Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Vialle Valve Protector kit

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Vialle Valve Protector kit

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 21 Μάιος, 2011 21:51

Με αφορμή ένα email της Vialle στο οποίο με πληροφορούσε οτι συστήνει μόνο το Vialle Valve Protector kit για προστασία των βαλβίδων στο κινητήρα μου άρχισα να ψάχνω πριν μια εβδομάδα περίπου περί τίνος πρόκειται, αλλά οι πληροφορίες που υπήρχαν στο site της εταιρείας ήταν μηδαμινές μέχρι ανύπαρκτες. Ομοίως η αναζήτηση μέσω google έδωσε ελάχιστες πληροφορίες και πουθενά ούτε μια φωτογραφία ή κάποιο έγγραφο που να εξηγεί 5 πράγματα... Η Vialle με πληροφόρησε για τα εξής:

A way of preventing/slowing down valve wear, is to install a valve
protector kit.

The VVP (Vialle Valve Protector) kit is a system which is frequently
used at our Vialle LPi systems.
The protective additive is being injected sequential for each cylinder
according to engine load.

Your Vialle dealers can supply you with documentation about the VVP kit.
There are several valve protecting kits available. However, we are
convinced that using the VVP kit will have the best results since this
has a sequential injection system for the protective additive and is
also directly connected to the LPE7 (computer) of the LPG
installation.

Ευτυχώς όμως φαίνεται οτι η Vialle όσο τυπική είναι στα email της, έχει άλλη πολιτική στο Twitter!
Βρήκα λοιπόν οτι ένας τεχνικός της ανακοίνωσε στο twitter οτι έβαλε σύστημα της Vialle (το LPfi) στο Yaris του και μαζί έβαλε και το Valve Protector kit με λιπαντικό της JLM. Ψάχνοντας λοιπόν για το Valve Protector kit με λιπαντικό της JLM, βρήκα αυτό εδώ το ηλεκτρονικό kit με sequential injection.
Διαβάζοντας το manual πείστηκα οτι μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό που έχει η Vialle στο δικό της Valve Protector kit. Στο μεταξύ έμαθα από τον φίλο ovelixx οτι η Ford Stathis θα εγκαταστήσει σε λίγο διάστημα ένα τέτοιο Valve Protector kit, αλλά ακόμη δεν υπήρχε κάποια περαιτέρω πληροφορία.
Έστειλα μήνυμα στο vialleafs (που είναι η επίσημη παρουσία της Vialle στο twitter) και σήμερα είδα οτι μου απάντησαν:

the Vialle Valve Protector uses this hardware: http://www.valve-protector.com and our own lubricant.

Άρα μια χαρά είχα προβλέψει! Τώρα το λιπαντικό τους μπορεί να είναι πάλι κάποιας άλλης εταιρείας π.χ. της JLM σε άλλο μπουκάλι με το λογότυπο της Vialle. Μου έστειλε ο ovelixx ένα link που το έχει κάποιο online shop εδώ.

Το θέμα που τίθεται τωρα είναι το κόστος του kit και της τοποθέτησής του καθώς ενδεχομένως να πρέπει να γίνουν και άλλες τρύπες στην πολλαπλή. Ενώ στον αέριο ψεκασμό, μπορεί να μπει και μέσω διακλαδωτήρα. Εκτός κι αν μπορούν να μπουν κάποιοι αντάπτορες στις ήδη υπάρχουσες τρύπες της πολλαπλής κι εκεί πάνω να τοποθετηθούν τα ακροφύσια για τον υγρό ψεκασμό από τη μία και για τη λίπανση από την άλλη. Δείτε εδώ στις διάφορες παραλλαγές του kit τους αντάπτορες.

Όσον αφορά για το κόστος του kit δεν θέλω να πιστέψω αυτό που μου έγραψε ο ovelixx... Στο γερμανικό ebay το βρήκα σε πολύ πιο λογικό κόστος: 320 ευρώ (εδώ για τετρακύλινδρο κινητήρα) και 340 ευρώ (εδώ για εξακύλινδρο κινητήρα).

Εικόνα

Η έρευνα συνεχίζεται κι ελπίζω να βρεθεί εγκαταστάτης που θα το βάλει στο αυτοκίνητό μου σε προσιτό κόστος.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Re: Vialle Valve Protector kit

Δημοσίευσηαπό rogerius » Σάβ 21 Μάιος, 2011 23:18

den katalava pos tha synergastei me to LPE...
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό Pedrosadani09 » Σάβ 21 Μάιος, 2011 23:33

dti αυτο απο που προεκυψε;Ειναι καινουριο;Ρωταω γιατι εβαλα πριν απο κανενα 20ημερο το lpi και δεν μου ειπαν τιποτα για λαδιερα!Εγω βαζω απο μονος μου tunap163-164 προληπτικα!
Pedrosadani09

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 21 Μάιος, 2011 23:48

Στο manual λέει:
1. Dosage calculated from LPG valve timings
This method achieves the most precise dosing of additive with respect to the amount of fuel
consumed.
The timing of any one of the LPG jets is measured via the control input of the Valve Protector
Module (purple) and multiplied by the given number of cylinders.
The longer the opening times of the jets, the more additive will be injected.
Since the dosing system starts working only when the LPG system is active, no unnecessary
additive is introduced while running on petrol.
The microprocessor built into the dosing module adds up the individual timings until the set
dosing threshold is reached. Then, an additive burst is triggered and the dosing calculator is
reset to zero. Inbuilt electronic micro-magnetic valves distribute the additive sequentially over
the individual cylinders. In turbo vehicles, a characteristic curve in the Valve Protector adjusts
for the higher system back pressures and the resulting higher LPG quantities at the same injection
times.

Πιο κάτω λέει:
5-pin plug:
Το καλώδιο με χρώμα Violet συνδέεται στο Control line of any LPG injector. Με δεδομένο οτι τα μπεκ ελέγχονται από το LPe, συμπεραίνω οτι με αυτόν τον τρόπο επικοινωνεί η ηλεκτρονική μονάδα του kit με το LPe.

Δες εδώ:
Εικόνα
dti

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 21 Μάιος, 2011 23:51

Pedrosadani09 έγραψε:dti αυτο απο που προεκυψε;Ειναι καινουριο;Ρωταω γιατι εβαλα πριν απο κανενα 20ημερο το lpi και δεν μου ειπαν τιποτα για λαδιερα!Εγω βαζω απο μονος μου tunap163-164 προληπτικα!

Κι εγώ για το tunap ρώτησα τη Vialle και πήρα την παραπάνω απάντηση (συν οτι δεν γνωρίζουν καν το πρόσθετο βενζίνης που βάζω εγώ λόγω της ασφαλιστικής κάλυψης που έχω για τον κινητήρα)...
dti

Δημοσίευσηαπό Pedrosadani09 » Κυρ 22 Μάιος, 2011 00:02

Ειχα ρωτησει κι'εγω για το tunap και μου ειχαν πει οτι δεν το προτεινουν γιατι μπορει να κανει ζημια στην αντλια του συστηματος!Το προτεινουν για καποιους τυπους κινητηρα ή γενικα!Ο εδω αντιπροσωπος δεν επρεπε να το ξερει απο πρωτο χερι;
Pedrosadani09

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 22 Μάιος, 2011 08:46

Για να καταλάβω εσείς με τα υγρού ψεκασμού από πότε αρχίσατε να ασχολείστε με λαδιέρες και ξηρή καύση? Αν θυμάμαι καλά (και σίγουρα θυμάμαι) διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι αυτά είναι άχρηστα σκευάσμετα για τα υγρής έκχυσης. Γιαυτό λέγατε δώσατε τόσα λεφτά για την Vialle κτλ.

Άρα ποιο συμπέρασμα βγαίνει?
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 22 Μάιος, 2011 12:14

Σίγουρα δεν είναι απαραίτητη η λαδιέρα για όλους τους κινητήρες. Αυτοί που έχουν σκληρές βαλβίδες δεν έχουν θέμα, πιθανόν ούτε με ένα σωστά ρυθμισμένο σύστημα με αέρια φάση.
Κάποιοι ευαίσθητοι κινητήρες όμως καλό είναι να προστατεύονται είτε με αέριο είτε με υγρό ψεκασμό.
Για να μιλήσω για τη δική μου περίπτωση, θα πω τα εξής:
Πέρυσι τέτοια εποχή που έψαχνα τι σύστημα θα βάλω, δεν είχα δει καμία προειδοποίηση ούτε στον κατάλογο της Vialle ούτε αλλού. Απλά υπήρχαν στο internet κάποιες αλληλοσυγκρουόμενες αναφορές για το συγκεκριμένο κινητήρα της Volvo που φοράει το αυτοκίνητό μου. Πρόσφατα βρήκα οτι μετά το 2003 που πήρε τη Volvo, η Ford, άλλαξε τα υλικά των βαλβίδων και τα έκανε πιο μαλακά...
Το χειρότερο είναι οτι είδα στο νέο κατάλογο της Vialle οτι για το αυτοκίνητό μου προτείνει ανακατασκευή της κυλινδροκεφαλής (cilinderkop aanpassing noodzakelijk ivm toepassing LPG) ώστε να είναι ασφαλής η χρήση υγραερίου.
Εναλλακτικά λοιπόν προτείνει την εγκατάσταση του Vialle Valve Protector kit.
Εννοείται οτι αν το γνώριζα από την αρχή, θα το είχα βάλει, αλλά κανείς από τους εγκαταστάτες της Vialle (σε Ελλάδα και Ιταλία) δεν μου είχε πει τίποτε. Δεν το γνώριζαν, ή μήπως η Vialle όντως ενημέρωσε τον κατάλογό της μετά τη δική μου μετατροπή;

Πάντως το γεγονός είναι οτι ακόμη και ο τεχνικός της Vialle μέσω του οποίου έμαθα τις πληροφορίες για το Valve Protector kit, το εγκατέστησε στο αυτοκίνητό του, για το οποίο η Vialle δεν δίνει επέκταση της εγγύησης (όπως και στο δικό μου). Άρα για μένα αυτό μετράει πάρα πολύ και δείχνει οτι τελικά σε πολλές περιπτώσεις (ευαίσθητων κινητήρων) χρειάζεται η λίπανση, λόγω του διαφορετικού τρόπου καύσης του υγραερίου (ανεξάρτητα αν το καλορυθμισμένο σύστημα είναι 4ης, 5ης γενιάς, αέριας ή υγρής φάσης).
Τώρα όσον αφορά το επιπλέον κόστος των συστημάτων της Vialle, πέρα από την καλύτερη ποιότητα υλικών / τεχνολογία / έρευνα / αξιοπιστία, κλπ. σίγουρα απευθύνονται σε άλλη κατηγορία πελατών που δεν ενδιαφέρονται να βάλουν το φθηνότερο σύστημα. Και από την πορεία της συγκεκριμένης εταιρείας βλέπω οτι μάλλον έχουν καταφέρει να πείσουν πολύ κόσμο, όχι μόνο τελικούς καταναλωτές αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.
Με την ευκαιρία να πω οτι έχω βρει αυτό εδώ το site που έχει ανταλλακτικά κινητήρων με ανθεκτικότερα κράματα κατάλληλα για χρήση LPG, για όλα σχεδόν τα μοντέλα αυτοκινήτων.
dti

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 22 Μάιος, 2011 17:22

dti έγραψε:Σίγουρα δεν είναι απαραίτητη η λαδιέρα για όλους τους κινητήρες. Αυτοί που έχουν σκληρές βαλβίδες δεν έχουν θέμα, πιθανόν ούτε με ένα σωστά ρυθμισμένο σύστημα με αέρια φάση.
Κάποιοι ευαίσθητοι κινητήρες όμως καλό είναι να προστατεύονται είτε με αέριο είτε με υγρό ψεκασμό.
Πέρυσι τέτοια εποχή που έψαχνα τι σύστημα θα βάλω, δεν είχα δει καμία προειδοποίηση ούτε στον κατάλογο της Vialle ούτε αλλού. Απλά υπήρχαν στο internet κάποιες αλληλοσυγκρουόμενες αναφορές για το συγκεκριμένο κινητήρα της Volvo που φοράει το αυτοκίνητό μου. Πρόσφατα βρήκα οτι μετά το 2003 που πήρε τη Volvo, η Ford, άλλαξε τα υλικά των βαλβίδων και τα έκανε πιο μαλακά...
Το χειρότερο είναι οτι είδα στο νέο κατάλογο της Vialle οτι για το αυτοκίνητό μου προτείνει ανακατασκευή της κυλινδροκεφαλής (cilinderkop aanpassing noodzakelijk ivm toepassing LPG) ώστε να είναι ασφαλής η χρήση υγραερίου.
Εννοείται οτι αν το γνώριζα από την αρχή, θα το είχα βάλει, αλλά κανείς από τους εγκαταστάτες της Vialle (σε Ελλάδα και Ιταλία) δεν μου είχε πει τίποτε. Δεν το γνώριζαν, ή μήπως η Vialle όντως ενημέρωσε τον κατάλογό της μετά τη δική μου μετατροπή;

Πάντως το γεγονός είναι οτι ακόμη και ο τεχνικός της Vialle μέσω του οποίου έμαθα τις πληροφορίες για το Valve Protector kit, το εγκατέστησε στο αυτοκίνητό του, για το οποίο η Vialle δεν δίνει επέκταση της εγγύησης (όπως και στο δικό μου). Άρα για μένα αυτό μετράει πάρα πολύ και δείχνει οτι τελικά σε πολλές περιπτώσεις (ευαίσθητων κινητήρων) χρειάζεται η λίπανση, λόγω του διαφορετικού τρόπου καύσης του υγραερίου (ανεξάρτητα αν το καλορυθμισμένο σύστημα είναι 4ης, 5ης γενιάς, αέριας ή υγρής φάσης).
Τώρα όσον αφορά το επιπλέον κόστος των συστημάτων της Vialle, πέρα από την καλύτερη ποιότητα υλικών / τεχνολογία / έρευνα / αξιοπιστία, κλπ. σίγουρα απευθύνονται σε άλλη κατηγορία πελατών που δεν ενδιαφέρονται να βάλουν το φθηνότερο σύστημα. Και από την πορεία της συγκεκριμένης εταιρείας βλέπω οτι μάλλον έχουν καταφέρει να πείσουν πολύ κόσμο, όχι μόνο τελικούς καταναλωτές αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.
Με την ευκαιρία να πω οτι έχω βρει αυτό εδώ το site που έχει ανταλλακτικά κινητήρων με ανθεκτικότερα κράματα κατάλληλα για χρήση LPG, για όλα σχεδόν τα μοντέλα αυτοκινήτων.

Εξακολουθώ να επιμένω πως αλλιώς τα παρουσιάζουν οι κάτοχοι 5ης γενιάς μέχρι πρόσφατα αλλά δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κουβέντα. Απλά θέλω να τονίσω την παραπληροφόρηση από πολύ κόσμο (δεν αναφέρομαι σε εσένα) σχετικά με το θέμα εξαιτίας της αμάθειας.

Το site που έδωσες με τα ανταλλακτικά πολύ καλό.
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 23 Μάιος, 2011 01:28

dti έγραψε:Σίγουρα δεν είναι απαραίτητη η λαδιέρα για όλους τους κινητήρες. Αυτοί που έχουν σκληρές βαλβίδες δεν έχουν θέμα, πιθανόν ούτε με ένα σωστά ρυθμισμένο σύστημα με αέρια φάση.

ΜΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!εδω μέσα μιλάμε για viale σε αμάξια δεκαετίας, όπου το σύστημα είναι πιο ακριβο απο το αμάξι !!!! Τι να λέμε τώρα το viale είναι ένα ακριβο σύστημα όπως και το prins γιατί πληρώνεις την έρευνα των Ολλανδών και όντως απευθύνονται σε αμάξια απο τις ακριβες κατηγορίες αν και δεν είμαι πολυ σιγουρος ότι τα αντίστοιχα ιταλικά ή πολωνεζικα υστερούν τόσο τελικά εγω πάντως είδα εγκατάσταση BRC σε ενα άστρα 1,4 με 1200 € ΑΑΑΑΨΟΓΗ σε εγκατάσταση και λειτουργία και το ίδιο σε άλλο φίλο με tuscon στα ίδια λεφτά , και κάπου διάβασα εδω μέσα για φίλο που στο tuscon ψάχνετε για viale δηλαδή για 2200 -2500 αντι των 1200 € ποτε θα κάνει απόσβεση και τι θα πιάσει αν το πουλήσει με viale ή prins των 2,5 χιλ ευρω
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες