Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Πέμ 27 Μαρ, 2014 21:29

Qgas έγραψε:
taxtsom έγραψε:
kalogran έγραψε:
taxtsom έγραψε::wave: Καλησπέρα σήμερα γυρισα απο Καμ Βούρλα που ειχα ανέβει (με γεματο φουλ ρεζερβουαρ) απο Σάββατο για τριήμερο. Φουλάρισα υγραέριο στο Βαθύ Αυλίδας σημερα και πηρε 52 λ εχοντας διανύσει 483 χλμ μισά σε Επαρχιακό δίκτυο (90 χλμ/ωρα μεγιστη ταχύτητα) και μισά στον Ε75 μεχρι 120 χλμ/ωρα .
Δηλαδή, μιλάμε για μικτή (Επαρχιακο - Αυτοκινητοδρομος και αχεδον καθόλου πόλη- κίνηση και χωρίς καθόλου ξεσπάσματα-εντονες επιταχυνσεις, χωρις καθολου κλιμ/σμό) μέση κατανάλωση 10,7 λ /100 χλμ LPG.
Δεν σας φαίνεται υψηλη η μεση καταναλωση για τετοιες συνθηκες οδηγησης ? :?: Μονο εγω είμαι ο ιδιοτροπος που ξερω/γνωριζω/ εχω μετρησει στην πραξη (στην αντλια) την μεση καταναλωση μου με βενζινη-προ τοποθετησης υγραεριου- στην ιδια σχεδον διαδρομη [χαλκιδα- καμ.βουρλα- περιχωρα Λαμιας και επιστροφη] με ομοιες συνθηκες οδηγησης και παντα ειχα μεση καταναλωση βενζινης κατω απο 8 λ/100 χλμ .!!! :roll: Οχι μετρημενο απο το trip com!!! Γεμισμα- ξαναγεμισμα - λιτρα αντλιας/διανυθεντα χλμ
Δηλαδη μιλαμε για αυξηση καταναλωσης τουλαχιστον 33,7%

Εδω ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ

5000 ΧΙΛ και παρα τη προσκληση για επανελεγχο με wide band δεν εχεις ερθει...

λοιπον εστω και ετσι που δεν ειναι ας πουμε ...

5000 με βενζινη θα ηθελες 400 λιτρα βενζινη με 1,60 640 ευρω
Ενω με υγραεριο ξοδεψες 535 λιτρα υγραεριο με 0.80 430 ευρω ...
210 ευρω κερδος σε ποσο διαστημα ? 3 μηνες ?

Επισης επιμενεις οτι τα brisk υγραεριου μπουζι σου ειναι τα καλυτερα επειδη γραφουν LPG ..
Παρα τις αντιθετες παρενεσεις μας, οπως καλυτερα βαλε πραγματικά μπουζι υγραεριου η τα μαμα της renault ..

δυστυχως δεν γινεται ετσι
εμεις μπορουμε να κανουμε το τεστ καταναλωσης οπως γραψαμε επανελημένως σε προηγουμενο ποστ
αδειος βενζινη 10 ευρω καυσιμο αδειος ....
αδειος υγραεριο γεματος αδειος ......

οποτε θελεις υπο οποιαδηποτε συνθηκη .... και τελος το υγραεριο θελει διαφορετικη οδηγηση απο οτι η βενζινη στο ειπα απο κοντα κινουμεθα μεσα στις ροπες γεμιζουμε λιγο τις ταχυτητες για περισσοτερο οικονομια οδηγηση τυπου ταξι εξοικονομει στη βενζινη οχι ομως στο υγραεριο...

Καλέ μου εγκαταστατη ,
1)Δεν εχω βρει την καταλληλη χρον. στιγμη διότι ολα τα πρωινα απο τις 8.00 έως τις 4.00 υπηρετω δημοσια υπηρεσια . το τριημερο ειπα να ξεμυτησω λιγο... (καμενα βουρλα).
να 'σαι σιγουρος οτι θα ερθω. στις 10 -4-14 κατα τις 5μμ ειναι καλά? Να το συνδυασω με μια αλλη δουλεια που εχω κατα τις 6μμ στο Περιστερι? Θα' χουμε τελειωσει?
2)Η οικονομια με τιμη κοντα στο 0.83-0.87 ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ και κυμαινεται στο 25%-30%. Δεν διαφωνω αλλα θεωρω οτι θα μπορουσε να ηταν μεγαλυτερη (~38-40%) ΕΑΝ η καταναλωση ηταν η αναμενομενη...
3)ΔΕΝ ειπα οτι τα BRISK SILVER LPG/CNG ειναι τα καταλληλοτερα για το εν λογω αμαξι απλά τα ειχα απο προηγουμενο RENAULT 16V 1.6l και τα' βαλα για δοκιμη. Θα βαλω παλι τα γνησια καινουρια. Αλλωστε τα γνησια ειχα πανω οταν μου'κανες την εγκ/ση αλλα η καταναλωση σε LPG ηταν εξ'αρχης στα ιδια επιπεδα παντα πανω απο 10 λ/100 χλμ.
4) Δεν θεωρω πρεπον για το μοτερ να καψω 10 λ βενζινης μεχρι να μου μεινει απο καυσιμο για να μετρησω την καταναλωσή μου σε βενζινη. Ετσι πιστευω, μπορει να κανω λαθος, διορθωστε με.
Προτιμω να φουλαρω το ρεζερβουαρ της βενζινης να κανω 200-300 χλμ σε συγκεκριμενη διαδρομη. Να ξαναγεμισω και ετσι με βαση τα λιτρα που θα γραψει η αντλια και τα διανυθεντα χλμ να υπολογισω την μεση καταναλωση, ακριβως όπως κανω και με το υγραεριο.
Στην ιδια διαδρομη με ιδια οδηγηση ,μετα, να μετρησω την μεση κατ/ση με LPG.
Δεν ειναι προτιμοτερο αυτο? :ymhug:
Γι' αυτο και ανεφερα την βολτα προς Λαμια το προηγουμενο ΣΚ διοτι την ειχα κανει πολλες φορες προ LPG και ειχα μετρησει τη μεση καταναλωση μου με βενζινη [~7,5 λ/100χλμ]
5) την 1η σχεση την φορτωνω μεχρι τις 2500 στρ /λ οπως με συμβουλεψες ...-->ΚΑΜΜΙΑ διαφορα στη μεση καταναλωση, όμως
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 27 Μαρ, 2014 22:00

valsam έγραψε:
fokion έγραψε:To good to be true ειναι - απλά δεν ειναι για ολους

και δεν ειναι πανακεια
ειναι μια λυση για οσους δεν θελουν / δεν μπορουν να "πεταξουν" = "σκοτωσουν" το αυτοκινητο τους να παρουν κατα κυριο λογο ντιζελ.

( αν και προς το παρον εχω επιφυλλαξεις που εχω εκφρασει αλλα ειναι αλλη ιστορια)

Ναι τελικα δεν ειναι για ολους,ειναι για αυτους που το αυτοκινητο τους δεν εχει καμια η σχεδον καμια εμπορικη αξια και ειναι απο τα "αλεξισφαιρα " για μετατροπη υγραεριου και μενουν σε περιοχη οπου το υγραεριο ειναι τουλαχιστον 50% φθηνοτερο το λιτρο απο την βενζινη και δεν χρειατηκε να πουλησουν το νεφρο τους για το κοστος της εγκαταστασης!

Αν και.... ως συνηθως υπερβολικός :D :D :D :D :D :D ( χαλαρωσε πλακα κανω)
κατα την προσωπικη μου αποψη δεν εχεις και πολυ αδικο....
να συμπληρωσω και τα πολλά χλμ και τη μεγαλη καταναλωση..

Θυμιζω το "Ναι μεν αλλα - χαρτι και μολυβι"
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 27 Μαρ, 2014 22:03

Έτσι και αλλιώς είμαστε μεχρι τις 19.0@ καθε μέρα έλα οπότε θες γύρω στις 17.00 και τη μέρα που λες μια χαρα ειναι .. Ναι σε μια ωρα θα εχουμε τελιωσει ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Πέμ 27 Μαρ, 2014 22:07

οκ QGAS!
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 28 Μαρ, 2014 00:42

fokion έγραψε:
valsam έγραψε:
fokion έγραψε:To good to be true ειναι - απλά δεν ειναι για ολους

και δεν ειναι πανακεια
ειναι μια λυση για οσους δεν θελουν / δεν μπορουν να "πεταξουν" = "σκοτωσουν" το αυτοκινητο τους να παρουν κατα κυριο λογο ντιζελ.

( αν και προς το παρον εχω επιφυλλαξεις που εχω εκφρασει αλλα ειναι αλλη ιστορια)

Ναι τελικα δεν ειναι για ολους,ειναι για αυτους που το αυτοκινητο τους δεν εχει καμια η σχεδον καμια εμπορικη αξια και ειναι απο τα "αλεξισφαιρα " για μετατροπη υγραεριου και μενουν σε περιοχη οπου το υγραεριο ειναι τουλαχιστον 50% φθηνοτερο το λιτρο απο την βενζινη και δεν χρειατηκε να πουλησουν το νεφρο τους για το κοστος της εγκαταστασης!

Αν και.... ως συνηθως υπερβολικός :D :D :D :D :D :D ( χαλαρωσε πλακα κανω)
κατα την προσωπικη μου αποψη δεν εχεις και πολυ αδικο....
να συμπληρωσω και τα πολλά χλμ και τη μεγαλη καταναλωση..

Θυμιζω το "Ναι μεν αλλα - χαρτι και μολυβι"

Με χαρτι και με μολυβι εχω εξοικονομισει 430 με 480 ευρω σε 10 μηνες και 13,000 χλμ με υγραεριο(κανονικα θα ηταν 430 αλλα λογο οτι πηγα μερικες φορες και γεμισα στην Βουλγαρια και στα Σκοπια βαζω αλλο ενα πενηνταρικο απο εκει!)υπολογισμενα και τα flashlube και το σερβις του υγραεριου,ετσι λοιπον θελω αλλα τοσα θεωριτικα(λεω θεωριτικα και θα το εξησγησω παρακατω το τι ενοω με αυτο) για να κανω αποσβεση,δηλ κοντα στα 2 χρονια και γιάυτο και η μεγαλη μου ανυσηχια για να μην βγει και το προβλημα των βαλβιδων γιατι ετσι θα πιασω τα 4 χρονια κοντα για να την κανω την αποσβεση ,και οποιος θελει το πιστευει ειμαι και πολυ επιηκης στις μετρησεις μου μιας και δεν υπολογισα στην εξοιονομιση ουτε εναν πολαπλασιαστη που αλλαξα(μιας και δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι οφειλετε η ζημια στο υγραεριο αλλα μονο 70-90% σιγουρος) και δεν υπολογισα και ενα 30ρη τουλαχιστον που δεν μου χρεωσε ο μαστορας γιατι μου ρυθμιση τις βαλβιδες κουτρα αυτη την φορα,αν ηταν να αφαιρεσω απο την συνολικη εξοικονομιση και αυτα τα εξοδα και τα εξοδα για το ματζαφλαρι που σκοπευω να κανω τοτε θα επρεπε να κανω σχεδον delete ολο το ποσο της μεχρι τωρα αποσβεσης(το θεωριτικα που εγραψα πριν!)!
Με χαρτι και με μολυβι λοιπον φιλε με ποναει το υγραεριο!
Με λενε υπερβολικο, με λενε troll,με λενε χιλια δυο γιατι δεν αρεσει σε ορισμενους που ειμαι απογοητευμενος απο την επιλογη μου να βαλω υγραεριο για να εξοικονομισω χρηματα,fokion πες ειλικρινα στο αλλο φορουμ που μπαινουμε εχω κανενα παραπονο απο την εξοικονομιση που μου προσφερει ο εναλακτικος τροπος θερμανσης που επελεξα αντι του πετρελαιου?
Οχι φυσικα,ισα ισα που ειμαι υπερευχαριστημενος και το διατυμπανιζω σε καθε ευκαιρια,ε λοιπον αν ισχυαν και τα ιδια και για το υγραεριο γιατι να μην εκανα το ιδιο και εδω?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 28 Μαρ, 2014 07:32

ΒΛεποντας τα crv στη λιστα με τα προβληματικά μοτερ συγνωμη που στο λεω αλλα ΓΙΑ ΜΕΝΑ "εισουν χαμενος απο την αρχη"...

Απο κει και περα γι ΑΥΤΟ λεω χαρτι και μολυβι..

ΕΣΕΝΑ δε σε συφαιρει απο οτι λες και το σεβομαι.

ΑΥΤΟ ομως δε συμβαινει σε ολους εκει ειναι η διαφορά στις αποψεις μας....
δε βαζω φλασλουμπ και αλλα τινα, δεν εχω βαλει "ειδικά μπουζι" δε ψεκαζω βενζινα πουθενα ( εκτος της εκκινησης κρυο προφανως ) δεν εχω λαδιερα...
ενα μοτερ σκυλι γενικώς - παρταλι το συγκεκριμενο - και παρολα αυτα εχει κανει 30.000 χλμ με αεριο χωρις να εκραγει παρα τις περι του αντιθετου προβλεψεις...
χιλιομετρα πανω απο 12.000 το χρονο και λογω μη ( το χοντα ειναι ετη φωτος μπροστα) τεχνολογιας κινητηρα ( και χιλιομετρων 261.650 τα επισημα, ασε τα κλεμενα του μαντρα......) καταναλωση στο υπερπεραν ετσι κι αλλιως...
και βεβαια εδω και κανα μηνα (???) καρφωμενο στο 0,874 ουτε συμφαιρον ουτε ευκαιρία το λες αλλα ουτε και κλαδεμα... με βενζινη στο 1.6+

αρα εμενα με συμφαιρει... κι αυτο πρεπει να το σεβαστεις εσυ..

(ΥΓ. η εναλλακτική θερμανση σου "εκατσε" στο υγραεριο "την πατησες" τοσο απλά)
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 28 Μαρ, 2014 09:30

εγω θα διαφωνισω και με τους δυο σας, ο valsam λεει "Με χαρτι και με μολυβι εχω εξοικονομισει 430 με 480 ευρω σε 10 μηνες και 13,000 χλμ με υγραεριο" σε ενα χρονο θα εχει βγαλει σχεδον τα χρηματα των τελων κυκλοφοριας με πολυ ακριβη την τιμη του λιτρου στην περιοχη του, τωρα το "αν και ποτε θα γινει η ζημια, αν τελικα γινει ζημια" το βλεπουμε τοτε.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 28 Μαρ, 2014 12:43

valsam έγραψε:αλλα αντε πειτε το στους πελατες σας φιλοι μου εγκαταστατες,δηλ. πειτε τους δωσε 800-900 ευρω για το κιτ ,υπολογιστε και ενα 25 με 30% αυξηση καταναλωσης ,υπολογιστε και ενα 5% συνεχες ψεκασμο βενζινης, υπολογιστε και τα λεφτα για το ματζαφλαρι και θα βαζετε και υγραεριο με 90 λεπτα το λιτρο και ισος δεν βγαλτε προβλημα στις βαλβιδες-εδρες και τελικα υπολογιστε ποτε και αν θα κανετε ποτε αποσβεση!

Μην γράφεις ότι να’ναι.
Μετά κατηγορείς όσους βγαίνουν και σε κατηγορούν για troll
Έχεις εσύ τόσο μεγάλη αύξηση κατανάλωσης? Αν ναι, πες στον εγκαταστάτη σου να στο ρυθμίσει, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15%. Τοσα χρόνια εγκαταστάτες δεν έχουμε παράπονα για τόσο αυξημένη κατανάλωση.
Επίσης το 5% σε βενζίνη αν στο έχουν ρυθμίσει έτσι για προστασία αφαιρείται από την ποσότητα του υγραερίου που καις, δεν είναι extra κόστος.
Τα ματζαφλαρια advance κλπ δεν χρειάζεσαι.
Τέλος όσον αφορά την θεωρητική φθορά στις βαλβίδες, ουδέν σχόλιο. Φθορές έχουν τα πάντα, αν κάνεις σωστό έλεγχο και συντήρηση μειώνεις τα κόστη της «αναπάντεχης» ζημιάς.
Ο κόσμος ενημερώνεται όπως πρέπει από τους σωστούς εγκαταστάτες, πληροφορείται αμέσως αν κάποιο αυτοκίνητο έχει ευαισθησία και τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Οπότε με χαρτί και μολύβι κάνει τους υπολογισμούς του και παίρνει την σωστή απόφαση.
Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στην απομόνωση των αλεξιπτωτιστών εγκαταστατών, των παράνομων που κοροϊδεύουν τον καταναλωτή μη ενημερώνοντας τον σωστά καθώς και αυτόν που εξαπατούν τον καταναλωτή υποσχόμενοι εγγυήσεις και ψεύτικες καλύψεις στον κινητήρα
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 28 Μαρ, 2014 14:24

LPGas έγραψε:
valsam έγραψε:αλλα αντε πειτε το στους πελατες σας φιλοι μου εγκαταστατες,δηλ. πειτε τους δωσε 800-900 ευρω για το κιτ ,υπολογιστε και ενα 25 με 30% αυξηση καταναλωσης ,υπολογιστε και ενα 5% συνεχες ψεκασμο βενζινης, υπολογιστε και τα λεφτα για το ματζαφλαρι και θα βαζετε και υγραεριο με 90 λεπτα το λιτρο και ισος δεν βγαλτε προβλημα στις βαλβιδες-εδρες και τελικα υπολογιστε ποτε και αν θα κανετε ποτε αποσβεση!

Μην γράφεις ότι να’ναι.
Μετά κατηγορείς όσους βγαίνουν και σε κατηγορούν για troll
Έχεις εσύ τόσο μεγάλη αύξηση κατανάλωσης? Αν ναι, πες στον εγκαταστάτη σου να στο ρυθμίσει, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15%. Τοσα χρόνια εγκαταστάτες δεν έχουμε παράπονα για τόσο αυξημένη κατανάλωση.
Επίσης το 5% σε βενζίνη αν στο έχουν ρυθμίσει έτσι για προστασία αφαιρείται από την ποσότητα του υγραερίου που καις, δεν είναι extra κόστος.
Τα ματζαφλαρια advance κλπ δεν χρειάζεσαι.
Τέλος όσον αφορά την θεωρητική φθορά στις βαλβίδες, ουδέν σχόλιο. Φθορές έχουν τα πάντα, αν κάνεις σωστό έλεγχο και συντήρηση μειώνεις τα κόστη της «αναπάντεχης» ζημιάς.
Ο κόσμος ενημερώνεται όπως πρέπει από τους σωστούς εγκαταστάτες, πληροφορείται αμέσως αν κάποιο αυτοκίνητο έχει ευαισθησία και τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Οπότε με χαρτί και μολύβι κάνει τους υπολογισμούς του και παίρνει την σωστή απόφαση.
Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στην απομόνωση των αλεξιπτωτιστών εγκαταστατών, των παράνομων που κοροϊδεύουν τον καταναλωτή μη ενημερώνοντας τον σωστά καθώς και αυτόν που εξαπατούν τον καταναλωτή υποσχόμενοι εγγυήσεις και ψεύτικες καλύψεις στον κινητήρα

