Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό dermen » Παρ 20 Δεκ, 2013 12:58

valsam έγραψε:
dancerman έγραψε:Εγω παντως βαζω 10ευρα οχι παραπανω και μολλις τελειωσουνε κατευθειαν σκοπια, και ναι στηριζουμε σκοπια βουλγαρια ειδικα για το βρωμοσυναφι σας.

Και πολλα που βαζεις φιλε,εγω οταν εχω-ειχα χρονο και δεν βιαζομουν σταματουσα σε 2-3 βενζιναδικα στον δρομο ετσι και για να ριξω μπινελικη σε οσους περισσοτερους γινετε και εβαζα διφραγκα και τριφραγκα μεχρι που με πηραν χαμπαρι και τωρα τελευταια εβαλαν πινακιδα στην αντλια "ελαχιστη ποσοτητα 5 ευρω"!
Σημερα παλι ταλιρακι εβαλα και παντα τους σκαω το παραμυθι "ισα ισα να με βγαλει μεχρι το Γευγελη για να παω να γεμισω και βενζινη και υγραεριο"(ψεμα φυσικα,την αλλη βδομαδα θα παω, μεχρι τοτε εχω φθηνη Βουλγαρα αμολυβδη!).

αυτη ειναι η ελαχιστη ποσοτητα που μπορει να μετρηση ο λιτρομετρητης δεν το κανουν για σενα, αν διαβασεις το ταμπελακι πανω στο λιτρομετρητη θα το δεις
dermen
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 20 Δεκ, 2013 16:58

dermen έγραψε:πιο κατω απο το πιο κοντινο πρατηριουχο που μπορει να με επιρεαζει ,και για να στο κανω πιο λιανα εγω πουλαω 2 ευρω ανοιγει νεος και και το κανει και αυτος 2 ευρω εγω για να μη χασω την πελατεια θα το κανω 1.99 και αυτος 1.98 και και και και στο τελος θα κλεισουμε γιατι θα υπαρχει ο δικος σας ανταγωνισμος και δεν θα βγαζουμε τιποτα αλλα αυτο σιγουρα θα σε αρεσε γιατι θα εκμεταλευοσουν τον πολεμο πρατηριων και εκει θελω να σε δω να κλεισουν ολα τα πρατηρια και να πας με το μπετονακι στα σκοπια για να βαλεις αν κανεις το λαθος και μεινεις να εισαι σιγουρος οτι δεν ειμαστε βρυκολακες που αγαπανε το χρημα ,ενας οικογενειαρχης ειμαι και προσπαθω μεσα στη κριση να επιβιωσω και αν σημερα βγαλω 100 ευρω δεν θα πω φτανουν τωρα απο εδω και περα τη χαριζουμε αυτο ειναι το εμποριο σημερα βγαζουμε αυριο παπαλα

Φιλε δυστηχος(και ευτηχος για ολους μας μιας και ολοι μας ειμαστε καταναλωτες,και εσυ δηλ.!) αυτο που περιγραφεις "θα το κανω 1.99 και αυτος 1.98" ειναι το ελευθερο εμποριο και ο υγειης ανταγωνισμος ειτε σου αρεσει ειτε οχι ετσι ειναι (θα επρεπε να ειναι!) τα πραγματα,η προσυνενοησης τιμης ειναι καραπαρανομη γιάυτο και το "αν δεν βγαινεις κλεισ'το" που σου ειπα,παντου αυτο ισχυει πως να το κανουμε!!!!!!!!!!
Ακου να δεις φιλε dermen π@π@ριες του τυπου "και και και και στο τελος θα κλεισουμε" αστες για αλλου,λες δηλ. οτι αν το κανεις εσυ 1,99 ο γειτονας θα το κανει 1,98 και ουτω καθεξης μεχρι να φτασετε να μην βγαζετε μια και να κλεισετε και οι 2 ναι να κλεισεις φιλε στο ξαναλεω,θα κλεισεις γιατι αξιζες να κλεισεις,κανεις δεν ειναι μ@λακας να δουλευει για την ψυχη της μανας του!
Αυτο το αν το κανω 1,99 θα το κανει αυτος 1,98 θα φτασει μεχρι το σημειο που βγαινει οικονομικα ακομη ο καθενας,τα ορια του καθενος καθοριζονται απο τα εσοδα και εξοδα του, αν θα φτασεις στο σημειο να βαζεις και απο την τσεπη σου εκει θα κλεισεις ,αν εσυ θελεις π.χ να το παιζεις αφεντικο και να εχεις 5 υπαλληλους ναι να κλεισεις(εγω ο πελατης τους πληρωνω τους υπαλληλους σου και δεν μπορω πια να τους πληρωνω!) ,αν απ'την αλλη ξηγιεσε οπως ο φιλος μου ο κολλητος που εχει πρατηριο εδω και 30 χρονια και δουλευουν αποκλειστικα αυτος η μανα του η γυναικα του και ο πατερας του,(ουτε εναν υπαλληλο δεν εχει) ναι θα τον κλεισεις τον αλλον,ετσι ειναι πως να το κανουμε,ψωμι για ολους δεν υπαρχει!

Δηλ. ρε φιλε αν αυριο π.χ και οι οδοντιατροι ολοι απαντες συνεοηθουν και πουν 80 ευρω το σφραγισμα ολοι,οι γιατροι πουνε ταριφα 70 ευρω η εξεταση απαντες,οι μηχανικοι αυτοκινητων 50 ευρω αλλαγη λαδιων ,τι θα γινει?
Καλα σου ειπε ο φιλος πιο πισω "καταλαβαινεις σε τι εποχες ζουμε,ο κοσμος δεν εχει να φαει" και'σεις τον κωλο σας κοιτατε????
(ΑΚΟΥ ΤΑ ΗΛΙΑ!!!!!!!)
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 20 Δεκ, 2013 18:00

valsam έγραψε:
dermen έγραψε:πιο κατω απο το πιο κοντινο πρατηριουχο που μπορει να με επιρεαζει ,και για να στο κανω πιο λιανα εγω πουλαω 2 ευρω ανοιγει νεος και και το κανει και αυτος 2 ευρω εγω για να μη χασω την πελατεια θα το κανω 1.99 και αυτος 1.98 και και και και στο τελος θα κλεισουμε γιατι θα υπαρχει ο δικος σας ανταγωνισμος και δεν θα βγαζουμε τιποτα αλλα αυτο σιγουρα θα σε αρεσε γιατι θα εκμεταλευοσουν τον πολεμο πρατηριων και εκει θελω να σε δω να κλεισουν ολα τα πρατηρια και να πας με το μπετονακι στα σκοπια για να βαλεις αν κανεις το λαθος και μεινεις να εισαι σιγουρος οτι δεν ειμαστε βρυκολακες που αγαπανε το χρημα ,ενας οικογενειαρχης ειμαι και προσπαθω μεσα στη κριση να επιβιωσω και αν σημερα βγαλω 100 ευρω δεν θα πω φτανουν τωρα απο εδω και περα τη χαριζουμε αυτο ειναι το εμποριο σημερα βγαζουμε αυριο παπαλα

Φιλε δυστηχος(και ευτηχος για ολους μας μιας και ολοι μας ειμαστε καταναλωτες,και εσυ δηλ.!) αυτο που περιγραφεις "θα το κανω 1.99 και αυτος 1.98" ειναι το ελευθερο εμποριο και ο υγειης ανταγωνισμος ειτε σου αρεσει ειτε οχι ετσι ειναι (θα επρεπε να ειναι!) τα πραγματα,η προσυνενοησης τιμης ειναι καραπαρανομη γιάυτο και το "αν δεν βγαινεις κλεισ'το" που σου ειπα,παντου αυτο ισχυει πως να το κανουμε!!!!!!!!!!
Ακου να δεις φιλε dermen π@π@ριες του τυπου "και και και και στο τελος θα κλεισουμε" αστες για αλλου,λες δηλ. οτι αν το κανεις εσυ 1,99 ο γειτονας θα το κανει 1,98 και ουτω καθεξης μεχρι να φτασετε να μην βγαζετε μια και να κλεισετε και οι 2 ναι να κλεισεις φιλε στο ξαναλεω,θα κλεισεις γιατι αξιζες να κλεισεις,κανεις δεν ειναι μ@λακας να δουλευει για την ψυχη της μανας του!
Αυτο το αν το κανω 1,99 θα το κανει αυτος 1,98 θα φτασει μεχρι το σημειο που βγαινει οικονομικα ακομη ο καθενας,τα ορια του καθενος καθοριζονται απο τα εσοδα και εξοδα του, αν θα φτασεις στο σημειο να βαζεις και απο την τσεπη σου εκει θα κλεισεις ,αν εσυ θελεις π.χ να το παιζεις αφεντικο και να εχεις 5 υπαλληλους ναι να κλεισεις(εγω ο πελατης τους πληρωνω τους υπαλληλους σου και δεν μπορω πια να τους πληρωνω!) ,αν απ'την αλλη ξηγιεσε οπως ο φιλος μου ο κολλητος που εχει πρατηριο εδω και 30 χρονια και δουλευουν αποκλειστικα αυτος η μανα του η γυναικα του και ο πατερας του,(ουτε εναν υπαλληλο δεν εχει) ναι θα τον κλεισεις τον αλλον,ετσι ειναι πως να το κανουμε,ψωμι για ολους δεν υπαρχει!

Δηλ. ρε φιλε αν αυριο π.χ και οι οδοντιατροι ολοι απαντες συνεοηθουν και πουν 80 ευρω το σφραγισμα ολοι,οι γιατροι πουνε ταριφα 70 ευρω η εξεταση απαντες,οι μηχανικοι αυτοκινητων 50 ευρω αλλαγη λαδιων ,τι θα γινει?
Καλα σου ειπε ο φιλος πιο πισω "καταλαβαινεις σε τι εποχες ζουμε,ο κοσμος δεν εχει να φαει" και'σεις τον κωλο σας κοιτατε????
(ΑΚΟΥ ΤΑ ΗΛΙΑ!!!!!!!)

εσυ βρε valsam δεν κοιτας τον κωλο σου? ο ανθρωπος σου εγραψε οτι αυπαρχει ενα σημειο που απο κει και μετα ο ανταγωνισμος εχει τα ιδια αποτελεσματα με τον αθεμιτο δηλαδη δεν βγαζω κερδος και κλεινω το μαγαζι μου, το καταλαβες αυτο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 20 Δεκ, 2013 18:32

Ξεκινάω να γράφω και ελπίζω να μην βγει σεντόνι.

Κατ'αρχήν δεν διαβάζετε τι έγραψε ο άνθρωπος ή τα διαβάζετε σύμφωνα με αυτά που θέλετε να διαβάσετε. Έγραψε ο άνθρωπος ότι από κάποιο σημείο και μετά δεν συμφέρει να πουλάει και ότι δεν είναι διατεθιμένος να κατεβάσει την τιμή κάτω από ένα σημείο και εσείς λέτε έχει καρτέλ. Είπε πουθενά ότι συνεννοείται με τον γείτονα του για να κρατήσουν την τιμή σε ψηλά επίπεδα; Μπορεί να πουλάει με πιο υψηλό κέρδος και να έχει πελατεία λόγω άλλων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων πχ πιο "δυνατο" σήμα πιο καλή τοποθεσία κλπ. Από την άλλη λέτε να κλείσει αν δεν μπορεί να ρίξει την τιμή παρακάτω. Ωραία να συμφωνήσω, να κλείσει. Ο γείτονας που θα μείνει μόνος του γιατί μετά να συνεχίσει να έχει χαμηλή τιμή; Δεν θα δημιουργηθεί μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο; :?: Μήπως μετά ακρυβείνει πάλι η τιμή και τελικά δεν είναι προς όφελος σου; Να μη σε πάω στις συνέπειες ότι χανεται εισόδημα από την οικονομία, πέφτει η κατανάλωση , αυξάνει η ανεργία κλπ.

Αν πάτε πιο πίσω έβαλα κάποιες καμπύλες που δείχνουν ότι κατεβαίνει η προσφορά όσο πέφτει η τιμή και δεν μπορεί να πέσει από κάποιο σημείο και παρακάτω γιατί οι πωλητές δεν είναι διατεθημένοι να πουλήσουν από κάποια τιμή και κάτω

Σας λέει ο άνθρωπος έχει κατέβει δραματικά η κατανάλωση, αλλά τα έξοδα έχουν ανέβει και κάποιοι ειρωνεύεστε για μεροκάματα Πακιστανών κλπ. Τα μεροκάματα μπορεί να έχουν πέσει και των Πακιστανών και των Ελλήνων αλλά άλλα έξοδα; Το ρεύμα, Η εφορία; Το ΤΕΒΕ; Τα μεταφορικά; Το χρηματοδοτικό κόστος (τράπεζες); Οι προμηθευτές δίνουν πιστώσεις; Τα έκτακτα έξοδα όπως πχ το σύστημα εισροών - εκροών;

Διαβάστε όσα έγραψε και σκεφτείτε τα τουλάχιστον μην έχετε κλειστά τα αυτιά σας. Αν κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις ποιος θα επωφεληθεί στην τελική;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 20 Δεκ, 2013 19:52

gakost έγραψε:Ξεκινάω να γράφω και ελπίζω να μην βγει σεντόνι.

Κατ'αρχήν δεν διαβάζετε τι έγραψε ο άνθρωπος ή τα διαβάζετε σύμφωνα με αυτά που θέλετε να διαβάσετε. Έγραψε ο άνθρωπος ότι από κάποιο σημείο και μετά δεν συμφέρει να πουλάει και ότι δεν είναι διατεθιμένος να κατεβάσει την τιμή κάτω από ένα σημείο και εσείς λέτε έχει καρτέλ. Είπε πουθενά ότι συνεννοείται με τον γείτονα του για να κρατήσουν την τιμή σε ψηλά επίπεδα; Μπορεί να πουλάει με πιο υψηλό κέρδος και να έχει πελατεία λόγω άλλων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων πχ πιο "δυνατο" σήμα πιο καλή τοποθεσία κλπ. Από την άλλη λέτε να κλείσει αν δεν μπορεί να ρίξει την τιμή παρακάτω. Ωραία να συμφωνήσω, να κλείσει. Ο γείτονας που θα μείνει μόνος του γιατί μετά να συνεχίσει να έχει χαμηλή τιμή; Δεν θα δημιουργηθεί μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο; :?: Μήπως μετά ακρυβείνει πάλι η τιμή και τελικά δεν είναι προς όφελος σου; Να μη σε πάω στις συνέπειες ότι χανεται εισόδημα από την οικονομία, πέφτει η κατανάλωση , αυξάνει η ανεργία κλπ.

Αν πάτε πιο πίσω έβαλα κάποιες καμπύλες που δείχνουν ότι κατεβαίνει η προσφορά όσο πέφτει η τιμή και δεν μπορεί να πέσει από κάποιο σημείο και παρακάτω γιατί οι πωλητές δεν είναι διατεθημένοι να πουλήσουν από κάποια τιμή και κάτω

Σας λέει ο άνθρωπος έχει κατέβει δραματικά η κατανάλωση, αλλά τα έξοδα έχουν ανέβει και κάποιοι ειρωνεύεστε για μεροκάματα Πακιστανών κλπ. Τα μεροκάματα μπορεί να έχουν πέσει και των Πακιστανών και των Ελλήνων αλλά άλλα έξοδα; Το ρεύμα, Η εφορία; Το ΤΕΒΕ; Τα μεταφορικά; Το χρηματοδοτικό κόστος (τράπεζες); Οι προμηθευτές δίνουν πιστώσεις; Τα έκτακτα έξοδα όπως πχ το σύστημα εισροών - εκροών;

Διαβάστε όσα έγραψε και σκεφτείτε τα τουλάχιστον μην έχετε κλειστά τα αυτιά σας. Αν κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις ποιος θα επωφεληθεί στην τελική;

ελπιζεις να βρεις κατανοηση?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό dancerman » Παρ 20 Δεκ, 2013 20:34

λοιπον επειδη και εγω δε βγαινω οικονομικα στην επιχειρηση μου απο δω και περα το φορματ θα το χρεωνω 100ευρω και θα συνενοηθω με ολους στην ελλαδα να κανουμε φορματ 100ευρω, δυστυχως εχουμε να πληρωσουμε υπαλληλους τεβε ενοικια δεη και ασε που εχει ανεβει και το ρευμα ο επεξεργαστης μου εχει κκταναλωση 150βαττ , να μην πω και για την καρτα γραφικων μου που κατανλωνει και εγω δε ξερω ποσο οταν παιζω πασιεντζα, επισης οποιος θα δωσει τιμη 99ευρω θα εκτελειτε και θα κρεμιετε ειναι οι νεοι νομοι της ελευθερης αγορας συμφωνα με τους πρατηριουχους του εγκαταστατες και μερικους ακομα, δεν ειναι καρτελ αλλα δε βγαινω.

Το παραπανω κειμενο προς απαντηση dermen,hlias,gakost

ΥΣ αν θελετε να περασω και πειρατικα windows τοτε θα θελουμε 1000ευρω γιατι αλλο φορματ αλλο περασμα windows.
dancerman

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 20 Δεκ, 2013 20:55

Τι σχέση έχουν όλα αυτά που λέτε με την εναρμόνηση τιμών πχ στη Πάτρα; Αν ισχύει έστω και 1% των όσων λέτε, ακριβώς τα ίδια θα έβλεπα και στη βενζίνη/diesel. Στη γειτονιά μου σε ακτίνα 1χλμ έχει πάνω από 10 πρατήρια, ο καθένας πουλάει διαφορετική τιμή με διαφορά έως και 10 λεπτά στο λίτρο στη βενζίνη. Κανείς δεν έκλεισε άρα συμπεραίνω ότι εδώ ο ανταγωνισμός λειτουργεί κανονικά και δεν έχουν και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο LPG σε ακτίνα 40 χλμ όλοι οι πρατηριούχοι (6 στο σύνολο) έχουν ακριβώς ίδια τιμή κάθε μέρα και όταν αλλάζει ο ένας αλλάζουν όλοι μαζί την ίδια μέρα. Το αμέσως επόμενο κοντινότερο είναι στο Αντίρριο και η τιμή του συνήθως είναι τουλάχιστον 4-5 λεπτά φθηνότερο αλλά δε συμφέρει να πας φυσικά λόγω γέφυρας & βαποριού. Και πως στα κομμάτια στο Αντίρριο μπορούν και πουλάνε και 5 λεπτά φθηνότερα παρόλο που έχουν περισσότερα μεταφορικά;;; Τα επόμενα κοντινότερα είναι πάνω από 100χλμ μακρυά οπότε έτσι και αλλιώς δε συμφέρει να πας. Πως στα κομμάτια τα καταφέρνουν τόσο μακρυά που βρίσκονται αν δε συνεννοούνται; Και ακριβώς επειδή έχουν αυτό το πλεονέκτημα να είναι "απομονωμένοι" από άλλους που πουλάνε φθηνότερα σε σημείο που δε συμφέρει να πας, το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Τι δε καταλαβαίνετε δηλαδή και σας κάνει να μην αντιλαμβάνεστε το καρτέλ που κάνει μπαμ;;;
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 20 Δεκ, 2013 23:06

dancerman έγραψε:λοιπον επειδη και εγω δε βγαινω οικονομικα στην επιχειρηση μου απο δω και περα το φορματ θα το χρεωνω 100ευρω και θα συνενοηθω με ολους στην ελλαδα να κανουμε φορματ 100ευρω, δυστυχως εχουμε να πληρωσουμε υπαλληλους τεβε ενοικια δεη και ασε που εχει ανεβει και το ρευμα ο επεξεργαστης μου εχει κκταναλωση 150βαττ , να μην πω και για την καρτα γραφικων μου που κατανλωνει και εγω δε ξερω ποσο οταν παιζω πασιεντζα, επισης οποιος θα δωσει τιμη 99ευρω θα εκτελειτε και θα κρεμιετε ειναι οι νεοι νομοι της ελευθερης αγορας συμφωνα με τους πρατηριουχους του εγκαταστατες και μερικους ακομα, δεν ειναι καρτελ αλλα δε βγαινω.

ΥΣ αν θελετε να περασω και πειρατικα windows τοτε θα θελουμε 1000ευρω γιατι αλλο φορματ αλλο περασμα windows.

Πεστα ρε dancerman γιατι τρελο θα με βγαλουν στο τελος!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Παρ 20 Δεκ, 2013 23:36

Λυπαμαι κυριοι εμενα προσωπικα με εχετε κουρασει .
Εδω μεσα ειδα διαφορα σκηνικα και κατεληξα στο συμπερασμα οτι ο καθενας στην Ελλαδα νοιαζεται για τον εαυτο του .
Απο την μια πρατηριουχοι οι οποιοι δεν βγαινουν οικονομικα και θα κλεισουν τα πρατηρια απο την αλλη οι καταναλωτες εκ των οποιων αλλοι βαζουν βενζινη ξανα :think: αλλοι βαζουν στην βουλγαρια :thumbdown: αλλοι
στα Σκοπια :thumbdown: !!!!!!!
Προτεινω να κλεισει το θεμα γιατι ολη η κατασταση εχει γινει γραφικη!!!
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 20 Δεκ, 2013 23:43

dancerman έγραψε:λοιπον επειδη και εγω δε βγαινω οικονομικα στην επιχειρηση μου απο δω και περα το φορματ θα το χρεωνω 100ευρω και θα συνενοηθω με ολους στην ελλαδα να κανουμε φορματ 100ευρω, δυστυχως εχουμε να πληρωσουμε υπαλληλους τεβε ενοικια δεη και ασε που εχει ανεβει και το ρευμα ο επεξεργαστης μου εχει κκταναλωση 150βαττ , να μην πω και για την καρτα γραφικων μου που κατανλωνει και εγω δε ξερω ποσο οταν παιζω πασιεντζα, επισης οποιος θα δωσει τιμη 99ευρω θα εκτελειτε και θα κρεμιετε ειναι οι νεοι νομοι της ελευθερης αγορας συμφωνα με τους πρατηριουχους του εγκαταστατες και μερικους ακομα, δεν ειναι καρτελ αλλα δε βγαινω.

εγω θα ηθελα το φορματ να το χρεωνεις 5 ευρω και να μην περνας πειρατικα windows γιατι εκεινη την στιγμη εσυ κλεβεις, αλλα ξεχασα για τους αλλους μιλαμε τωρα, ετσι δεν ειναι?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες