Manos009 έγραψε:Καλησπέρα!
Ενω το πρωί ήμουν πεπεισμένος οτι θα βάλω υγραέριο μεχρι τωρα τ απογευμα εχω αλλάξει 10 φορές άποψη!Βρεθηκε κ ενας παλιός γνωστός μου που εχει συνεργείο κ μου πε πως εχει κανει χρυσες δουλειές με αυτ/τα με υγραέριο γιατι μακροχρόνια εχει αλλαξει απο βαλβίδες κ μπεκ μέχρι κ μοτέρ! Λεγοντας μου οτι το αέριο καίγεται σε πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε σχέση με τη βενζίνη οπότε μακροχρόόόόνια το μοτέρ/βαλβιδες/μπεκ πιθανότατα θα χαλάσουν!
Απ την αλλη λεω... εχω ηδη 167000χλμ στ αμάξι (Vectra C 1.8 125hp) κ κανω το χρόνο απο 29000 και πάνω (ανα εξαμηνο περιπου το μεγαλο σερβις των 15000) αν μου βγαλει πρόβλημα στα 100000 εχουν περασει σχεδον αααλλα 3 χρόνια!
Μετά πάμε στον τεχνικό εγκατάστασης! Ο ενας σου λεει ρυθμίζω το πρόγραμμα να βάζει και βενζίνη σε μεγάλο φορτίο κ στροφες για να λιπαίνεται ο κινητηρας και με θύρα obd η χωρίς για καλύτερο μίγμα κλπ ο άλλος σου λέει η βάζεις υγραέριο κ ξεχνάς τη βενζίνη (μόνο στο ξεκίνημα δλδ καει βενζίνη ουσιαστικά) ή τίποτα...
Εχω παλαβώσει ειλικρινά...!
Φιλε και εγω αυτον τον προβληματισμο ειχα δηλ. να βαλω η να μην βαλω υγραεριο 2 χρονια και προτιμουσα να κυκλοφορω με ενα 1000ρακι starlet παρα με το 2λιτρο crv δεν πηγαινε αλλο ομως γιατι το 2λιτρο ειχε ερθει σε ακινησια και το σταρλετακι παρεδιδε το πνευμα ετσι τελικα εστειλα το σταλετ στα κοιμητηρια και τελικα πηρα την αποφαση με την ελπιδα αν και ποτε μου βγαλει προβλημα να εχω εξοικονομισει τα χρηματα της ζημιας,στο συνεργειο που παω μου εχουν πει οτι η ζημια ειναι κοντα στα 700 ευρω επεσαν και οι τιμες εγκαταστασης και στην τελικη θα μου βγει το ολο κουστουμι οταν και αν βγει η ζημια κοντα στα 1500 ευρω δηλ. οσο μου ζητουσαν μονο για την εγκατασταση πριν 2 χρονια!
Αυτο που δεν υπολογισα ομως στον χρονο δηλ. που θα να εχω εξοικονομισει τα χρηματα της ζημιας ειναι το νταβατζιλικη των πρατηριουχων εδω στην Θεσ/νικη που μου πουλανε σημερα που μιλαμε το υγραεριο 18 λεπτα ακριβοτερα απ'οτι πουλανε στον Βολο!!!!