Το εχω ρυθμισει τρεις φορες μαζι με την πρωτη ρυθμιση και ολα ειναι οπως θα επρεπε να ειναι,και απ[οσα διαβαζω εδω μεσα ειναι τελικα καμποσοι που εχουν πανω απο 20% αυξηση καταναλωσης!
Βενζινη δεν εχει επιλογη το συστημα μου να ψεκαζει και το εθεσα σαν παραδειγμα δηλ. σαν μεσον πραστασιας(δηλ. αντι να βαλβω το εξτρα κοστος του ψυκτελαιου εβαλα ψεκασμο βενζινης που ισχυει για αλλους!) και φιλε εχει εξτρα κοστος ασχετα που αφαιρείται από την ποσότητα του υγραερίου που καις γιατι αλλο αυτο το 5% να ηταν με υγραεριο με τιμη 0.90 και αλλο η βενζινη με 1,60!
Οσο για την "θεωρητική" φθορά στις βαλβίδες που λες μονο θεωρητικη δεν θα την ελεγα,ελα μια βολτα απο το συνεργειο να δεις οτι πινουν νερο στο ονομο υγραεριο γιατι ανοιξαν οι δουλειες τους εν'μεσο κρισης,ετυχε να παω πανω απο 5 φορες τον προηγουμενο μηνα στο συνεργειο που παω γιατι ειχα ενα προβλημα και επαιρνε νερα το πατωμα του οδηγου και δεν το βρισκαμε με τιποτα,ξυλωναμε ταπετσαρια στοκερναμε και ξαναπηγαινα την αλλη μερα και δεν το βρισκαμε απο που εμπαζε και απο τις 6 φορες που πηγα τις τρεις εχει αυτοκινητο με κατεβασμενο κεφαλαρι για εδρες-βαλβιδες!
Και τελος η ενημερωση που λες απο τους εγκαταστατες δεν ειναι εντελος αντικειμενικη(και μιλαμε τους γυρισα σχεδον ολους στα 2 χρονια αναποφασιστικοτητας μου στο να βαλω η να μην βαλω υγραεριο!) γιατι και΄μενα μου ελεγαν ολοι βαλε αυτο (λαδιερα) και δεν θα εχεις κανενα προβλημα,βαλε το αλλο(ψεκασμους βενζινης) και δεν θα εχεις προβλημα,βαλε τουναπ και δεν θα εχεις προβλημα κτλ,αυξηση καταναλωσης 10-12% μαξ.!
Και ετσι εφτασα με χαρτι και με μολυβι και αποφασισα να βαλω υγραεριο αλλα λιγο το ενα πολυ το αλλο εχουν αντιστρεψει οτι εγραφα με το χαρτι και μολυβι,δεν θελει πολυ για να αντιστραφουν ξανα υπερ του υγραεριου τα πραγματα αλλα ετσι οπως εχουν σημερα ειναι πολυ εως ελαχιστο το συμφερον που προσφερει!
Αν λεω αν βελτιωθει η καταναλωση μου οπως και'συ λες οτι το μπορει να το κανει αυτο το ματζαφλαρι κατα 6-8%(λεω εγω )και ας μην μου προσφερει και προστασια για το vsr οπως λες εσυ και πεσει και εδω Θεσ/νικη και η τιμη λιτρου δεν λεω στα 0,75 που εχει στην Βεροια σημερα αλλα στα 0,80 οπου βρισκει κανεις σημερα στην Αθηνα, αντιστρεφονται η οχι τα πραγματα υπερ του υγραεριου για την περιπτωση μου?
Με 0,80 τιμη λιτρου και 22-24% αυξηση καταναλωσης μου βγαινει ενα ευρω περιπου το αντιστιχο λιτρο υγραεριου αντι του 1,60 της βενζινης ετσι σε εναμιση χρονο και κατι θα ειχα βγαλει και το κοστος του συστηματος αλλα και το κοστος της ζημιας αν εβγαινε!
Με χαρτι και με μολυβι πηρα και τον ξυλολεβητα (αυτο που ελεγα πιο πισω στον fokion) που λες LPGas και αν ηταν να αφεθω στο ελεος του ΕΛΛΗΝΑΡΑ θα εκλαιγα με μαυρο δακρυ σγημερα για την επιλογη μου,θελω να πω πως οταν τον πηρα η τιμη τονου του ξυλου ειχε 100 ευρω και υπολογιζα καταναλωση (μετα απο πολυ ψαξιμο για να μην βασιστω στο τι μου ελεγε ο καθε Ελληναρας ποια θα ειναι η καταναλωση μου!)στην χειροτερη 4 προς ενα αναλογια ξυλου-αντιστοιχου λιτρου πετρελαιου,ετσι δηλ. 4,8-5 τονους ξυλα (αφαιρουμε και ενα 20% υγρασιας απο τα ξυλα που την αγορασαμε και αυτην!)αντι ενος πετρελαιου δηλ. 500 ευρω με ξυλα αντι για 1300 με πετρελαιο η ακομη και σε συγκριση με το επιδοτουμενο πετρελαιο 500 ευρω με ξυλα και 900-1000 με το επιδοτουμενο,τα μισα λεφτα στην χειροτερη περιπτωση δηλ.!
Ελα μου ντε που οπου μηριστει οτι υπαρχει εξοικονομιση χρηματων υπαρχει παντα και ο ΣΚΑΤΟΕΛΛΗΝΑΡΑΣ που κοιταει να στην φαει αυτη την εξοικονομιση που κυνηγας εσυ που εριξες τα ωραια σου λεφτουδακια,και ως δια μαγειας απο την μια μερα στην αλλη οπου βγηκε νομος να πωλουνται τα ξυλα με το κυβικο απο τα 100 ευρω ο τονος φτασαμε να πουλανε με 95 και 100 ευρω το κυβικο παρακαλω οπου 2,2 κυβικα=1 τονος ξυλα με 20% υγρασια που ειναι η ελαχιστη υγρασια για σωστη καυση ξυλου,δηλ. με το 4 προς ενα αποδοση που υπολογιζα θελω 8,8 κυβικα δηλ. 840-880 ευρω αντι 900-1000 που θα ηθελα με πετρελαιο,σωπα ρε μαγκες σκατοελληναρες,τι τα εριξα τα λεφτουδακια μου και να γινομαι και ο willy ο μαυρος θερμαστης,για να οικονοματε εσεις?
Η σωτηρια στο θεμα των ξυλων ηρθε τελικα απο Βουλγαρια ευτηχως οπου το κυβικο μαζι με τα μεταφορικα βγηκε τελικα στα 55 ευρω και οχι στα 95-100 που ζητουσαν οι Ελληναρες,και δεν ειμαι ο μονος που στραφηκε στην λυση της Βουλγαριας,ευτηχως ακολουθησαν καμποσοι και ετσι εσπασε η οποια προσπαθεια δημιουργιας καρτελ απο τους ξυλαδες και πλεον λειτουργει ο ανταγωνισμος,με το υγραεριο ομως δεν εχω αυτη την δυνατοτητα,δηλ. να βαλω μια δεξαμενη 1000 λιτρων και να παρω απο την Βουλγαρια η τα Τρικαλα η την Βεροια,ειμαι στο ελεος των σκατο ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ νταβατζιδων,καταλαβες?
Μας εκαψαν το χαρτι και μας εσπααν το μολυβι,και εμενα αλλα και εσενα LPGas και'συ και οι αλλοι εγκαταστατες στο ελεος τους ειστε και αν δεν κανουμε κατι επιτελους ομοδικα ολο και πιο μαυρο το μελλον του υγραεριου,με λιγα λογια ψαξε να βρεις αλλη δουλεια λεω εγω,γιατι οχι μονο ελαχιστοι ειναι πλεον οι καινουργιοι πελατες, ουκ'ολιγοι απο τους ηδη υπαρχοντες το πατησαν το κουμπακι στο off,εξαλου δεν ειναι τυχαιο αυτο που μου ειπε ο υπαλληλος του πρατηριου οτι πολυς κοσμο πια γκρινιαζει για την τιμη εδω στην Θεσ/νικη,λες να γκρινιαζουν ετσι για να γκρινιαζουν η γκρινιαζουν γιατι δεν τους βγαινουν τα νουμερα που ειχαν γραψει και αυτοι με χαρτι και μολυβι ?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 29 Μαρ, 2014 16:09

Αστική κινηση

310 χλμ - 53 λιτρα.
Άβαταρ μέλους
fokion

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 24 επισκέπτες