Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 04 Απρ, 2014 02:15

LPGas έγραψε:Όπως οι χάκερ βομβαρδίζουν έναν ιστοτόπο με αιτήσεις πρόσβασης, έως ότου τον βγάλουν νοκ άουτ, έτσι και τα τρολ καταποντίζουν τον δημόσιο διάλογο σε βούρκο κόπρου, έως ότου όλα φαίνονται καφέ και τίποτα δεν ξεχωρίζει ως αληθινό.

Απο το άρθρο "τρολ με δελτιο παροχής" του Βαρουφακη

Για κανε μας πιο λιανα ποιον ενοεις τρολ στην συγκεκριμενη συζητηση?
Γιατι τωρα τελευταια εχει γινει καραμελα η λεξη τρολ και μαθαν ολοι να την τσαπουνανε!
Για πες μας ρε LPGas μηπως οταν λες εσυ το οτι η καταναλωση "δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15%. Τοσα χρόνια εγκαταστάτες δεν έχουμε παράπονα για τόσο αυξημένη κατανάλωση" μηπως εισαι και'συ απο αυτους που σε αυτο το "δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15%" δεν προσμετρας και την αναγκαστικη καταναλωση βενζινης?
Ο Ηλιας ως εγκαταστατης πηρε θεση και ειπε ναι πρεπει να προσμετριετε(οταν θελω να δω ποσα λιγοτερα χρηματα θα δωσω συνολικα σε καυσιμο και να βγαλω την διαφορα με αυτα που εδινα πριν τοτε πρεπει να υπολογισω και την βενζινα μεσα),γιάυτο και αφου οπως επισης τονιζεις σε προηγουμενο σου ποστ "Ο κόσμος ενημερώνεται όπως πρέπει από τους σωστούς εγκαταστάτες" ασε τον Βαρουφακη και τα τρολ κατα μερος και δωσε μια απαντηση στο συγκεκριμενο ερωτημα και ασε εμας τους πελατες να κρινουμε!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 04 Απρ, 2014 05:52

Βρε valsam κάθεσαι και λες συνεχώς ότι οι εταιρείες δίνουν κατανάλωση σε βενζίνη τόσο εντός τόσο εκτός και τόσο σε
μικτό κύκλο και όλοι ξέρουμε ότι στην πράξη όλα αυτά είναι αρλούμπες γιατί όλοι ξέρουν πως γίνονται αυτές οι μετρήσεις
και τις συγκρίνης με μετρήσεις πραγματικές που κάνουμε όλοι μας σε κανονικό δρόμο και όχι σε ράμπες.

Οι εταιρείες για να σε πείσουν θα κάνουν το οτιδήποτε για να πουλήσουν.
Για πες μου εσύ πιστεύης ότι αν είχες λεφτά και έπαιρνες ένα καινούργιο Ρενώ θα έκανες 1750 χιλιόμετρα με ένα
γέμισμα που λέει η διαφήμιση.??

Παπάρια θα έκανες αλλά δεν θα έβγαινες ανοιχτά να τόλεγες όπως τώρα,γιατί θα είχες δώσει ένα κάρο λεφτά για
το καινούργιο ντιντί ,για το οποίο είχες κάνει τόσα σχέδια,τόσα όνειρα,τόσα εικονικά φτηνά ταξείδια και για να μην
κλαις το πακέτο που είχες δώσει θα έπειθες τον εαυτό σου ότι δεν είναι όπως τα βλέπης στην πράξη αλλά
όπως τα έβλεπες στην διαφήμιση.Εικονική πραγματικότητα δηλαδή.

Ότι και να πεις όσα στατιστικά και αν γράψης εμένα προσωπικά δεν πρόκειται να με πείσης ότι όλα είναι διαφορετικά
και δεν είναι όπως τα βλέπω καθημερινά στην πράξη.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 04 Απρ, 2014 09:30

Ρε παπου καταλαβαινομαστε η τσαμπα γραφω?
Δεν ειπα οτι πιστευω τα νουμερα που δινουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες τα πιστευω,προς θεου,ολοι το ξερουμε οτι ειναι μη εφικτες αυτες οι καταναλωσεις!
Εγω σαν παραδειγμα εδωσα τις εργοστασιακες μετρησεις στο τι σημαινει οταν λεμε "Καταναλωση /100χλμ" οπως και ο τιτλος του συγκεκριμενου θεματος "Καταναλωση /100χλμ με LPG" και οχι στα νουμερα που δινουν!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 04 Απρ, 2014 10:11

Προτεινω ο τιτλος του θεματος της συζητησης να αλλαξει και να γινει:
"Ειμαι ο Valsam εχω δικιο αλλα δεν με καταλαβαινει κανενας"
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 04 Απρ, 2014 10:35

Μα ισα ισα.. επειδη τον καταλαβαινουμε ειναι το θεμα....

εψαχνε 2 χρονια και παρολα αυτα του πουλησαν φυκια για μεταξωτες κορδελες και τωρα το καταλαβε....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 04 Απρ, 2014 11:16

Ας το ξαναγράψω λοιπόν το έγραψα πριν μάλλον μπερδεμένα.

Ξεκινάω να πάω ταξίδι. Πατάω μίζα και κάνω στάση μετά από 400 χιλιόμετρα στην Λάρισα να φουλάρω. Πόσο βενζίνη έκαψα; Μερικά ml ανάξια λόγου να τα υπολογίσω.

Είμαι στην πόλη και γυρνάω από εδώ και από εκεί με πολλές στάσεις η χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις. Πόση βενζίνη καίω; Πάλι δεν μπορώ να υπολογίσω συγκεκριμένα αλλά σίγουρα πολύ περισσότερη.

Συμπέρασμα η βενζίνη έχει κόστος που προστίθεται στο κόστος κίνησης για να δεις όταν κάνεις ταμείο μετά από πολλά χιλιόμετρα αλλά δεν μπορείς να την μετρήσεις σε καθημερινά δρομολόγια. Μάλλον πρέπει να την υπολογίσεις όπως μετράς το κόστος του αναλώσιμου της λαδιέρας ή το κόστος του σέρβις. Από το παράδειγμα που έγραψα κάποιες σελίδες πριν δεν μπορείς να πεις μο 0,4 λ /100 βενζίνη γιατί σε ταξίδι είναι μάλλον 0,04.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG - ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩ

Δημοσίευσηαπό rem660 » Παρ 04 Απρ, 2014 12:53

rem660 έγραψε:Σε Renault Laguna 1600cc του 1999 και μετά ένα χρόνο και 34900 KM η κατανάλωση που έχω κατά μέσο όρο είναι 7,54 λίτρα/100 σε αέριο και 0,95 λίτρα/100 σε βενζίνα. Το αυτοκίνητο κινείται συνήθως σε ανοικτούς δρόμους με συνετή οδήγηση, παλιά με βενζίνα είχα κατανάλωση 6,8 λίτρα/100χιλ.

Ας δούμε τι γίνεται απο λεφτά τώρα:
Για τα 34900 Km που έχω διανύσει έχω δώσει 2900,17 ευρώ.
Αν έκαιγα μόνο βενζίνη με τη κατανάλωση 6,8 Λ/100ΚΜ θα χρειαζόμουνα 2373,20 λίτρα. Με τη τελευταία τιμή βενζίνης που έβαλα 1,635 ευρώ/λίτρο θα ήθελα 3880,18 ευρώ.
Έχω κέρδος 980 ευρώ ( !!! μόλις έκανα απόσβεση του συστήματος )
Δηλαδή αντί να ξοδέψω 3880 ευρώ, έχω ξοδέψει 2900, οικονομία 25%.
Θα ήθελα παραπάνω οικονομία αλλά δεν είναι κι άσχημα, δεν έχω κάνενα πρόβλημα με το σύστημα, το αυτοκίνητο πάει πολύ καλά όπως και με τη βενζίνα και στις χαμηλές στροφές μπορώ να πώ ότι πάει λίγο καλύτερα με το υγραέριο.
Renault Laguna 1600cc του 1999 με BRC Sequent 24.
rem660

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 04 Απρ, 2014 13:57

fokion έγραψε:Μα ισα ισα.. επειδη τον καταλαβαινουμε ειναι το θεμα....

εψαχνε 2 χρονια και παρολα αυτα του πουλησαν φυκια για μεταξωτες κορδελες και τωρα το καταλαβε....

Και πως το τεκμηριώνεις αυτό ????..Ο μίστερ αυτοδιαφημίζεται ότι έχει υψηλότατο IQ , λέγοντας πχ σε εμένα που δηλώνω ότι η κατανάλωση βενζίνας ΕΙΝΑΙ διαφορετικό πράγμα απο την κατανάλωση LPG , μου λέει λοιπόν ότι έχω χαμηλότατο IQ !!!!! Πως λοιπόν αυτό το "ξουράφι" την πάτησε και του πούλησαν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες"????..και αφού την πάτησε , γιατί διαρηγνύει συνέχεια τα ιμάτια του και δεν το ξηλώνει να βρεί την ψυχική του ηρεμία ( και εμείς την δική μας????)...λέω εγώ τώρα...μήπως TROLL ??????.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 04 Απρ, 2014 15:00

Παρακαμπτω αυτο με τα iq...

Ειναι εμφανες καιρο τωρα οτι 'καποιος" του "πουλησε" το γνωστο -40%... να μη πω 50%..
και πορευτηκε με αυτο.

στη πορεια του βγηκε στα μισα ( ας πουμε ) μια που
βαλε τουναπ κι αλλα ζουμια
βαλε μικροψεκασμους
βαλε μαλλον προβληματικό μοτερ χοντα
βαλε και την τιμη του υγραεριου σημερα, μια που "ψαχνοντας" τη 2 χρονια εχασε την χρυση εποχη της μεγαλης διαφοράς να αποσβεσει..

ε ηρθε κι εδεσε που λενε...
τι εψαχνε 2 χρονια?? δε ξερω και δε με αφορα....
παντως ΣΙΓΟΥΡΑ καποιος του πουλησε φολα ( κακως κακιστα ) και την εφαγε αμασητη
κι απλά οπως ειπα - τωρα ( ναι οχι τωρα - καιρο τωρα - βοηθουντων των πρατηριουχων) το πηρε χαμπαρι.
κι ειναι - λογικό απο μια μερια - εξαλλος, μια δικαιολογημενη εν μερη "εξαλλοσυνη" που τον οδηγει στο να "ξεφευγει" λεκτικά...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 04 Απρ, 2014 15:44

fokion έγραψε:Παρακαμπτω αυτο με τα iq...

Ειναι εμφανες καιρο τωρα οτι 'καποιος" του "πουλησε" το γνωστο -40%... να μη πω 50%..
και πορευτηκε με αυτο.

στη πορεια του βγηκε στα μισα ( ας πουμε ) μια που
βαλε τουναπ κι αλλα ζουμια
βαλε μικροψεκασμους
βαλε μαλλον προβληματικό μοτερ χοντα
βαλε και την τιμη του υγραεριου σημερα, μια που "ψαχνοντας" τη 2 χρονια εχασε την χρυση εποχη της μεγαλης διαφοράς να αποσβεσει..

ε ηρθε κι εδεσε που λενε...
τι εψαχνε 2 χρονια?? δε ξερω και δε με αφορα....
παντως ΣΙΓΟΥΡΑ καποιος του πουλησε φολα ( κακως κακιστα ) και την εφαγε αμασητη
κι απλά οπως ειπα - τωρα ( ναι οχι τωρα - καιρο τωρα - βοηθουντων των πρατηριουχων) το πηρε χαμπαρι.
κι ειναι - λογικό απο μια μερια - εξαλλος, μια δικαιολογημενη εν μερη "εξαλλοσυνη" που τον οδηγει στο να "ξεφευγει" λεκτικά...

Οκ Fokion , είσαι απόλυτα κατανοητός !!! :thumbup:

Δυστυχώς όμως υπάρχει σε τούτο τον κόσμο και το " ναί μεν , αλλά..."
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες