Εκτός κι αν κινείται συνεχώς στο κέντρο των Αθηνών και δουλεύει πολές ώρες ακίνητο στο ρελαντί.
valsam έγραψε:gakost έγραψε:valsam έγραψε:Οταν λοιπον μου αποδειξει καποιος πως γινετε να εχει μονο 10-15% αυξηση καταναλωσης χωρις να εχει και 15,8-13,8% απωλεια ιποδυναμης αφου οπως εχει ειπωθει απειρες φορες και εχει κουρασει το υγραεριο ως καυσιομο εχει λιγοτερη θερμογονο δυναμη κατα τουλαχιστον 25,8%,τοτε θα θα σταματησω να την ρωταω συνεχεια την ιδια ερωτηση και θα του βγαλω το καπελο,μεχρι τοτε τα νουμερα λενε την αληθεια και οχι οτι λεει ο καθενας(οπως ειπα μπορει να εχει μονο 15% αλλα θα εχει και 10,8% απωλεια ιποδυναμης!),
Τα νούμερα για την απώλεια ιπποδύναμης πως τα υπολογίζεις;
Δηλ. με κοροιδευεις τωρα?
Το ξαναλεω για 1245στη φορα λοιπον!
Το αρχικο μου ερωτημα ηταν και παραμενει ακομη αναπαντητο:25,8% λιγοτερη θερμ. δυν. το υγραεριο απο την βενζινη πως λοιπον γινετε να εχετε (παρα πολλοι εδω μεσα!) 10 και 15% μονο αυξηση καταναλωσης χωρις απωλεια ιποδυναμης αφου σαν καυσιμο το υγραεριο ειναι 25,8% πιο φτωχο απο την βενζινη,δηλ. αν εχεις μονο 15% αυξηση καταναλωσης, η υπολοιπη 10,8% θερμ. που πηγε αν δεν εχουμε και συνδιασμο απωλειας δυναμης μαζι με το μονο 15% αυξηση καταναλωσης?
Π.χ λεμε εχω εναν λεβητα πετρελαιου καρατστεκαρισμενο που εχει 80% αποδοση και ενα σπιτι που χρειαζετε 80kw ενεργεια την ημερα το λιτρο εχει 10kw θερμ. δυν. αρα χρειαζομαι 10 λιτρα την ημερα πετρελαιο για να παρω αυτα τα 80 kw,αλλαζω λοιπον τον λεβητα πετρελαιου και βαζω εναν λεβητα πελλετ στην θεση του που και αυτος ο λεβητας πελλετ εχει 80% πραγματικη αποδοση το πελλετ το κιλο εχει 4,kw θα πρεπει για να παρω αυτα τα 80kw για να ζεσταθει το κοκαλακι μου να καψω 25 κιλα πελλετ αν δεν καψω 25 κιλα αλλα καψω μονο 21,25 κιλα(15% λιγοτερα δηλ.) θα παρω 68 kw και φυσικα δεν θα ζεσταθω οπως ζεσταινομουν με τα 80kw!
Οταν λοιπον λετε οτι εχετε 15% αυξηση καταναλωσης και οχι τουλαχιστον 25,8%(τουλαχιστον το ξαναλεω γιατι εχουμε και το εξτρα βαρος της δεξαμενης του υγραερου και το υγραεριο που χει μεσα του που δεν θα ειχαμε στο αυτοκινητο αν μεναμε στην βενζινη!)τοτε μονο μια πιθανη εξηγηση υπαρχει και αυτη ειναι οτι επειδη το καυσιμο που καιτε(υγραεριο) βγαζει λιγοτερη παραγωμενη θερμ,δυναμη με αυτο το μονο 15% αυξηση καταναλωσης αρα εχετε και εχετε λιγοτερη ιποδυναμη απ' οτι θα ειχατε με βενζινη!
Το να τρωφοδοτω το αυτοκινητο με φτωχοτερο καυσιμο απάυτο που εχει σχεδιαστει να καιει ας μας εξηγησουν τα μαστορια του φορουμ αν ειναι καλο η κακο για την μηχανη του αυτοκινητου και τι επακολουθα εχει αυτο!
Με το μονο 10% και 15% αυξηση καταναλωσης που λετε μας λειπουν κατι kcal,btu's,kw,kj's οπως θελετε πειτε τα και δεν υπαρχει εξησηση του τυπου το υγραεριο τα βγαζει με κεφαλαια αυτα ΚCAL,BTU,KW,KJ που ψαχνεις valsam γιάυτο καιει λιγοτερα απο τo 25,8%!
Kαλυτερα να μου πουν οτι βαζουν και μαγνητακια δωρο με το κιτ αλλα δεν το λενε και γι'αυτο καινε λιγοτερο απο 25,8% τα αυτοκινητα,πιο πιστευτω ειναι!
valsam έγραψε:LPG 26 MJ/liter!
GASOLINE 35 MJ/liter!
Απο τα 35 για να κατεβουμε στα 26 ειναι 25,8% απο τα 26 ομως για να ανεβουμε στα 35 ειναι 35% φιλαρακι,και εμεις εχοντας σαν στανταρ καυσιμο την βενζινη καιγοντας υγραεριο με το 35% το υπολογιζουμε!
35% φιλε, αντε τωρα πες μου οτι ενα αυτοκινητο καιγοντας βενζινη δεν την αξιοποιη σε τετοιο βαθμο δηλ. που το καυσιμο να δινει λιγοτερο ωφελιμο έργο κατα 20-25% σε σχεση με ενα που καει υγραεριο και γι'αυτο εχει μονο 10-15% αυξηση καταναλωσης σε σχεση με την βενζινη!
valsam έγραψε:Τελος παντων ,αν εχεις στοιχεια (πινακες ,μελετες,ερευνες,με λιγα λογια κατι χειροποιαστο!)για αυτα που λες περα απο την καταναλωση που εσυ λες οτι εχεις θα σε παρακαλουσα να τα παραθεσεις (για να μαθω επιτελους τι και πως γινετεκαι αν γινετε αυτο που ισχυριζεσαι!)και οχι απλα εικασιες για το τι μπορει να συμβανει!
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες
|
|
|