Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό Inzaghi1983 » Παρ 15 Νοέμ, 2013 15:45

Με το μηνυμα του valsam και του antonis123 πραγματικα απογοητευτηκα...
Δεν τα περιμενα τα πραγματα τοσο χαλια απο αποψη αποσβεσης...

Γενικα ο λογος που μπηκα στο φορουμ ηταν να ψαχτω ΠΡΙΝ να κανω την εγκατασταση για να δω αν αξιζει το ρισκο και τα χρηματα, γιατι δε μιλαμε για ενα ποσο 400-500€ αλλα αγγιζουμε χιλιαρικο, διολου ευκαταφρονητο στις ημερες μας

Και ειναι απειρως πιο σημαντικο να ακουσω αποψεις και γνωμες απο παιδια που εγκατεστησαν ηδη υγραεριο πριν απο μενα, παρα τους εγκαταστατες που μιλανε εκ του ασφαλους...

Αλλιως τα περιμενα και αλλιως εξελιχθησαν τα πραγματα εν τελει....

Μονο η autostrada gas στη Θεσσαλονικη που μου εγγυαται μηδενικη αυξηση καταναλωσης (με ελαφρως τσμπημενη τιμη συγκριτικα με τους υπολοιπους) με εβαλε σε σκεψεις. Αν οντως ισχυσει κατι τετοιο, τοτε η αποσβεση οντως γινεται γρηγορα. Αν η καταναλωση αυξηθει κατα 20-30% στα εντος πολης, τοτε υπαρχει μειζον προβλημα...

Δεν ξερω, προβληματιστηκα... Ισως πρεπει να ψαξω εναλλακτικους τροπους κινησης για να κανω οικονομια....
Inzaghi1983

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 15 Νοέμ, 2013 15:59

Μια χαρά δουλειά θα σου κάνει.. Αν ο κινητήρας σου είναι καλοσυντηριμενος και δεν έχει κάποιο θέμα θα δεις την διαφορά που υπολογίζεις και ίσως και λίγο παραπάνω με την σημερινή τιμή.. Αν πέσει η αν ανέβει θα πέσεις η θα ανεβεις και εσύ.. Το μοτέρ σου είναι ανθεκτικό και την κατανάλωση την βλέπεις μια χαρά για Θεσσαλονίκη. Απλά γνώμη μου αν μπορείς μιλά με τον εγκατάστατη για το κόστος μπεκιερας του βενζίνης.

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 15 Νοέμ, 2013 16:24

Inzaghi1983 έγραψε:Με το μηνυμα του valsam και του antonis123 πραγματικα απογοητευτηκα...
Δεν τα περιμενα τα πραγματα τοσο χαλια απο αποψη αποσβεσης...

Γενικα ο λογος που μπηκα στο φορουμ ηταν να ψαχτω ΠΡΙΝ να κανω την εγκατασταση για να δω αν αξιζει το ρισκο και τα χρηματα, γιατι δε μιλαμε για ενα ποσο 400-500€ αλλα αγγιζουμε χιλιαρικο, διολου ευκαταφρονητο στις ημερες μας

Και ειναι απειρως πιο σημαντικο να ακουσω αποψεις και γνωμες απο παιδια που εγκατεστησαν ηδη υγραεριο πριν απο μενα, παρα τους εγκαταστατες που μιλανε εκ του ασφαλους...

Αλλιως τα περιμενα και αλλιως εξελιχθησαν τα πραγματα εν τελει....

Μονο η autostrada gas στη Θεσσαλονικη που μου εγγυαται μηδενικη αυξηση καταναλωσης (με ελαφρως τσμπημενη τιμη συγκριτικα με τους υπολοιπους) με εβαλε σε σκεψεις. Αν οντως ισχυσει κατι τετοιο, τοτε η αποσβεση οντως γινεται γρηγορα. Αν η καταναλωση αυξηθει κατα 20-30% στα εντος πολης, τοτε υπαρχει μειζον προβλημα...

Δεν ξερω, προβληματιστηκα... Ισως πρεπει να ψαξω εναλλακτικους τροπους κινησης για να κανω οικονομια....

