Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αγορά συστήματος από ιντερνετ

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Αγορά συστήματος από ιντερνετ

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 19 Νοέμ, 2013 22:56

admitos έγραψε:hlias,καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι άλλο από το να κρίνεις την αντίληψη μου...γιατί αν απαντήσω όπως πρέπει στο ύφος σου θα ασπαστώ το ρητό που έχεις στο προφίλ σου....

οταν γραφουμε σε ενα δημοσιο φορουμ ολοι κρινομαστε για τα γραφομενα μας, οποιος δεν θελει κριτικη κλεινει τον υπολογιστη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 20 Νοέμ, 2013 14:22

@ admitos

Εφόσον είσαι διατεθειμένος να πάρεις τα ρίσκα σου όπως σωστά σου περιγράψανε παραπάνω εγώ θα σου πρότεινα είτε να πας στην Βουλγαρία να το βάλεις σε μια πιο φθηνή τιμή και αν ψάξεις στο φόρουμ να δεις πως μπορείς να το νομιμοποιήσεις κιόλας στην Ελλάδα, είτε να ρωτήσεις στο ιντερνετομάγαζο που το βρήκες πόσο πάει περασμένο που πιστεύω θα είναι φθηνά ή εναλλακτικά στείλε ένα PM στον Valsam που και αυτός έψαχνε κάτι πολύ φθηνό και τελικά κάτι βρήκε που τον ικανοποιούσε και δεν τον έχω δει να παραπονεθεί για προβλήματα.

Με το να μαλώνεις στα φόρουμ δεν θα κερδίσεις τίποτα. Σαφώς και κανένας δεν θα σου πει πόσο χρεώνει την εργασία. Τα παρακάτω δεν θα στα πω για να μαλώσουμε να στην πω ή κάτι τέτοιο αλλά σαν ένας πρώην ελεύθερος επαγγελματίας κατανοώ κάποια πράγματα παρόλο που σαν καταναλωτής κι εμένα με νοιάζει η φθηνή τιμή. Όταν πας για μια εγκατάσταση θα πιάσεις μια ράμπα (από τις 2,3 που πιθανόν έχει) για 2 μέρες. Αν βάλεις κάτω με χαρτί και μολύβι πόσο κοστίζει δηλαδή τα πάγια έξοδα του μαγαζιού ανά μήνα διαιρεμένα με τον αριθμό των ωρών που είναι ανοιχτό το μαγαζί ανά μήνα (170 ώρες ) και τον αριθμό των ραμπών θα δεις ότι το νούμερο είναι αρκετό. Επίσης πάνω σε αυτό πρέπει να προσθέσεις το μεροκάματο του ιδιοκτήτη + 26% που είναι πλέον η εφορία + 23% ΦΠΑ επί αυτού του ποσού...... Τι θέλω να πω: τα 400, 500 € που παίρνουν για εργασία δεν μπαίνουν στην τσέπη ούτε στο μαξιλάρι από κάτω, αλλά πρέπει να πληρωθούν πολλά πριν περισσέψει κάτι, άσε που αυτό το κάτι πρέπει να χρηματοδοτήσει νέα εργαλεία και οποιαδήποτε μελλοντική ανάγκη μπορεί να προκύψει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνεις τσάμπα χρήματα και να σου δώσω ένα παράδειγμα όταν πριν από λίγο καιρό πλήρωσα για αλλαγή ενός ελαστικού (εργασία μόνο το λάστιχο το αγόρασα εγώ) ευθυγράμμιση + ζυγοστάθμισηΧ4 130€ με ΦΠΑ δεν ξαναπάτησα φυσικά γιατί παντού αλλού με 70 -80 € θα έκανα τις ίδιες εργασίες .

Πάντα φιλικά
8-)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 20 Νοέμ, 2013 14:43

Qgas έγραψε:Πολύ κακό για το τιποτα βλεπε ..... Γαβριήλιδης για αυτο μαλλον μιλα ο φίλος.

Ας υποθεσουμε οτι το αγοραζεις και ερχεσαι για τοποθετηση δεν θα σου βαλω επανω το εμπορικο μου κερδος αφου θα το τοποθετησω το ρυθμισω κτλ ? το κερδος στα κιτ πληρωνει ενα μερος των εξοδων των νομιμων μαγαζιων... αλλο θεμα να το τοποθετηση ο αεριτζης εγκαταστατης στην πυλωτη και θα παρει 100-150 ευρω μεροκαματο για 10 ωρες δουλεια.

Αν βρεις τετοιο εγκαταστατη συμφερει οικονομικά αλλα στο μελλον μαλον το ακριβο ειναι παντα το φθηνοτερο..

Αν πχ το κιτ εχει καμένη μια ηλεκτροβανα ο Γαβριλιδης θα σε αρχισει στα μπινελικια χαμουτζη κτλ εσυ τη χαλασες κτλ δεν προκειτε να παρεις πισω ουτε βιδα στη εγγυηση που λεμε εχουν παιξει σφαλιαρες εκατονταδες στο μαγαζι του...για λαθος προιοντα που εστειλε κτλ.

Εδω σε επαγγελματιες τα κανει ( στελνει λαθος ή ελειπη προιοντα ) και δεν δεχετε επιστροφη με τιποτα δε θα το κανει σε ιδιωτη ?

+1000 ισχυει οτι γραφει και εχουν γινει
απο internet για αγορα κιτ κοστιζει 3-4φορες κατω επι την τιμη εγκαταστασης αλλα χωρις τη δεξαμενη-χαλκοσωληνες, ηλεκτροβαλβιδα. βαλβιδα πληρωσης επειδη ειναι ασυμφορη η αγορα τους αφου επιβαρυνει το κοστος μεταφορας, το μεγαλο ερωτημα ειναι τα πηρες εχεις ενα χ κερδος ποιος θα δεχτει να στα περασει;
ναι μεν να παρεις ενα κιτ ιδιο με αυτο που φορας σε συμφερουσα τιμη για να το εχεις καβατζα για ανταλλακτικα απο εκει και περα μπλεκεις αν πας για εγκατασταση απο το μηδεν
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 20 Νοέμ, 2013 18:34

admitos έγραψε:συμφωνώ απόλυτα, άρα προς τι η πρεμούρα με το αν θα του πάω να μου εγκαταστήσει ένα κιτ που έχω βρει εγώ κάπου και που είναι καινούργιο; ούτως η άλλως ακόμη και από τον ίδιο να το αγοράσω, αν χαλάσει κάτι στην εταιρεία δεν θα πέσει/ρίξει την ευθύνη; θα πει "έβαλα φθηνό σωλήνα και τρύπησε";;;

Φυσικά και μπορείς να πάρεις προσφορά για τοποθέτηση αν και πιστεύω ότι θα σου βγει πιο ακριβά αν πας τους εγκαταστάτη τα εξαρτήματα.
Αν χαλάσει ας πούμε το σωληνάκι ή το οτιδήποτε μέσα στα 2-3 χρόνια εγγύησης το ανταλλακτικό θα σου το καλύψουν, την εργασία αντικατάστασης του εξαρτήματος ποιος θα την καλύψει? Από ποιον θα πληρωθεί ο εγκαταστάτης? Όπως καταλαβαίνεις ένα ολοκληρωμένο κατάστημα δεν σου εγγυάται μόνο το σύστημα αλλά την καλή λειτουργία του συστήματος και την εργασία του για οτιδήποτε συμβεί.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό chipakos » Σάβ 23 Νοέμ, 2013 22:46

Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις και δεν θα αναφερθώ προσωπικά σε κανέναν αλλά απλά με αυτά που θα σας γράψω θα δώσω απαντήσεις σε πολλούς. Πριν τέσσερα χρόνια ο αδερφός μου με mercedes 2litro παίρνει προσφορά για εγκατάσταση υγραεριοκίνησης lovato από 1800 έως 2400 ευρώ σε διάφορους εγκαταστάτες. Τι έκανε??? Εβγαλε από την ασφαλιστική εταιρεία του αυτοκινήτου του πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο (βγαίνει δωρεάν) Διαβατήριο δεν χρειάστηκε είχε από παλιότερα ταξίδια,και πηγαίνει Αλβανία αν θυμάμαι καλά 200ευρώ βενζίνες να πάει και ,μέσα στο Σαββατοκύριακο γίνεται η εγκατάσταση σε εξουσιοδοτημένο στα Τύρανα .Το Σάββατο βράδυ κοιμήθηκε σε ξενοδοχείο εκει, και γάμησε κι όλας, σύνολο γαμησιάτικα και ξενοδοχείο 45 ευρώ κόστος εγκατάστασης 700 ευρώ και για την επιστροφή δωρεάν γέμισμα υγραέριο από το εξουσιοδοτημένο. Σύνολο κάτι λιγότερο από 1000ευρώ με όλα μέσα και βολτίτσα. Τώρα το πόσο το αγοράζουν και πόσα θέλουν να μας φάνε πίσω από την δήθεν σοβαροφάνεια after sales service και τα ρέστα ας τα αφήσουμε κατά μέρος και μην βαφκαλιζώμαστε με ανούσια πράγματα. Εγώ πιάστηκα κορόιδο και το έβαλα Ελλάδα αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί αυτή τη στιγμή που σας γράφω είναι χαλασμένο και ακόμα δεν ξερω τι θα κάνω.
chipakos

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 23 Νοέμ, 2013 22:55

Αφου μαμησε κιόλας χαλάλι με 45 ευρω και κοιμήθηκε σε ξενοδοχείο διοτι εδω θα θέλε 100 την ίδια Αλβανίδα άρα τι μας λες ; Αα ο Αλβανός είχε πληρώσει το ΤΕΒΕ το ΙΚΑ , την κατασκήνωση του ΙΚΑ , το ΦΠΑ το χαράτσι το ενοίκιο το νερο τα δημοτικά τέλη για την πινακίδα το Επιμελητήριο και αλλα 2-3 πάγια ;

Η Αλβανίδα στα Τιρανα πληρώνει ενοίκιο 30-40 ευρω στην αθηνα 200-300
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 23 Νοέμ, 2013 23:02

chipakos έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Διάβασα προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις και δεν θα αναφερθώ προσωπικά σε κανέναν αλλά απλά με αυτά που θα σας γράψω θα δώσω απαντήσεις σε πολλούς. Πριν τέσσερα χρόνια ο αδερφός μου με mercedes 2litro παίρνει προσφορά για εγκατάσταση υγραεριοκίνησης lovato από 1800 έως 2400 ευρώ σε διάφορους εγκαταστάτες. Τι έκανε??? Εβγαλε από την ασφαλιστική εταιρεία του αυτοκινήτου του πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο (βγαίνει δωρεάν) Διαβατήριο δεν χρειάστηκε είχε από παλιότερα ταξίδια,και πηγαίνει Αλβανία αν θυμάμαι καλά 200ευρώ βενζίνες να πάει και ,μέσα στο Σαββατοκύριακο γίνεται η εγκατάσταση σε εξουσιοδοτημένο στα Τύρανα .Το Σάββατο βράδυ κοιμήθηκε σε ξενοδοχείο εκει, και γάμησε κι όλας, σύνολο γαμησιάτικα και ξενοδοχείο 45 ευρώ κόστος εγκατάστασης 700 ευρώ και για την επιστροφή δωρεάν γέμισμα υγραέριο από το εξουσιοδοτημένο. Σύνολο κάτι λιγότερο από 1000ευρώ με όλα μέσα και βολτίτσα. Τώρα το πόσο το αγοράζουν και πόσα θέλουν να μας φάνε πίσω από την δήθεν σοβαροφάνεια after sales service και τα ρέστα ας τα αφήσουμε κατά μέρος και μην βαφκαλιζώμαστε με ανούσια πράγματα. Εγώ πιάστηκα κορόιδο και το έβαλα Ελλάδα αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί αυτή τη στιγμή που σας γράφω είναι χαλασμένο και ακόμα δεν ξερω τι θα κάνω.

ο αδερφος σου μαλλον ηθελε να μαμησει φτηνα, το υγραεριο αφορμη ηταν. =))
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό chipakos » Κυρ 24 Νοέμ, 2013 00:29

Ναι ο άτιμος δεν έχει το θεό του μόλις απομακρύνθηκε ο μπαγάσας το μυαλό του στο γλυκό.Ομως να πω στον φίλο Qgas ότι το χαράτσι το πληρώνω κι εγώ και το νερό και τον ΟΤΕ και το ρεύμα και τις ασφαλιστικές εισφορές και το επιμελητήριο και άνάλογα με το επάγγελμα του κάθε ενός τα ανάλογα. Γιατί πρέπει δηλαδή με την εγκατάσταση της υγραεριοκίνησης να πληρώσω και του συνεργείου τα χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα???????Εχω τα δικά μου και μου φτάνουνε. Εδώ του ζήτησαν να πληρώσει τρία συστήματα και να τοποθετήσει ένα. Πρέπει οι εγκαταστάτες να μάθουν στις πολλές και φθηνές τοποθετήσεις κι όχι στις λίγες και ακριβές διότι εκεί βρίσκεται το σημείο που χάσανε τον πελάτη αυτό και τον άλλο και τον άλλο και .........
chipakos

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 24 Νοέμ, 2013 01:47

chipakos έγραψε:Ναι ο άτιμος δεν έχει το θεό του μόλις απομακρύνθηκε ο μπαγάσας το μυαλό του στο γλυκό.Ομως να πω στον φίλο Qgas ότι το χαράτσι το πληρώνω κι εγώ και το νερό και τον ΟΤΕ και το ρεύμα και τις ασφαλιστικές εισφορές και το επιμελητήριο και άνάλογα με το επάγγελμα του κάθε ενός τα ανάλογα. Γιατί πρέπει δηλαδή με την εγκατάσταση της υγραεριοκίνησης να πληρώσω και του συνεργείου τα χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα???????Εχω τα δικά μου και μου φτάνουνε. Εδώ του ζήτησαν να πληρώσει τρία συστήματα και να τοποθετήσει ένα. Πρέπει οι εγκαταστάτες να μάθουν στις πολλές και φθηνές τοποθετήσεις κι όχι στις λίγες και ακριβές διότι εκεί βρίσκεται το σημείο που χάσανε τον πελάτη αυτό και τον άλλο και τον άλλο και .........

εδω και 2 χρονια περιπυ οι τιμες για εγκατασταση υγραεριου ειναι σε λογικα επιπεδα, δεν μιλαω για αυτες των 500-600 ευρω αυτες ειναι αλλου, σιγουρα δεν μπορουμε να πιασουμε τις τιμες της Αλβανιας και της Βουλγαριας γιατι τα εδω μαγαζια εχουν μεγαλυτερα εξοδα απο τα αντιστοιχα μαγαζια στις γειτονικες χωρες αλλα και το επιπεδο της εργασιας ειναι πολυ καλυτερο εδω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 24 Νοέμ, 2013 10:28

επειδη τα ισοπεδωνουμε ολα τα συστηματα εχουν μια τιμη απο εκει και περα υπαρχει ο νομος προσφορας και ζητησης και φυσικα η ποιοτητα εργασιας και το after sales service που για μενα αυτο παιζει μεγαλο ρολο οχι μολις βγει προβλημα να σου πεο πηγαινε στον ταδε το ξερει καλα......οταν το συστημα εχει προβλημα θα πρεπει να μου το φτιαξει ο αντιπροσωπος ΔΩΡΕΑΝ και υλικα και εργασια εφοσον ειμαι στα πλαισια εγγυησης
το 1000αρικο δεν τι χαριζω ομως εαν γινει κατι και εχω βαλει το συστηνα στην βουλγαρια που θα το κοιταξουν?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες