Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 06 Ιουν, 2013 18:08

valsam έγραψε:Και αν συμνβαινει να μπαινουν και τα δυο ειδη καυσιμων δηλ. αεριο και βενζινη ταυτοχρονα στον θαλαμο καυσης ετσι δεν δημιουργειτε προβλημα?
Εμενα παντος χωρις να γνωσεις αν και ποσο ειναι διαφορετικη η καυση (δηλ. δεν εχουν διαφορετκα χαρακτηριστικα?) των δυο καυσιμων (αεριο-βενζινη)μου φαινεται πολυ δυσκολο ενας εγκεφαλακος αεριου να μπορει να φερει εις περας το εργο να βγαλει ενα ομοιομορφο σε χαρακτηριστηκα μειγμα αεριου-βενζινης!

Δε μπαίνουν ποτέ μαζί στο θάλαμο καύσης. Μετά από κάποιες στροφές ή κάποιο φορτίο μπαίνει μόνο βενζίνη. Ακόμα και στον παράλληλο που λένε ανά κάποιους κύκλους μπαίνει μόνο βενζίνη.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 06 Ιουν, 2013 21:36

Δε μπαίνουν ποτέ μαζί στο θάλαμο καύσης. Μετά από κάποιες στροφές ή κάποιο φορτίο μπαίνει μόνο βενζίνη. Ακόμα και στον παράλληλο που λένε ανά κάποιους κύκλους μπαίνει μόνο βενζίνη.[/quote]

π.χ. οταν θα ορισουμε μετα τις 4000 στροφες και μετα τα 10 ms ψεκασμου να ψεκαζει 3 ms βενζινα, δεν τα ψεκαζει μαζι?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 06 Ιουν, 2013 23:35

LPGas έγραψε:Όλα τα συστήματα της BRC υποστηρίζουν ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης - υγραερίου.
Όταν δηλαδή ο κινητήρας περάσει κάποια συγκεκριμένα όρια στροφών και φορτίου (τα οποία έχει ορίσει ο προγραμματιστής σύμφωνα με τις οδηγίες της BRC) , τότε αφαιρείτε κάποιο ποσοστό υγραερίου και αντικαθίστανται με βενζίνη.
Πχ στις 3500 rpm με 800mbar υποπίεσης το ποσοστό υγραερίου είναι 97% και της βενζίνης 3%.
Η On – off κατάσταση της αλλαγής από υγραέριο σε βενζίνη πάνω από συγκεκριμένο όριο στροφών δεν βοηθά στην στοχευμένη προστασία και δεν θεωρείται αυτολίπανση.

Και εμένα που είνσι seq24 γιατι δεν εχει ; Μη ξεχνάμε οτι μονο τα συστηματα που εγκαταστάθηκαν το τελευταίο χρόνο έχουν την δυνατότητα αυτη ολοι έμεις οι χιλιάδες με παλιούς εγκέφαλους τον πίνουμε ... Αν κ lpgas είχε το δικο μου δεν θα το πλήρωνα το 1000 ρικο για το καπάκι !!
Και αν ο εγκαταστατης μου είχε τη δυνατότητα μην ξεχνάμε το 2011 το Μάρτιο το έβαλα και μόλις τελείωσαν οι δόσεις πριν απο 2 μήνες αν λοιπον λέω το είχε θα του έλεγα 10 % βενζίνη και 90 υγραεριο μιας και εχει προβλημα το μοτέρ !! Απο 200 mbar και 1500 στροφές !! ;;) ;;)
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 07 Ιουν, 2013 00:07

Και μετα μου λετε να μην την ψαχνω!
Τελικα μπαινουν η δεν μπαινουν μαζι συγχρονος στον θαλαμο καυσης σε αναλογια π.χ αεριο 90% και βενζινη 10%(γιατι αυτο ενοηθηκε οτι μπορει να κανουν ολα τα συστηματα της brc!)?
O LPGas το δηλωσε οτι ναι ετσι γινετε:
LPGas έγραψε:
Όλα τα συστήματα της BRC υποστηρίζουν ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης - υγραερίου.
Όταν δηλαδή ο κινητήρας περάσει κάποια συγκεκριμένα όρια στροφών και φορτίου (τα οποία έχει ορίσει ο προγραμματιστής σύμφωνα με τις οδηγίες της BRC) , τότε αφαιρείτε κάποιο ποσοστό υγραερίου και αντικαθίστανται με βενζίνη.
Πχ στις 3500 rpm με 800mbar υποπίεσης το ποσοστό υγραερίου είναι 97% και της βενζίνης 3%.
Η On – off κατάσταση της αλλαγής από υγραέριο σε βενζίνη πάνω από συγκεκριμένο όριο στροφών δεν βοηθά στην στοχευμένη προστασία και δεν θεωρείται αυτολίπανση.

Ειναι ετσι ομως?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Παρ 07 Ιουν, 2013 06:45

Αν έχω καταλάβει καλά όλα τα σύγχρονα σύστηματα της BRC όπως και το AEB που βάζει η QGAS έχουν ταυτόχρονο ψεκασμό. Αυτό κατάλαβα και από τους δυο εγκαταστάτες πριν την τοποθέτηση τους στα αυτοκίνητα μου. Ξεκάθαρα τους ρώτησα αν για την λύπανση μιλάμε για ΤΑΥΤΟΓΧΡΟΝΟ ψεκασμό ή όχι σε αυτά τα συστήματα και ΞΕΚΑΘΑΡΑ μου είπαν ναι. Θα μας πουν και οι ίδιοι φαντάζομαι αν ισχύει τελικά ή όχι το ΤΑΥΤΟΓΧΡΟΝΑ.

Αν τώρα τεχνικά αυτό σημαίνει πως στον ένα κύκλο του κυλινδρου ψεκάζεται πρώτα 10 millisecond υγραέριο και 3 millisecond βενζίνη μέχρι να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος τότε ναι μεν δεν είναι ταυτόχρονα αλλα είναι μέσα σε έναν κύκλο ο ψεκασμός και των δυο καυσίμων και το αποτέλεσμα για την καύση είναι το ίδιο με το να ψεκάζαν και τα δυο μπεκ μαζί. Άρα και σε αυτήν την περίπτωση ταυτόχρονος ψεκασμός θεωρώ πως είναι.
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 07 Ιουν, 2013 08:25

Και εμένα που είνσι seq24 γιατι δεν εχει ; Μη ξεχνάμε οτι μονο τα συστηματα που εγκαταστάθηκαν το τελευταίο χρόνο έχουν την δυνατότητα αυτη ολοι έμεις οι χιλιάδες με παλιούς εγκέφαλους τον πίνουμε ... Αν κ lpgas είχε το δικο μου δεν θα το πλήρωνα το 1000 ρικο για το καπάκι !!
Και αν ο εγκαταστατης μου είχε τη δυνατότητα μην ξεχνάμε το 2011 το Μάρτιο το έβαλα και μόλις τελείωσαν οι δόσεις πριν απο 2 μήνες αν λοιπον λέω το είχε θα του έλεγα 10 % βενζίνη και 90 υγραεριο μιας και εχει προβλημα το μοτέρ !! Απο 200 mbar και 1500 στροφές !! ;;) ;;)[/quote]

η LOVATO εχει αυτη την δυνατοτητα σε ολα τα μοντελα της και στα φτηνα και στα ακριβα αρκετα χρονια, για την BRC δεν ειμαι αρμοδιος να σου απαντησω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 07 Ιουν, 2013 08:34

@ splitapsou.
Μιας και έχεις και τα δυο το BRC με το νεο εγκέφαλο ( ψεκαμσο βενζίνης ) εχει και διορθωση μειγμάτων στο δρόμο οπως το ΑΕΒ ; Οπου κάνει διόρθωση ανάλογα με τα trim του αυτοκινήτου ;

Ρωτώ διότι ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα το ξηλώσω όλο ή μονο τον εγκέφαλο !! Προς το παρόν έσβησε το check ( missfire 1 κυλ ) με μια διόρθωση της πίεσης του αερίου. Τα τριμς του αμάξιου ειναι στο -0,8 στα long ψηλα και 0 στο ρελαντι, επίσης το εχει ρυθμίσει να γυρνά σε βενζίνη πανω απο 4000 στροφές και υψηλό φορτίο.

Πάντως με τρώει να βάλω ψεκασμο βενζίνης διότι πέρασα κτεο και είδα οτι έφτασα 18000 μετα την επισκευη και θα φτάσει άλλες 12000 μέσα στο καλοκαίρι.
dathens

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 07 Ιουν, 2013 08:42

hlias έγραψε:η LOVATO εχει αυτη την δυνατοτητα σε ολα τα μοντελα της και στα φτηνα και στα ακριβα αρκετα χρονια, για την BRC δεν ειμαι αρμοδιος να σου απαντησω.

Ναι το ξερω εφόσον ειναι ΑΕΒ τα ηλεκτρονικα της , και η ΑΕΒ απο οτι διαβάζω ειναι η πρωτοπόρος στο κομμάτι αυτο του ταυτόχρονου ψεκασμού.
Δεν εχει και σοβαρη διαφορά τιμής το απλο κιτ με τον πλαστικο εγκεφαλο με το OBD μονο 50 € οπότε αξίζει να βάλω το OBD αν αποφασίσω την αλλαγη.
dathens

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Παρ 07 Ιουν, 2013 08:46

dathens έγραψε:@ splitapsou.
Μιας και έχεις και τα δυο το BRC με το νεο εγκέφαλο ( ψεκαμσο βενζίνης ) εχει και διορθωση μειγμάτων στο δρόμο οπως το ΑΕΒ ; Οπου κάνει διόρθωση ανάλογα με τα trim του αυτοκινήτου ;

Ρωτώ διότι ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα το ξηλώσω όλο ή μονο τον εγκέφαλο !! Προς το παρόν έσβησε το check ( missfire 1 κυλ ) με μια διόρθωση της πίεσης του αερίου. Τα τριμς του αμάξιου ειναι στο -0,8 στα long ψηλα και 0 στο ρελαντι, επίσης το εχει ρυθμίσει να γυρνά σε βενζίνη πανω απο 4000 στροφές και υψηλό φορτίο.

Πάντως με τρώει να βάλω ψεκασμο βενζίνης διότι πέρασα κτεο και είδα οτι έφτασα 18000 μετα την επισκευη και θα φτάσει άλλες 12000 μέσα στο καλοκαίρι.

Έχω το Plug and drive με obd σύνδεση και συνεχή παραμετροποίηση όλων των δεδομένων.
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 07 Ιουν, 2013 10:25

Ο ψεκασμός βενζίνης είναι ταυτόχρονος με τον ψεκασμό υγραερίου, και όσο ποσοστό βενζίνης ψεκάζεται, αφαιρείται από τους χρόνους ψεκασμού του υγραερίου ώστε να μην υπάρχει παραπανήσια κατανάλωση
Ψεκασμό βενζίνης η BRC υποστηρίζει σε όλα τα μοντέλα της από 8 Φλεβαρη του 2011, οπότε είναι κοντά στα 2,5 χρόνια και όχι 1 χρόνος όπως αναφέρθηκε. Απλά κανένας εγκαταστάτης που έχω συνάντηση δεν ξέρει τι και πώς να το ρυθμίσει.
Το σύστημα αυτολίπανσης της BRC είναι πιο εξελιγμένο από αυτό της AEB, και κατ’επεκταση της Lovato, OMVL κλπ, και ο λόγος είναι ότι ενεργοποιείται από 2 παραμέτρους που καθορίζουν το φορτίο του κινητήρα, τι στροφές και την υποπίεση ( Το AEB μόνο από στροφές και μια άνω τιμή του χρόνου ψεκασμού).
Το δεύτερο και το πιο σημαντικό είναι ότι ο ψεκασμός βενζίνης στην AEB δεν γίνεται ποσοστιαία, αλλά με συγκεκριμένο χρόνο ψεκασμού βενζίνης, οπότε στα χαμηλά φορτία του πέφτει πολύ η βενζίνη ενώ στα ψηλά δεν επαρκεί.
Στην BRC ο ποσοστιαίος ψεκασμός βενζίνης εξασφαλίζει προστασία στις υψηλές και χαμηλές στροφές, χωρίς να έχει υπερβολική κατανάλωση σε βενζίνη.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 37 επισκέπτες