Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό mosaicm » Πέμ 09 Ιαν, 2014 13:22

Για το ψυκτελαιο συμφωνω..ουτε καν θα επρεπε να υπαρχει.
Υπαρχουν ομως τα αλλα τα (αποδεδειγμενα) βοηθητικα πχ tunap, που μπορει να μην ειναι υποχρεωτικα , αλλα καλο ειναι να μπαινουν. Το φιλτρο δε κανει 15 ευρο υποχρεωτικα..κανει ως και 30 (αναλογως τη μαρκα και το service) και φυσικα υπαρχει και ο πνευμονας για οσους εχουν.
Για τους μικροψεκασμους υπαρχει επακριβως και το αντιθετο. Το δικο μου 3008 χρειαζεται μονιμους ψεκασμους και υπαρχει σημαντικη καταναλωση και βενζινης αφου ο 1.6 THP του PSA Group/Mini Cooper τους απαιτει (μονο η BRC εχει συστημα για αυτον).
Επιπλεον υπαρχει και εξτρα εξοδο του ΚΤΕΟ ..αρα καλως αναφερονται τα πολλα παραπανω εξοδα που πρεπει να επιμερισει κανεις ανα λιτρο (για να μη πω και λιγα λεγονται)
mosaicm

Δημοσιευσεις: 124

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 09 Ιαν, 2014 13:37

ειναι αναλλογως του ΜΟΤΕΡ λοιπον και των.... "ψυχολογικων" του καθε οδηγου....

ναι οκ.... και το φλας μου αν δεν ψαχτω κανει 40 το ενα κι οχι 50 τα 2.....

αλλος πχ βαζει λαδια Castrol racing κι αλλος του Lidl.....
αλλος βαζει σουπερ ντουπερ ουαου μπουζι κι αλλος παει με τα μαμα...
να τα βαλουμε κι αυτα στο κοστος......
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό cmax » Πέμ 09 Ιαν, 2014 16:01

fokion έγραψε:αν και για μενα με - το ψυκτελαιο ειμαι συμφονα με την λογική ΣΟΥ στα 1.22 λεπτά αρρα μειον ποσο ποσοστο γιατι ειμαι λιγο σκραπα στα μαθηματικα????
γιατι 1,22 Χ 30% = 1.59.... δε μπορει να κανω οικονομια 30%..... ε???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Το σωστο ειναι 1,59-23%= 1,22. Απο τα 1,59 κερδιζεις -23% και οχι 30% .
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 09 Ιαν, 2014 16:20

ναι αυτο το "φιλοσοφικό" ερωτημα του πως υπολογίζεις το ποσοστο οταν μιλας για κερδος ειναι μια μεγαλη ιστορια, αλλα για να την κανουμε μικρή ειτε ετσι ειτε αλλιως ειναι καποια 37 λεπτα στο λιτρο.........

Τελος παντων.. θες 23???? 23!!! ας ειναι

δηλ αν θεωρητικά τα μισα βενζιναδικα της Αθηνας πουλαγαν βενζινα στο 1,22 δε θα ειχε φρακαρει ολη η Αθηνα απο τις ουρες τους...
Θα λεγανε "α μπααααααααα θα παω στα "αλλα"...

Πλακα μου κανετε ετσι??? Δε μπορει......
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό cmax » Πέμ 09 Ιαν, 2014 16:25

Αν παραξηγεις το οτι απο τα 1,59 που θα πληρωνες σε βενζινη εχεις κερδος 23% μαλλον δεν εχω προβλημα εγω αλλα εσυ.
Το οτι κερδιζεις 37 λεπτα στο λιτρο ειναι δεδομενο αλλα αυτο δεν αλλαζει το ποσοστο.Στο 159 λεπτα τα 37 λεπτα ειναι 23%.
Ειχα αυτοκινητο που εκαιγε 1,59 και τωρα μου καιει 1,22 αρα κερδιζω 23% .
Δηλαδη τι ηθελες να πω;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 09 Ιαν, 2014 17:12

Ρε fokion τι νταλκα τραβας με την παρτυ μου και θες ντε και καλα να με βγαλεις ψευτη και υπερβολικο καθε φωρα?
Εγω γραφω " Το καλυτερο σημερινο σεναριο για μενα ειναι αυτο" το για μενα δεν το διαβασες?????
Δεν ξερω τι μπορει να παιζει σε αλλους αλλα εγω ξερω τι πλερωνω εγω,μεχρι στιγμης εμενα το flashlube το λιτρο (25 ευρω) με πηγε 8000 χλμ αρα περιπου 2,7 λεπτα στο λιτρο και το στρογγλοποιησα στα 3 λεπτα ,και οταν ρωτησα ποσσο θα μου βγει το σερβις στις 20.000 μου ειπαν για τα 2 φιλτρα(2 μου εβαλε)και ρυθμισμα τσεκαρισμα κανα 50ρικο αρα γι'αυτο και γραφω το "περιπου"αλλα 2,5 λεπτα μας κανουν 5,2,δηλ. αντε δεν ειναι 1,25 ειναι 1,242!
Οπως και να το κανω το 21% εξοικονομιση αντε με το ζορι να γινει 22% και το ξαναλεω με πολυ τραβηγμα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 09 Ιαν, 2014 17:25

cmax έγραψε:Αν παραξηγεις το οτι απο τα 1,59 που θα πληρωνες σε βενζινη εχεις κερδος 23% μαλλον δεν εχω προβλημα εγω αλλα εσυ.
Το οτι κερδιζεις 37 λεπτα στο λιτρο ειναι δεδομενο αλλα αυτο δεν αλλαζει το ποσοστο.Στο 159 λεπτα τα 37 λεπτα ειναι 23%.
Ειχα αυτοκινητο που εκαιγε 1,59 και τωρα μου καιει 1,22 αρα κερδιζω 23% .
Δηλαδη τι ηθελες να πω;

δε παρεξηγησα τιποτα.
Απλά θυμηθηκα μια κουβεντα που ειχα καποτε με ενα συναδελφο περι ποσοστων, και για αυτο ηταν το σχολιο...
Γι αυτο ειχε και τα εισαγωγικά εξαλου... ισως δε το εθεσα κι εγω σωστα.

η ουσια ειναι τα -37 λεπτα το λιτρο σε σχεση με την βενζινα εχοντας κανει ΚΑΙ την αναγωγή της αυξημενης καταναλωσης μη το ξεχναμε...

Εξ ου και το λογικο μου "ερωτημα" τι θα συνεβαινε αν τα μισα πρατηρια της αθηνας- θεσσαλονικης, οπου θελετε τελος παντων, πουλαγαν την βενζινα με 1,22 αν και ποιος θα πηγαινε στα υπολοιπα που θα την πουλαγαν 1,59 γιατι για μενα οσοι λενε "βενζινουλα καλητερα" ειναι σαν να εκαναν ακριβως αυτο....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 09 Ιαν, 2014 17:32

valsam έγραψε:Ρε fokion τι νταλκα τραβας με την παρτυ μου και θες ντε και καλα να με βγαλεις ψευτη και υπερβολικο καθε φωρα?
Εγω γραφω " Το καλυτερο σημερινο σεναριο για μενα ειναι αυτο" το για μενα δεν το διαβασες?????
Δεν ξερω τι μπορει να παιζει σε αλλους αλλα εγω ξερω τι πλερωνω εγω,μεχρι στιγμης εμενα το flashlube το λιτρο (25 ευρω) με πηγε 8000 χλμ αρα περιπου 2,7 λεπτα στο λιτρο και το στρογγλοποιησα στα 3 λεπτα ,και οταν ρωτησα ποσσο θα μου βγει το σερβις στις 20.000 μου ειπαν για τα 2 φιλτρα(2 μου εβαλε)και ρυθμισμα τσεκαρισμα κανα 50ρικο αρα γι'αυτο και γραφω το "περιπου"αλλα 2,5 λεπτα μας κανουν 5,2,δηλ. αντε δεν ειναι 1,25 ειναι 1,242!
Οπως και να το κανω το 21% εξοικονομιση αντε με το ζορι να γινει 22% και το ξαναλεω με πολυ τραβηγμα!

Ακριβως ΑΥΤΟ

"Για σενα"

"νταλκα" οπως λες τραβαω ( που δε τραβαω αλλα λεμε) οταν το "για σενα" το αναγαγεις στο "για ολους".....
με "δημιουργικη λογιστική" κι εγω μπορω να σου κανω ακομα και την μετατροπη σε πυρινοκινητο να συμφαιρει....

αν κανεις λαθος επιλογες δε φταιει το υγραεριο αλλα εσυ ( ο καθε "εσυ") και μονο....
το ποιες ειναι οι λαθος επιλογες τα εχουμε πει μη τα ξαναλεμε....

παρεπιτοντως στα..... "κοστολογια" σου ξεχασες την αποσβεση...................... .............................
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 09 Ιαν, 2014 17:38

fokion έγραψε:ναι αυτο το "φιλοσοφικό" ερωτημα του πως υπολογίζεις το ποσοστο οταν μιλας για κερδος ειναι μια μεγαλη ιστορια, αλλα για να την κανουμε μικρή ειτε ετσι ειτε αλλιως ειναι καποια 37 λεπτα στο λιτρο.........

Τελος παντων.. θες 23???? 23!!! ας ειναι

δηλ αν θεωρητικά τα μισα βενζιναδικα της Αθηνας πουλαγαν βενζινα στο 1,22 δε θα ειχε φρακαρει ολη η Αθηνα απο τις ουρες τους...
Θα λεγανε "α μπααααααααα θα παω στα "αλλα"...

Πλακα μου κανετε ετσι??? Δε μπορει......

Παλι δεν τα λες καλα φιλαρακι!
Πιο σωστο και αντιστοιχο με τπ θεωρητικο σεναριο σου για τα βεζιναδικα που πουλανε 1,22 την αμολυβδη ειναι να πεις το εξης:
Aν σε αυτα τα βενζιναδικα που πουλαγαν με 1,24(το εκοψα για χαρη σου το 1,25)ειχε και υποχρεωτικη πληρωμης παραβολου 800-1000-2000 ευρω (οσα λεφτα δηλ. δωσαμε οι περισσοτεροι για την εγκατασταση του συστηματος υγραεριου για να εχουμε αυτη την "προνομιακη" τιμη)για να μπορεις να βαζεις με αυτη την προνομιακη τιμη του 1,24 ευρω το λιτρο αντι του 1,58 και σου ελεγαν κι'ολας οτι ξερετε κυριοι πελατες μας αυτης τις προνομιακης τιμης κιδυνευετε κι'ολας τα αυτοκινητα σας να παθουν ζημια με την χρηση αυτης της βενζινης που πουλαμε ,και εμεις οι πρατηριουχοι με αυτην την προνομιακη τιμη συνενουμαστε και συνεχεια ανεβαζουμε την τιμη και ανα πασα στιγμη μπορουμε να σου εξαφανισουμε και αυτο το 1,24 και να στα κανουμε και 1,50 αμα γουσταρουμε ,τι λες fokion θα ειχε φρακαρει ολη η Αθηνα απο τις ουρες των αυτοκινητων?
Εγω σου λεω ψυχη δεν θα πατουσε και η αντιδραση του κοσμου θα ηταν "βρε δεν παναγ@μηθειτε παω να παρω ενα ντιζελ"!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Πέμ 09 Ιαν, 2014 17:41

Γεια σας παλληκαρια και χρονια πολλα!!!!
πριν 4 μερες βαζω 30 λιτρα και εκανα ακριβως 358 χιλιομετρα!!! τι να λεμε τωρα? Τρελλα!!!
Εννοειται οτι το ποδι δεν ηταν πλακα 120χλμ εκτος και στην πολη κανονικα.
Υπερ ευχαριστημενος!!!!!
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες