Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:06

ο απαγωγεας πληρωνει το λιτρο 0,10 πιο ακριβα απο εμας στην αθηνα, αυτο καθηστερει για καποια χιλιομετρα την αποσβεση του συστηματος απο την διαφορα της τιμης καυσιμου.
τελικα κατα τον κυριακο μπηκες και εσυ στο κλαμπ μας. :clap:
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:12

Αν θέλεις να το εκτιμήσεις σωστά, υπολόγισε πόσες φορές βάζεις μπροστά τη μηχανή και θεώρησε ένα ποσό περίπου 0.05lt βενζίνης (και παραπάνω είναι αλλά θέσε αυτό για αρχή) για κάθε εκκίνηση σε κρύα μηχανή, είτε κάνεις τα χιλιόμετρα μέχρι να ζεσταθεί και γυρίσει σε LPG είτε κάθεσαι ρελαντί. Αν κάνεις μόνο εθνικές, είναι αμελητέο. Αν κινείσαι σε πόλη, πχ πρωι στη δουλειά, μεσημέρι πάλι και για διαδρομές πχ 5km που τα 1-2Km είναι από τη βενζίνη, εκεί έχει αρκετό μερίδιο για τον χρόνο απόσβεσης. Σπάνια κάποιος έχει αμάξι μόνο για να κάνει ταξίδια, οπότε όλοι μας έχουμε αυτή τη κατανάλωση. Στη δική μου περίπτωση, με τα δικά μου δεδομένα, αυτή η κατανάλωση βενζίνης μαζί με το κόστος συντήρησης ανεβάζει τα χιλιόμετρα απόσβεσης σε 6000-9000 χλμ, ανάλογα το σενάριο χιλιομέτρων και τύπου οδήγησης (πόλη/εθνική).[/quote]

σε πελατη που με ρωταει αν αξιζει ο κοπος να βαλει υγραεριο η λογικη μου ειναι οτι θα πρεπει να κανει "αποσβεση" του συστηματος σε 12-18 μηνες, αν οι διαδρομες του ειναι μικρες των 5-6 χιλιομετρων ειναι λογικο οτι τον χειμωνα τα μισα περιπου χιλιομετρα θα τα κανει με βενζινη, σε αυτη την περιπτωση αυξανετε αρκετα ο χρονος "αποσβεσης".
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:13

hlias έγραψε:ο απαγωγεας πληρωνει το λιτρο 0,10 πιο ακριβα απο εμας στην αθηνα, αυτο καθηστερει για καποια χιλιομετρα την αποσβεση του συστηματος απο την διαφορα της τιμης καυσιμου.

Ισχύει, αφού είμαι στη 3η πιο ακριβή περιοχή της Ελλάδας μετα τα νησιά και τη Ξάνθη. Τα πάντα υπολογίστηκαν με τις τιμές που έχω εδώ προφανώς, απλά φροντίζω στα ταξίδια να βάζω από φθηνότερους. Προφανώς με άλλες τιμές φθηνότερες θα γίνει και πιο γρήγορα απόσβεση. Αλλά δε το βλέπω καν σε όρους απόσβεσης πλέον. Το βλέπω ότι κάνω 550km και δε βγαίνει 40ευρω από τη τσέπη που είναι priceless. Η κοπελιά μου με ζηλεύει που δίνει 80ρες να γεμίζει το δικό της.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:25

apagogeas έγραψε:
hlias έγραψε:ο απαγωγεας πληρωνει το λιτρο 0,10 πιο ακριβα απο εμας στην αθηνα, αυτο καθηστερει για καποια χιλιομετρα την αποσβεση του συστηματος απο την διαφορα της τιμης καυσιμου.

Ισχύει, αφού είμαι στη 3η πιο ακριβή περιοχή της Ελλάδας μετα τα νησιά και τη Ξάνθη. Τα πάντα υπολογίστηκαν με τις τιμές που έχω εδώ προφανώς, απλά φροντίζω στα ταξίδια να βάζω από φθηνότερους. Προφανώς με άλλες τιμές φθηνότερες θα γίνει και πιο γρήγορα απόσβεση. Αλλά δε το βλέπω καν σε όρους απόσβεσης πλέον. Το βλέπω ότι κάνω 550km και δε βγαίνει 40ευρω από τη τσέπη που είναι priceless. Η κοπελιά μου με ζηλεύει που δίνει 80ρες να γεμίζει το δικό της.

πολυεξοδη κοπελα εχεις. :mrgreen:
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:30

hlias έγραψε:
apagogeas έγραψε:

πολυεξοδη κοπελα εχεις. :mrgreen:

Αστα, τελευταία άρχισε να μου το ζητάει για να πηγαίνει στις δουλειές της και ξεμένω από αμάξι. Ψήνεται να βάλει LPG και στο δικό της γιατί δε παλεύεται με τις βενζίνες, ακόμα και στη Πάτρα με το ακριβότερο LPG.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:44

apagogeas έγραψε:υπολόγισε πόσες φορές βάζεις μπροστά τη μηχανή και θεώρησε ένα ποσό περίπου 0.05lt βενζίνης (και παραπάνω είναι αλλά θέσε αυτό για αρχή) .

εδω μηπως εννοεις μισο λιτρο??? γιατι αν εννοεις οντως 0.05 μου φανταζει ελαχιστο....

αλλα ας το παρουμε και ως μισο λιτρο
με 1,7 /2 ειναι 85 λεπτά το "ξεκινημα" να το πω.
επι 50 ξεκινηματα ( σπιτι - δουλεια - σπιτι αλλιως μπαινει σε χρονο dt) ειναι 40 ευρω...
δεν ισχυει.
οπως ειπα ακομα και το χειμωνα με την καμια δε περναω τα 10-20 ευρω το μηνα.
ισως πεζει ρολο και το οτι πρωτον αφηνω 3 λεπτα ρελαντι ( ελαχιστη καταναλωση ) και δευτερον το οτι το εχω στους 35 βαθμους για αλλαγη - δουλευει μια χαρα
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:55

fokion έγραψε:εδω μηπως εννοεις μισο λιτρο??? γιατι αν εννοεις οντως 0.05 μου φανταζει ελαχιστο....

0.05 lt (50ml). Είναι υπολογισμένο σαν μέση τιμή/εκκίνηση με τη λογική ότι κάποιες εκκινήσεις θα γίνουν σε πραγματικά κρύα μηχανή και κάποιες σε πιο ζεστή. Σε πραγματικά κρύα μηχανή, λαμβάνουμε υπόψη ότι θα γυρίσει το υγραέριο σε περίπου 1.5km μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία να γυρίσει σε LPG. Αν έχεις τυπική κατανάλωση 8lt/100 σε πόλη -> 12.5km/lt -> (βασικά και σε πόλη να μην είναι, λόγω κρύας μηχανής καταναλώνει έτσι και αλλιώς παραπάνω)
σε 1.5km καταναλώνεις 0.12lt μέχρι να γυρίσει σε LPG.
σε 1.0km καταναλώνεις 0.08lt μέχρι να γυρίσει σε LPG.
σε 0.5km καταναλώνεις 0.04lt μέχρι να γυρίσει σε LPG.

Πραγματικά κρύα μηχανή έχω διαπιστώσει ότι έχω τα πρωινά, η πρώτη εκκίνηση δηλαδή. Μερικές ώρες μετά αν βάλω μπροστά η μηχανή είναι ακόμα ζεστή σχετικά και γυρνάει πιο γρήγορα σε LPG. Έθεσα 0.05lt για να μη μπλέξω σε απίστευτες λεπτομέρειες που δεν υπολογίζονται και επακριβώς.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό kyriak » Πέμ 08 Αύγ, 2013 21:27

Η απάντηση είναι … μακριά από το υγραέριο
Κανένας δεν είπε τίποτα για την φωτιά…. Γιατί ρε maevius δεν είπες τίποτα? , ή δεν στο είπαν εσένα? τι έγινε ?…..
……Εργαζόμενοι έχουν αναφέρει στους πυροσβέστες ότι προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά πρώτα στο όχημα που βρισκόταν στο συνεργείο και στη συνέχεια να μεταδωθεί σε λάδια και άλλα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο σημείο. ….. μαγαζί αυτό μεταξύ των άλλων γινόταν και τοποθετήσεις κιτ υγραερίου , όπως το επιβεβαιώνουν διάφοροι χρήστες και εδώ ,
http://www.bmw-motorsport.gr/forums/sho ... p?p=167259
…..ένα παράδειγμα
«Για την εγκατάσταση, αν θυμάμαι σωστά, κάποιος έγραψε οτι ο ……..στην Καλλιθέα ζητάει 600 ευρώ και 2-3 μέρες για την τοποθέτηση…..»

Το ρεπορτάζ για την φωτιά εδώ
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 33&catid=3
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 08 Αύγ, 2013 21:50

kyriak έγραψε:Η απάντηση είναι … μακριά από το υγραέριο
Κανένας δεν είπε τίποτα για την φωτιά…. Γιατί ρε maevius δεν είπες τίποτα? , ή δεν στο είπαν εσένα? τι έγινε ?…..
……Εργαζόμενοι έχουν αναφέρει στους πυροσβέστες ότι προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά πρώτα στο όχημα που βρισκόταν στο συνεργείο και στη συνέχεια να μεταδωθεί σε λάδια και άλλα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στο σημείο. ….. μαγαζί αυτό μεταξύ των άλλων γινόταν και τοποθετήσεις κιτ υγραερίου , όπως το επιβεβαιώνουν διάφοροι χρήστες και εδώ ,
http://www.bmw-motorsport.gr/forums/sho ... p?p=167259
…..ένα παράδειγμα
«Για την εγκατάσταση, αν θυμάμαι σωστά, κάποιος έγραψε οτι ο ……..στην Καλλιθέα ζητάει 600 ευρώ και 2-3 μέρες για την τοποθέτηση…..»

Το ρεπορτάζ για την φωτιά εδώ
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 33&catid=3

κυριακο μεγαλο παιδι εισαι χαζο δεν πιστευω οτι εισαι, σου ειπε καποιος οτι το υγραεριο δεν παιρνει φωτια? τι σκατα καυσιμο θα ηταν αν δεν ηταν εφλεκτο?
εκρηξη ειδες ή εμαθες να γινεται απο το υγραεριο? αυτη ειναι η ασφαλεια που προσφερει το υγραεριο, φωτια θα παρει εκρηξη δεν θα κανει οσο και να σε στεναχωρει αυτο.
στα υπολοιπα παλικαρια του φορουμ, αυτο τα μαγαζι δεν εφαρμοσε κανεναν κανονα ασφαλειας για την επισκευη των αυτοκινητων ασχετα αν φερουν ή οχι υγραεριο. τοποθετηση ή επισκευη υγραεριου σε υπογειο χωρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, συνεργειο αυτοκινητων σε υπογειο χωρο χωρις να υπαρχουν δυο εξοδοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτο το καταστημα δεν εχει αδεια συνεργειου για τον υπογειο χωρο και κανει πειραματοζωα τους υπαλληλους του, ας δουμε τι θα κανει η πολιτεια για ολες αυτες τις παρανομιες, καποια στιγμη πρεπει να γινει η αρχη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 08 Αύγ, 2013 23:15

Κυριάκο άμα θες να πείσης κάποιον να μην βάλει υγραέριο πρέπει να τον πείσης με σοβαρά επιχειρήματα και όχι με
φωτοβολίδες και κατάρες κατά αυτών που χρησιμοποιούν υγραέριο.

Ατυχήματα γίνονται τόσο με οχήματα που χρησιμοποιούν υγραέριο όσο και με αυτά που χρησιμοποιούν βενζίνη.Απλά πρέπει και εμείς να προσέχουμε που και σε ποιόν θα τοποθετήσουμε κιτ και πως θα του συμπεριφερόμαστε.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες