Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Να βάλω υγραεριοκίνηση ή όχι ?

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:24

κυριακο κινητος μαλακας εισαι, μην ψαχνεις για συγγενεις.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:45

kyriak έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=fXx5FKswua0
Έλα παππούλη δες και συ και μην το σκεφτείς καθόλου , φρέσκο πραμα , αυτοκίνητο ανατινάζεται παρκαρισμένο με lpg και όπως φαίνεται στην συνέχεια το lpg που διαφεύγει καίγεται κιόλας. Βαλε τα εγγόνια σου εσύ να κάθονται πανό στην μπουκάλα και πηγαίνετά βόλτα .

Πρέπει να απαγορευτούν από παντού τα υγραεριοκίνητα είναι κινητές βόμβες .

Είναι θέμα χρόνου να μιλάμε για κάποιον από εσάς εδώ μέσα και να λέμε ….σωπα τον καημένο …έσκασε η μπουκάλι ε!....ποπό .

kyriak, σεριουσλι τα πιστεύεις αυτά που γράφεις; Βρήκες ένα βίντεο χωρίς παραπομπή σε κάποιο άρθρο που για τον οποιοδήποτε λόγο αυτός που το ανέβασε έγραψε LPG (μπορεί να έχετε και τις ίδιες απόψεις και ότι κάνει μπουμ είναι LPG) και το παρουσιάζεις σαν παράδειγμα LPG που ανατινάσσεται; Και γω το ανεβάζω και γράφω από κάτω "βόμβα σε δρομάκι" η "έκρηξη δοχείου βενζίνης". Πάλι θα το χάψεις. Αν δεν έχεις επίσημη αναφορά για κάποιο συμβάν μη το λες καθόλου, θα αποδειχτεί ότι κάτι άλλο έγινε και θα γίνεις ρόμπα. Τόσα και τόσα βίντεο έχω δει με φωτιά σε μπουκάλα και επίσημες δοκιμές με υγραέριο και μπουμ δε κάνει.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:46

apagogeas έγραψε:Ακριβώς, άλλα όσο καίει βενζίνη μέχρι να γυρίσει σε υγραέριο, η εγκατάσταση υγραερίου ΔΕΝ αποφέρει όφελος, άρα γράφουμε χιλιόμετρα ΜΕ βενζίνη. Συνεπώς ο χρόνος απόσβεσης αυξάνεται καθώς αυτά τα χιλιόμετρα ΑΝ τα έκανα με το υγραέριο θα ήταν μέρος της απόσβεσης. Ίσως το καταλάβεις με παράδειγμα.

.....................................................................

Ok καταλαβα το σκεπτικό, αν και δε το θεωρω στατιστικά συμαντικό.
Να στο ανατρεψω πανευκολα?
καθομαι ρελαντι οση ωρα χρειαστει να πιασει θερμοκρασια να γυρισει.
( οκ τραβηγμενο αλλα για να καταλαβεις τι εννοω...)
αρα τι???? μηδεν καταναλωση????

στα 1000 χλμ συνολο ανα μηνα τα 10 θες?? 20 θες?? 100 θες με βενζινα???? ακομα κι ετσι τι ειναι??? το 1%....

που πιο πολυ απο 1% επειρεαζει την καταναλωση ενα πιο ξεφουσκωτο λαστιχο.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:49

kyriak έγραψε:Έλα παππούλη δες και συ και μην το σκεφτείς καθόλου ................................................................................ . Βαλε τα εγγόνια σου εσύ να κάθονται πανό στην μπουκάλα και πηγαίνετά βόλτα ..

Σε παρακαλώ πες ότι θες αλλά τα εγγόνια μου και τα παιδιά μου δεν θέλω να τα πιάνης στο στόμα σου.

Εντάξει Κυριάκο.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:50

apagogeas έγραψε:.................

προσεχε τι λες..!

θα καταχωριθεις ως φιλος του Φωκίωνα και του Ηλια!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:51

fokion έγραψε:
apagogeas έγραψε:Ακριβώς, άλλα όσο καίει βενζίνη μέχρι να γυρίσει σε υγραέριο, η εγκατάσταση υγραερίου ΔΕΝ αποφέρει όφελος, άρα γράφουμε χιλιόμετρα ΜΕ βενζίνη. Συνεπώς ο χρόνος απόσβεσης αυξάνεται καθώς αυτά τα χιλιόμετρα ΑΝ τα έκανα με το υγραέριο θα ήταν μέρος της απόσβεσης. Ίσως το καταλάβεις με παράδειγμα.

Αν δε το κατάλαβες και μετά από αυτό, παραιτούμαι.

καθομαι ρελανι οση ωρα χρειαστει να πιασει θερμοκρασια να γυρισει.

στα 1000 χλμ συνολο ανα μηνα τα 10 θες?? 20 θες?? 100 θες με βενζινα???? ακομα κι ετσι τι ειναι??? το 1%....

που πιο πολυ απο 1% κανει ενα πιο ξεφουσκωτο λαστιχο.

Η διαφορά που έχω υπολογίσει είναι της τάξης των 6000-9000 επιπλέον χιλιομέτρων για απόσβεση, τουλάχιστον με τα δικά μου δεδομένα, εξαιτίας της κατανάλωσης βενζίνης και του κόστους συντήρησης. Αν κάθεσαι ρελαντί με βενζίνη, απλά πληρώνεις βενζίνη χωρίς να κάνεις και κανένα χιλιόμετρο να το εκμεταλευτείς αφού καίγεται που καίγεται. Δε βλέπω που έγινε η ανατροπή. Καταναλώνω 45lt βενζίνη στα 7000km περίπου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των 45lt είναι για τις εκκινήσεις. Περιλαμβάνει αρκετές σύντομες διαδρομές όπως και εθνικές. Η αναγωγή το βγάζει στη περίπτωσή μου γύρω στο 10% του όλου κόστους μετακίνησης να πάει στη βενζίνη λόγω των εκκινήσεων. Αυτό περιλαμβάνει και κάποια χιλιόμετρα που έγιναν με βενζίνη.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
apagogeas

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:51

papoys έγραψε:
kyriak έγραψε:Έλα παππούλη δες και συ και μην το σκεφτείς καθόλου ................................................................................ . Βαλε τα εγγόνια σου εσύ να κάθονται πανό στην μπουκάλα και πηγαίνετά βόλτα ..

Σε παρακαλώ πες ότι θες αλλά τα εγγόνια μου και τα παιδιά μου δεν θέλω να τα πιάνης στο στόμα σου.

Εντάξει Κυριάκο.

Ελα παππου που το παιρνεις και στα σοβαρα τωρα.......
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:52

fokion έγραψε:
apagogeas έγραψε:.................

προσεχε τι λες..!

θα καταχωριθεις ως φιλος του Φωκίωνα και του Ηλια!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Θα πάθω τέτοιο πράμα;; πωπω :D
apagogeas

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 23 Ιούλ, 2013 21:55

apagogeas έγραψε:
fokion έγραψε:

Η διαφορά που έχω υπολογίσει είναι της τάξης των 6000-9000 επιπλέον χιλιομέτρων για απόσβεση εξαιτίας της κατανάλωσης βενζίνης και του κόστους συντήρησης. Αν κάθεσαι ρελαντί με βενζίνη, απλά πληρώνεις βενζίνη χωρίς να κάνεις και κανένα χιλιόμετρο να το εκμεταλευτείς αφού καίγεται που καίγεται. Δε βλέπω που έγινε η ανατροπή.

ναι
το εθεσα λαθος και το καταλαβα μετα αλλα δεν ηθελα να αλλαξω το μηνημα - για λογους ηθικης.

το νοημα που ηθελα να πω ειναι κατ' ουσιαν αυτο

"στα 1000 χλμ συνολο ανα μηνα τα 10 θες?? 20 θες?? 100 θες με βενζινα???? ακομα κι ετσι τι ειναι??? το 1%...."

κι επειδη ειμαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κακος στα μαθηματικα με 3 χλμ max στα 14-15 λιτρα /100 τι ειναι σε ποσό?/χλμ?
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:03

fokion έγραψε:
apagogeas έγραψε:
fokion έγραψε:

Η διαφορά που έχω υπολογίσει είναι της τάξης των 6000-9000 επιπλέον χιλιομέτρων για απόσβεση εξαιτίας της κατανάλωσης βενζίνης και του κόστους συντήρησης. Αν κάθεσαι ρελαντί με βενζίνη, απλά πληρώνεις βενζίνη χωρίς να κάνεις και κανένα χιλιόμετρο να το εκμεταλευτείς αφού καίγεται που καίγεται. Δε βλέπω που έγινε η ανατροπή.

ναι
το εθεσα λαθος και το καταλαβα μετα αλλα δεν ηθελα να αλλαξω το μηνημα - για λογους ηθικης.

το νοημα που ηθελα να πω ειναι κατ' ουσιαν αυτο

"στα 1000 χλμ συνολο ανα μηνα τα 10 θες?? 20 θες?? 100 θες με βενζινα???? ακομα κι ετσι τι ειναι??? το 1%...."

κι επειδη ειμαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κακος στα μαθηματικα με 3 χλμ max στα 14-15 λιτρα /100 τι ειναι σε ποσό?/χλμ?

Αν θέλεις να το εκτιμήσεις σωστά, υπολόγισε πόσες φορές βάζεις μπροστά τη μηχανή και θεώρησε ένα ποσό περίπου 0.05lt βενζίνης (και παραπάνω είναι αλλά θέσε αυτό για αρχή) για κάθε εκκίνηση σε κρύα μηχανή, είτε κάνεις τα χιλιόμετρα μέχρι να ζεσταθεί και γυρίσει σε LPG είτε κάθεσαι ρελαντί. Αν κάνεις μόνο εθνικές, είναι αμελητέο. Αν κινείσαι σε πόλη, πχ πρωι στη δουλειά, μεσημέρι πάλι και για διαδρομές πχ 5km που τα 1-2Km είναι από τη βενζίνη, εκεί έχει αρκετό μερίδιο για τον χρόνο απόσβεσης. Σπάνια κάποιος έχει αμάξι μόνο για να κάνει ταξίδια, οπότε όλοι μας έχουμε αυτή τη κατανάλωση. Στη δική μου περίπτωση, με τα δικά μου δεδομένα, αυτή η κατανάλωση βενζίνης μαζί με το κόστος συντήρησης ανεβάζει τα χιλιόμετρα απόσβεσης σε 6000-9000 χλμ, ανάλογα το σενάριο χιλιομέτρων και τύπου οδήγησης (πόλη/εθνική).
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Τρί 23 Ιούλ, 2013 22:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
apagogeas

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες