκεφσλο Bosch πνεύμονα Prins κτλ . )

Τωρα δε είμαι σιγουρος οτι ο εγκαταστατης που αναφέρεις τοποθετει Prins.. εκτος και αν βάζει το προηγούμενο μοντέλο το VSI 1.0 που εχει σημερινή τιμη 850 € τελικη τιμη παλι μια εξαιρετική επιλογη !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Πέμ 10 Ιούλ, 2014 00:59

Qgas έγραψε:
vgeo51 έγραψε:.

Συμφωνώ σε ολα εκτος απο τον εγκέφαλο prins που και να χαλάσει ( εχει 3 χρονια εγγυση ) δεν εχει μεγαλύτερη σοβαρά τιμη απο ενα αλλο εγκεφαλο ενός χαμηλού κόστους συστήματος πχ ένας εγκέφαλος ..εχει απο 100-150 € ο Prins εχει απο 150 -230 € και ειναι Bosch ..

Φυσικα ακόμα και 100 € σήμερα εινσι πολλα χρήματα και λείπουν σε όλους μας αλλα όσο φθηνα και να τοποθετήσεις το καθε σύστημα δεν ειναι τραγικα μεγάλες οι διάφορες !!

Πχ το Prins Silverline εχει 1000 € τελικη τιμη και βαση των υλικων του εινσι best value for money .. ( μπεκ Prins απο την keihin , εγκεφσλο Bosch πνεύμονα Prins κτλ . )

Τωρα δε είμαι σιγουρος οτι ο εγκαταστατης που αναφέρεις τοποθετει Prins.. εκτος και αν βάζει το προηγούμενο μοντέλο το VSI 1.0 που εχει σημερινή τιμη 850 € τελικη τιμη παλι μια εξαιρετική επιλογη !!

Πιστεύω ότι το Prins είναι η mercedes των lpg αλλά δεν αξίζει να πληρωθεί για ένα αμάξι μεσαίο. Για αυτοκίνητα της τάξεως των 40.000€+ σαφώς αξίζει αλλά για ένα αμάξι σαν το δικό μου είναι σαν να βάζεις ζάντες 20' σε ποδήλατο.
Μου είπε ότι τοποθετεί prins, μου έκανε εντύπωση ότι τοποθετεί όλες τις μάρκες και όταν τον ρώτησα πως και όλες τις μάρκες μου είπε ότι για να επιλέγει ο πελάτης και να μην τον οδηγώ εγώ εκεί που θέλω. Και του λέω αν χαλάσουν δεν χάνετε τη μπάλα. Μου απαντάει ότι η φιλοσοφία του υγραερίου είναι μία.
850€ τελική μόνο σε prins;;;;;;Για πόσο παλιό μιλάμε;;;;;;;
vgeo51

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες