Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

compressoras air condition

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

compressoras air condition

Δημοσίευσηαπό kavaliotis76 » Κυρ 22 Μάιος, 2011 14:04

Σήμερα είχα ένα δυσάρεστο περιστατικό με το αυτοκίνητό μου! Μετά από τοποθέτηση kit υγραερίου είπα και εγώ σαν άνθρωπος να κάνω την πρώτη μου βόλτα στην εθνική να δούμε πώς πάει. Το αποτέλεσμα ήταν κομμένος ιμάντας δυναμό και κολλημένος compressoras air condition ή του ρουλεμάν του θα δούμε τι θα βγάλει η νεκροψία… Υπάρχει καμία υποψία ότι μπορεί να προήλθε από την εγκατάσταση του kit ή είναι εντελώς άσχετο? Ρωτάω γιατί είμαι εντελώς άσχετος οπότε όποιος σχετικός ας βοηθήσει παρακαλώ. Ο εγκαταστάτης πάντως είπε ότι δεν έχει καμία σχέση. Έτσι λοιπόν τελείωσε η πρώτη βόλτα στην εθνική με υγραέριο…η συνέχεια στο επόμενο… :cry:
kavaliotis76

Δημοσιευσεις: 5

Re: compressoras air condition

Δημοσίευσηαπό Marousiotis » Κυρ 22 Μάιος, 2011 15:51

Ηταν να γινει και εγινε.Σαφως και δεν εχει να κανει τιποτα το υγραεριο με τη λειτουργια του αιρκοντισιον και με τον ιμαντα,τους τροχους ή το πορτμπαγκαζ. :lol:
Κωστας
Suzuki New Grand Vitara 2.0
Marousiotis

Δημοσιευσεις: 47

Δημοσίευσηαπό theeo » Κυρ 22 Μάιος, 2011 16:21

Αν σου τρυπισει το λαστιχο λες να φταιει το υγραεριο; χαλαραααα........
theeo

Δημοσιευσεις: 83

Δημοσίευσηαπό kavaliotis76 » Κυρ 22 Μάιος, 2011 17:42

Ευχαριστώ για τις συμπονετικές σας και γεμάτες αγάπη απαντήσεις 8-} αλλά από ότι κατάλαβα με βρήκατε άσχετο και βαράτε :)) … δεν θα μπορούσε όμως να ‘’πειράξει’’ τον compressora του aircondition για να μπορέσει να βάλει πιο εύκολα τον πνεύμονα για παράδειγμα;
kavaliotis76

Δημοσίευσηαπό Marousiotis » Κυρ 22 Μάιος, 2011 18:42

Eλπιζω το καλαμπουρακι που καναμε να μην το παιρνεις στα σοβαρα.Τωρα αυτο που λες για το πιθανο πειραγμα του αιρκοντισιον απο τον μαστορα που σου τοποθετησε το κιτ,μονο ενας πολυ σκιτζης θα μπορουσε να καταφερει κατι τετοιο.Δεν μπορω να το πιστεψω.Οπως και να ειναι,το υγραεριο δεν φταιει φυσικα.
Κωστας
Suzuki New Grand Vitara 2.0
Marousiotis

Δημοσιευσεις: 47

Δημοσίευσηαπό kavaliotis76 » Κυρ 22 Μάιος, 2011 19:28

Το κατάλαβα το καλαμπούρι Κώστα μη με παρεξηγείς αλλά για φαντάσου σε τι κατάσταση είμαι. :evil: Από αλλού το περίμενα και από αλλού μου βγήκε … βαλβίδες περίμενα να κολλήσουν compressoras air condition μου βγήκε ο οποίος δεν είναι και φτηνός από ότι έμαθα. :(( Αχ αυτό το κακό μάτι :ymdevil: … πάνω που θα έβαζα φωτό από την εγκατάσταση για φαντάσου τοτε τι έχω να παθω… :))
kavaliotis76

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 23 Μάιος, 2011 01:12

Μην είσαι σίγουρος ότι δεν φταίει ο μάστορας φυσικά και δεν φταίει το Υγραεριο αλλα ο μάστορας της τοποθέτησης παίζει να έχει βάλει το κατσαβιδι του !!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό bpel86 » Δευτ 23 Μάιος, 2011 23:59

Αυτο ακριβως περασε και απο το μυαλο μου μολις διαβασα το αρχικο ποστ. Μηπως ο εγκαταστατης κατα λαθος "τραβματισε" τον ιμαντα και μολις δουλεψε λιγο σκιστηκε και σου προκαλεσε τη ζημια..
bpel86

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 24 Μάιος, 2011 20:52

Πότε είχες αλλάξει ιμάντες; Αν τους έχεις χρόνια ξερένονται και θέλουν περιοδική αλλαγή, Από όσο γνωρίζω συνήθως τους αλλάζουν όλους μαζί με τον ιμάντα χρονισμού. Έχεις clima (ηλεκτρονικό ac) η το κλασικό AC με το κουμπάκι του κομπρεσέρ on/off ; Στην πρώτη περίπτωση ο εγκέφαλος ελέγχει και το πότε θα κομπλάρει το κομπρεσέρ και πότε θα το απενεργοποίησει, σε μια προσπέραση πχ που το φορτίο του κινητήρα είναι υψηλό και έχεις το ac on θα στο απενεργοποίησει στιγμιαία για να βοηθήσει στην επιτάχυνση και πρακτικά δεν θα καταλάβεις τίποτα στην απόδοση του. Όπως επίσης όταν εχείς τέρμα γκάζι και πατήσεις το AC ON στο κλίμα δεν θα κομπλάρει το κομπρεσέρ μέχρι να πέσει το φορτίο του κινητήρα. Όταν έχεις το κλασικό κουμπάκι και το πατήσεις τότε κομπλάρεις το κομπρεσέρ εκείνη την στιγμή προσθέτοντας ένα σημαντικό φορτίο και φρενάρεις την κίνηση των ιμάντων. Όπως καταλαβαίνεις όταν πατάς γκάζι και είσαι σε επιτάχυνση ή κινήσε με υψηλή ταχύτητα όταν φρενάρεις την κίνηση οι ιμάντες ζορίζονται πάρα πολύ. Στο κλασικό κουμπάκι πάντα το πατάμε στο ρελαντί (αν κινήσε εθνική πάτα στιγμιαία τον συμπλεκτη ιδανικά ) ή σε φάση χωρίς γκάζι και ποτέ σε φάση επιτάχυνσης ή ταξίδι υψηλής ταχύτητας. Φίλος μου που δεν το εφάρμοσε και πάτησε το κουμπάκι με 160+ km/h σε Carisma τα μάζεψε όλα καναδυό χρόνια πριν.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό Nikolas » Τετ 25 Μάιος, 2011 02:06

bpel86 έγραψε:Αυτο ακριβως περασε και απο το μυαλο μου μολις διαβασα το αρχικο ποστ. Μηπως ο εγκαταστατης κατα λαθος "τραβματισε" τον ιμαντα και μολις δουλεψε λιγο σκιστηκε και σου προκαλεσε τη ζημια..

Τραυματίζοντας και κόβοντας τον ιμάντα κολάει το ρουλμάν;;!!!!!!!!!!!!!!!!!
Είχες κάνει ποτέ έλεγχο του κλιματιστικού του αυτοκινήτου σου;;;
Ας πούμε για το άν είχε αρκετό ''ψυκτέλαιο'' ;;
Nikolas

Δημοσιευσεις: 19

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες