valsam έγραψε:Tι λ ετε ρε παιδια?
Εγω οταν λεω γεμιζω μεχρι τα αυτια ενοω οτι εγω με τα χερακια μου γεμιζω μεχρι εκει που βιδωνει η ταπα του ρεζερβουαρ ,την αφηνω να ξεαφρισει και να κατσει την βενζινη και γεμιζω μεχρι πανω πριν κανει υπερχειληση κανω μετα Χ χιλιομετρα και ξανα εγω ο ιδιος στην ιδια αντλια κανω ξανα το ιδιο γεμισμα με τα χερακια μου, ετσι ουτε 5 ml δεν γινετε να ξεφυγω στην ποσοτητα,!
Δε θέλω να σε δυσαρεστήσω αλλά με ένα γέμισμα έχεις γενικά λάθος μετρήσεις, ένα ποσοστο σφάλματος για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων και της διαφοράς θερμοκρασίας, πίεσης κτλ στα οποία φυσικά δεν έχεις τον έλεγχο. Ο μόνος λόγος που χρειάζονται περισσότερα γεμίσματα είναι για να συγκλίνει ο υπολογισμός στη πραγματική τιμή μέσης κατανάλωσης, κάθε επιπλέον γέμισμα εξαλείφει μέρος του σφάλματος και ασυμπτωτικά τείνει στη πραγματική μέση τιμή.
valsam έγραψε:Και στο υγραεριο το αφηνω να αδειασει εως οτου μετα απο επανελλημενα μπιπ-μπιπ να μην γυρναει ξανα στο υγραεριο βαζω 20 λιτρα π.χ και μετραω τα χλμ που εβγαλαν αυτα τα 20 λιτρα μεχρι ξανα να μην ξαναγυναει στο υγραεριο απο τα μπιπ-μπιπ!
Αυτό είναι ακόμα πιο ανακριβές από ότι στη βενζίνη. Θεωρείς ότι όταν κάνει μπιπ-μπιπ δεν έχει μείνει σταγόνα μέσα. Αυτό δεν ισχύει όπως και δεν ισχύει ότι το μπιπ-μπιπ θα το κάνει πάντα με την ίδια εναπομείνουσα ποσότητα που στους υπολογισμούς σου θεωρείς ότι καταναλώθηκε όλο! Εδώ υποχρεωτικά χρειάζεται μερικά πλήρη γεμίσματα για να βγάλεις σωστή τιμή.
Ο σωστός τρόπος είναι:
1) πλήρες γέμισμα σε συγκεκριμένη αντλία
2) οδηγούμε όσα χιλιόμετρα θέλουμε, ξαναγεμίζουμε έστω και μερικώς μερικές φορές, δεν έχει σημασία αν γίνουν πλήρη γεμίσματα σαν ενδιάμεσα στάδια
3) μετά από θεωρητικά 3-4 και παραπάνω γεμίσματα, πάμε στην ίδια αντλία και γεμίζουμε πλήρως και υπολογίζουμε χιλιόμετρα/συνολικά λίτρα.