Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 27 Ιαν, 2014 00:28

NickSt έγραψε:
hlias έγραψε:
taxtsom έγραψε:Aυτα τα (500)χλμ ειναι σε ταξίδι Χαλκιδα - Ναυπακτο- Χαλκίδα -επαρχιακό δικτυο οπως γνωριζετε- με ταχυτητες 80 - 120 km/h δηλ εντελώς "χαλαρα". Στο ιδιο ταξιδι προ 20 ημερων πα΄λι με τις ιδιες συνθηκες με βενζινη ειχα μεση καταναλωση 7.5 lt/100 km μετρημενη στην αντλία και την ίδια τιμή ειχα και στο trip!!!!!
Aρα δεν εχω λογο να μην εμπιστευομαι το τριπ com του οχηματος μου και να αρχισω να ξανακαιω βενζινη για να επαληθευσω το τριπ. Μαλλον η αντλια του LPG πρεπει να ελεγθει ή επειδη ειναι μολις το δευτερο γεμισμα της μπουκαλας μου με LPG ίσως ειναι νωρις ακομα και μπορει να θελει και επαναρυθμιση απο τον QGAS μετα τα πρωτα 1500 km. :?:

αρκετα πρατηρια lpg εχουν συστημα εισροων-εκροων, αυτα ειναι τα πιο αξιοπιστα για να μετρησεις την καταναλωση σου.

Λίγο off topic...

Ηλία καλησπέρα . Πως αναγνωρίζουμε αυτά τα πρατήρια φίλε ??? . Μάλλον έχω χάσει "επεισόδιο" , έτσι ????
Ευχαριστώ προκαταβολικά .

η αποδειξη βγαινει αυτοματα με το που σταματισει η αντλια και γραφει εκτος απο την τιμη και τα λιτρα που μπηκαν, νομιζω οτι ολα τα πρατηρια της shell που ανηκουν στην μαμα εταιρια (αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι γραφουν μυρινα στην αποδειξη) εχουν το συστημα ειροων-εκροων.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 27 Ιαν, 2014 07:15

Αθήνα - Θεσσαλονίκη έχουν ήδη υποχρεωτικά όλα τα πρατήρια από το φθινόπωρο νομίζω κάπου τον Σεπτέμβρη έληγε η προθεσμία, στη υπόλοιπη Ελλάδα λήγει τον Μάρτη, μετά από τότε θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν σε όλη την Ελλάδα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 27 Ιαν, 2014 09:33

gakost έγραψε:Αθήνα - Θεσσαλονίκη έχουν ήδη υποχρεωτικά όλα τα πρατήρια από το φθινόπωρο νομίζω κάπου τον Σεπτέμβρη έληγε η προθεσμία, στη υπόλοιπη Ελλάδα λήγει τον Μάρτη, μετά από τότε θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν σε όλη την Ελλάδα.

για το υγραεριο δεν θα το ελεγα στην Αθηνα οτι το εχουν ολα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 27 Ιαν, 2014 10:43

υπάρχει κάποια εξαίρεση για το υγραέριο; Για τα άλλα καύσιμα σίγουρα ισχύει η υποχρέωση να έχουν το σύστημα
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 17 Φεβ, 2014 11:17

Το εχω ξαναπει πολλες φορες οτι εχω αυξηση καταναλωσης της ταξης του 20-30%(25 μ.ο!) και μαλιστα εχω κατηγορηθει οτι ειμαι υπερβολικος,κουραστικος,ψευτης και οτι trollaro απο διαφορα μελη του φορουμ που λενε οτι αυτοι εχουν παρα πολυ μικροτερες αυξησεις καταναλώσης κινουμενοι με υγραεριο σε σχεση με την βενζινη.
Eτσι λοιπον το γκουγκλαρα το θεμα και οπως εχω βαλει και τους σχετικους πινακες απο αυτοκινητα που βγαινουν εργοστασιακα με lpg (σε αλλο τοπικ)διαπιστωσα οτι ολα μα ολα τα μοντελα που βγαινουν εργοστασιακα εχουν απο 25 (μαλον κανενα δεν εχει μονο 25%),εως και 35% αυξηση καταναλωσης με υγραεριο σε σχεση με την βενζινη,και ρωταω ξανα πως ειναι δυνατον πολλοι εδω μεσα να μιλανε για αυξησεις της ταξεως του 5 και 10% μονο χωρις αυτο αν φυσικα γινετε να μην συνοδευετε απο φτωχα μιγματα και μειωμενη ισχη του αυτοκινητου,ακομη περιμενω μια πειστικη απαντηση (με στοιχεια αν γινετε!)απο τα μαστορια του φορουμ να μου εξησγσουν πως γινετε αν γινετε να πετυχει κανεις κατω απο 25% αυξηση καταναλωσης και πως ολοκληρες αυτοκινητοβιομηχανιες δεν μπορεσαν να το πετυχουν!

Οριστε και αλλο ενα παραδειγμα εργοστασιακου μοντελου με 29% αυξηση καταναλωσης!
http://media.opel.com/media/intl/en/ope ... ourer.html
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 17 Φεβ, 2014 11:48

valsam έγραψε:Το εχω ξαναπει πολλες φορες οτι εχω αυξηση καταναλωσης της ταξης του 20-30%(25 μ.ο!) και μαλιστα εχω κατηγορηθει οτι ειμαι υπερβολικος,κουραστικος,ψευτης και οτι trollaro απο διαφορα μελη του φορουμ που λενε οτι αυτοι εχουν παρα πολυ μικροτερες αυξησεις καταναλώσης κινουμενοι με υγραεριο σε σχεση με την βενζινη.
Eτσι λοιπον το γκουγκλαρα το θεμα και οπως εχω βαλει και τους σχετικους πινακες απο αυτοκινητα που βγαινουν εργοστασιακα με lpg (σε αλλο τοπικ)διαπιστωσα οτι ολα μα ολα τα μοντελα που βγαινουν εργοστασιακα εχουν απο 25 (μαλον κανενα δεν εχει μονο 25%),εως και 35% αυξηση καταναλωσης με υγραεριο σε σχεση με την βενζινη,και ρωταω ξανα πως ειναι δυνατον πολλοι εδω μεσα να μιλανε για αυξησεις της ταξεως του 5 και 10% μονο χωρις αυτο αν φυσικα γινετε να μην συνοδευετε απο φτωχα μιγματα και μειωμενη ισχη του αυτοκινητου,ακομη περιμενω μια πειστικη απαντηση (με στοιχεια αν γινετε!)απο τα μαστορια του φορουμ να μου εξησγσουν πως γινετε αν γινετε να πετυχει κανεις κατω απο 25% αυξηση καταναλωσης και πως ολοκληρες αυτοκινητοβιομηχανιες δεν μπορεσαν να το πετυχουν!

Οριστε και αλλο ενα παραδειγμα εργοστασιακου μοντελου με 29% αυξηση καταναλωσης!

σωστο το ερωτημα σου, δεδομενο ειναι οτι τοσοι οδηγοι που κυκλοφορουν με υγραεριο μερικα χρονια τωρα ξερουν την καταναλωση σε βενζινη- υγραεριο και δεν πιστευω οτι λενε ψεματα, αυτο που σκεφτομαι σαν πιθανη αιτια ειναι οτι οι κατασκευαστες την καταναλωση που δινουν στην βενζινα ειναι τελειος πλασματικη (εχω το mazda 2 1,3cc 86hp, ο κατασκευαστης δινει καταναλωση στην βενζινη με ταχυτητα 90km/h 4,2lt/100km, αυτην την καταναλωση μπορει να την πιασει μονο καταβαση Μετεωρα με σβηστο κινητηρα, δεν εχω μετρησει ποτε κατω απο 5,5lt/100km ακομα και ξεφορτωτος με ταχυτητα 90km/h) οποτε θεωρω φυσιολογικο αν ο καθε κατασκευαστης συγγρινει το θεωριτικο νουμερο καταναλωσης βενζινης με το πραγματικο νουμερο καταναλωσης υγραεριου να βγαινει αυτη η διαφορα, μερικες φορες ακομα και μεγαλυτερη.
στο αυτοκινητο σου εσυ εχεις πιασει με βενζινη την καταναλωση που δινει ο κατασκευαστης του? οχι το νουμερο που δινει το trip αλλα γεμιζω, κανω χιλιομετρα, ξαναγεμιζω και βγαζω αποτελεσμα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό nikos333 » Δευτ 17 Φεβ, 2014 12:03

Σωστός ρε φίλε.

Sent from my LG-E975 using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
nikos333

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 17 Φεβ, 2014 13:08

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:Το εχω ξαναπει πολλες φορες οτι εχω αυξηση καταναλωσης της ταξης του 20-30%(25 μ.ο!) και μαλιστα εχω κατηγορηθει οτι ειμαι υπερβολικος,κουραστικος,ψευτης και οτι trollaro απο διαφορα μελη του φορουμ που λενε οτι αυτοι εχουν παρα πολυ μικροτερες αυξησεις καταναλώσης κινουμενοι με υγραεριο σε σχεση με την βενζινη.