Φιλε την παροιμια οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι την ξερεις?
Ασε τι σου λεει ο autostrada gas και ο καθε autostrada gas για μηδενικη αυξηση καταναλωσης ,και ρωτα και τα μαστορια του φορουμ για επιβεβαιωση,για να δουλεψει σωστα το αυτοκινητο σου και ολα τα αυτοκινητα το 15% αυξηση καταναλωσης με υγραεριο ειναι δεδομενο εκτος αν παιξουν με φτωχοτερα μιγματα που κανει κακο στο αυτοκινητο !
Εδω ομως ερχετε πολυ σωστα και λεει ο antonis132 και το 15% μην το εχεις δεδομενο γιατι τα μιγματα που μας πουλανε πανακριβα(ειδικα μιας και βρισκεσαι Θεσ/νικη οπως και εγω!) και η κλεψια που πεφτει εδω στο Ελλαδισταν ειναι για τα μπαζα(εγω εχω δει μεχρι και 40% αυξηση καταναλωσης!),βαλε μια φορα Βουλγαρια υγραεριο και θα καταλαβεις τι λεω!
Αν το ξαναλεω ειχαμε τιμες οπως στον Βολο στην Κατερινη στο Κιλκις στην Βεροια κ.τ.λ δηλ. 10-18 λεπτα στο λιτρο διαφορα απ'οτι στην Θεσ/νικη χθες οχι αυριο κι'ολας θα σου προτεινα να βαλεις υγραεριο γιατι παρολου τα παραπανω αρνητικα θα σου αφηνε παλι αξιοσεβαστο κερδος !
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Inzaghi1983 » Παρ 15 Νοέμ, 2013 20:34

Αυτο το φαινομενο με την ανεξηγητα υψηλη τιμη υγραεριου στη Θεσσαλονικη με το εθιξαν και τα μαστορια, τονιζοντας μου ομως πως τωρα ειναι η περιοδος με τη μικροτερη διαφορα τιμης αναμεσα σε βειζνη και υγραεριο, η οποια αυξανεται προς το καλοκαιρι και παει λεγοντας. Δεν ξερω αν ισχυει

Αν ειναι να κανω χιλιομετρα για να γεμιζω στα σκοπια και στη βουλγαρια η εστω και εκτος νομου και να βρισκω νορμαλ τιμες, καλυτερα να κρατησω τη βενζινη μου και να φουλαρω στη Γευγελη... :mrgreen:

Μικρο οχημα εχω, δε μπορω να βαλω κανα 120αρι ντεποζιτο να συμφερει να πηγαινω μια φορα Σκοπια για φουλαρισμα και να επιστρεφω

Με αυτα τα δεδομενα δε με συμφερει με τιποτα η μετατροπη, δυστυχως.

Γι αυτο μπηκα εδω μεσα να ρωτησω την εμπειρια σας, που, οπως και να χει ειναι απειρως πιο αξιοπιστη απο τα λογια ενος μαστορου...
Inzaghi1983

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 18:18

Inzaghi1983 έγραψε:...τονιζοντας μου ομως πως τωρα ειναι η περιοδος με τη μικροτερη διαφορα τιμης αναμεσα σε βειζνη και υγραεριο, η οποια αυξανεται προς το καλοκαιρι και παει λεγοντας...

Ναι, από 0,92 πήγε 0,95. Για πτώχευση πάνε όλοι κάθε καλοκαίρι :? :?

Edit : Από την άλλη, μπορείς να το ρισκάρεις τώρα που βρίσκονται σε λογικές τιμές οι εγκαταστάσεις (πχ εγώ έβαλα το '11 με 1350€ μειωμένη τιμή κιόλας) και όταν (και αννννννν...) ανοίξει η διαφορά ή λογικευτεί η τιμή στην Θεσσαλονίκη, να μην ψάχνεις για εγκατάσταση.
Και αν πεταχτείς εξωτερικό, γεμίζεις 2 δεξαμενές.
Σε αριθμούς = 20€ υγραέριο μέχρι Βουλγαρία και πίσω (δεν έχω πάει Σκόπια), γέμισμα υγραέριο & βενζίνη = 100-105€ (δεν γνωρίζω τις τωρινές τιμές τους). Στην Ελλάδα, με τις τωρινές τιμές χρειάζομαι 50χ1,55€ + 60χ0,95€ = 135€.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 20 Νοέμ, 2013 20:19

σχετικά με τη ποιότητα του LPG, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι και πάλι φούλαρα διερευνητικά και ναι....διαπίστωσα ότι δεν είμαι τρελλός ούτε σχιζοφρενής όταν έλεγα ότι το αμάξι είχε φτάσει να καίει τρελλές ποσότητες lpg...διότι η κατανάλωση επανήλθε στο γνωστό 10 lt/100 χλμ μικτό κύκλο.
Οσοι δεν διαπιστώσατε πρόβλημα τόσο καιρό τι να πω...
πάντως όλοι οι γνωστοί μου...είχαν παράπονα εδώ και 2 μήνες σχεδόν και τώρα μεταξύ μας
που μιλάμε διαπιστώνουμε ότι και πάλι επανέρχονται οι γνωστές καταναλώσεις των οχημάτων μας.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό lyggas » Πέμ 21 Νοέμ, 2013 00:29

΄Εχεις
antonis8via έγραψε:σχετικά με τη ποιότητα του LPG, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι και πάλι φούλαρα διερευνητικά και ναι....διαπίστωσα ότι δεν είμαι τρελλός ούτε σχιζοφρενής όταν έλεγα ότι το αμάξι είχε φτάσει να καίει τρελλές ποσότητες lpg...διότι η κατανάλωση επανήλθε στο γνωστό 10 lt/100 χλμ μικτό κύκλο.
Οσοι δεν διαπιστώσατε πρόβλημα τόσο καιρό τι να πω...
πάντως όλοι οι γνωστοί μου...είχαν παράπονα εδώ και 2 μήνες σχεδόν και τώρα μεταξύ μας
που μιλάμε διαπιστώνουμε ότι και πάλι επανέρχονται οι γνωστές καταναλώσεις των οχημάτων μας.

Είχες απόλυτο δίκιο όταν έγραφες για αυξημένη κατανάλωση το τελευταίο διάστημα. Το διαπίστωσα και εγώ και μάλιστα με Σκοπιανό lpg.
Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι το φθινόπωρο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό, υπάρχουν κάποιες απόψεις (π.χ. κακή αναλογία προπανίου, διοχέτευση βιομηχανικού καυσίμου στην αγορά κ.α.) αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιωθούν.
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 21 Νοέμ, 2013 00:31

Ίσως στην Αθήνα να έχει αλλάξει. Εδώ πάνω πάντως ότι έβγαζα - βγάζω.. 20 ευρώ 245 χιλιόμετρα μέχρι να τελειώσει

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 01 Δεκ, 2013 08:35

Πολλές φορές κάνουμε υπολογισμούς φουλάροντας μισοάδειες δεξαμενές σε διαφορετικά πρατήρια.
Φυσικό είναι να βλέπουμε μεγάλες διαφορές γιατί από πρατήριο σε πρατήριο διαφέρει η πίεση της αντλίας.
Έχω δει διαφορά στο γέμισμα μέχρι και 5 λίτρα από ένα σε άλλο πρατήριο όχι γιατί τοένα κλέβει αλλά γιατί
υπάρχει διαφορετική πίεση στην αντλία.
Οπότε η σίγουρη μέτρηση είπαμε και θα το ξαναπούμε γέμισμα άδειασμα τελείως και ξαναγέμισμα από το ίδιο
πρατήριο να δούμε την πραγματική κατανάλωση.
Και όχι μία αλλά 2 και 3 φορές.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 01 Δεκ, 2013 12:19

papoys έγραψε:Πολλές φορές κάνουμε υπολογισμούς φουλάροντας μισοάδειες δεξαμενές σε διαφορετικά πρατήρια.
Φυσικό είναι να βλέπουμε μεγάλες διαφορές γιατί από πρατήριο σε πρατήριο διαφέρει η πίεση της αντλίας.
Έχω δει διαφορά στο γέμισμα μέχρι και 5 λίτρα από ένα σε άλλο πρατήριο όχι γιατί τοένα κλέβει αλλά γιατί
υπάρχει διαφορετική πίεση στην αντλία.
Οπότε η σίγουρη μέτρηση είπαμε και θα το ξαναπούμε γέμισμα άδειασμα τελείως και ξαναγέμισμα από το ίδιο
πρατήριο να δούμε την πραγματική κατανάλωση.
Και όχι μία αλλά 2 και 3 φορές.

Καλημέρα και καλό μήνα .

Κανένας δεν σου εγγυάται ότι στο ίδιο πρατήριο η πίεση της αντλίας θα είναι πάντα η ίδια . Η πίεση της αντλίας εξαρτάται απο άλλους παράγοντες που για να αναλυθούν , θέλουν ...βιβλίο .
Επομένως απο όπου και να φουλάρεις μόνο μέσες άκρες μπορείς να βγάλεις με την κατανάλωση του υγραερίου και ποτέ επακριβώς . Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η δική μου άποψη και γνώση επί του θέματος . Κάποιος πιο ειδικός μπορεί να γνωρίζει περισσότερα .
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 26 επισκέπτες