Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Τρί 25 Ιαν, 2011 11:21

Για τους FSI κινητηρες, ασχετως αν ειναι turbo ή οχι, υπαρχει μια καθυστερηση σχεδον απο ολες τις εταιρειες.
Μαλλον ειναι μια τεχνολογια που τωρα δοκιμαζεται - εξελισσεται, και προφανως καθε συστημα ειναι αποκλειστικα για ενα συγκεκριμενο μοντελο. Ενω αντιθετως ενα Universal συστημα lpg μπορει να τοποθετηθει σε μια μεγαλη γκαμα MPi κινητηρων, με διαφορετικες απλα ρυθμισεις.
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό neoppan1 » Δευτ 28 Φεβ, 2011 16:21

Γειά σας. Εγώ έχω ένα Mazda cx7 turbo 260 Hp., ηλικίας δύο ετών με 30000 χλμ. Η αντιπροσωπία μου είπε ότι δεν συνιστά την μετατροπή και ότι σε περίπτωση που την κάνω δεν θα ισχύει η εγγύηση για τη μηχανή, η οποία είναι τριετής. Επίσης ένας εγκαταστάτης μου είπε ότι τα συστήματα για τα turbo δεν είναι επαρκώς εξελιγμένα και ότι λειτουργούν σε πάνω από 3000 στροφές αλλιώς καίνε βενζίνη, οπότε δεν τα συνιστά. Αλλος όμως εγκαταστάτης λέι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω γνώμες. Ευχαριστώ.
neoppan1

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό best » Δευτ 02 Μάιος, 2011 00:09

Παιδια καλησπερα! εχω ενα seat ibiza cupra 1.8T to οποιο εχει μετατροπη και ειναι 250hp.
δουλευει στο 1.5 bar.Μου προτεινανε τα συστηματα OMVL reg η zavoli μηπως ξερει
κανεις ποιο απο τα 2 συστηματα ειναι καλητερο για το αυτοκινητο μου.
επισης ποιο συστημα απο αυτα θα μπορουσε να δουλεψει σωστα σε περιπτωση
που θελησω να αυξησω την ιπποδυναμη? ευχαριστω!
best

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό dti » Δευτ 02 Μάιος, 2011 00:36

Βάλε σύστημα υγρού ψεκασμού (Icom jtg, Vialle, ή Prins Liqui Max) με την προϋπόθεση οτι υπάρχει σχετικό kit που τα μέρη του να καλύπτουν τις μετατροπές που έχεις ή προγραμματίζεις να κάνεις. Θα χρειαστείς πιθανότατα μεγαλύτερα μπεκ, λογισμικό ειδικά παραμετροποιημένο για την περίπτωσή σου, κλπ. Καλό είναι να ενημερώσεις αναλυτικά τον εγκαταστάτη σου για τις μετατροπές κι αν σου πει ΟΚ, προχώρα.
Δεν συνιστώ σύστημα με αέρια έκχυση μια και θα χάσεις σίγουρα από επιδόσεις (κάτι που φαντάζομαι οτι δεν θες...).
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 02 Μάιος, 2011 16:20

neoppan1 έγραψε:Γειά σας. Εγώ έχω ένα Mazda cx7 turbo 260 Hp., ηλικίας δύο ετών με 30000 χλμ. Η αντιπροσωπία μου είπε ότι δεν συνιστά την μετατροπή και ότι σε περίπτωση που την κάνω δεν θα ισχύει η εγγύηση για τη μηχανή, η οποία είναι τριετής. Επίσης ένας εγκαταστάτης μου είπε ότι τα συστήματα για τα turbo δεν είναι επαρκώς εξελιγμένα και ότι λειτουργούν σε πάνω από 3000 στροφές αλλιώς καίνε βενζίνη, οπότε δεν τα συνιστά. Αλλος όμως εγκαταστάτης λέι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω γνώμες. Ευχαριστώ.

Ανακριβειες και αναληθειες φιλε μου. Κοιτα το showroom να δεις ποσα τουρμπατα τουτούνια ειναι φιλε μου και αρκετα απο αυτα χωρις να δουλευουν βενζινη.

Φυσικα προτεινω υγρο ψεκασμο οταν προκειται ειδικα για τουρμπο....
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dimitrisalex » Πέμ 05 Μάιος, 2011 23:09

παιδια καλησπερα! ειμαι καινουργιος εδω στο σαιτ και ειδα παρα πολλα και χρησιμα πραγματα για το υγραεριο! εχω ενα skoda octavia gt 1,8 του 2007 και εχω κλησει ραντεβου για τοπο8ετηση υγραεριου στο συνεργατη του θεοδωρου στο σπαθη που βρισκετε στου ρεντη! μου ειπε οτι μπορει να μου το τοποθετησει και οτι θα βαλουμε το συστημα της zavolli 6ης γενιας! επειδη εχω μια επιφυλαξη για το μοτερ μου ομως αν θα λειτουργησει σωστα μετα την τοποθετηση, θα ηθελα να μου πειτε 2 3 πραγματα αν οντως αξιζει να το βαλω η θα εχω προβληματα μετα? επισης αν το zavolli που τοποθετει ειναι καλο, αν οντως υπαρχει 6η γενια η οποια μου ειπε οτι η διαφορα της απο τις αλλες ειναι οτι αντι για λαδιερες και ξηρους ψεκασμους θα ψεκαζουμε και βενζινη σε μικρη ποσοτητα στους κυλινδρους για να να πετυχουμε με αυτο τον τροπο τη λιπανση του κινητηρα! τελος 8α ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε που υπαρχει στην αττικη καλης ποιοτητας υγραεριο να βαζω? σας ευχαριστω πολυ και ελπιζω αυτο το forum να εξυπηρετησει οσο το δυνατον καλυτερα τους υγραεριοκινουντες πλεον!
dimitrisalex

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό Marousiotis » Παρ 06 Μάιος, 2011 16:29

astragjtg έγραψε:
neoppan1 έγραψε:Γειά σας. Εγώ έχω ένα Mazda cx7 turbo 260 Hp., ηλικίας δύο ετών με 30000 χλμ. Η αντιπροσωπία μου είπε ότι δεν συνιστά την μετατροπή και ότι σε περίπτωση που την κάνω δεν θα ισχύει η εγγύηση για τη μηχανή, η οποία είναι τριετής. Επίσης ένας εγκαταστάτης μου είπε ότι τα συστήματα για τα turbo δεν είναι επαρκώς εξελιγμένα και ότι λειτουργούν σε πάνω από 3000 στροφές αλλιώς καίνε βενζίνη, οπότε δεν τα συνιστά. Αλλος όμως εγκαταστάτης λέι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω γνώμες. Ευχαριστώ.

Ανακριβειες και αναληθειες φιλε μου. Κοιτα το showroom να δεις ποσα τουρμπατα τουτούνια ειναι φιλε μου και αρκετα απο αυτα χωρις να δουλευουν βενζινη.

Φυσικα προτεινω υγρο ψεκασμο οταν προκειται ειδικα για τουρμπο....

Οσον αφορα την εγγυηση,ισχυει αυτο που σου ειπαν.Μετα την μετατροπη η εγγυηση τελος.
Κωστας
Suzuki New Grand Vitara 2.0
Marousiotis

Δημοσιευσεις: 47

Δημοσίευσηαπό dimitrisalex » Σάβ 07 Μάιος, 2011 18:25

paidia se skoda 1,8 gt toy 07 me 60000 xiliometra ti mporo na balo poy na einai kalo kai xoris problhmata sto moter moy genika? exo akoysei diafora, ti einai omos to pio sosto programma kai se poion egkatastath?
dimitrisalex

Δημοσίευσηαπό outlander » Σάβ 07 Μάιος, 2011 18:57

dimitrisalex έγραψε:paidia se skoda 1,8 gt toy 07 me 60000 xiliometra ti mporo na balo poy na einai kalo kai xoris problhmata sto moter moy genika? exo akoysei diafora, ti einai omos to pio sosto programma kai se poion egkatastath?

φιλε μου καλησπερα ......6ης γενιας σου ειπανε :) :) :) ωραιοι
για το αυτοκινητο σου προτεινω να βαλεις υγρου ψεκασμου που δεν το εχει βεβαια ο θεοδωρου :) :)
λογο τουρμπο για να εχεις και επιδοσεις ιδιες με αυτες που εχεις τωρα αλλα και καλητερη ψυξη λογο υγρου ψεκασμου
outlander

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό dimitrisalex » Σάβ 07 Μάιος, 2011 19:03

outlander έγραψε:
dimitrisalex έγραψε:paidia se skoda 1,8 gt toy 07 me 60000 xiliometra ti mporo na balo poy na einai kalo kai xoris problhmata sto moter moy genika? exo akoysei diafora, ti einai omos to pio sosto programma kai se poion egkatastath?

φιλε μου καλησπερα ......6ης γενιας σου ειπανε :) :) :) ωραιοι
για το αυτοκινητο σου προτεινω να βαλεις υγρου ψεκασμου που δεν το εχει βεβαια ο θεοδωρου :) :)
λογο τουρμπο για να εχεις και επιδοσεις ιδιες με αυτες που εχεις τωρα αλλα και καλητερη ψυξη λογο υγρου ψεκασμου[/quotempore

mporeis na moy to analyseis ligo perissotero giati den ta xero kala ayta ta systhmata? oti blepo apo edo mesa! mhpos mporeis na moy proteineis kapoion egatastath kai kapoio systhma poy 8a tairiazei perissotero sto amaxi moy?
dimitrisalex

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 27 επισκέπτες