Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τι ειναι 4ης, τι 5ης, και τι 10ης γενιας συστημα??

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Τι ειναι 4ης, τι 5ης, και τι 10ης γενιας συστημα??

Δημοσίευσηαπό pitterpan » Δευτ 11 Απρ, 2011 13:07

Γειά σας παλικάρια, άρχισα και εγώ να ψαχνομαι για υγραέριο πρόσφατα. Έχω ένα Audi allroad 2.7Τ του 2002, για όσους δεν κατάλαβαν είναι 2700cc V6 με 2 τουρμπίνες, και κατεβάζει 13-14lt τα 100 χλμ στην εθνική. Οπότε ρωτάω πρώτον αν μπορώ να βάλω το σύστημα υγρού ψεκασμού και να χρησιμοποιήσω τα δικά του μπεκ. Δεύτερον σε περίπτωση που δεν γίνεται διάβασα πως ίσως χρειάζεται να βάλω από δυο μπεκ στον κυλινδρο για να μη μειωθεί η απόδοση. τρίτον το τανκ που μπαίνει στη θέση της ρεζέρβας πόσο αυτονομία έχει (lt)? και κάτι άλλο από που γεμίζει ? έχει κανείς άλλος βάλει τίποτα παρόμοιο σε άλλο Audi? ο διακοπτης που τοποθετείται ? ευχαριστώ παιδιά
pitterpan

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό dimitrisalex » Σάβ 07 Μάιος, 2011 00:32

παιδια καλησπερα! ξερει κανεις να μου πει με σιγουρια αν υπαρχει 6ης γενιας lpg και αν ναι τι διαφορες εχει με τις 4ης και 5ης? επισης αν η λαδιερα που τοπο8ετειται, μπαινει και στις 2 τελευταιεσ γενιες lpg?
dimitrisalex

Δημοσιευσεις: 17

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 07 Μάιος, 2011 10:39

pitterpan έγραψε:Γειά σας παλικάρια, άρχισα και εγώ να ψαχνομαι για υγραέριο πρόσφατα. Έχω ένα Audi allroad 2.7Τ του 2002, για όσους δεν κατάλαβαν είναι 2700cc V6 με 2 τουρμπίνες, και κατεβάζει 13-14lt τα 100 χλμ στην εθνική. Οπότε ρωτάω πρώτον αν μπορώ να βάλω το σύστημα υγρού ψεκασμού και να χρησιμοποιήσω τα δικά του μπεκ. Δεύτερον σε περίπτωση που δεν γίνεται διάβασα πως ίσως χρειάζεται να βάλω από δυο μπεκ στον κυλινδρο για να μη μειωθεί η απόδοση. τρίτον το τανκ που μπαίνει στη θέση της ρεζέρβας πόσο αυτονομία έχει (lt)? και κάτι άλλο από που γεμίζει ? έχει κανείς άλλος βάλει τίποτα παρόμοιο σε άλλο Audi? ο διακοπτης που τοποθετείται ? ευχαριστώ παιδιά

Λόγω του συγκεκριμένου κινητήρα, πρέπει να βρεις κάποιο kit που να είναι φτιαγμένο ειδικά για το αυτοκίνητό σου και κατά τη γνώμη μου οπωσδήποτε υγρού ψεκασμού.
Στον κατάλογο της Vialle δε βλέπω να αναφέρεται κάτι για τον κινητήρα σου, ενώ έχει για τον 3.0i 30V 162kW και για τον 2.4i 24V 130kW του Α6. Πιθανόν όμως να μπορεί να προσαρμοστεί κάποιο kit της σειράς LPfi.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό dimitrisalex » Κυρ 08 Μάιος, 2011 13:29

file dti gia to skoda moy to 1,8 gt toy 07 mhpos exeis kati na moy proteineis?
dimitrisalex

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 08 Μάιος, 2011 14:56

Βλέπω οτι στον κατάλογο της Vialle υπάρχει kit για τον 1.8 TSi για το Skoda και για τον 1.8Τ για το Passat της VW.
Δεν ξέρω αν έχεις κάποιον από τους παραπάνω κινητήρες...
Για τον 1.8 TSi έχει γράψει πολύ θετικές εντυπώσεις κάποιο άλλο μέλος του forum που έχει βάλει σύστημα της Prins (αέριας έκχυσης). Καίει πάντως και λίγη βενζίνη...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό dimitrisalex » Δευτ 09 Μάιος, 2011 19:06

δεν ειναι tsi το skoda αλλα μαλλον φοραει το ιδιο μοτερ με αυτο του vw 1,8t. μπορεις να μου δοσεις το link τησ vialle να ριξω μια ματια και γω? οι περισσοτεροι εδω νου λενε να βαλω 5ης γενιας και να αποφυγω την 4ης! μηπως ξερεις κατι καλυτερο εσυ? το zavoli που μου προτεινε καποιος τι λεει? ξερεις τιποτα?
dimitrisalex

Δημοσίευσηαπό christoi » Δευτ 09 Μάιος, 2011 19:32

Αυτός που πήγα εγώ σήμερα, όπως ανέφερα και σε άλλο θέμα, μου είπε πως δεν βάζει 5ης γενιάς γιατί δεν είναι πολυχρησιμοποιημένο, ενώ το 4ης που βάζει είναι εγγυημένο. Επίσης, ο υγρός ψεκασμός, αναγκάζει το υγραέριο να βρίσκεται σε μεγαλύτερη πίεση κατά την παροχή στον θάλαμο. Και ότι οι σημερινοί εγκέφαλοι 4ης γενιάς αναβαθμίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, οπότε πας, στο συνδέουν, κατεβάζουν το νέο πρόγραμμα και είσαι έτοιμος. Κι ότι η χαρτογράφηση γίνεται με βάση τον πίνακα του εργοστασιακού εγκεφάλου.

Αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη, για να πάω σε 5ης...
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 09 Μάιος, 2011 20:34

christoi έγραψε:Αυτός που πήγα εγώ σήμερα, όπως ανέφερα και σε άλλο θέμα, μου είπε πως δεν βάζει 5ης γενιάς γιατί δεν είναι πολυχρησιμοποιημένο, ενώ το 4ης που βάζει είναι εγγυημένο. Επίσης, ο υγρός ψεκασμός, αναγκάζει το υγραέριο να βρίσκεται σε μεγαλύτερη πίεση κατά την παροχή στον θάλαμο. Και ότι οι σημερινοί εγκέφαλοι 4ης γενιάς αναβαθμίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, οπότε πας, στο συνδέουν, κατεβάζουν το νέο πρόγραμμα και είσαι έτοιμος. Κι ότι η χαρτογράφηση γίνεται με βάση τον πίνακα του εργοστασιακού εγκεφάλου.

Αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη, για να πάω σε 5ης...

Οτι ειναι πολλα τα λεφτα, μπορει να σημαινει επισης οτι ισως και να τα αξηζει η τεχνολογια αυτη...

Ειναι αρκετα χρησημοποιημενο για τουλαχιστον 10 και βαλε χρονια....δεν αρκουν ???
Επισης, τι το κακο εχει αν ψεκαζεται με μεγαλητερη πιεση το καυσιμο ??? Μαλλον καλητερη διαχειρηση γινεται παρα κατι κακο...
Το οτι αναβαθμιζονται ειναι καλο αρκει να ξερει ο μαστορας τι στο καλο να κανει με το νεο προγραμμα-αναβαθμηση... :lol: Ασε που και στον υγρο περνει ''αναβαθμηση'' αν χρειαστει (βλεπε vialle).

Με αυτα που βλεπω, προσωπικα δεν θα εβαζα 4ης ουτε με σφαιρες...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό mgmg » Πέμ 15 Δεκ, 2011 19:01

Επιμένεις, ως γνώστης, ότι στην 5η γεννεά δεν χρησιμοποιείται άλλη ECU πλην αυτής του αυτοκινήτου. Μάλλον τόσο η ICOM όσο και η Vialle σε διαψεύδουν (κοίτα τα σχήματα)
http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html
http://www.vialle.nl/producten/lpi.html ... 42f430268f
θα δεις ότι και οι 2 χρησιμοποιούν ECU γιά το αέριο. Οι λοιπές διαφορές που αναφέρεις άπτονται της τεχνολογίας υγρού ψεκασμού.
Πληροφοριακά μόνο στην τεχνολογία ΑΜΕΣΟΥ ψεκασμού (για συγκεκριμένα αυτοκίνητα ΜΟΝΟ, Tsi, Fsi κλπ) χρησιμοποιείται η ECU του αυτοκινήτου και μόνο. Η Vialle αναφέρει για την τεχνολογία αυτή ότι επι του παρόντος διατίθεται μόνο για αυτοκίνητα του group VAG. Η δε ICOM μόνο στο Ιταλικό της site παρουσιάζει την τεχνολογία αυτή (JTG HP) για Audi
http://www.icomitalia.it/icom_jtg_hp_su ... cnica.html
Τέλος ακόμα και η BRC διαθέτει τεχνολογία για αυτοκίνητα άμεσου ψεκασμού
http://www.brc.it/public/Depl%20SDI%20T ... 1%20IT.pdf

Καλησπέρα :wave: , σε όλους, αν και όχι γνώστης θα ήθελα να διευκρυνήσω κάτι: Και η vialle και η ICOM χρησιμοποιούν ECU που όμως για το αμάξι μου (forester turbo) θα παίρνουν εντολές από την μονάδα του αυτοκινήτου?

ευχαριστώ
mgmg

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό mgmg » Πέμ 15 Δεκ, 2011 19:52

μήπως γνωρίζεται - αν βάλει κανείς αέριο - τι πρέπει να κάνει για να πληρώνει χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας μιας και το αυτοκίνητο πλέον είναι "καθαρό".?
ευχαριστώ
mgmg

Δημοσιευσεις: 2

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες