Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 23 Ιούλ, 2013 13:21

Στο υγραέριο τα ηλεκτρικά προβλήματα είναι πιο έντονα, εγώ είχα ένα πρόβλημα με μπουζοκαλώδιο, σε πορεία και σε χαμηλές ταχύτητες μερικές φορές, σπάνια βέβαια,
έβλεπα μερικά κοψιματάκια που συνήθως δεν έδινα σημασία. Στο υγραέριο ήταν πολύ πιο έντονο, τόσο που σε έκανε να ανησυχείς. και το έκανε και πιο συχνά.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 23 Ιούλ, 2013 13:55

giorgos3924 έγραψε:Στο υγραέριο τα ηλεκτρικά προβλήματα είναι πιο έντονα, εγώ είχα ένα πρόβλημα με μπουζοκαλώδιο, σε πορεία και σε χαμηλές ταχύτητες μερικές φορές, σπάνια βέβαια,
έβλεπα μερικά κοψιματάκια που συνήθως δεν έδινα σημασία. Στο υγραέριο ήταν πολύ πιο έντονο, τόσο που σε έκανε να ανησυχείς. και το έκανε και πιο συχνά.

αυτο ισχυει σε σωστα ρυθμισμενο συστημα αλλα ο φιλος στο υγραεριο εχει αρκετα πιο πλουσιο μειγμα απ οτι στην βενζινα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό kostmatin » Τρί 23 Ιούλ, 2013 18:19

Οσο στο αυτοκινητο δεν ειχα τετοια προβληματα με την βενζινη το ltft ηταν 0% ισως και λιγο πιο φτωχο,μεχρι 3% το ειχα δει.Στο αεριο ειμαι σταθερα πλουσιος,απο 0% εως και -7%,συνηθως στο -5.5% παιζω.Τωρα παρατηρω τοσο φτωχα μειγματα στην βενζινη και αφου επιμενει για σφαλμα καυσης στον 4ο κυλινδρο,ειπα μηπως βουλωσε το μπεκ βενζινης.

Sent from my ZP800H using Tapatalk 4 Beta
kostmatin

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 23 Ιούλ, 2013 18:47

hlias έγραψε:
kostmatin έγραψε:Στο αμάξι μου, Ford Focus 1.6 ti-vct με Lovato, έχω μερικές μέρες το εξής πρόβλημα. Όταν δουλεύει βενζίνη μου ρεταρει και τις περισσότερες φορές έχω λαμπάκι με κωδικό P0304 και όταν γυρίζει αέριο ολα άψογα. Τα ltft για βενζίνη ειναι +15% και στο αέριο - 5.5%.Έχω εστιάσει στο μπεκ βενζίνης του 4ου κυλίνδρου. Υπάρχει περίπτωση να μου το δημιουργεί ο εγκέφαλος του αερίου?

Sent from my H7500+ using Tapatalk 4 Beta

μπουζι, πολλαπλασιαστη, μπεκ βενζινας μοιρασε τα σε αλλους κυλινδρους ( το μπουζι στον 1ο, πολ/στη στον 2ο, μπεκ στον 3ο) διεγραψε την βλαβη και οταν αναψει ξανα σε αλλον κυλινδρο θα ξερεις τι φταιει, αν αναψει στον 4ο παλι κοιτας συμπιεση, προβλημα στην πλεξουδα υγραεριου και μην τραβαει αερα η πολλαπλη εισαγωγης.

ακολουθησε τα βηματα και θα βγαλεις ακρη
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 15:38

Πήρα τις τιμές των trims. έχω περίπου 400km με lpg
long term fuel trim ήταν -9,4%
και το short έπαιζε μεταξύ -2% και 3κάτι% με τις περισσότερες φορές να είναι θετικό
όταν άλλαζες σε βενζίνη μπορεί να πήγαινε 4% μέχρι και 6% στιγμιαία και μετα επανερχόταν.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 13 Αύγ, 2013 12:32

Παρατήρησα πως αν βγάλω τη μπαταρία, τα fuel trims μηδενίζουν (το είδα σε διαγνωστικό) αλλά το αυτοκίνητο δε στρώνει.
Αν κάνω μερικά χλμ με βενζίνη στρώνει. Τί παίζει μ αυτό; γιατί δεν κάνει τίποτα η μπαταρία; αφού μηδενίζουν τα τριμσ.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 13 Αύγ, 2013 15:19

Έχεις βάλει και το κλιματιστικό στην εξίσωση; Τι εννοώ αν σβήσεις με κλιματιστικό είναι οκ το πρωί; Ή το αντίθετο αν με το που βάλεις μπρος το πρωί και ζορίζεται να ξεκινήσει μήπως στρώνει;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 13 Αύγ, 2013 17:24

Δεν έχει καμια σχέση το κλιματιστικό, είτε το σβήσω την ώρα που λειτουργεί το κλιματιστικό είτε όχι δεν αλλάζει κάτι.
Απλά πρόσεξα ότι αν βγάλω τη μπαταρία μετά τα fuel trims μηδενίζουν. πχ μπορεί μετά από 500χλμ υγραερίου να πάει το long trim στο -10%
και να βγάλω τη μπαταρία και να μηδενίσει, πάλι ζορίζεται να ξεκινήσει, αν όμως κάνω μερικά χλμ με βενζίνη μόνο, τότε μετά από 2-3 μέρες θα στρώσει
και θα δουλέυει ρολόι. Μπορεί να χρειάζεται θετικότερες τιμές long trim για να δουλέψει καλά. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω
τι τιμές long trim έχω μετά από αρκετά χλμ με βενζίνη, δεν είχα διαγνωστικό.

Όχι ότι με ενοχλεί, δε με ενοχλεί καθόλου το ζόρισμα που κάνει το πρωί, αν η θερμοκρασία περιβάλοντος είναι πολύ υψηλή πάνω από 35 βαθμοί (μεσημέρι πχ) στρώνει μετά από 2 λεπτά,
αν έχουμε κάτω από 25 βαθμούς τότε στρώνει και στα 100μ.
Απλά με παραξένεψε αυτό με τα trims, κάποτε το είχα ξαναδοκιμάσει, έβγαλα τη μπαταρία και την επόμενη δούλευε ρολόι. ή μετά από ακκινησία αν έβγαζες τη μπαταρία
και τη κούμπωνες και έβαζες μπρος ξεκινούσε πολύ ζωντανό! Και τώρα για να δουλέψει επίσης ρολόι μπορεί να χρειαστεί να γίνουν μέχρι και 150χλμ συνεχής χρήσης βενζίνης.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 17 Αύγ, 2013 16:09

giorgos3924 έγραψε:Δεν έχει καμια σχέση το κλιματιστικό, είτε το σβήσω την ώρα που λειτουργεί το κλιματιστικό είτε όχι δεν αλλάζει κάτι.
Απλά πρόσεξα ότι αν βγάλω τη μπαταρία μετά τα fuel trims μηδενίζουν. πχ μπορεί μετά από 500χλμ υγραερίου να πάει το long trim στο -10%
και να βγάλω τη μπαταρία και να μηδενίσει, πάλι ζορίζεται να ξεκινήσει, αν όμως κάνω μερικά χλμ με βενζίνη μόνο, τότε μετά από 2-3 μέρες θα στρώσει
και θα δουλέυει ρολόι. Μπορεί να χρειάζεται θετικότερες τιμές long trim για να δουλέψει καλά. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω

Όχι ότι με ενοχλεί, δε με ενοχλεί καθόλου το ζόρισμα που κάνει το πρωί, αν η θερμοκρασία περιβάλοντος είναι πολύ υψηλή πάνω από 35 βαθμοί (μεσημέρι πχ) στρώνει μετά από 2 λεπτά,
Απλά με παραξένεψε αυτό με τα trims, κάποτε το είχα ξαναδοκιμάσει, έβγαλα τη μπαταρία και την επόμενη δούλευε ρολόι. ή μετά από ακκινησία αν έβγαζες τη μπαταρία
και τη κούμπωνες και έβαζες μπρος ξεκινούσε πολύ ζωντανό! Και τώρα για να δουλέψει επίσης ρολόι μπορεί να χρειαστεί να γίνουν μέχρι και 150χλμ συνεχής χρήσης βενζίνης.

Αλλάζοντας τα μεγάλα μπεκ που είχες με μικρότερα δε διορθώθηκε το πρ'οβλημα;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Κυρ 18 Αύγ, 2013 13:24

labros έγραψε:
giorgos3924 έγραψε:Δεν έχει καμια σχέση το κλιματιστικό, είτε το σβήσω την ώρα που λειτουργεί το κλιματιστικό είτε όχι δεν αλλάζει κάτι.

Αλλάζοντας τα μεγάλα μπεκ που είχες με μικρότερα δε διορθώθηκε το πρ'οβλημα;

βελτιώθηκε κατά πολύ! αισθητή διαφορά αλλά δε λύθηκε τελείως. Τουλάχιστον δεν με ενοχλεί όπως πριν
giorgos3924

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 81 επισκέπτες