Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 24 Οκτ, 2013 23:35

hlias έγραψε:για να τελειωνουμε καπου την κουβεντα, ναι υπαρχουν μερικα πρατηρια υγραεριου που κλεβουν αλλα υπαρχουν και μερικα πρατηρια βενζινης και πετρελαιου που δεν κλεβουν, πιστευω να μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα, πιο ευκολα θα κλεψει αυτος που παει για 3-6 λεπτα το λιτρο παρα αυτος που παει για 12+ (τοσο υπολογιζω οτι βγαζουν απο τα αερια καυσιμα).
μαγαζια με ακριβες τιμες υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα οπως και αυτα με τις φθηνες, ψαξιμο θελει.

για τον φιλο τον valsam.
αν πιστευα οτι υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα στο 1.000.000 να βρεθει μια λυση στο καρτελ των καυσιμων, των φαρμακων, του γαλακτος ή σε οποιο αλλο καρτελ υπαρχει για ειδη πρωτης αναγκης να εισαι σιγουρος οτι θα ημουνα αν οχι ο πρωτος τοτε σιγουρα ο δευτερος που θα εκανε επωνυμη καταγγελια με οποιο προσωπικο ή επαγγελματικο κοστος. αλλα φιλε μου (σε θεωρω φιλο και ας εχουμε διαφωνισει χοντρα πολλες φορες στο παρελθον και θα διαφωνησουμε περισσοτερες στο μελλον) αν πιστευεις οτι μπορει να βρεθει λυση και καποια στιγμη και να χτυπησει το κρατος αυτους τους μεγαλοκαρχαριες οι οποιοι μπορουν και ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις αναλογα με τα συμφεροντα τους τοτε θα σε αποκαλεσω πολυ ρομαντικο. εγω ρομαντικος σταματησα να ειμαι στα 15 μου, ειλικρινα ειναι απο τις λιγες φορες που θελω να εχω αδικο εγω και δικιο εσυ.

Hλια σορρυ αλλα παλι θα διαφωνησω μαζι σου σε αυτο που ειπες "κλεψιμο δεν ειναι η ακριβη τιμη ενος προιοντος ή υπηρεσιας αν εχει τιμοκαταλογο που με ενημερωνει απο πριν"
,φιλε Ηλια ΚΛΕΦΤΕΣ ειναι και αυτοι και μαλιστα με κεφαλαια γραματα γιατι αυτη η ακριβη τιμη που λες προερχετε κατοπιν συνενοησης και αυτο ειναι χειροτερο απο ΚΛΕΨΙΑ,ειναι οργανωμενο εγκλημα!
Ηλια το κουφο ειναι οτι πρωτα απ'ολα εσυ και οι υπολοιποι εγκαταστατες θα επρεπε να αντιδρασετε με την αισχροκερδια που παιζετε με το υγραεριο αφου εσεις ειστε απο τους οποιους τρωνε την πιτα και οδευετε προς αφανισμο,ποιος με τα καλα του σημερα με το ντιζελ στα 1,30 (και τις ξευτιλα καταναλωσεις ενος αυτοκινητου ντιζελ) και το υγραεριο στα 92,2+20% καταναλωση + την βενζινη που καιει στο ξεκινημα+ το ψυκτελαιο=1,20 το αντιστοιχο λιτρο θα προτιμησει να βαλει υγραεριο απ' το να παει να αγορασει ενα μεταχειρο ντιζελ,ελαχιστοι φιλε,προσωπικα εχω 2 γνωστους που προσφατα αντι να βαλουν υγραεριο πουλησαν τα αυτοκινητα τους και με 1000-1500 ευρω απο πανω αγορασαν ντιζελ μεταχειρισμενα με 6 λιτρακια καταναλωση τα 100(ο ενας πηρε clio και ο αλλος focus και μαλιστα πιο καινουργια απ'οτι ειχαν!),γι'αυτο ασε τα περι ρομαντισμου στην ακρη και χθες οχι αυριο πατε να τους κοψετε τον βηχα τους πρατηριουχους αν δεν θελεις εσυ και οι υπολοιποι να σας κατηγορουν οτι εχετε σχεση με το καρτελ ,αλλιος μην απορειτε που ο κοσμος εχει υποψιες οτι ειστε και οι εγκαταστατες στο κολπο!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 25 Οκτ, 2013 00:09

kostasSC έγραψε: Από εσένα φίλε μου είμαι πιο Έλληνας πάντως..Και μπήκα στο φόρουμ πριν από εσένα άσχετα με τα ποστ που έχω..Και την οικογένεια την πάω βόλτα με βενζίνη πανέξυπνε ελληνάρα που πληρώνεις τα καρτέλ..

Nαι βεβαια μπηκες 1 μηνα πριν απο εμενα και θυμηθηκες μετα απο 2+ χρονια οτι υπαρχεις και εσυ στο φορουμ.
Θα μας πει και Ελληναρες ο παπακιας.Ωραιος εισαι.
Αφου θες λοιπον να μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη δεν εχω προβλημα.
να σου θυμησω οτι εχω υγραεριο στο αμαξι μου απο το 2009 οταν εσυ κοιμοσουνα τον υπνο του δικαιου και δεν ηξερες οτι τα αμαξια καινε και υγραεριο(μαλλον τοτε θα ειχες παρει καινουριο το παπι)εδωσα 1600 ευρω για το Icom και εχω κανει απο τοτε 130.000 χλμ+.
Εχω 150+ αλογα του πεινω το αιμα και πανω απο ολα ειμαι με 4 ροδες.Κατσε λοιπον με το παπακι σου εσυ,και στο αμαξι σου να καις ΠΑΝΤΑ βενζινη,και καθε φορα που θα βλεπεις την διαφορα βενζινης-αεριου να αισθανεσαι και πιο πολυ θυμα για να μην το πω αλλιως.

Υ.Γ
Απο αυτα που γραφεις παντος ενα πραγμα καταλαβαινω,δεν ειναι οτι δεν γουσταρεις το αεριο αλλα μαλλον δεν εχεις σαλιο στην τσεπη σου για να το βαλεις.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 25 Οκτ, 2013 00:20

valsam έγραψε:
hlias έγραψε:για να τελειωνουμε καπου την κουβεντα, ναι υπαρχουν μερικα πρατηρια υγραεριου που κλεβουν αλλα υπαρχουν και μερικα πρατηρια βενζινης και πετρελαιου που δεν κλεβουν, πιστευω να μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα, πιο ευκολα θα κλεψει αυτος που παει για 3-6 λεπτα το λιτρο παρα αυτος που παει για 12+ (τοσο υπολογιζω οτι βγαζουν απο τα αερια καυσιμα).
μαγαζια με ακριβες τιμες υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα οπως και αυτα με τις φθηνες, ψαξιμο θελει.

για τον φιλο τον valsam.
αν πιστευα οτι υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα στο 1.000.000 να βρεθει μια λυση στο καρτελ των καυσιμων, των φαρμακων, του γαλακτος ή σε οποιο αλλο καρτελ υπαρχει για ειδη πρωτης αναγκης να εισαι σιγουρος οτι θα ημουνα αν οχι ο πρωτος τοτε σιγουρα ο δευτερος που θα εκανε επωνυμη καταγγελια με οποιο προσωπικο ή επαγγελματικο κοστος. αλλα φιλε μου (σε θεωρω φιλο και ας εχουμε διαφωνισει χοντρα πολλες φορες στο παρελθον και θα διαφωνησουμε περισσοτερες στο μελλον) αν πιστευεις οτι μπορει να βρεθει λυση και καποια στιγμη και να χτυπησει το κρατος αυτους τους μεγαλοκαρχαριες οι οποιοι μπορουν και ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις αναλογα με τα συμφεροντα τους τοτε θα σε αποκαλεσω πολυ ρομαντικο. εγω ρομαντικος σταματησα να ειμαι στα 15 μου, ειλικρινα ειναι απο τις λιγες φορες που θελω να εχω αδικο εγω και δικιο εσυ.

Hλια σορρυ αλλα παλι θα διαφωνησω μαζι σου σε αυτο που ειπες "κλεψιμο δεν ειναι η ακριβη τιμη ενος προιοντος ή υπηρεσιας αν εχει τιμοκαταλογο που με ενημερωνει απο πριν"
,φιλε Ηλια ΚΛΕΦΤΕΣ ειναι και αυτοι και μαλιστα με κεφαλαια γραματα γιατι αυτη η ακριβη τιμη που λες προερχετε κατοπιν συνενοησης και αυτο ειναι χειροτερο απο ΚΛΕΨΙΑ,ειναι οργανωμενο εγκλημα!
Ηλια το κουφο ειναι οτι πρωτα απ'ολα εσυ και οι υπολοιποι εγκαταστατες θα επρεπε να αντιδρασετε με την αισχροκερδια που παιζετε με το υγραεριο αφου εσεις ειστε απο τους οποιους τρωνε την πιτα και οδευετε προς αφανισμο,ποιος με τα καλα του σημερα με το ντιζελ στα 1,30 (και τις ξευτιλα καταναλωσεις ενος αυτοκινητου ντιζελ) και το υγραεριο στα 92,2+20% καταναλωση + την βενζινη που καιει στο ξεκινημα+ το ψυκτελαιο=1,20 το αντιστοιχο λιτρο θα προτιμησει να βαλει υγραεριο απ' το να παει να αγορασει ενα μεταχειρο ντιζελ,ελαχιστοι φιλε,προσωπικα εχω 2 γνωστους που προσφατα αντι να βαλουν υγραεριο πουλησαν τα αυτοκινητα τους και με 1000-1500 ευρω απο πανω αγορασαν ντιζελ μεταχειρισμενα με 6 λιτρακια καταναλωση τα 100(ο ενας πηρε clio και ο αλλος focus και μαλιστα πιο καινουργια απ'οτι ειχαν!),γι'αυτο ασε τα περι ρομαντισμου στην ακρη και χθες οχι αυριο πατε να τους κοψετε τον βηχα τους πρατηριουχους αν δεν θελεις εσυ και οι υπολοιποι να σας κατηγορουν οτι εχετε σχεση με το καρτελ ,αλλιος μην απορειτε που ο κοσμος εχει υποψιες οτι ειστε και οι εγκαταστατες στο κολπο!

1ον. δεν ειναι κλεψια, δωσε οτι κατηγορια θες και ειμαι μαζι σου αλλα οχι κλεψια, την τιμη του lpg την γνωριζεις εδω και πολλα χρονια ουτε αλλαξε κατι χτες, ουτε πληρωσες παραπανω απο οτι γραφει απ εξω, εξαιρεση αυτοι που κλεβουν στα λιτρα.
2ον. η δυναμη ολων των εγκαταστατων μαζι νομιμων και παρανομων δεν μπορει να κουνησει ουτε μια τριχα της κεφαλης (για να μην πω καπου αλλου) ενος και μονο απο αυτους, οποτε γνωριζοντας εξ αρχης τα δεδομενα ο καθενας κανει το κουμαντο του.
3ον. για οποιον μπορει να αλλαξει αυτοκινητο και του αρεσει η αποδοση του diesel επιλογη του ειναι να το αλλαξει, θα ειναι βλακωδες να πω σε καποιον που μπορει, "παρε καινουριο αυτοκινητο βενζινα και κανε μετατροπη σε υγραεριο" αν πιστευει οτι το πετρελαιο ειναι πιο οικονομικο και τον καλυπτει στις αναγκες του.
4ον. τι σχεση και πιο συμφερον μπορει να εχει ενας εγκαταστατης με την ακριβη τιμη του υγραεριου? αν αυριο παει 10 λεπτα το λιτρο οι εγκαταστασεις θα εκτοξευθουν παλι οπως παλια, εξαιρουνται οι εγκαταστατες με δικο τους πρατηριο οι οποιοι εχουν στις περισσοτερες περιπτωσεις τις πιο ακριβες τιμες και στο καυσιμο και στην εγκατασταση. ;)
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 25 Οκτ, 2013 00:50

Kαλα ρε Ηλια θα μας τρελανεις?
Τι δεν ειναι κλεψια,το οτι εχουμε συνενοηθει να πουλαμε ολοι στο limit up στερωντας στον πελατη την δυνατοτητα να βρει αλλου διαφορετικη τιμη ?
ΚΛΕΨΑΡΑ ΟΧΙ ΚΛΕΨΙΑ ειναι!
Και τι εγινε που εχουν την τιμη γραμενη απ'εξω,μα ακριβος αυτη η τιμη ειναι η κλεψια!
Π.χ σκεψου ενα φανταστικο αντιστοιχο σεναριο,αυριο οργανονωνται οπως τους πρατηριουχους και συνενοουντε ολοι οι ξυλεμποροι(που και αυτο το θεωρω πια ειδος αναγκης) και λενε μαγκες ολοι μα ολοι απο 100 εως 160 που πουλαμε ο τονος τα ξυλα και σκωτονομαστε και ριχνουμε τιμες ολο και περισσοτερο να ανταγωνιστουμε ο ενας τον αλλον κ.τ.λ θα αλλαξουμε το κολπο,λοιπον ολοι μα ολοι τιμη 180 ευρω και να πα να γ@μηθει ο ανταγωνισμος και οι υπολοιποι Ελληνες μαζι(και σε αυτο το φανταστικο σεναριο να ισχυει το καθεστος οπως στο υγραεριο,δηλ. να μην μπορει καποιος να εισαγει η να φερει ενα φορτηγο πιο φθηνα απ'εξω ουτε να υπαρχουν αλλοι πολλοι εναλακτικοι τροποι θερμανσης περαν του ακριβου πετρελαιου!) ,τι θα κανει ο αγοραστης θα βαλει πετρελαιο,δεν εχει και πολλα περιθωρια , θα αγορασει με 180 θελει δεν θελει και θα το βουλωσει γιατι παλι σε σχεση με το πετρελαιο παλι κερδισμενος ειναι,λιγο αλλα παλι κερδισμενος ,ετσι ολοι θα ειμαστε μια χαρα αλλα προσεξτε μαγκες μου ξυλαδες μην τυχον και κανει κανεις την μ@λακια και παραστρατησει και ριξει την τιμη την πλερωσε απο ολους τους υπολοιπους!
ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ,ΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ,ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ που θα μας πεις ρε Ηλια οτι αυτο που κανουν δεν ειναι κλεψια!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 25 Οκτ, 2013 07:18

Βρε valsam (το βρε με την φιλικη ένοια) τάπαμε και τα ξανάπαμε.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν ελάχιστα πρατήρια με υγραέριο σε σχέση με τα πρατήρια βενζίνης τα οποία είναι
υπεράριθμα και σκοτώνονται μεταξύ τους ρίχνοντας τις τιμές.
Στην ευρύτερη περιοχή που μένω λειτουργούν περί τα 25-30 πρατήρια εκ των οποίων τρία έχουν υγραέριο.
Πάω στη Λ.Μαραθώνος και στην Κλεισθένους στο Γέρακα και συνήθως βρίσκω 2-3 αυτοκίνητα στην μία αντλία υγραερίου
και 1 ή 2 αυτοκίνητα στις 2-3 και 4 αντλίες βενζίνης-πετρελαίου που έχει το κάθε πρατήριο.
Οι συγκεκριμένοι πρατηριούχοι θα κατεβάσουν την τιμή?.Όχι βέβαια.Για ποιό λόγο.Βλάκες είναι.Όσο πιο ψηλά μπορούν θα
πάνε για να κονομήσουν.Αν ανοίξουν πολλά υπάρξει ανταγωνισμός καιπτώση πελατών ,τότε πιθανώς θα δούμε και πτώση
τιμών.
Όσο λειτουργούν αυτά που λειτουργούν μην περιμένης χαμηλές τιμές.

Για το άλλο παράδειγμα που λες.Υπάρχειπερίπτωση να κάνουν καρτέλ οι ξυλέμποροι.
Ποτέ. Γιατί.
Γιατί έχουν γίνει πιο πολλά όχι μόνο από τα πρατήρια ή τα ψιλικατζίδικα:lol: :lol: :lol:
Αλλά από κάθε είδους καταστήματα που λειτουργούν.Οπότε όποιος ανεβάσει την τιμή δεν θα πουλήσει
ούτε κιλό.Εκεί λειτουργεί ο νόμος του ανταγωνισμού λόγω της πληθώρας καταστημάτων.
Όπως π.χ.λειτούργησε ο Νόμος του ανταγωνισμού στις εγκαταστάσεις υγραερίου.'Οταν υπέρχαν 1 ή 2 σε κάθε περιοχή
υπήρχε η δυαντότητα να συνεοηθούν μεταξύ τους και να κανονίσουν την τιμή.
Τώρα που άνοιξαν πολλά (και η κουτσή Μαρία βάζει εγκατάσταση υγραερίου) έπεσαν οι τιμές στα τάρταρα.
Ασχέτως αν οι περισσότεροι από αυτούς είναι άσχετοι και επικίνδυνοι.(Δεν μιλώ για τους εγκαταστάτες μέλη του
φόρουμ που πιστεύω ότι είναι από τους καλίτερους μαστόρους στην πιάτσα)
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό kostasSC » Παρ 25 Οκτ, 2013 10:38

chrisd έγραψε:
kostasSC έγραψε: Από εσένα φίλε μου είμαι πιο Έλληνας πάντως..Και μπήκα στο φόρουμ πριν από εσένα άσχετα με τα ποστ που έχω..Και την οικογένεια την πάω βόλτα με βενζίνη πανέξυπνε ελληνάρα που πληρώνεις τα καρτέλ..

Nαι βεβαια μπηκες 1 μηνα πριν απο εμενα και θυμηθηκες μετα απο 2+ χρονια οτι υπαρχεις και εσυ στο φορουμ.
Θα μας πει και Ελληναρες ο παπακιας.Ωραιος εισαι.
Αφου θες λοιπον να μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη δεν εχω προβλημα.
να σου θυμησω οτι εχω υγραεριο στο αμαξι μου απο το 2009 οταν εσυ κοιμοσουνα τον υπνο του δικαιου και δεν ηξερες οτι τα αμαξια καινε και υγραεριο(μαλλον τοτε θα ειχες παρει καινουριο το παπι)εδωσα 1600 ευρω για το Icom και εχω κανει απο τοτε 130.000 χλμ+.
Εχω 150+ αλογα του πεινω το αιμα και πανω απο ολα ειμαι με 4 ροδες.Κατσε λοιπον με το παπακι σου εσυ,και στο αμαξι σου να καις ΠΑΝΤΑ βενζινη,και καθε φορα που θα βλεπεις την διαφορα βενζινης-αεριου να αισθανεσαι και πιο πολυ θυμα για να μην το πω αλλιως.

Υ.Γ
Απο αυτα που γραφεις παντος ενα πραγμα καταλαβαινω,δεν ειναι οτι δεν γουσταρεις το αεριο αλλα μαλλον δεν εχεις σαλιο στην τσεπη σου για να το βαλεις.

Χαλάρωσε βρε αεριοκαύτη, μάγκα του πληκτρολογίου ! Πώς οδηγάς αυτοκίνητο, έκλεισες τα 18 ? Γιατί με αυτά που γράφεις για μεζούρες κτλ μου φαίνεσε για 12.. Και πρόσεχε με τα 150 άλογα, είναι πολλά !!! Κάθομαι λοιπόν και βλέπω τη διαφορά βενζίνης-υγραερίου και κλαίω με μαύρο δάκρυ ! Και επειδή δεν έχω σάλιο, βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο μου.. χαχαχα
kostasSC

Δημοσιευσεις: 23

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 25 Οκτ, 2013 10:47

Οποιος εχει υγραεριοκινητο ξερει.....

Ετσι απλά.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 25 Οκτ, 2013 11:02

kostasSC έγραψε: Και επειδή δεν έχω σάλιο, βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο μου.. χαχαχα

Οχι δεν βαζεις βενζινη εχεις το παπακι ειπαμε.
Τα 150 αλογα δεν ξερω αν ειναι πολλα αλλα τα εχω στον δρομο καθε μερα.
Και επειδη εγω δεν εχω παπια αντε για τσισακια λοιπον και μην μας πριζεις τα ουμπαλα καθε μερα,εισαι σε φορουμ υγραεριοκινητων αν το εχεις παρει χαμπαρι για εσενα με παπακι ειναι εδω
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=71037
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό rover214 » Παρ 25 Οκτ, 2013 13:40

Δικαιωμα σου να πηγαινεις καθε μερα με μηχανακι στη δουλεια.Κι εγω αυτο κανω γιατι δε γουσταρω να περιμενω στην ουρα στην κινηση και γιατι η δουλεια ειναι κοντα.Αλλα για πες μου αν η δουλεια σου ηταν 50χλμ μακρια απο το σπιτι και επρεπε να βγεις στην εθνικη, θα το εκανες με το παπι;Θα αισθανοσουν ασφαλης;Μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα κ συνθηκες λοιπον.Οσο και αν δε θελεις να το παραδεχτεις, το υγραεριο προσφερει οικονομια.Τελος.Και με αυτοκινητα σαν του φιλου παραπανω,αποδεικνυεται και οτι αν ρυθμιστει σωστα δεν υπαρχει και κανενα προβλημα, ακομη και μετα απο πολλα χλμ.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 25 Οκτ, 2013 20:25

καλως το παιδι.....ξανα......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

ΠροηγούμενηΕπόμενο