σωστο το ερωτημα σου, δεδομενο ειναι οτι τοσοι οδηγοι που κυκλοφορουν με υγραεριο μερικα χρονια τωρα ξερουν την καταναλωση σε βενζινη- υγραεριο και δεν πιστευω οτι λενε ψεματα, αυτο που σκεφτομαι σαν πιθανη αιτια ειναι οτι οι κατασκευαστες την καταναλωση που δινουν στην βενζινα ειναι τελειος πλασματικη (εχω το mazda 2 1,3cc 86hp, ο κατασκευαστης δινει καταναλωση στην βενζινη με ταχυτητα 90km/h 4,2lt/100km, αυτην την καταναλωση μπορει να την πιασει μονο καταβαση Μετεωρα με σβηστο κινητηρα, δεν εχω μετρησει ποτε κατω απο 5,5lt/100km ακομα και ξεφορτωτος με ταχυτητα 90km/h) οποτε θεωρω φυσιολογικο αν ο καθε κατασκευαστης συγγρινει το θεωριτικο νουμερο καταναλωσης βενζινης με το πραγματικο νουμερο καταναλωσης υγραεριου να βγαινει αυτη η διαφορα, μερικες φορες ακομα και μεγαλυτερη.
στο αυτοκινητο σου εσυ εχεις πιασει με βενζινη την καταναλωση που δινει ο κατασκευαστης του? οχι το νουμερο που δινει το trip αλλα γεμιζω, κανω χιλιομετρα, ξαναγεμιζω και βγαζω αποτελεσμα.

Ηλια δεν λεω οτι οτι τοσοι οδηγοι που κυκλοφορουν με υγραεριο μερικα χρονια τωρα δεν ξερουν την καταναλωση σε βενζινη- υγραεριο ,απλα λεω μηπως αυτες οι 10% αυξησεις στην καταναλωση οφειλωνται στο κοψιμου καυσιμου .δηλ. αφου το υγραεριο για εχει λιγοτερη θερμ. δυν. απο την βενζινη αρα και σωστα μου ακουγετε ενα 30% τουλαχιστον αυξημενη καταναλωση αν υπολογισουμε και τα εξτρα κιλα της ρεζερβας και του υγραεριο που θα εχει μεσα,μηπως για να εχουν αυτοι οι συμφορουμιτες αντι για 25-30% αυξηση 10-12% αυτο γινετε γιατι εχετε ρυθμισει τα αυτοκινητα τους να καινε λιγοτερο υγραεριο και με οτι συνεπαγετε με αυτο?
Δηλ. θελεις να μου πεις Ηλια οτι η opel που βγαζει ενα καινουργιο εργοστασιακο μοντελο που καιει lpg θελει να το καταδικασει και θα το συγκρινει την καταναλωση με lpg με την πραγματικη καταναλωση βενζινης και οχι με αυτη που δινουν στα χαρτια για την βενζινη?
Δεν γινονται αυτα ουτε εδω στο Ελλαδισταν ,δηλ. σου λεει η opel "σου εβαζα ψευτικα στοιχεια για τις πραγματικες καταναλωσεις βενζινης",50 εκατομυρια μυνησεις θα ετρωγε!
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Δευτ 17 Φεβ, 2014 14:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 17 Φεβ, 2014 13:30

αυτο που λεω ειναι οτι η μετρηση της καταναλωσης που αναφερουν οι εταιριες ειναι πανω σε ραουλα (χωρις αεροδυναμικες αντιστασεις, ανηφορες κ.α.) και σε ιδανικες συνθηκες θερμοκρασιας και βαρομετρικης πιεσης που ευνοουν στο μεγιστο τις μετρησεις τους, ναι οι καταναλωσεις που αναφερουν οι εταιριες ειναι μη εφαρμοσιμες στην καθημερινη οδηγηση, παρε οποιο αυτοκινητο θες και μετρα να δεις, σε μερικα θα βρεις αποκληση μεχρι και 2.0lt/100km στην ταχυτητα 90km, μεσα στην πολη ακομα μεγαλυτερη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Re: Απ: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό anikologr » Δευτ 17 Φεβ, 2014 14:01

hlias έγραψε:αυτο που λεω ειναι οτι η μετρηση της καταναλωσης που αναφερουν οι εταιριες ειναι πανω σε ραουλα (χωρις αεροδυναμικες αντιστασεις, ανηφορες κ.α.) και σε ιδανικες συνθηκες θερμοκρασιας και βαρομετρικης πιεσης που ευνοουν στο μεγιστο τις μετρησεις τους, ναι οι καταναλωσεις που αναφερουν οι εταιριες ειναι μη εφαρμοσιμες στην καθημερινη οδηγηση, παρε οποιο αυτοκινητο θες και μετρα να δεις, σε μερικα θα βρεις αποκληση μεχρι και 2.0lt/100km στην ταχυτητα 90km, μεσα στην πολη ακομα μεγαλυτερη.

Σωστά σου λέει ο valsam πως αν υπάρχει απόκλιση σε βενζίνη αντίστοιχα θα υπάρχει και σε υγραέριο. Πάντως το ζήτημα που θέτει δεν έχει απαντηθεί από κανένα επαγγελματία.. Πως γίνεται τα εργοστάσια να δίνουν τόσο αυξημένες καταναλώσεις σε υγραέριο...

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 25 επισκέπτες