fokion έγραψε:Αλλο ρωταω. Αυτη τη βενζινα δε θα την εκαιγες ετσι κι αλλιως???
Ή το ένα ή το άλλο. 
papoys έγραψε:Από την άλλη εσύ και πολλοί άλλοι μιλάτε για την οικονομία στα diesel.Εκεί δεν έχουμε το ίδιο νόμισμα??
Σε ένα αυτοκίνητο π.χ. ίδιων κυβικών με το δικό μου δεν θα είχα 20 και 30 ίππους μείωση στον κινητήρα.??
nikkokk έγραψε:papoys έγραψε:Από την άλλη εσύ και πολλοί άλλοι μιλάτε για την οικονομία στα diesel.Εκεί δεν έχουμε το ίδιο νόμισμα??
Σε ένα αυτοκίνητο π.χ. ίδιων κυβικών με το δικό μου δεν θα είχα 20 και 30 ίππους μείωση στον κινητήρα.??
Πιθανότατα ναι, θα είχες λιγότερους ίππους. Θα είχες όμως πολύ μεγαλύτερη ροπή και αυτή είναι που μετράει τόσο στις ρεπρίζ (ελαστικότητα - τράβηγμα) όσο και στην οικονομία.
Αν μπορούσα να αντικαταστήσω το αυτοκίνητό μου με ένα αντίστοιχο diesel θα το έκανα αμέσως. Δεν μπορώ όμως και η αμέσως καλύτερη λύση ήταν το υγραέριο. Εννοείται πως ούτε εμένα με ενδιαφέρει μια (πιθανή ?) μικρή πτώση στην ιπποδύναμη αφού το ζητούμενο δεν είναι οι επιδόσεις αλλά η οικονομία.
taxtsom έγραψε:Δηλαδή, μιλάμε για μικτή (Επαρχιακο - Αυτοκινητοδρομος και αχεδον καθόλου πόλη- κίνηση και χωρίς καθόλου ξεσπάσματα-εντονες επιταχυνσεις, χωρις καθολου κλιμ/σμό) μέση κατανάλωση 10,7 λ /100 χλμ LPG.
Δεν σας φαίνεται υψηλη η μεση καταναλωση για τετοιες συνθηκες οδηγησης ?
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 25 επισκέπτες
|
|
|