Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό zep » Δευτ 03 Ιουν, 2013 17:59

Σήμερα παρέλαβα και δοκίμασα το ELM327 1.5 Ver. στην έκδοση με USB καλώδιο και δουλεύει μια χαρά σε Toyota Avensis.Σαν interface είναι τα ίδια με το ΒΤ απλά προτίμησα την έκδοση με καλώδιο για ασφαλή επικοινωνία αλλά είναι πιο δύσχρηστο όταν θέλεις να το δείς στο δρόμο οδηγώντας καθώς πρέπει να έχεις στον νού σου το καλώδιο μην τεντωθεί κ.α.
Επίσης εάν χρησιμοποιείτε Windows 7 και ειδικά 64bit πρέπει να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για τους κατάλληλους Drivers του Interface που χρησιμοποιεί σειριακή θύρα σε USB.
Αυτό που πρέπει να προσέξετε στην αγορά του είναι πιο πρωτόκολλο επικοινωνίας χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου σας π.χ στο Avensis είναι το ISO 9141-2 που ουσιαστικά είναι ποιές επαφές διαβάζουν τι στο κάθε πρωτόκολλο της OBD2.Το ELM327 πάντως διαβάζει τα περισσότερα είδη συνδέσεων από το 1996 και μετά νομίζω με αρκετές εξαιρέσεις το πιο πιθανόν.
Τώρα σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο ικανά και αξιόπιστα εργαλεία από το ELM327 που είναι φτηνοί κλώνοι των αρκετά ικανότερων αλλά και πιο ακριβών interface που πιθανόν να κάνουν και προγραμματισμούς εγκεφάλων ή αλλαγές παραμέτρων τους.Για 10€ πάντως καλά είναι όταν τα άλλα πάνε απο 100€ και πάνω.
Χρησιμοποίησα το scanmaster σαν πρόγραμμα και απλά παρακολουθώ τις καμπύλες καύσης κ.α Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα παρά μόνο να παρακολουθείς την λειτουργία των αισθητήρων του αυτοκινήτου ή να κάνεις reset σε περίπτωση check engine και να δείς τον κωδικό σφάλματος.
Για παράδειγμα σε κάποια αυτοκίνητα οι αντιπροσωπείες ρυθμίζουν μετά από ποια ταχύτητα και εάν πέφτουν οι ασφάλειες στις πόρτες για να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητο σε κάνα φανάρι όταν σταματήσεις.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό savvas31 » Τετ 19 Ιουν, 2013 13:56

Ρε παίδες πήρα το mini elm 327 και το torqua pro.

Στο μενού του Torque moy λέει ότι το υποστηρίζει μια σειρά από σένσορες .
Δεν μπορώ όμως να τους βρω και να τους βγάλω στην οθόνη.

Που βρίσκονται; πχ τα τριμς..... η κατανάλωση......

ευχαριστώ

ελπίζω να βρώ λύση πριν φύγω για ταξίδι όπου και θέλω να το παρακολουθήσω....
NISSAN XTRAIL 2.5 2005 ME ICOM JTG
savvas31

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό TreckeR » Πέμ 20 Ιουν, 2013 09:42

Και γω αυτες τις μερες το πηρα και το ψαχνω ακομη αλλά αν πας σε κάποια απο τις κενες οθόνες του torque και πατησεις παρατεταμένα θα σου βγάλει λίστα να διαλέξεις.
Τελευταία επεξεργασία από TreckeR και Πέμ 20 Ιουν, 2013 09:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
TreckeR

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 20 Ιουν, 2013 09:46

Πατά σε κενή οθόνη παρατετενα και θα σου βγάλει μενού..από εκεί θα βάλεις τον τύπο του οργάνου που σου αρέσει και μετα θα σε πάει στους σενσορες..επιλέγεις και τύπο μεγέθους οργάνου και είσαι οκ.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 4 Beta
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό lpguser » Σάβ 22 Ιουν, 2013 10:54

Καλημέρα παιδιά. Μία δύο ερωτησούλες έχω. Όταν εμείς βάζουμε στην obd θύρα μας το οποιοδήποτε μηχανάκι με ποιον εγκέφαλο "μιλάμε"; Με της βενζίνης αποκλειστικά ή όποιον είναι συνδεδεμένος πάνω; Είναι του υγραερίου συνδεδεμένος με την OBD ; Ή απλά έχουμε πρόσβαση σε αισθητήρες ; Ευχαριστώ.
lpguser

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 22 Ιουν, 2013 14:32

lpguser έγραψε:Καλημέρα παιδιά. Μία δύο ερωτησούλες έχω. Όταν εμείς βάζουμε στην obd θύρα μας το οποιοδήποτε μηχανάκι με ποιον εγκέφαλο "μιλάμε"; Με της βενζίνης αποκλειστικά ή όποιον είναι συνδεδεμένος πάνω; Είναι του υγραερίου συνδεδεμένος με την OBD ; Ή απλά έχουμε πρόσβαση σε αισθητήρες ; Ευχαριστώ.

Η OBD είναι σύνδεση με την ECU του αυτοκινήτου μέσω συγκεκριμμένου προτοκόλλου επικοινωνίας . H ECU του υγραερίου έχει δικιά της σύνδεση με το δικό της προτόκολλο. Οι πληροφορίες που αντλείς από την OBD είναι αποκλειστικά της βενζίνης.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Σάβ 22 Ιουν, 2013 15:52

Όταν είναι σε λειτουργια αερίου βλέπει τις τιμές απο το αέριο[ short trims -long trims- oxygen sensor -lamda sensor -θερμοκρασία αυτοκινήτου ] και στη βενζίνη τα αντίστιχα όταν είσαι σε λειτουργεία βενζίνης επίσης στην βενζίνη βλέπεις και εάν σου ανάψει το λαμπάκι του κινητηρα .Στου αερίου δέν βλέπεις βλαβες με το συγκεκριμένο εάν έχει κάποια βλάβη ο εγκέφαλος του αερίου ...

Τα απαραίτητα για να μην πάθεις κάποιοα ζημειά απο κακή ρυθμιση του αερίου τα βλέπεις !!!
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 13 Αύγ, 2013 12:36

Ξέρετε κανένα καλό πρόγραμμα για Laptop για το elm327 usb?
Να δουλέυει για hyundai.
Το μόνο που δούλεψε ήταν ένα scantool.net και ένα obdautodoctor Νομίζω που το τελευταίο έδειχνε μόνο km/h και rpm σε free εκδοση.

Πολύ μ άρεσε το scanxl pro αλλά όταν πατάω ανίχνευση τιμών αρχίζει και πετάει διάφορες τυχαίες τιμές την ώρα που σκανάρει και βλέπεις
να δείχνει rpm 5100, 2000, 200, 8542, 3000 ομοίως και η ταχύτητα αρχίζει να δείχνει τυχαίες τιμές.
αυτά όταν το αμάξι είναι σβηστό. Υπέθεσα ότι δε δουλέυει στο αυτοκινητο μου.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό wheelman » Πέμ 03 Οκτ, 2013 16:40

Χρησιμοποιώ και εγώ elm bt με το torque και παρατήρησα πως η μοναδική
περίπτωση για να συνδεθεί είναι να έχω απενεργοποιησει το Υγραέριο.

Μόλις συνδεθεί, ενεργοποιώ το Υγραέριο και διαβάζει τιμές κανονικά.

Ελπίζω να βοηθηθεί ο κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα

Sent from my M9 pro using Tapatalk 4
wheelman

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό galazoulasa » Παρ 13 Δεκ, 2013 22:06

wheelman έγραψε:Χρησιμοποιώ και εγώ elm bt με το torque και παρατήρησα πως η μοναδική
περίπτωση για να συνδεθεί είναι να έχω απενεργοποιησει το Υγραέριο.

Μόλις συνδεθεί, ενεργοποιώ το Υγραέριο και διαβάζει τιμές κανονικά.

Ελπίζω να βοηθηθεί ο κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα

Sent from my M9 pro using Tapatalk 4

ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ, αλλά άργησα να βρω τη λύση.
Γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο MAP sensor στο torque pro?
Alfa 159 1.8 με BRC Plug and Drive
galazoulasa

Δημοσιευσεις: 9

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 22 επισκέπτες