Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 29 Αύγ, 2013 22:37

giorgos3924 έγραψε:Όχι ότι με ενοχλεί, δε με ενοχλεί καθόλου το ζόρισμα που κάνει το πρωί, αν η θερμοκρασία περιβάλοντος είναι πολύ υψηλή πάνω από 35 βαθμοί (μεσημέρι πχ) στρώνει μετά από 2 λεπτά,
αν έχουμε κάτω από 25 βαθμούς τότε στρώνει και στα 100μ.

το ιδιο περιπου και το δικο μου παιρνει σπιρτο αλλα για το πρωτο λεπτο δουλευει πολυ χαλια με πλουσια-υψηλα μειγματα στη βενζινη ρελαντι στις 1050στρ(το νουμερο του ρελαντι του ειναι το κανονικο) αλλα δεν δουλευει στρωτα και τρεμει απο πλουσια μειγματα, συνδεσα σημερα το πρωι το laptop να δω με τις χρονους δουλευει στο laptop εκεινη τη στιγμη που το κανει εντονο ο χρονος ειναι 8-10ms μετα απο απο 1λεπτο κατεβηκε στο 4,5ms, οταν δουελευε χαλια με 10ms ακουμπησα το γκαζι και ανεβασα ομαλα μεχρι τις 1500στρ. το κρατησα για 5δευτερολεπτα το αφησα δουλεψε πολυ στρωτα στις 1050στρ. με 4,5ms και ολα αυτα με τον κινητηρα εντελως κρυο με θερμοκρασιες περιβαλλοντος 27βαθμους πρεπει να το βρω μολις πεσουν η θερμοκρασια θα ειναι πιο εντονο και για μεγαλυτερο διαστημα
το εχω κανει service ειναι αλλαγμενα ολα τα αναλαωσιμα, μετρησα καυσαερια χθες και στη βενζινη και στο υγραεριο και μου ειπε ειναι πολυ καλες οι τιμες που εμφανιζει με ζεστο τον κινητηρα
ολο αυτο παραπανω αρχισε να μου το κανει απο τον Απριλιο που ειχα ενα προβλημα με τον πνευμονα και σηκωνε υπερβολικες πιεσεις και δουλευε με υψηλα μειγματα υγραεριου για 15-20μερες, απο τοτε δουλευει ετσι στις πρωινες εκκινησεις με βενζινη με τρεμουλο πλουσιο μειγμα
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 04 Σεπ, 2013 18:08

Τώρα πο φθινοπωριάζει και έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες η μηχανή δουλέυει καλύτερα.
Οι ατροφίες διαρκούν σημαντικά λιγότερο και έχουν σημαντικά μειωμένη αίσθηση στον οδηγό, υπάρχουν ωστόσο, αλλά, όχι όπως στο κατακαλόκαιρο με τους 35 βαθμούς!
Δεν ξέρω τί πως και γιατί επηρεάζει έτσι η θερμοκρασία αυτό το φαινόμενο. ίσως το γεγονός ότι δουλέυει με αναγκαστηκά πλουσιότερο μείγμα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το χειμώνα.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Δευτ 19 Ιαν, 2015 02:51

αλλος ενα παθων με πρωινη εκκινηση.μολις γυριζει σε αεριο το μοτερ στους 40βαθμους αψογο!μιζαρει παιρνει αμεσως στην βενζινη σε κρυο αλλα μπουκωνει.οταν πας να ξεκινησεις και δεν πατησεις πολυ γκαζι σβηνει.

οταν ζεσταθει λιγο δεν το κανει μετα.αν ομως παρκαρω και το παρω μετα απο λιγο,οχι παντα ομως πας να ξεκινησεις και το αμαξι γονατιζει.

βενζινη βαζω καθε 15 μερες.πηγα για αλλαγη φιλτρου βενζινης και καθαρισμο μπεκ, ο οποιος ηταν απατεωνας..μου καθαρισε τα μπεκ,αλλα δεν μου εκανε ογκομετρηση(ειχαν σπασει οι σωληνες της ογκομετρησης)δεν μου αλλαξε ο-rings αλλα εβαλε βαζελινη και μου πηρε 60 ευρω.αλλα εγω φταιω που δεν μιλησα.

μετα τον καθαρισμο παλι κανει τα ιδια αλλα οχι παντα.προχτες το εβαλα το πρωι πηρε κανονικα και δουλεψε κανονικα χωρις γονατισμα.σημερα το εκανε παλι.

θελει δοκιμες και ψαξιμο.
skoda fabia sedan 1.4 101 16v elegance. lpg kit=romano 40.000χλμ
fabiawrc

Δημοσιευσεις: 29

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 05 Απρ, 2015 18:17

Απο την προηγουμενη εβδομαδα ζεστο η κρυο στα 10 μιζαρισματα για ξεκινημα τα 4 ζοριζεται να αρπαξει ο κινητηρας (μιζαρει κανα 3-4 δευτερα και μετα παιρνει μπροστα).
Δυο αποψεις μηχανικων ο ενας λεει αντλια βενζινης και ο αλλος χανει συμπιεση (βαλβιδες) γιαυτο ζοριζεται στα ξεκινηματα πραγμα για το οποιο ημουνα προετοιμασμενος για την στιγμη που θα ερθει και καλυμμενος οικονομικα.
Αλλο προβλημα δεν παρουσιαζει ουτε στο ρελαντι ουτε στο δρομο....συνολο με υγραεριο 95.000 χλμ
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 05 Απρ, 2015 21:19

maevius έγραψε:Απο την προηγουμενη εβδομαδα ζεστο η κρυο στα 10 μιζαρισματα για ξεκινημα τα 4 ζοριζεται να αρπαξει ο κινητηρας (μιζαρει κανα 3-4 δευτερα και μετα παιρνει μπροστα).
Δυο αποψεις μηχανικων ο ενας λεει αντλια βενζινης και ο αλλος χανει συμπιεση (βαλβιδες) γιαυτο ζοριζεται στα ξεκινηματα πραγμα για το οποιο ημουνα προετοιμασμενος για την στιγμη που θα ερθει και καλυμμενος οικονομικα.
Αλλο προβλημα δεν παρουσιαζει ουτε στο ρελαντι ουτε στο δρομο....συνολο με υγραεριο 95.000 χλμ

Maev καλησπέρα..
..πρίν κάνεις οτιδήποτε , δούλεψε το με 100στάρα κανά δυό μέρες γιατί μπορεί να έχουν "ξεφύγει" λίγο τα fuel trims . Κάποια στιγμή το είχα και εγώ , έκανα αυτό πού σου έγραψα και "ίσιωσε" για τα καλά..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 05 Απρ, 2015 21:32

NickSt έγραψε:
maevius έγραψε:Απο την προηγουμενη εβδομαδα ζεστο η κρυο στα 10 μιζαρισματα για ξεκινημα τα 4 ζοριζεται να αρπαξει ο κινητηρας (μιζαρει κανα 3-4 δευτερα και μετα παιρνει μπροστα).

Maev καλησπέρα..
..πρίν κάνεις οτιδήποτε , δούλεψε το με 100στάρα κανά δυό μέρες γιατί μπορεί να έχουν "ξεφύγει" λίγο τα fuel trims . Κάποια στιγμή το είχα και εγώ , έκανα αυτό πού σου έγραψα και "ίσιωσε" για τα καλά..

Εννοειται πως θα το ψαξω πολυ. Θα βαλω αυριο κατοσταρα.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 11 Απρ, 2015 21:15

ή/και μετρηστε συμπιεση.....

(Χιουμορ)
Σιγα μην και δεν εισαι καλυμενος.... αφου στο συνεργειο σου θα το φτιαξεις...................
παλιο/κρυφο-εγκαταστατη...............
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 11 Απρ, 2015 21:40

Χαχαχααααα
Τα fuel trims ηταν. Με μισο ρεζερβουαρ βενζινη εστρωσε.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 11 Απρ, 2015 22:15

maevius έγραψε:Χαχαχααααα

Φίλε επειδή τα fuel trims δεν φεύγουν απο το νορμαλ ευρος μονα τους και μακάρι ψευτης να βγω, θα ξαναξεφύγουν λογικα.
Γιατι δεν πας στον εγκαταστάτη σου να σου τα ρυθμίσει για να είσαι ωραιος?
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 11 Απρ, 2015 22:26

tripas έγραψε:
maevius έγραψε:Χαχαχααααα

Φίλε επειδή τα fuel trims δεν φεύγουν απο το νορμαλ ευρος μονα τους και μακάρι ψευτης να βγω, θα ξαναξεφύγουν λογικα.
Γιατι δεν πας στον εγκαταστάτη σου να σου τα ρυθμίσει για να είσαι ωραιος?

Το θεμα ξεκινησε οταν εκανε update και επαναρυθμιση στο λογισμικο του υγραεριου σε τυπικη επισκεψη για αλλαγη φιλτρων. Εκει εγινε μακακια και εχασε τα trims και φυσικα θα παω για ρυθμιση.
Κυκλοφορημα με βενζινη για να εχει τα σωστα (απο τοτε δεν το ξαναεκανε) και ρυθμιση των trims του υγραεριου αντιστοιχα με της βενζινης οταν γυρισουμε απο Πασχα η διαγνωση.
Προηγειται ο οβελιας και το Εικόνα
Άβαταρ μέλους
maevius

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot], Google Adsense [Bot] και 72 επισκέπτες