Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 02 Απρ, 2014 22:58

arkas79 έγραψε:
LPGas έγραψε:Να φανταστώ ότι έκανες επαναρρύθμιση μετά το χταπόδι και τον καταλύτη?
Καινούρια μπουζί δοκίμασες?
Αν ναι, καλό είναι να ελέγξεις τα διάκενα των βαλβίδων όπως λέει και ο Ηλίας.

o κωδικος που προανεφερα ειναι missfire στον κυλινδρο 1
επαναρυθμιση εγινε μαζι και σερβις
βαλβιδες μετρηθηκαν και ρυθμιστηκαν περυσι
σημερα εβγαλα τα μπουζι απο τον 1 και 2 και του 1 ηταν μαυρο στην ακρη
να σημειωσω οτι το check αναβει μονο στο αεριο στη βενζινη ειναι ολα οκ
τα μπουζι ειναι ιριδιου και αλλαχτηκαν περυσι το καλοκαιρι

Βάλε μια σειρά μπουζι υγραεριου και δες τα ρεύματα .. Αν συνεχίσει δες τους πολ/στες και τελος τα διάκενα . οπως λέει ο Ηλίας ..

Ας μπει μέσα ο φίλος με το mersedes που ήρθε σε εμάς σήμερα ..,

Τι έπαθε .. Πήγε για σερβις και του άλλαξε μπουζι τα υγραεριου που ειχαμε βάλει ο μηχανικος του στα 15 χιλ χιλιόμετρα αντι των 30 χιλ χιλιομέτρων τα Bosch LPG με τα NGK 5 χιλιάδες χιλ μετα missfire .... Τα ngk χάλια μαύρα ., αλλαγη απλα με παλι με τα Bosch και τελος ......
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό arkas79 » Παρ 11 Απρ, 2014 21:09

το προβλημα λυθηκε σημερα
ουτε μπουζι ουτε μπουζοκαλωδια και η συμπιεση μετρηθηκε και ηταν οκ
το ενα απο τα 4 μπεκ τα εφτυσε και δεν ψεκαζε
αντικαταστηθηκε και ολα οκ
arkas79

Δημοσιευσεις: 4

Check engine (αναμμενο)

Δημοσίευσηαπό dironidis » Τρί 22 Απρ, 2014 11:03

Καλημερα
Εχω ενα opel corsa του 2006 και εχω επανω το landi renzo omegas.Εδω και ενα τριμηνο παιδευομαι με το λαμπακι που ειναι μονιμως αναμμενο και με την δυσλειτουργεια του κινητηρα.Το υγραεριο το εβαλα στην αντιπροσωπεια που εκανα και τα service.Το αυτοκινητο ενω ημουν στον περιφερειακο αρχισε να κανει κομπιασματα και μου αναψε το λαμπακι.Πηγα την επομενη μερα στην αντιπροσωπεια να το κοιταξουν.Το εβαλαν στον εγκεφαλο και μου λενε οτι εχει πολυ πλουσιο μιγμα και οτι θελει ρυθμιση.Τους λεω καντε το.Οταν εφυγα απο εκει,παλι τα ιδια.Μου αναψε το λαμπακι και το αμαξο κυριως στο ρελαντι εκανε κομπιασματα.Το ξαναπαω και μου αλλαζουν πολλαπλασιαστη.Ηταν καπως καλυτερα αλλα το προβλημα δεν λυθηκε.Λεω ας κανω λιγο υπομονη μηπως πρεπει να ξεμπουκωσει επειδη δεν δουλευε καλα.Μετα αποο 2 εβδομαδες το ξαναπαω γιατι το προβλημα συνεχιζε να υπαρχει.Μου μετρησαν συμπιεση και ειδαν οτι λεει μαλλον ειναι απο βαλβιδες.Μου εβγαλαν ενα κοστολογιο 700€.Πηγα σε ενα συνεργειο της γειτονιας,μετρησε την συμπιεση και την βρηκε καλη.Μου αλλαξε τον μετρητη μαζας αερος,αλλα παλι τα ιδια.Μου καθαρισε την πεταλουδα και αλλαξε εναν αισθητηρα για το ρελαντι,αλλα παλι τα ιδια.
Επειδη η υπομονη μου εξαντλειτε,εχει κανενας καμια ιδεα τι μπορει να ειναι??Εχω πληρωσει τοσα λεφτα και δουλεια δεν εχει γινει.
dironidis

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τρί 22 Απρ, 2014 11:59

Το check τι κωδικό βλάβης δίνει?
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό dironidis » Τρί 22 Απρ, 2014 12:37

Δεν γνωριζω νουμερο.Η αντιπροσωπεια λεει φτωχο μιγμα,ο μηχανικος λεει πλουσιο μιγμα.Δεν ειμαι τεχνικος να γνωριζω και περισσοτερα...Παει καπου το μυαλο???
dironidis

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τρί 22 Απρ, 2014 13:28

soundcheck έγραψε:Δεν γνωριζω νουμερο.Η αντιπροσωπεια λεει φτωχο μιγμα,ο μηχανικος λεει πλουσιο μιγμα.Δεν ειμαι τεχνικος να γνωριζω και περισσοτερα...Παει καπου το μυαλο???

Δοκίμασε να το δουλέψεις στην βενζίνη για κάποια χιλιόμετρα και αν δεν σου βγάλει τσεκ τότε θα ξέρεις πως κατά πάσα πιθανότητα φταίει το υγραέριο (σύστημα) και όχι το αυτοκίνητο. Αν το τσεκ είναι πάντα αναμμένο από τη στιγμή που βάζεις εμπρος πήγαινε σε έναν μηχανικό να στο σβήσει ή βγάλε τον πόλο της μπαταρίας για κανένα μισάωρο και μετά δούλεψε το μόνο με βενζίνη να δεις αν θα στο ξαναβγάλει!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τρί 22 Απρ, 2014 16:46

Omegas η evo. Αν εχεις omegas τοτε πας για μπεκ

Sent from my iPhone using Tapatalk
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό dironidis » Τετ 23 Απρ, 2014 08:53

Πηγα χθες στον μηχανικο και μου εσβησε το λαμπακι και μου ειπε πως ειναι στανταρ απο το αεριο.Απο την ωρα που εφυγα απο εκει το κυκλοφορω μονο βενζινη και εχω τα ιδια προβληματα,αλλα λαμπακι δεν εχει αναψει ακομη.Σημερα θα το ξαναπαω και αν δεν μπορεσει να το κανει θα ψαξω καποιον αλλον.Αμα σε καταλαβουν οτι δεν ξες πολλα σε κοροιδευουν μου φαινεται.Παιδευοντε ποσον καιρο με αυτο το πραγμα.
Εχει κανεις να προτεινει καποιον απο Θεσσαλονικη που να εχει και μια σχετικη γνωση για υγραερια?
dironidis

Δημοσίευσηαπό stefanos76 » Πέμ 24 Απρ, 2014 09:37

Έχω ένα golf 4, στο οποίο έχω φορέσει το σύστημα vialle. Έχω κάνει 80000χλμ. με υγραέριο (210000 τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου) Στο προτελευταίο σερβις (που δεν έγινε στην αντιπροσωπεία-εγκαταστάτη του συστήματος), άλλαξα μπουζί. Εκτοτε έχω αλλάξει 2 πολλαπλασιαστές, ενω εμφανίστηκε για πρώτη φορά το φαινόμενο να ανάβει λαμπάκι κινητήρα. Όταν πήγα το αυτοκίνητο συνεργείο μου ανέφεραν καταγεγραμένη βλάβη στον αισθητήρα λ. Σβήσαμε την ένδειξη με σκοπό να επειληφθούμε στο επόμενο service. Σημειώνω οτι όλα τα παραπάνω (λαμπάκι κινητήρα-πολλαπλασιαστές) εμφανίστηκαν με τη λειτουργία του υγραερίου. Εκτοτε το λαμπάκι κινητήρα ξανα-άναψε σε πορεία με το υγραέριο σε λειτουργία. Βγάζοντας οφ (manually) το υγραέριο και μετά απο κάποια χιλιόμετρα ήρεμης οδήγησης, το λαμπάκι κινητήρα έσβησε μόνο του! Πήγα το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία όπου έκανα την εγκατάσταση και μου ανέφεραν οτι στον εγκέφαλο του συστήματος υγραεριοκίνησης δεν καταγράφηκε βλάβη! Σήμερα το πρωί, ξεκινώντας σε κάποιο φανάρι, ξαναάναψε το λαμπάκι κινητήρα ενώ αυτόματα πέρασε το σύστημα απο το υγραέριο στη βενζίνη! Εαν ήταν θέμα καυσίμου, λογικά το φαινόμενο δεν θα εμφανιζόταν μετα απο 80000 χιλιόμετρα! Θα ήθελα την άποψη σας. Σημειώστε οτι απο την όλη ιστορία, θεωρώ εαυτόν κερδισμένο καθώς η απόσβεση του συστήματος έχει γίνει προ πολλού. Εκείνο που θα ήθελα, είναι μια έντιμη απάντηση. Μπορώ να συνεχίσω να κινούμαι με υγραέριο ή το αυτοκίνητο (που δουλεύει κανονικότατα με βενζίνη) έχει εξαντλήσει τα όποια όρια και θα πρέπει να κινείται στο εξής αποκλειστικά με βενζίνη; Επίσης που υποψιάζεστε οτι θα πρέπει κανείς να ξεκινήσει το ψάξιμο; Eυχαριστώ εκ των προτέρων...
stefanos76

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό billygr » Πέμ 24 Απρ, 2014 11:20

soundcheck έγραψε:Πηγα χθες στον μηχανικο και μου εσβησε το λαμπακι και μου ειπε πως ειναι στανταρ απο το αεριο.Απο την ωρα που εφυγα απο εκει το κυκλοφορω μονο βενζινη και εχω τα ιδια προβληματα,αλλα λαμπακι δεν εχει αναψει ακομη.Σημερα θα το ξαναπαω και αν δεν μπορεσει να το κανει θα ψαξω καποιον αλλον.Αμα σε καταλαβουν οτι δεν ξες πολλα σε κοροιδευουν μου φαινεται.Παιδευοντε ποσον καιρο με αυτο το πραγμα.
Εχει κανεις να προτεινει καποιον απο Θεσσαλονικη που να εχει και μια σχετικη γνωση για υγραερια?

φίλε έχω γνωστο αλλα δεν είναι απο θεσσαλονίκη αλλα δουλευει πολυ landirenzo......
billygr

Δημοσιευσεις: 46

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 16 επισκέπτες