Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Γραπτή εγγύηση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 01 Μαρ, 2014 11:52

Μάλλον έχετε προβλημα στα ελληνικά σας.
Μήπως είχατε κατω απο δέκα στην έκθεση;
Καταλαβαίνεις τι ζήτησα, και τι πήρα σαν απάντηση;
Εγω είπα.....θα φέρω το αμάξι μου, θα μου δώσει μια προσφορά, ότι νομίζει εκείνος, εγω δε θα βγάλω τσιμουδια, , μόνο θα ακούω,
Απλα....αυτα που θα υποσχεθεί όπως κάνει στον οποιονδήποτε, θα καταγράφουν κατω και θα τα υπογράψουμε και οι δυο, και σε ότι δεν ισχύσει, θα καταγράφει κάποιο είδος ρήτρας.
Πχ, λέει 15 τα εκατο αύξηση, αλλιώς ξήλωμα και αποκατάσταση απο την αντιπροσωπεία, πχ. Εγγύηση για 20.000 χλμ καπάκι,λ, αλλιώς αποκατάσταση στην αντιπροσωπεία, και γενικα μια σύμβαση ας πούμε, που είναι το παράλογο; Γιατι ζητάει έξτρα λεφτα απο ότι χωρίς επίσημη καταγραφή των υποσχέσεων του;
Έσυ έχεις τα παπαρια αυτα που θα μου υποσχέθεις να τα καταγραψεις κατω και να τα υπό γράψεις; Και φυσικά στην ίδια τιμη που ανακοινώνεις στις διαφημίσεις σου.....η θα κανεις εσυ το παγωνι;
Για λαλακες ψάχνετε που τρώνε υποσχέσεις μόνο; Τσουζει η γραπτή δέσμευση έτσι;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 01 Μαρ, 2014 11:53

Μάλλον έχετε προβλημα στα ελληνικά σας.
Μήπως είχατε κατω απο δέκα στην έκθεση;
Καταλαβαίνεις τι ζήτησα, και τι πήρα σαν απάντηση;
Εγω είπα.....θα φέρω το αμάξι μου, θα μου δώσει μια προσφορά, ότι νομίζει εκείνος, εγω δε θα βγάλω τσιμουδια, , μόνο θα ακούω,
Απλα....αυτα που θα υποσχεθεί όπως κάνει στον οποιονδήποτε, θα καταγράφουν κατω και θα τα υπογράψουμε και οι δυο, και σε ότι δεν ισχύσει, θα καταγράφει κάποιο είδος ρήτρας.
Πχ, λέει 15 τα εκατο αύξηση, αλλιώς ξήλωμα και αποκατάσταση απο την αντιπροσωπεία, πχ. Εγγύηση για 20.000 χλμ καπάκι,λ, αλλιώς αποκατάσταση στην αντιπροσωπεία, και γενικα μια σύμβαση ας πούμε, που είναι το παράλογο; Γιατι ζητάει έξτρα λεφτα απο ότι χωρίς επίσημη καταγραφή των υποσχέσεων του;
Έσυ έχεις τα παπαρια αυτα που θα μου υποσχέθεις να τα καταγραψεις κατω και να τα υπό γράψεις; Και φυσικά στην ίδια τιμη που ανακοινώνεις στις διαφημίσεις σου.....η θα κανεις εσυ το παγωνι;
Για λαλακες ψάχνετε που τρώνε υποσχέσεις μόνο; Τσουζει η γραπτή δέσμευση έτσι;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 01 Μαρ, 2014 12:53

antonis8via δεν καταλαβα,μπορεις να διευκρινησεις κατι?
Αν σου περασει το συστημα ο Qgas και σου γραψει στο χαρτι που λες οτι η αυξηση της καταναλωσης σου θα ειναι π.χ αναμεσα σε 25 με 35% εισαι Ο.Κ με αυτο?
Δηλ. οτι ποσοστο αυξησης και να σου γραψει στο χαρτι εισαι ενταξει με αυτο?
Η εσυ θα ζητησεις π.χ αν μετα απο μετρησεις που θα γινουν αν ειναι μεταξυ 30 και 35% που εσυ ισχυριζεσε οτι ετσι ειναι και δεν γινετε να ειναι λιγοτερη θα ζητησεις να λαβεις ρητρα για αυτο?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 01 Μαρ, 2014 13:43

valsam έγραψε:antonis8via δεν καταλαβα,μπορεις να διευκρινησεις κατι?
Αν σου περασει το συστημα ο Qgas και σου γραψει στο χαρτι που λες οτι η αυξηση της καταναλωσης σου θα ειναι π.χ αναμεσα σε 25 με 35% εισαι Ο.Κ με αυτο?
Δηλ. οτι ποσοστο αυξησης και να σου γραψει στο χαρτι εισαι ενταξει με αυτο?
Η εσυ θα ζητησεις π.χ αν μετα απο μετρησεις που θα γινουν αν ειναι μεταξυ 30 και 35% που εσυ ισχυριζεσε οτι ετσι ειναι και δεν γινετε να ειναι λιγοτερη θα ζητησεις να λαβεις ρητρα για αυτο?

βρε valsam πολλες φορες απορω με σενα, δεν εχεις παρει χαμπαρι ακομα το τι παιζει?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: Γραπτή εγγύηση

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 01 Μαρ, 2014 14:08

Αυτό το thread έχει γίνει λάστιχο, μαστίγιο, πετονιά. Πρέπει να είναι η πιο cult εκτός ορίων συζήτηση που έχω διαβάσει ποτέ και βγάζει αστείρευτο γέλιο! Keep up the good work :thumbup:
Για την υπογραφή που ζητάτε, με βάση τα υποτιθέμενα και εικαζόμενα γεγονότα που θα προκύψουν, υπάρχουν τόσες μεταβλητές που είναι πρακτικά αδύνατο να σου εγγυηθεί κάποιος τι θα γίνει ακριβώς για να βάλει και την υπογραφή του από κάτω. Δε φταίει ούτε ο εγκαταστάτης ούτε το σύστημα 100% για διαφοροποιήσεις. Ξεχνάτε να βάλετε στις παραμέτρους και τη κατάσταση/δεκτικότητα μετατροπών του οχήματος που είναι ο Νο 1 λόγος διαφοροποίησης σε οτιδήποτε πάτε να υπογράψετε. Η μόνη υπογραφή που πρακτικά μπορεί να ζητηθεί όπως το αντιλαμβάνομαι είναι ότι δε θα καεί το σύστημα και ότι δε θα πάρει φωτιά εν κινήσει από τις μετατροπές, δεδομένου ότι θα γίνεται και η συντήρηση στο σύστημα όπως προβλέπεται. Γιατί όπως ζητάτε τέτοιου τύπου υπογραφές από τον εγκαταστάτη, έτσι και ο εγκαταστάτης θα πρέπει να ζητήσει τη δική σας υπογραφή ότι δε θα κάνετε επεμβάσεις, δε θα το σπάτε επίτηδες για να προκαλέσετε βλάβη κτλ κτλ, δηλαδή πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ελεγχθούν. Εγώ δε θα έβαζα την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιες απαιτήσεις γιατί υπάρχουν πολλοί αδαείς τύποι που δεν έχουν ιδέα πως να πηγαίνουν ένα αμάξι με υγραέριο, πόσο μάλλον σε πιο ευαίσθητα μοτέρ που είναι κάτι γνωστό και φυσικά ένας εγκαταστάτης δε μπορεί να κάνει και πολλά σε αυτό πέρα του να βάλει τα προβλεπόμενα. Πως να το κάνουμε δηλαδή, το υγραέριο είναι για οικονομική μετακίνηση με ήπια οδήγηση, τώρα αν κάποιος το βάλει και σπάει το μοτέρ του κανείς δε του φταίει παρά η κεφάλα του. Γιατί να υπογράψω δηλαδή ένα χαρτί που το τι θα γίνει εξαρτάται κυρίως από το πως οδηγάει ο άλλος, που είναι τελείως εκτός ελέγχου του εγκαταστάτη;

Για να μη παρερμηνευτώ, δεν υποστηρίζω κανένα εγκαταστάτη αλλά το concept υπογραφών είναι δύσκολα υλοποιήσιμο. Να το θέσω και πιο απλά, αν θέλεις υπογραφές, η ευθύνη αφορά φυσικά αποκλειστικά και μόνο πιθανές επισκευές που θα προκύψουν από την εγκατάσταση. Λόγω πολυμεταβλητότητας, αν ήμουν εγκαταστάτης θα ζητούσα 5000 ευρώ για κάθε εγκατάσταση με το σκεπτικό ότι αφού είναι αδύνατο να ελέγξω όλες τις παραμέτρους που με εκβιάζει ο υποψήφιος αγοραστής να βάλω την υπογραφή μου και ότι 9 στις 10 εγκαταστάσεις θα είναι μια χαρά στο τέλος και η μία θα βγει προβληματική σε καταναλώσεις/ζημιές κτλ (όχι από λάθος εγκατάσταση αλλά γιατί απλά κάποια πράγματα δεν ελέγχονται πλήρως), θα έχω να σε καλύψω. Θα έβαζες υγραέριο με 5000 ευρώ όμως για να σου δώσω την υπογραφή μου;
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Σάβ 01 Μαρ, 2014 14:56

Γραπτή εγγύηση...=2000€!!! Χαχαχαχα...καλό!!!
Και μετά κράζετε όποιον δίνει δωρεάν γραπτή εγγύηση στους πελάτες του με σαφείς όρους γιατί δήθεν είναι καταχρηστικοί και τα λοιπά και σας τρώει την πελατεία!!! Ευτυχώς τα κορόιδα άρχισαν και τελειώνουν και όλοι ψάχνουν την εξασφάλιση που παρέχει η γραπτή εγγύηση και όχι λόγια του αέρα....
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 01 Μαρ, 2014 16:29

Qgas εισαι φαουλ

Πως και δε πρεπει να δινεις ΚΑΙ ΕΣΥ γραπτη εγγυηση για αυτα που λες?????

Πως δινουν ολοι αυτοι που μας πουλανε
εκκεντροφορους που δινουν 15 αλλογα
ελαφρωματα σε διαφορα σημεια αλλα τοσα
σφυρηλατα πιστονια ελαυρωμενες μπιελες ενας Θεος ξερει ποσα...
χταποδια που δινουν αλλα 10
προγραμματα που δινουν τουλαχιστον 20
τουρμπινες απο σκανια που δινουν 100+
καταλυτες που δινουν αλλα 5

γραπτα δε μας τα δινουν ολοι αυτοι ????? ε???????? τι ειπατε?????? δε δινουν.......????
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 01 Μαρ, 2014 16:56

fokion έγραψε:Qgas εισαι φαουλ

γραπτα δε μας τα δινουν ολοι αυτοι ????? ε???????? τι ειπατε?????? δε δινουν.......????

Sorry δηλαδή, αλλά τι πολυπλοκότητα έχουν αυτά για να γίνουν και τι μια εγκατάσταση υγραερίου; Όσο πιο απλό ένα σύστημα και η ελαχιστοποίηση επίδρασης από 3ους παράγοντες, τόσο πιο εύκολα μπορείς να δίνεις γραπτές εγγυήσεις και να είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα. Και αντικειμενικά, δίνουν γραπτή εγγύηση για όλα αυτά πριν βάλουν το οτιδήποτε και σου λενε πχ από αυτό θα κερδίσεις ακριβώς 8 ίππους, και είναι και ακριβές αυτο; Πολύ ατυχές παράδειγμα μου φαίνεται. Να στο θέσω και λίγο διαφορετικά, μου ζητάει κάποιος να του στήσω ένα server και θέλει να του εξασφαλίσω απόκριση σε κάθε αίτημα να είναι κάτω από 100msec για να πάει σφαίρα το σύστημά του. Θέλει λοιπόν γραπτή εγγύηση ότι θα αποδίδει όπως ακριβώς το ζητάει. Καλά κάνει και το ζητάει, το θέμα είναι ότι είναι αδύνατο να του παρέχω αυτή τη εγγύηση, πόσο μάλλον γραπτά γιατί αυτό εξαρτάται από 1500 άλλους παράγοντες που δεν έχω δυνατότητα να ελέγξω. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με το υγραέριο και τη κατάσταση της μηχανής, τη δεκτικότητα, το τρόπο που οδηγάει ο καθένας και διάφορα άλλα. Πως λοιπόν απαιτείς γραπτή εγγύηση σε κάτι που εξαρτάται από παράγοντες εκτός της αρμοδιότητας και επέμβασης ενός εγκαταστάτη; Βρες παράδειγμα αντίστοιχης πολυπλοκότητας και εξάρτησης από εξωγενείς παράγοντες και αν εκεί έχουν γραπτή εγγύηση τέτοιου επιπέδου για επεμβάσεις μετατροπών, να πάω και γω στον δικό μου εγκαταστάτη να του ζητήσω υπογραφές.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 01 Μαρ, 2014 19:27

apagogeas έγραψε:
fokion έγραψε:Qgas εισαι φαουλ

Sorry δηλαδή, αλλά τι πολυπλοκότητα έχουν αυτά για να γίνουν και τι μια εγκατάσταση υγραερίου; Όσο πιο απλό ένα σύστημα και η ελαχιστοποίηση επίδρασης από 3ους παράγοντες, τόσο πιο εύκολα μπορείς να δίνεις γραπτές εγγυήσεις και να είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα. Και αντικειμενικά, δίνουν γραπτή εγγύηση για όλα αυτά πριν βάλουν το οτιδήποτε και σου λενε πχ από αυτό θα κερδίσεις ακριβώς 8 ίππους, και είναι και ακριβές αυτο; Πολύ ατυχές παράδειγμα μου φαίνεται. Να στο θέσω και λίγο διαφορετικά, μου ζητάει κάποιος να του στήσω ένα server και θέλει να του εξασφαλίσω απόκριση σε κάθε αίτημα να είναι κάτω από 100msec για να πάει σφαίρα το σύστημά του. Θέλει λοιπόν γραπτή εγγύηση ότι θα αποδίδει όπως ακριβώς το ζητάει. Καλά κάνει και το ζητάει, το θέμα είναι ότι είναι αδύνατο να του παρέχω αυτή τη εγγύηση, πόσο μάλλον γραπτά γιατί αυτό εξαρτάται από 1500 άλλους παράγοντες που δεν έχω δυνατότητα να ελέγξω. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με το υγραέριο και τη κατάσταση της μηχανής, τη δεκτικότητα, το τρόπο που οδηγάει ο καθένας και διάφορα άλλα. Πως λοιπόν απαιτείς γραπτή εγγύηση σε κάτι που εξαρτάται από παράγοντες εκτός της αρμοδιότητας και επέμβασης ενός εγκαταστάτη; Βρες παράδειγμα αντίστοιχης πολυπλοκότητας και εξάρτησης από εξωγενείς παράγοντες και αν εκεί έχουν γραπτή εγγύηση τέτοιου επιπέδου για επεμβάσεις μετατροπών, να πάω και γω στον δικό μου εγκαταστάτη να του ζητήσω υπογραφές.

η μονη πολυπλοκοτητα ολου του εγχειρηματος εχει να κανει με την ποιοτητα του καυσιμου, την κατασταση του καθε αυτοκινητου (εχουμε να κανουμε με αυτοκινητα ακομα και 15-20 ετων και καποιες φορες με ελλειπη συντηρηση) καθως και αυτοκινητα τα οποια δεν βρησκονται στην εργοστασιακη τους μορφη (με οτι σωστο ή λαθος εχει κανει ο καθε τεχνιτης πανω τους) παρα μονο στην εμφανιση τρεις παραγοντες βασικοτατοι.
ο τροπος, τα επιχειρηματα και οι εξασφαλισεις που γραφεις βαζοντας ολες τις παραμετρους σε εναν κουβα δεν δειχνουν τεχνικο (καμια μομφη προς το επαγγελμα ή τις ικανοτητες σου) αλλα καποιον ασχετο με αυτου του ειδους τα επαγγελματα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 01 Μαρ, 2014 19:37

apagogeas δεν καταλαβες τι εννοω....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες