Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 18 Σεπ, 2013 08:32

Manos009 έγραψε:Καλησπέρα!

Ενω το πρωί ήμουν πεπεισμένος οτι θα βάλω υγραέριο μεχρι τωρα τ απογευμα εχω αλλάξει 10 φορές άποψη!Βρεθηκε κ ενας παλιός γνωστός μου που εχει συνεργείο κ μου πε πως εχει κανει χρυσες δουλειές με αυτ/τα με υγραέριο γιατι μακροχρόνια εχει αλλαξει απο βαλβίδες κ μπεκ μέχρι κ μοτέρ! Λεγοντας μου οτι το αέριο καίγεται σε πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε σχέση με τη βενζίνη οπότε μακροχρόόόόνια το μοτέρ/βαλβιδες/μπεκ πιθανότατα θα χαλάσουν!

Απ την αλλη λεω... εχω ηδη 167000χλμ στ αμάξι (Vectra C 1.8 125hp) κ κανω το χρόνο απο 29000 και πάνω (ανα εξαμηνο περιπου το μεγαλο σερβις των 15000) αν μου βγαλει πρόβλημα στα 100000 εχουν περασει σχεδον αααλλα 3 χρόνια!

Μετά πάμε στον τεχνικό εγκατάστασης! Ο ενας σου λεει ρυθμίζω το πρόγραμμα να βάζει και βενζίνη σε μεγάλο φορτίο κ στροφες για να λιπαίνεται ο κινητηρας και με θύρα obd η χωρίς για καλύτερο μίγμα κλπ ο άλλος σου λέει η βάζεις υγραέριο κ ξεχνάς τη βενζίνη (μόνο στο ξεκίνημα δλδ καει βενζίνη ουσιαστικά) ή τίποτα...

Εχω παλαβώσει ειλικρινά...!

Φιλε και εγω αυτον τον προβληματισμο ειχα δηλ. να βαλω η να μην βαλω υγραεριο 2 χρονια και προτιμουσα να κυκλοφορω με ενα 1000ρακι starlet παρα με το 2λιτρο crv δεν πηγαινε αλλο ομως γιατι το 2λιτρο ειχε ερθει σε ακινησια και το σταρλετακι παρεδιδε το πνευμα ετσι τελικα εστειλα το σταλετ στα κοιμητηρια και τελικα πηρα την αποφαση με την ελπιδα αν και ποτε μου βγαλει προβλημα να εχω εξοικονομισει τα χρηματα της ζημιας,στο συνεργειο που παω μου εχουν πει οτι η ζημια ειναι κοντα στα 700 ευρω επεσαν και οι τιμες εγκαταστασης και στην τελικη θα μου βγει το ολο κουστουμι οταν και αν βγει η ζημια κοντα στα 1500 ευρω δηλ. οσο μου ζητουσαν μονο για την εγκατασταση πριν 2 χρονια!
Αυτο που δεν υπολογισα ομως στον χρονο δηλ. που θα να εχω εξοικονομισει τα χρηματα της ζημιας ειναι το νταβατζιλικη των πρατηριουχων εδω στην Θεσ/νικη που μου πουλανε σημερα που μιλαμε το υγραεριο 18 λεπτα ακριβοτερα απ'οτι πουλανε στον Βολο!!!!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 18 Σεπ, 2013 10:56

Ενω το πρωί ήμουν πεπεισμένος οτι θα βάλω υγραέριο μεχρι τωρα τ απογευμα εχω αλλάξει 10 φορές άποψη!Βρεθηκε κ ενας παλιός γνωστός μου που εχει συνεργείο κ μου πε πως εχει κανει χρυσες δουλειές με αυτ/τα με υγραέριο γιατι μακροχρόνια εχει αλλαξει απο βαλβίδες κ μπεκ μέχρι κ μοτέρ! Λεγοντας μου οτι το αέριο καίγεται σε πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε σχέση με τη βενζίνη οπότε μακροχρόόόόνια το μοτέρ/βαλβιδες/μπεκ πιθανότατα θα χαλάσουν!

Απ την αλλη λεω... εχω ηδη 167000χλμ στ αμάξι (Vectra C 1.8 125hp) κ κανω το χρόνο απο 29000 και πάνω (ανα εξαμηνο περιπου το μεγαλο σερβις των 15000) αν μου βγαλει πρόβλημα στα 100000 εχουν περασει σχεδον αααλλα 3 χρόνια!

