Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 07 Ιουν, 2013 10:45

LPGas έγραψε:Ο ψεκασμός βενζίνης είναι ταυτόχρονος με τον ψεκασμό υγραερίου, και όσο ποσοστό βενζίνης ψεκάζεται, αφαιρείται από τους χρόνους ψεκασμού του υγραερίου ώστε να μην υπάρχει παραπανήσια κατανάλωση
Ψεκασμό βενζίνης η BRC υποστηρίζει σε όλα τα μοντέλα της από 8 Φλεβαρη του 2011, οπότε είναι κοντά στα 2,5 χρόνια και όχι 1 χρόνος όπως αναφέρθηκε. Απλά κανένας εγκαταστάτης που έχω συνάντηση δεν ξέρει τι και πώς να το ρυθμίσει.
Το σύστημα αυτολίπανσης της BRC είναι πιο εξελιγμένο από αυτό της AEB, και κατ’επεκταση της Lovato, OMVL κλπ, και ο λόγος είναι ότι ενεργοποιείται από 2 παραμέτρους που καθορίζουν το φορτίο του κινητήρα, τι στροφές και την υποπίεση ( Το AEB μόνο από στροφές και μια άνω τιμή του χρόνου ψεκασμού).
Το δεύτερο και το πιο σημαντικό είναι ότι ο ψεκασμός βενζίνης στην AEB δεν γίνεται ποσοστιαία, αλλά με συγκεκριμένο χρόνο ψεκασμού βενζίνης, οπότε στα χαμηλά φορτία του πέφτει πολύ η βενζίνη ενώ στα ψηλά δεν επαρκεί.
Στην BRC ο ποσοστιαίος ψεκασμός βενζίνης εξασφαλίζει προστασία στις υψηλές και χαμηλές στροφές, χωρίς να έχει υπερβολική κατανάλωση σε βενζίνη.

Φιλε λεγοντας ταυτοχρονος λες δηλ. οτι μπαινουν και τα δυο καυσιμα συγχρονος στον θαλαμο καυση δηλ. ποσοστιαια 95% αεριο 5% βενζινη π.χ?
Μετα εκει που λες οτι το δευτερο και πιο σημαντικο είναι ότι ο ψεκασμός βενζίνης στην AEB δεν γίνεται ποσοστιαία, αλλά με συγκεκριμένο χρόνο ψεκασμού βενζίνης για εξηγησε το καλυτερα,δηλ. το AEB(μηπως και το lovato και ολα τα υπολοιπα συστηματα?)δεν μπορει να ψεκασει ποσοστιαια παρα μονο κοβει την τροφοδοσια απο αεριο και το γυρναει σε βενζινη(για μερικα μιλισεκον δηλ?)και ξανα αεριο κ.τ.λ?

Γιατι αν ειναι ετσι πως το καταλαβαινω τοτε και το europegas που φωραω εγω μπορει να κανει αυτο που κανει το ΑΕΒ (μου το ειπε ξεκαθαρα οτι μπορει να το κανει ο μαστορας μου!)γιατι τοτε οι Πολωνοι δεν το συστηνουν,η μαλλον δεν το ενεργοποιουν καν?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 07 Ιουν, 2013 11:46

Στην BRC υποστηρίζεται ο ταυτόχρονος ψεκασμός βενζίνης υγραερίου εδώ και 2μιση χρόνια με θετικότατα αποτελέσματα προστασίας σε σχέση με οποιαδήποτε λαδιέρα, ηλεκτρονική ή μη.
Ο εγκέφαλος της AEB δεν γνωρίζω αν λειτουργεί με ταυτόχρονο ψεκασμό, επειδή όμως έχω προσωπικά ρυθμίσει πολλά αυτοκίνητα με OMVL, Landi Renzo, Lovato που χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο της AEB, ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι τόσο εξελιγμένο όσο της BRC, δεν έχει δυνατότητα λεπτομερούς παραμετροποίησης.

Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 07 Ιουν, 2013 12:20

το lovato εχει την δυνατοτητα να ψεκασει,
1ον με χρονο που θελουμε βενζινα σε στροφες και χρονο ψεκασμου που θα του ορισουμε,
2ον σε ποσοστο επι τις εκατο ή κυκλους λειτουργιας σε φορτια που θα του ορισουμε.
αν θελουμε μπορουμε να κανουμε συνδιασμο και των δυο τροπων ψεκασμου βενζινας.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 07 Ιουν, 2013 12:30

LPGas έγραψε:Στην BRC υποστηρίζεται ο ταυτόχρονος ψεκασμός βενζίνης υγραερίου εδώ και 2μιση χρόνια με θετικότατα αποτελέσματα προστασίας σε σχέση με οποιαδήποτε λαδιέρα, ηλεκτρονική ή μη.
Ο εγκέφαλος της AEB δεν γνωρίζω αν λειτουργεί με ταυτόχρονο ψεκασμό, επειδή όμως έχω προσωπικά ρυθμίσει πολλά αυτοκίνητα με OMVL, Landi Renzo, Lovato που χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο της AEB, ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι τόσο εξελιγμένο όσο της BRC, δεν έχει δυνατότητα λεπτομερούς παραμετροποίησης.

Χρήστος

Αρα με λιγα λογια δεν εισαι σιγουρος για το αν μπορουν και τα αλλα συστηματα να λειτουργουν με ταυτοχρονο μεικτο ψεκασμο καυσιμων.
Εισαι σιγουρος μονο στο οτι το BRC ειναι πιο εξελιγμενο.
Διαβαζοντας διαφορα θεματα στο φορουν εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι λαδιερες -τουναπια κ.τ.λ (ακομη και με μικροψεκασμους)δεν προσφερουν τιποτα σε σχεση με ενα αψογα ρυθμισμενο συστημα και ηπια οδηγηση ακομη και αν το αυτοκινητο ειναι στην μπλακ λιστ των βαλβιδων-εδρων σωστα?
Το europegas που φωραω εγω αναφερει στο σαιτ της εταιριας οτι εχει ενα συστημα με την ονομασια SAS (Self-Adaptive System (SAS). It is mainly destined for modern cars, which have technologically advanced OBDII system however it might be also used in older types of cars.)το οποιο λεει απ'οτι καταλαβα οτι εχει την δυνατοτητα να αυτοδιορθωνει συνεχεια την τροφοδοσια του αυτοκινητου με αεριο οπως δηλ. θα ηταν αν εκαιγε βενζινη(Auto-adaptation feature ensures that during the driving on gas multiplier line is being automatically corrected within desired ranges (tolerance in %) in places on the map where petrol and gas lines are not close enough to each other )(works even without connected PC).
Αυτο δεν σημαινει σωστα ρυθμισμενο συστημα,γιαυτο λες ισος και η europegas δεν ασχολειτε με μικροψεκασμους,ταυτοχρονους ψεκασμου κ.τ.λ?
valsam

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 07 Ιουν, 2013 13:32

LPGas έγραψε:Στην BRC υποστηρίζεται ο ταυτόχρονος ψεκασμός βενζίνης υγραερίου εδώ και 2μιση χρόνια με θετικότατα αποτελέσματα προστασίας σε σχέση με οποιαδήποτε λαδιέρα, ηλεκτρονική ή μη.

Χρήστος

Να το φέρω τότε να δεις φιλε Χρήστο αν εχει το δικο μου διότι κανεις δεν το εχει δει η εγκατάσταση ειναι Μάρτιο του 2011 , αρα αφου λες 2,5 χρονια θα το εχει και να μου το ρυθμίσεις να ψεκαζει βενζίνη ; Έχω το seq24 ...
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 07 Ιουν, 2013 14:14

LPGas έγραψε:Ο ψεκασμός βενζίνης είναι ταυτόχρονος με τον ψεκασμό υγραερίου, και όσο ποσοστό βενζίνης ψεκάζεται, αφαιρείται από τους χρόνους ψεκασμού του υγραερίου ώστε να μην υπάρχει παραπανήσια κατανάλωση
Ψεκασμό βενζίνης η BRC υποστηρίζει σε όλα τα μοντέλα της από 8 Φλεβαρη του 2011, οπότε είναι κοντά στα 2,5 χρόνια και όχι 1 χρόνος όπως αναφέρθηκε. Απλά κανένας εγκαταστάτης που έχω συνάντηση δεν ξέρει τι και πώς να το ρυθμίσει.
Το σύστημα αυτολίπανσης της BRC είναι πιο εξελιγμένο από αυτό της AEB, και κατ’επεκταση της Lovato, OMVL κλπ, και ο λόγος είναι ότι ενεργοποιείται από 2 παραμέτρους που καθορίζουν το φορτίο του κινητήρα, τι στροφές και την υποπίεση ( Το AEB μόνο από στροφές και μια άνω τιμή του χρόνου ψεκασμού).
Το δεύτερο και το πιο σημαντικό είναι ότι ο ψεκασμός βενζίνης στην AEB δεν γίνεται ποσοστιαία, αλλά με συγκεκριμένο χρόνο ψεκασμού βενζίνης, οπότε στα χαμηλά φορτία του πέφτει πολύ η βενζίνη ενώ στα ψηλά δεν επαρκεί.
Στην BRC ο ποσοστιαίος ψεκασμός βενζίνης εξασφαλίζει προστασία στις υψηλές και χαμηλές στροφές, χωρίς να έχει υπερβολική κατανάλωση σε βενζίνη.

Στα ΑΕΒ ο ψεκασμός βενζίνης γινεται απόλυτα ποσοστιαία .. αντικαθιστώντας συγκεκριμενο χρόνο ψεκασμού υγραεριου με βενζίνη αναλογα με το φορτιο, στις χαμηλες στροφές και στο ρελαντί δεν υπαρχει αναγκη λιπανσης του κινητηρα αν και άνερα μπορει να ψεκασει χαμηλα χωρις να του πεφτει πολυ η λιγη βενζινη και φυσικα επαρκει στα ψηλά.... Επισης υπαρχει δυνατοτητα διαδοχικου ψεκασμου εναλαξ ανα κυλινδρο οπου ο ενας να καιει βενζινη και οι άλλοι υγραεριο.
Εχει και αλλα πολλα μυστικα που δεν υπαρχει λογος κανενας να ανεφερθουν εδω που υπερεχει το ενα συστημα απο το άλλο ειδικα με την χρηση του usb hasp ή των κρυφών μενου του εγκαταστάτη μπορει να κάνει εξαιρετικες μικρορυθμίσεις πχ να ξεκινά μονο με υγραεριο... κτλ
[/quote]
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 07 Ιουν, 2013 14:55

Qgas έγραψε:

Στα ΑΕΒ ο ψεκασμός βενζίνης γινεται απόλυτα ποσοστιαία .. αντικαθιστώντας συγκεκριμενο χρόνο ψεκασμού υγραεριου με βενζίνη αναλογα με το φορτιο, στις χαμηλες στροφές και στο ρελαντί δεν υπαρχει αναγκη λιπανσης του κινητηρα αν και άνερα μπορει να ψεκασει χαμηλα χωρις να του πεφτει πολυ η λιγη βενζινη και φυσικα επαρκει στα ψηλά.... Επισης υπαρχει δυνατοτητα διαδοχικου ψεκασμου εναλαξ ανα κυλινδρο οπου ο ενας να καιει βενζινη και οι άλλοι υγραεριο.
Εχει και αλλα πολλα μυστικα που δεν υπαρχει λογος κανενας να ανεφερθουν εδω που υπερεχει το ενα συστημα απο το άλλο ειδικα με την χρηση του usb hasp ή των κρυφών μενου του εγκαταστάτη μπορει να κάνει εξαιρετικες μικρορυθμίσεις πχ να ξεκινά μονο με υγραεριο... κτλ
[/quote]
Πριν λιγο μιλησα ξανα με τον μαστορα μου που και αυτος πριν ειχε μιλησει με το εισαγωγεα-προμηθευτη της europegas και μου ειπε οτι του εδωσε εναν κωδικο οπου μπαινει στο κρυφο μενου και απο εκει μπορει να κανει εξτρα ρυθμισεις ψεκασμού βενζίνης οπως αυτες περιπου που αναφερεις οτι κανεις με τον ΑΕΒ!
Τι να πιστεψω ρε φιλε,εχω μπερδευτει ,να το αφησω ως εχει μονο αεριο και να βαλω ενα τουναπ στο ντεποζιτο(πραγμα που μου προτεινει και ο μαστορας που μου εκανε την εγκατασταση!),να του βαλω λαδιερα(που μου την δινει και τασαμπα και οτι και να λενε για τις λαδιερες εγω εχω διαβασει αυτο εδω http://www.vanmeenen.com/LPG-autogas-Vl ... a_CR-V.pdf και βλεπω οτι στο αυτοκινητο μου κανει δουλεια ),να το βαλω μονο να γυρναει βενζινη και αποκλειστικα βενζινη απο τις 4,200 μεχρι τον κοφτη οπως μου προτεινε ο Πολωνος,η να αφησω τον μαστορα να μπει στο κρυφο μενου και να μου το κανει να ψεκαζει σε σημεια σημεια βενζινη?
valsam

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 07 Ιουν, 2013 15:57

Ποσοστιαία αυτολίπανση δεν θεωρείται να αντικαθιστάς χρόνο ψεκασμού υγραερίου με συγκεκριμένο χρόνο ψεκασμού βενζίνης, όπως κάνουν οι εγκέφαλοι της AEB.
Στα AEB πρέπει να ορίσεις συγκεκριμένη ποσότητα βενζίνης (πχ 2ms) την οποία θα ψεκάσει σε όλες τις φάσεις λειτουργίας του κινητήρα.
Στην BRC ορίζεις πραγματικό ποσοστό, το οποίο ανάλογα με της ανάγκες του κινητήρα μπορεί να είναι από 0% έως 25% σε μερικές περιπτώσεις. Η τακτική αυτή εξασφαλίζει πιο στοχευμενη λίπανση και φυσικά μεγαλύτερη εξοικονόμηση σε βενζίνη.

Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 07 Ιουν, 2013 16:04

Δεν ειναι ετσι ακριβως μπορεις να ψεκασεις πχ απο τις 2500 και πανω κια απο φορτιο ψεκασμου πχ 12 ms μεχρι πχ τις 6000 ή τις 10000 ο εγκαταστατης το οριζει το πόσο... επειδη δεν ειναι σε ποσοστο δεν εχει καμια διαφορά
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 07 Ιουν, 2013 16:21

dathens έγραψε:

Χρήστος

Να το φέρω τότε να δεις φιλε Χρήστο αν εχει το δικο μου διότι κανεις δεν το εχει δει η εγκατάσταση ειναι Μάρτιο του 2011 , αρα αφου λες 2,5 χρονια θα το εχει και να μου το ρυθμίσεις να ψεκαζει βενζίνη ; Έχω το seq24 ...

Και δεν το φέρνεις?

Αν είσαι τυχερός και το σύστημα που σου έχουν τοποθετήσει έχει παραχθεί μετά τις 08 Φλεβάρη του 2011, τοτε θα έχει αυτολίπανση. Λιγό οριακό, αλλα μια προσπάθεια δεν βλάπτει! ;)
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες