Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό vaccent » Κυρ 02 Μαρ, 2014 11:07

Καλημερα.Η διαφορα στη καταναλωση οσων φιλων μου ξερω ειναι απο 20εωσ27%.Οσο αφορα τισ λαδιερεσ σε αλλεσ χωρεσ ιταλια,βουλγαρια,πολωνια,κλπ δεν υπαρχουν.Η καταναλωση μου ειναι 6,2 βενζινη 7,6 αεριο.Η διαδρομη μονο εθνικη με 100-120 σταθερα.
vaccent

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 02 Μαρ, 2014 11:47

papoy δεν ειπα οτι δεν σε πιστευω για το +15% που λες ουτε δεν πιστευω και ολους τους αλλους που λενε οτι εχουν 10-12-16% κ.τ.λ ,το ερωτημα μου στο οποιο δεν πηρα(και μαλλον δεν προκειτε να παρω ποτε) ακομη μια πειστικη απαντηση ειναι πως γινετε δηλ. αυτο,να εχετε δηλ. 10-15% μονο αυξηση καταναλωσης αφου οπως ειπαμε 100 φορες πια η θερμογονο δυναμη του υγραεριου υπολοιπετε κατα 25,8% απο αυτη της βενζινης!
Η μονη λογικη εξηγηση για εμενα ειναι οτι εχεις 15% αυξηση καταναλωσης και 10,8% μειωση ιποδυναμης και μη σου πω και παραπανω γιατι υπαρχει και το εξτρα βαρος της δεξαμενης υγραεριου και του καυσιμου που εχει αυτη μεσα που αν δεν ειχαμε κανει την μετατροπη δεν θα το φορτονωμασταν αυτο το εξτρα βαρος!
Δεν εχουμε αλλαξει κατι το οποιο να εχει καλυτερη αποδοση ως προς το καυσιμο για να πουμε οτι κερδιζουμε κατι απο εκει οπως π.χ οταν καποιος φευγει απο το πετρελαιο και παει στο φυσικο αεριο (για την θερμανση μιλαω)οπου σε σχεση με τον λεβητα πετρελαιου οπου αυτος ο λεβητας ειχε αποδοση 80% π.χ πηγαμε σε ενα μηχανημα φυσικου αεριου με 95% αρα κερδισαμε ενα 15% σε αποδοση απο εκει αρα και 15% λιγοτερη θερμογονο δυναμη να εχει το φυσικο αεριο παλι τα ιδια θα καψουμε σε ποσοτητα με οτι θα καιγαμε με πετρελαιο,εδω δηλ. δεν παιζει τετοιο σεναριο!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 02 Μαρ, 2014 11:54

Εγώ τόχω πει και αλλού ότι αλλάζοντας από βενζίνη σε υγραέριο άλλαξα εντελώς και τον τρόπο οδήγησής μου.
Οδήγηση από 1800 έως 2700 στροφές ακόμη και στην Εθνική μέχρι 100 χιλιόμετρα ενώ πριν χτύπαγα και τα 150-160.
Το στροφόμετρο μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης ξεπερνάει τις 3000 στροφές. :lol: :lol:

Πιθανώς σε αυτό να οφείλετε και η μεγάλη μείωση κατανάλωσης σε υγραέριο που έχω πετύχει.
Το πιο πιθανό αν οδηγούσα με τον προηγούμενο τρόπο η μείωση κα σε μένα να ήταν όση είναι τώρα. 8-)

Υ.Γ.Παιδιά συνταξιούχος είμαι και πρώτο δεν έχω πρόβλημα χρόνου δεύτερο μου είπαν ότι για να ζήσω
περισσότερα χρόνια δεν πρέπει να αγχώνομαι και να βιάζομαι. :lol: :lol:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 02 Μαρ, 2014 12:23

Τωρα μαλιστα ρε papoy ετσι εξηγειτε,οδηγεις και πιο οικονομικα σε σχεση με το οπως οδηγουσες με βενζινη για να πετυχεις αυτο το 15%+ !
Ειμαι δηλ. τρολλαρας και παραλογος που ρωταω αυτα τα πραγματα?
Διαβαζα και ξαναδιαβαζα εδω μεσα για κατι αυξησεις στην καταναλωση σε μονοψηφια νουμερα η ακομη και καθολου και αναρωτιωμουν γιατι ρε γ@μωτο να εχω εγω 25%+ κατι δεν παει καλα ,και σαν τον βλακα πηγαινα και ξαναπηγαινα στον μαστορα να μου το ρυθμισει, εψαξα και βρηκα τους πινακες των εργοστασιακων αυτοκινητων και ειδα οτι σε σχεση με τις δικες τους αυξησεις εγω παλι μια χαρα ημουν,και εθεσα το εξης ερωτημα εδω μεσα,τοσο μεγαλο κακο εκανα ρε papou και μου την επεσαν ,troll ε αναβαζουν troll με κατεβαζουν ,γιατι δηλ.?
Εσενα το μυαλο σου που παει,μηπως λεω εγω μηπως επειδη εχουν καποιο επαγγελματικο συμφερον απο το υγραεριο?
Το μυαλο μου εκει παει,η αυτο η απλα επειδη ορισμενα ατομα ειναι πιο χαζα και απο τα λαχανα!
Να στο πω αναποδα,αν ειχες εσυ λεμε μονο 10% αυξηση καταναλωσης με την ιδια ακριβος οδηγηση που θα εκανες και με την βενζινη και διαβαζες παντου σε ολα τα φορουμ οτι οι περισσοτεροι εχουν 25-30% δεν θα αναρωτιοσουν ρε μπας και κατι δεν παει καλα και το γ@μαμε το αυτοκινητο,δεν θα την εψαχνες,δεν θα ρωταγες εδω μεσα μπας και παρεις με τεκμηριομενη απαντηση?
Οταν λοιπον δεν την επαιρνες αυτη την απαντηση απο κανεναν και το μονο που επαιρνες ηταν υβρεις και ειρωνιες που θα πηγαινε το μυαλο σου?
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 02 Μαρ, 2014 12:38

Οριστε και αλλος ενας που γραφει μ@λακιες!
Ειναι οδηγος για αγορα γενητριας,υγραεριου ,φυσικου αεριου και βενζινης!
http://members.rennlist.org/warren/propane.html
Gasoline 1 gallon = 125,000 BTUs
Propane 1 gallon = 91,700 BTUs
1 gasoline = 1.25 CCF natural gas = 1.36 gallons propane
In other words, you would need 1.36 gallons of propane to produce the equivalent BTUs of 1 gallon of gasoline!
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 02 Μαρ, 2014 12:56

Oριστε και μια μεμετη απο το υπουργειο ενεργειας των Η.Π.Α!
http://www.nrel.gov/docs/fy99osti/24226.pdf

"The difference in volumetric fuel economy is expected,
because the energy content of LPG is approximately 30%
lower than that of gasoline, and the fleet operated its
bi-fuel vehicles on LPG a significant amount of the time."

και αυτοι μ@λακιες λενε?
valsam

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 02 Μαρ, 2014 13:07

Συμφωνω απολυτα μαζι σου
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 02 Μαρ, 2014 13:34

valsam έγραψε:Oριστε και μια μεμετη απο το υπουργειο ενεργειας των Η.Π.Α!

Φιλοι maevius kai Nickst και αυτοι μ@λακιες λενε?

Γιατι γράφετε χωρις να ξέρετε απλα αναπαράγεται οτι βρείτε στι Ίντερνετ ...
Τι σχεση εχει το προπανιο της Αμερικής για auto gas με το ευρωπαϊκό ; Στην αμερικη έχουν 95 % προπανιο και 5 % προπύλαινιο για έλεγχο της πίεσης εδω εχουμε 20-30 άντε 40 % προπανιο και 60 -70 -80 % βουτανιο .. Άλλο πράγμα τελείως .. Αν ρίξουμε τοσο προπανιο εδω θα πάρουμε τα μοτέρ στο χέρι !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 02 Μαρ, 2014 17:57

Qgas έγραψε:
valsam έγραψε:Oριστε και μια μεμετη απο το υπουργειο ενεργειας των Η.Π.Α!

Φιλοι maevius kai Nickst και αυτοι μ@λακιες λενε?

Γιατι γράφετε χωρις να ξέρετε απλα αναπαράγεται οτι βρείτε στι Ίντερνετ ...
Τι σχεση εχει το προπανιο της Αμερικής για auto gas με το ευρωπαϊκό ; Στην αμερικη έχουν 95 % προπανιο και 5 % προπύλαινιο για έλεγχο της πίεσης εδω εχουμε 20-30 άντε 40 % προπανιο και 60 -70 -80 % βουτανιο .. Άλλο πράγμα τελείως .. Αν ρίξουμε τοσο προπανιο εδω θα πάρουμε τα μοτέρ στο χέρι !!

Qgas γνωριζεις την θερμογονο δυναμη του βουτανιου και του προπανιου ποση ειναι για το καθενα ξεχωριστα?
Φιλε του βουτανιου ειναι ακομη μικροτερη απο του προπανιου αρα αυτο που λες δηλ. το τι σχεση εχει το προπανιο της Αμερικής για auto gas με το ευρωπαϊκό ειναι ακομη χειροτερο ως προς την αποδοση του Ελληνικου lpg ,στην Αμερικη που οντος κυκλοφορουν μονο 2 ειδη lpg και εχουν 95 % προπανιο και 5 % προπύλαινιο ,και εδω κυκλοφορει μιγμα που οπως λες εχει 20-30 άντε 40 % προπανιο και 60 -70 -80 % βουτανιο!
Το προπανιο εχει αποδοση 50.35 MJ/Kg(21,700 btu/lb) και το βουτανιο εχει αποδοση 49.50 MJ/Kg (20,900 btu/lb)!
30% Αυξηση στην καταναλωση ειχαν τα αυτοκινητα που εκανε τεστ το Αμερικανικο υπουργειο ενεργειας και εκαιγαν ενα μιγμα υγραεριου δηλ. σχεδον καθαρο προπανιο που ειναι και πιο ισχυρο απο το 20-30 άντε 40 % προπανιο και 60 -70 -80 % βουτανιο που λες οτι εχουμε εδω και θελεις να μας πεις τι δηλ. οτι με το πιο αδυναμο ευρωπαικο μιγμα μπορουμε να πετυχουμε καλυτερη αποδοση?
Πιο λογικο δεν ειναι δηλ. αν τα αυτοκινητα στην αμερικη εχουν 30% αυξηση καταναλωσης με το αμερικανικο ισχυρο μειγμα του καθαρου προπανιου εδω να εχουμε ενα 35% αυξηση της καταναλωσης με το πιο αδυναμο μιγμα(που αυτο το 35% συμφωνει και με την αυξηση καταναλωσης που δινουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες για τα εργοστασιακα τους αυτοκινητα lpg!)?
valsam

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Κυρ 02 Μαρ, 2014 19:16

Γιατι χαλας τη ζαχαρενια σου φίλε;
Δε βλέπεις ότι δε βγαινει άκρη;
Θες να σου παραδεχτούν ότι θα καις 35 τα εκατο παραπάνω; Τότε....καταστράφηκαν, πρέπει να αλλάξουν δουλειά.
Εγω μέχρι ένα βαθμο τους δικαιολογώ, ψωμι βγάζουν με ιδρώτα, απλα....πρέπει να λένε περίπου την αλήθεια στο πελάτη, όχι 50τα εκατο οικονομία....εκει τους κακιζω.
Να λένε....απο 30 τα εκατο οικονομία με 70 λεπτά το λίτρο μέχρι 15 τα εκατο οικονομία....το χειμώνα με παλιο μίγμα και ένα ευρω κοντά το LPG.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες