Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 03 Μαρ, 2014 13:28

το θεμα γραφει καταναλωση/100 χλμ με lpg και καποιοι............το κανανε αχταρμα (παλι) ποτ πουρι......με επικεντρο......αυτους.........
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Δευτ 03 Μαρ, 2014 13:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 03 Μαρ, 2014 13:36

Tι εγινε ρε παιδια,γκρεμιστηκε κανας φουρνος????????
Μεχρι πριν λιγο οταν εγραφα για 25 και 30% αυξηση καταναλωσεις που ειχα και αναρτουσα και πινακες και αρθρα και, και ,και, στο ερωτημα μου αυτο δηλ. στο αν τελικα ειναι σωστο να εχω με υγραεριο 25 και 30% αυξηση καταναλωσης και οχι 10 και 15% που ελεγαν οι περισσοτρροι εδω μεσα,το μονο που λαμβανα ως απαντηση ηταν ειρωνειες ,χλευασμο και υβρεις,τι εγινε δηλ. τωρα και αλλαξαν ετσι τα πραγματα και βλεπω να σκανε αβερτα αναφορες απο συμφορουμιτες για 30% καταναλωσεις και μαλιστα και απο ατομα που ηταν και οι πρωτοι που μου την επεσαν!
Πραγματικα τετοια γυριστη δεν την περιμενα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 03 Μαρ, 2014 13:38

valsam έγραψε:Tι εγινε ρε παιδια,γκρεμιστηκε κανας φουρνος????????
Μεχρι πριν λιγο οταν εγραφα για 25 και 30% αυξηση καταναλωσεις που ειχα και αναρτουσα και πινακες και αρθρα και, και ,και, στο ερωτημα μου αυτο δηλ. στο αν τελικα ειναι σωστο να εχω με υγραεριο 25 και 30% αυξηση καταναλωσης και οχι 10 και 15% που ελεγαν οι περισσοτρροι εδω μεσα,το μονο που λαμβανα ως απαντηση ηταν ειρωνειες ,χλευασμο και υβρεις,τι εγινε δηλ. τωρα και αλλαξαν ετσι τα πραγματα και βλεπω να σκανε αβερτα αναφορες απο συμφορουμιτες για 30% καταναλωσεις και μαλιστα και απο ατομα που ηταν και οι πρωτοι που μου την επεσαν!
Πραγματικα τετοια γυριστη δεν την περιμενα!

mod ελα πες την αληθεια μας κανεις πλακα ετσι;;;;;;;
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό vaccent » Δευτ 03 Μαρ, 2014 15:04

Παιδια το θεμα ειναι πωσ αν καισ λιγο αυξανεται γεωμετρικα η φθορα του κινητηρα.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που μερικοι διαλυσανε βαλβιδεσ που καιγανε λιγο.Α και με λαδιερεσ πανω!
vaccent

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 03 Μαρ, 2014 15:21

valsam έγραψε:
gakost έγραψε:
valsam έγραψε:
gakost έγραψε:
valsam έγραψε:
Είσαι πραγματικά απίστευτός . Άσε τις συγγένειες και τα νομίσματα. Καλή η αυτόματη μετάφραση αλλά το νόημα είναι αυτό που έγραψα. :wave:

Εγω ειμαι ο απιστευτος ?
Τι δηλ. θελεις να μας πεις ρε gakost οτι οταν λεει 15% πιο πολλές επισκέψεις στο συνεργείο ενοει οτι πανε 15% πιο πολλες φορες για σερβις?
Ε
Γιατι εσενα η μεταφραση σου και το συμπερασμα σου αυτο λεει "(επισκέψεων = σέρβις)"!!!!
Τι δηλ. πανε για να αλλαξουν κανα φιλτρο υγραεριου η να καλιμπραρουν τα μπεκ του υγραεριου?
Φιλε το λεει ξεκαθαρα unscheduled repairs που συμαινει επιδιορθωσεις εκτος προγραματος,επιδιορθωνουμε κατι οταν χαλασει δεν το κανουμε σερβις!

Θα αντισταθώ και δεν θα γράψω κάτι προσβλητικό, αντε λοιπόν τελευταία φορά που θα σου γράψω μπας και σταματήσεις τις ανούσιες δημοσιεύσεις. Διάβασε προσεκτικά αυτό που γράφω και μην βγάζεις από το κεφάλι σου πράγματα. Η προγραμματισμένη επίσκεψη δεν είναι για σέρβις; Αυτό έγραψα διάβασε όλη το κείμενο. Αυτό που λέει είναι ότι ΕΠΙΠΛΕΟΝ των σέρβις πας κατά ΜΟ 15% περισσότερες φορές εκτάκτως και οι περισσότερες αφορούν το σύστημα υγραεριοκίνησης.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 03 Μαρ, 2014 15:31

vaccent έγραψε:Παιδια το θεμα ειναι πωσ αν καισ λιγο αυξανεται γεωμετρικα η φθορα του κινητηρα.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που μερικοι διαλυσανε βαλβιδεσ που καιγανε λιγο.Α και με λαδιερεσ πανω!

Ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων αυτο που οδηγει σε τυχον φθορες.
Απο κακη εγκατασταση (τοποθετηση -τρυπημα) ποιοτητα υλικων- ρυθμιση μεχρι και χρηση και συντηρηση......
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 03 Μαρ, 2014 15:41

Και σε ξαναρωταω gakost ,εισαι τοσο σιγουρος οτι το '15% more occurrences of
unscheduled repairs (most related to the LPG systems)'
λεει οτι πας 15% περισσότερες φορές εκτάκτως και οι περισσότερες αφορούν το σύστημα υγραεριοκίνησης και οτι δεν λεει πας απο 15% περισσότερες φορές εκτάκτως για επισκευες που εχουν σχεση με το συστημα υγραεριου?
Δηλ. εισαι τοσο σιγουρος οτι το "που εχουν σχεση με το συστημα υγραεριου" που λεει αναφερετε για επισκευες στο ιδιο το συστημα υγραεριου και οχι για επισκευες που προκληθηκαν απο το συστημα υγραεριου?
Τετοια διευκρινηση δεν κανει πουθενα στο αρθρο γι'αυτο μην εισαι απολυτος φιλαρακι!
Αν ειχαμε αντι του related to ενα caused η ενα caused by θα ειχαμε αυτη την διευκρινηση που λεω εγω,καταλαβες ξερολα μου?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 03 Μαρ, 2014 17:35

Ρε valsam η τιμή δυστυχώς στην Θεσσαλονίκη και ανατολική Μακεδονία είναι εκεί.. Το μπουρδελο σου είναι επίφοβο για βαλβίδες... Γυρνατο στην βενζίνη να διαβάσουμε και τίποτα άλλο.. Το τραβάς από την τιμή, το τραβάς από της βαλβίδες, το τραβάς από την έξτρα κατανάλωση.. Το τραβάς από δω και από εκεί... Δεν συμφέρει.. Αν τα έκανες όλα αυτά πριν το βάλεις και εσύ θα ήσουν ξενοιαστος και εμείς με το 30% έξτρα κατανάλωση...

Στάλθηκε από το Novo7Fire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 03 Μαρ, 2014 18:11

valsam έγραψε:Με ολο τον σεβασμο Qgas αλλα θα σε παρακαλουσα δωσε στοιχεια για αυτα που ισχυριζεσαι,με λιγα λογια τεκμηριωσε το οτι με καθαρο προπανιο εχουμε αυξηση αποδοσης αλλα και κατακορυφη αυξηση καταναλωσης.
Με λιγα λογια μας λες δηλ. οτι κοτζαμ Αμερικανικο υπουργειο εκανε μετατροπη αυτοκινητων να καινε υγραεριο και το καυσιμο υγραεριου που χρησιμοποιησαν ηταν οχι και οτι καλυτερο μιγμα ως πρως την οικονομια γιατι ειναι καθαρο προπανιο(σχεδον δηλ. 95% προπανιο!) και σε αυτο οφειλετε οτι εχουν 30% αυξηση καταναλωσης!
Τελικα μου φαινετε καλα τους λεμε Αμερικανακια!
Δηλ. αν χρησιμοποιουσαν το ευρωπαικο μιγμα θα ειχαν 10-15% μονο αυξηση καταναλωσης?
Εμεις δηλ. με αυτο το μιγμα 20-30-40 προπανιο και 80-70-60% βουτανιο που χρησιμοποιουμε εχουμε οικονομια αλλα απωλεια αποδοσης("Το καθαρό προπανιο ανεβάζει την απόδοση και την καταναλωση") ?

Ψηριζεις τη μαϊμού χωρις λόγο .. Ολα ειναι σχετικά .. Ξέρεις οτι μεγαλο κομμάτι του προπανιου στη αμερικη βγαινει απο τον σχιστόλιθο ; Οπως οτι παράγουν με τον ιδιο τροπο φυσικο αεριο ; Εμεις στη ευρωπη όχι το αγοράζουμε απο την Ρωσία ...έτοιμο ..

Η καταναλωση κυμαίνεται απο πολλες συνθήκες .. Αλλη η διαφορα στην εθνικη με 120-140 χιλ αλλη σε ενα βουνό με 30-50 χιλ ολο στροφές και πανω κατω .,

Έγραψα πιο πριν σε άλλο ποστ μετα πο καιρο εκανα 220 χιλ στην εθνικη με 22 € σε jeep Cherokee .. Αθηνα πατρα σήμερα πήγα βουνό για 110 χιλ έδωσα 18 € αυξήθηκε η καταναλωση ; Φταιει το μείγμα ο τρόπος οδήγησης ; Όχι οι συνθήκες άλλαξαν ..

Ο νορμαλ μέσος όρος ανάλογα το κιτ τα μπεκ την κατάσταση του αμάξιου καινουργιο παλιο καλοσυντηρημενο η οχι τα μπουζι κτλ εινσι απο 15-20 % αύξηση .. Εχω ομως δει και μείωση κατα 10 % .. Σε λίτρα πάντα ασε τα χρήματα !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 03 Μαρ, 2014 18:40

Qgas έγραψε:
valsam έγραψε:Με ολο τον σεβασμο Qgas αλλα θα σε παρακαλουσα δωσε στοιχεια για αυτα που ισχυριζεσαι,με λιγα λογια τεκμηριωσε το οτι με καθαρο προπανιο εχουμε αυξηση αποδοσης αλλα και κατακορυφη αυξηση καταναλωσης.
Με λιγα λογια μας λες δηλ. οτι κοτζαμ Αμερικανικο υπουργειο εκανε μετατροπη αυτοκινητων να καινε υγραεριο και το καυσιμο υγραεριου που χρησιμοποιησαν ηταν οχι και οτι καλυτερο μιγμα ως πρως την οικονομια γιατι ειναι καθαρο προπανιο(σχεδον δηλ. 95% προπανιο!) και σε αυτο οφειλετε οτι εχουν 30% αυξηση καταναλωσης!
Τελικα μου φαινετε καλα τους λεμε Αμερικανακια!
Δηλ. αν χρησιμοποιουσαν το ευρωπαικο μιγμα θα ειχαν 10-15% μονο αυξηση καταναλωσης?
Εμεις δηλ. με αυτο το μιγμα 20-30-40 προπανιο και 80-70-60% βουτανιο που χρησιμοποιουμε εχουμε οικονομια αλλα απωλεια αποδοσης("Το καθαρό προπανιο ανεβάζει την απόδοση και την καταναλωση") ?

Ψηριζεις τη μαϊμού χωρις λόγο .. Ολα ειναι σχετικά .. Ξέρεις οτι μεγαλο κομμάτι του προπανιου στη αμερικη βγαινει απο τον σχιστόλιθο ; Οπως οτι παράγουν με τον ιδιο τροπο φυσικο αεριο ; Εμεις στη ευρωπη όχι το αγοράζουμε απο την Ρωσία ...έτοιμο ..

Η καταναλωση κυμαίνεται απο πολλες συνθήκες .. Αλλη η διαφορα στην εθνικη με 120-140 χιλ αλλη σε ενα βουνό με 30-50 χιλ ολο στροφές και πανω κατω .,

Έγραψα πιο πριν σε άλλο ποστ μετα πο καιρο εκανα 220 χιλ στην εθνικη με 22 € σε jeep Cherokee .. Αθηνα πατρα σήμερα πήγα βουνό για 110 χιλ έδωσα 18 € αυξήθηκε η καταναλωση ; Φταιει το μείγμα ο τρόπος οδήγησης ; Όχι οι συνθήκες άλλαξαν ..

Ο νορμαλ μέσος όρος ανάλογα το κιτ τα μπεκ την κατάσταση του αμάξιου καινουργιο παλιο καλοσυντηρημενο η οχι τα μπουζι κτλ εινσι απο 15-20 % αύξηση .. Εχω ομως δει και μείωση κατα 10 % .. Σε λίτρα πάντα ασε τα χρήματα !!

Όσο ζοριζεται το μοτέρ με αυξημένα φορτία, τοσο μεγαλώνει η ψαλίδα στην αύξηση κατανάλωσης.
Στην ίδια διαδρομή με ίδιο τροπο οδήγησης, αν δεν είχες κιτ LPG, θα έβλεπες με βενζινα 4-5 ευρω παραπάνω κόστος μετακίνησης.
Σε απαιτητικές διαδρομές.....το +30 τα εκατο το έχεις για πλάκα.
49.000 χλμ έκανα με αμάξι 260 άλογα, το πήγα παντού, δε διαφωνούμε ότι υπάρχει οικονομία, διαφωνούμε για το αν αξίζει η επένδυση και το ρίσκο και η απαξίωση, και το κανιβαλισμα αν δε κανεις τουλαχιστον 25.000 - 30.000 χλμ ετησίως.

Όσο για το λεον που έχεις στις φωτο, αφενός κανιβαλησες το καπάκι που κάνει 89 ευρω στη seat αν δε κάνω λάθος, αφετέρου κανιβαλησες την εισαγωγή που κάνει όσο το κόστος του κιτ σου χονδρική οπότε και να το ξηλώσει κάποιος πληγωμένο είναι, κανιβαλησες τη δέστρα της ρεζέρβας, τα πλαστικά στην είσοδο έξοδο του τούνελ σωληνωσεων, τα μόνο κόμματα λάστιχα στην είσοδο έξοδο του καλοριφέρ για το πνεύμονα, και αν το δω απο κοντά θα σου βρω και αλλα ατοπήματα.
Αν το ξηλώσει ο ιδιοκτήτης για να ξαναγίνει μαμα....τον φτάνουν τα λεφτα που σου έδωσε;
Ιδού η απορία.
Και το ότι δουλεύει τέλεια.....αν βγάλω την ασφάλεια της τρόμπας βενζινης και κάνω 2 πατήματα με 4η μέχρι κοφτη.... :D :D :D
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 18 επισκέπτες