Μετά πάμε στον τεχνικό εγκατάστασης! Ο ενας σου λεει ρυθμίζω το πρόγραμμα να βάζει και βενζίνη σε μεγάλο φορτίο κ στροφες για να λιπαίνεται ο κινητηρας και με θύρα obd η χωρίς για καλύτερο μίγμα κλπ ο άλλος σου λέει η βάζεις υγραέριο κ ξεχνάς τη βενζίνη (μόνο στο ξεκίνημα δλδ καει βενζίνη ουσιαστικά) ή τίποτα...

Δυστυχώς ετσι είνσι ο μηχανικός εχει αυτη την εντύπωση απο τις καλές εγκαταστάσεις που εχει δει όταν δεν γινοντε απο αδειοδοτημένα συνεργεία υγραεριου , ολοι οι μηχανικοί το ίδιο θα σου πουν φταίει το υγραεριο και κάνουμε χρυσές δουλειές μέχρι να αρχίσουν και αυτοι να βάζουν , ναι και οι αντιπρωσωπιες αυτοκινητων το ίδιο όταν δεν τοποθετούν οι ίδιες .... Κακη νοοτροπία και απο τους δυο διότι ξέρουν οτι στη σωστη έγκαταστστη με το σωστο κιτ δεν συμβαινει ...

Τωρα κάθε κιτ εχει διαφορετική φιλοσοφία και λειτουργια η διαφορα ειναι στον τροπο λιπανσης του μοτέρ υπάρχουν τα κιτ που δεν καίνε ταυτόχρονα υγραεριο και βενζίνη υπάρχουν τα κιτ που καίνε μονο υγραεριο σε αυτα τα τελευταία μπαίνει η λαδιερα η λεγόμενη λιπανση το OBD ειναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου ώστε να διορθώνει λίγο τα μείγματα σε περίπτωση διαφοράς ποιότητας του αερίου και διαφορετικών πιέσεων πάντα μέσα στα όρια του χάρτη του εγκαταστάτη ... Δες τα σημαντικά που ειναι τα μπεκ τυπου βενζίνης ( injection ) Hana keihin Prins BRC barracuda κτλ . Και τον εγκαταστάτη ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 01 Νοέμ, 2013 08:38

Μάνο έχω και εγώ το opel vectra του 2005.
Όπως λες και εσύ είχα παλαβώσει δεν ήξερα τι να κάνω.Ήμουν τρελλαμένος.Ήθελα να το πουλήσω να πάρω ένα μικρό
μεταχειρισμένο πετρελαιοκίνητο αλλά κανείς δεν το αγόραζε.Το είχα φτάσει στην αγγελία 3.700 ευρώ. Έτσι πριν επτά
μήνες το πήρα απόφαση.Λέω προκειμένουν να το χαρίσω και να δώσω και 5-6 χιλιάδες από πάνω να πάρω έναν κουβά
μεταχειρισμένο πετρελαίου,το οποίο δεν θάξερα τι βλάβες κουβαλάει,το πήρα απόφαση και έβαλα υγραέριο.Ευτυχώς που
δεν τόχα πουλήσει.
Μέσα σε επτά μήνες έχω κάνει σχεδόν 15.000 χιλιόμετρα απροβλημάτιστα,με τους υπολογισμούς μου έχω ξεχρεώσει τη
δαπάνη μετροπής και πλέον αρχίζω να έχω κέρδος.
Πάνω από όλα όμως έχω αυτοκίνητο και όχι ένα κουβά που σκόπευα να πάρω.Ένα γερό και καλοδιατηρημένο αυτοκίνητο γιατί πάντα ήμουν και είμαι συνεπής με τα σέρβις του και όχι γουρούνι στο σακί που θα έπαιρνα αν πουλούσα το δικό μου
και αγόραζα μεταχεισμένο.

Ρωτώντας γνώστες το δικό μου,υγραεριοκίνητο πλέον,καίει σε χρήματα τόσα όσα περίπου θα έκαιγε ένα μεταχεισμένο
πετρελαιοκίνητο που ήθελα να πάρω.Φυσικά δεν είχα τη δυνατότητα να πάρω καινούργιο πετρελαιοκίνητο όπως οι
περισσότεροι.
Από την άλλη σκέψου...Αν κράτος και αυτοκινητοβιομηχανίες τα έχουν βρει,να πουλήσουν σήμερα πετρελαιοκίνητα να
μας τα πάρουν χοντρά και αύριο κάποιος λυπημένος και δακρύβρεχτος υπουργός μας πει ότι η τρόικα μας αναγκάζει
να εξισώσουμε την τιμή του πετρελαίου με την βενζίνα? ?

Αν αποφασίσης να κάνης τη μετροπή ένα έχω να σου πω.Βρες ένα καλό εγκαταστάτη και μην πας στον πρώτο
τυχόντα που ευκαιριακά ασχολείται με το υγραέριο.Πλέον οι τιμές στα καλά συνεργεία δεν έχουν διαφορές και είναι
σχεδόν ίδιες με τους αεριτζήδες.
Τελευταία επεξεργασία από papoys και Παρ 01 Νοέμ, 2013 13:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 01 Νοέμ, 2013 13:21

Αν κάνεις σωστή επιλογή μέσα από καλή έρευνα της αγοράς με πετυχημένο συνδυασμό εγκαταστάτη και μάρκας συστήματος η υγραεριοκίνηση θα είναι η πιο συμφέρουσα και αποδοτική επένδυση που έχεις πότε επιλέξει. ;)
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 02 Νοέμ, 2013 00:13

Σημερινη πληροφόρηση απο πελάτη μας με BMW X1 Αθηνα Κεφαλονιά Αθηνα με βενζινη 150 € με υγραεριο 80 € μόλις με 3 εβδομάδες εγκατάσταση... Με τις σημερινές τιμες υγραεριου - βενζίνης 0,89 - 1.60 . Το αμαξι εινσι στο showroom εταιριών ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 05 Νοέμ, 2013 22:17

Λοιπόν επί 10 μέρες κίνηση μόνο εντός Αθηνών.Μέχρι τώρα δεν είχε τύχει γιατί κάθε βδομάδα πήγαινα επαρχία.
Opel vectra 1600 μοντέλο 2005
Χιλιόμετρα 370
Πλήρωσα 25 ευρώ για 27-28 λίτρα υγραέριο.
Δηλαδή 2,5 ευρώ την ημέρα ,με 37 χιλιόμετρα μέσο όρο.Πιστεύω αυτό τα λέει όλα. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 08 Νοέμ, 2013 02:51

Πρόσφατο ταξίδι Βέροια από Πάτρα, 1291km, LPG 73.22e + 10-15e GAS για κάτι μικρές διαδρομές με απότομες ανηφόρες σύνολο 83-89e (με τιμές LPG 0.80 - 0.85). Με βενζίνη στα 1.60e στη καλύτερη θα έκαιγε 130e. Όφελος τουλάχιστον 45e. Κάτι τέτοια με κάνουν να χαίρομαι που έβαλα το LPG.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 12 Μάιος, 2014 22:51

Στην υγραεριοκίνηση έχω μόλις 14 μήνες άρα είμαι καινούργιος.

Κάθομαι και διαβάζω ότι η υγραεριοκίνηση πριν 4-5 χρόνια συνέφερνε περισσότερο από ότι σήμερα.
Ότι σήμερα είναι ασύμφορη λένε μερικοί και καλίτερα να καίνε βενζίνη.
Θα διαφωνήσω απόλυτα όχι μόνο γιατί προσωπικά αυτούς τους 14 μήνες είμαι ευχαριστημένος αλλά θάθελα να
αναλύσω και κάποιες σκέψεις - παραρηρήσεις μου και οι παλαιότεροι στο υγραέριο ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος.

Από όσα έχω διαβάσει πριν 4-5 χρόνια το lpg είχε 65-70 λεπτά το λίτρο άρα ήταν φηνότερο από ότι σήμερα.
Και η βενζινη όμως είχε 1,30 - 1,40 ευρώ το λίτρο.
Άρα το κέρδος στο κάθε λίτρο (γιατί με λίτρα μετράμε μία απόσταση) ήταν από 65 έως 75 λεπτά το λίτρο.

Σήμερα το lpg πωλείται από 77 έως 90 λεπτά το λίτρο και η βενζίνη από 1,61 έως 1,70 λεπτά το λίτρο.
Άρα το κέρδος στο κάθε λίτρο κυμαίνεται από 70 - 85 λεπτά στο λίτρο.Εγώ που βάζω από Φάωνος 77,5
και στο Γέρακα η βενζίνη έχει 1,635 έχω κέρδος σχεδόν 86 λεπτά το λίτρο. 8-)

Οπότε γιατί λένε κάποιοι ότι δεν συμφαίρει σαν καύσιμο το υγραέριο.Ας μην εμφανίζονται μόνο το χειμώνα που
η ψαλίδα κάπως κλείνει λόγω του χειμερινού τιμολογίου του lpg και τώρα το καλοκαίρι εξαφανίζονται.
Δεν γνωριζω αλλά και παλιά δεν συνέβαινε κάτι παρόμοιο.??
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό nikkokk » Τρί 13 Μάιος, 2014 23:02

papoys έγραψε:Οπότε γιατί λένε κάποιοι ότι δεν συμφαίρει σαν καύσιμο το υγραέριο.

Θα συμφωνήσω απόλυτα πως το υγραέριο συμφέρει (ακόμα). Γι αυτό και το έβαλα πριν από 2 περίπου μήνες. Αν δεν το πίστευα πως συμφέρει, δεν θα το έβαζα.
papoys έγραψε:Εγώ που βάζω από Φάωνος 77,5 και στο Γέρακα η βενζίνη έχει 1,635 έχω κέρδος σχεδόν 86 λεπτά το λίτρο. 8-)

Σ' αυτό θα διαφωνήσω. Τη τιμή της βενζίνης θα πρέπει να την υπολογίζεις με βάση το πρατήριο που γεμίζεις (άρα Φάωνος) και όχι αυτό της περιοχής σου. Αλλιώς θα πρέπει στη τιμή του αερίου να προσθέτεις και το κόστος της μετακίνησής σου μέχρι τη Φάωνος.
Επειδή καταγράφω - ακόμα αντέχω - κάθε γέμισμά μου και κρατάω στατιστικά στοιχεία, χρησιμοποιώ κάθε φορά τη διαφορά τιμής ανάμεσα σε αέριο και βενζίνη στο πρατήριο που τυχαίνει κάθε φορά να γεμίζω. Μόνο έτσι μπορείς να έχεις πραγματική εικόνα της οικονομίας που έχεις με τη χρήση αερίου. Και βέβαια θα πρέπει να υπολογίζεις και την αυξημένη κατανάλωση που - πιθανόν να - έχεις όπως κι εγώ με υγραέριο σε σχέση με τη βενζίνη.

Με όλα αυτά πάντως υπολογισμένα, μέχρι στιγμής καταγράφεται μια οικονομία - σε χρήμα - της τάξης του 35%.
Opel Zafira 1.8 mod 2001 - 125 PS (Z18XE) - Landi Renzo Omegas Evo
nikkokk

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 14 Μάιος, 2014 06:50

ο.κ. να πούμε ότι έχης δίκιο αλλά θα σου πω ότι η βενζίνη στη Φάωνος έχει δύο λεπτά διαφορά 1,617. Άρα δε λέει
και πολλά.Το κέρδος δεν είναι 86 λεπτά είναι 84.Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του.
Είπαμε ότι κατεβαίνω στη Φάωνος για lpg γιατί η διαφορά με την περιοχή μου φτάνει τα 10 λεπτά αυτή τη στιγμή.
Βενζίνη βάζω όπου νάναι.

Θάθελα να σου πω και κάτι άλλο.Με το μήνυμά μου δεν ήθελα να εξηγήσω πόσο είναι το κέρδος (προσωπικά
για μένα αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 65%) αλλά να δούμε τη διαφορά τιμής στο λίτρο παλαιά και τώρα
οπότε έτσι να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν διαφορές στο γενικό κέρδος από τη χρήση του υγραερίου.

Έτσι κι αλλιώς τα αυτοκίνητα και παλαιά και τώρα κατανάλωναν περισσότερο lpg από ότι βενζίνα στην ίδια
απόσταση. 8-)

Υ.Γ.Μπορεί κάποιοι να τρομάζουν με τη διαφορά που γράφω παραπάνω,ή να με θεωρούν τρελλό αλλά εδώ είμαι
και πρόθυμος να το συζητήσουμε σε κατάλληλη ενότητα αν χρειαστεί.
Άβαταρ μέλους
papoys

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες