Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 04 Ιουν, 2013 18:21

Οχι δεν μου τα αιτιολογισε τα 1000 χλμ,το μονο που μου ειπε ειναι οτι μετα το δευτερο τριτο γεμισμα θα παιρνει περισσοτερο αεριο το ντεποζιτο απ'οτι καταλαβα και μετα τα 1000 που θα το ρυθμισει για τους ψεκασμους βενζινης να βαλω και tunap στο ντεποζιτο.
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τρί 04 Ιουν, 2013 19:22

Για το γέμισμα έχει δίκιο.

Εμένα πάντως και στα δυο μου αυτοκίνητα που έχουν παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης ενεργοποιήθηκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Αν μπορεί κάποιος ας μας δώσει μια εξήγηση γιατί μου κανει εντύπωση το ότι δεν το ενεργοποίησε. Δεν βλέπω κάποιο προφανή λόγο στο να μην το κάνει... :?
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 05 Ιουν, 2013 15:42

Ξεκινησαν τα οργανα λοιπον!
Μπερδεμα!
Πηρα σημερα τηλ. στην Αθηνα στην αντιπροσωπεια στην Πρωτόπαππα 63 Ηλιούπολη και μιλησα με εναν τεχνικο(μιλουσε σπαστα Ελληνικα)και τον ρωτησα για αυτα τα 1000 χλμ και μου ειπε ναι 1000 χλμ για να οριστει ο κοφτης υγραεριου,τον ρωτησα τι ειναι ο κοφτης και μου ειπε κατι για φορτια και στροφες οπου θα κοβεται το αεριο και θα μπαινει η βενζινη,ωραια του λεω αυτο μπορουμε να το κανουμε να δουλευει διαδοχικα π.χ στις 1800-2000-2500-3000 και μου απαντησε οχι,ο κοφτης ειναι π.χ στις 4000-4500 οπου λογο φορτιου σταματαει το αεριο και λειτουργει με βενζινη το αυτοκινητο μεχρι οσο παει δηλαδη 5-7 χιλιαδες στροφες ,μολις ξαναπεσουν οι στροφες στις 4000-4500(δηλ. εκει που ορισαμε τον κοφτη)τοτε ξαναμπαινει το αεριο,δεν το κανει αυτο το δικο μας συστημα κυριε μου ειπε δηλ. να ψεκαζει μια αεριο μια βενζινη η και τα δυο συγχρονος,μα του λεω εδω το κανουν μεχρι και τα πιο φθηνα συστηματα να ψεκαζουν βενζινη ειτε συγχρονος με το αεριο ειτε σε πολλαπλα σημεια του φασματος των στροφων,μου ειπε ξερω τι λεω φιλε δεν το κανει το δικο μας συστημα οχι γιατι δεν μπορει αλλα γιατι ειναι καλυτερα ετσι οπως το εχουμε,του λεω μα το δικο μου αυτοκινητο ειναι στην μπλακ λιστ με τις βαλβιδες αν δεν ψεκαζει βενζινη πως θα προστατεψω τις βαλβιδες και εδρες να βαλω λαδιερα,οχι μου ειπε ενα τουναπ θα βαλεις μετα τα 1000 χλμ και θα εισαι υπερκαλημενος,το συστημα το εχουμε ετσι ρυθμισμενο μου ξαναειπε για το δικο σας καλο!

Τι γινεται ρε παιδια για εξηγηστε το μου λιγακι γιατι δεν το πολυκαταλαβα!
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 05 Ιουν, 2013 16:27

καποια συστηματα υποστηριζουν τον μεικτο ψεκασμο καποια αλλα οχι, δεν εχει να κανει με ακριβο ή οχι συστημα αλλα με τον τροπο που εχει επιλεξει ο κατασκευαστης του να δουλευει.
μην τρελενεσε με σωστη ρυθμιση και ρεγουλαρισμα βαλβιδων συχνο καθε 30000 χιλιομετρα δεν θα εχεις προβλημα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τετ 05 Ιουν, 2013 17:37

Στο site η europegas χαρακτηρίζει όλα τα συστηματά της ως διαδοχικού ψεκασμού και όχι μικτού. Οπότε ο τύπος που μίλησες στην Αθήνα σωστά στα είπε θα ορίσουν κάποιες στροφές όπου από εκεί και πάνω θα γυρίζει αποκλειστικά σε βενζίνη καθώς επίσης και σε μεγάλα φορτία του κινητήρα...
splitapsou

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 06 Ιουν, 2013 10:59

Φιλε LPGas το Sequent ειναι η οχι συντομογραφια του sequential(διαδοχικου ψεκασμου!)?
Ο φιλος splitapsou έγραψε οτι η europegas χαρακτηρίζει όλα τα συστηματά της ως διαδοχικού ψεκασμού και όχι μικτού βαζοντας την ονομασια sequential,γιατι να μην θεωρηθει οτι κανει το ιδιο και η brc ονομαζοντας το κιτ της Sequent 24?
Διαβαζα το μανουαλ του Sequent 24 http://download.fiat-bg.org/Gazovi_ured ... t24_EN.pdf και δεν διαβασα πουθενα για ταυτοχρονο ψεκασμο βενζινης και υγραεριου,διορθωσε με αν κανω λαθος φιλε LPGas
αλλα το μονο που καταλαβα βαση του μανουαλ ειναι οτι δινετε η δυνατοτητα στο συστημα να κανει change over η back(εναλαγη βενζινης-αεριου)υπο ορισμενες συνθηκες.
Ενταξει ομως για να το λες σιγουρα θα γινετε αλλα λεω μηπως δεν το προτεινουν (ακομη και η ιδια η brc)οπως δεν την δινουν την επιλογη αυτη ηκαι αλλες εταιριες για καποιον λογο?
Ξαναδιορθωσε με αν κανω λαθος αλλα απο αυτα που διαβασα στο μανουαλ της BRC εγω καταλαβαινω οτι ουτε και αυτο που ηθελα να κανω εγω με το europegas δηλ. να γυρναει αποκλειστικα σε βενζινη για ορισμενα μιλισεκον σε διαφορα σημεια στροφων προτεινουν.
valsam

Δημοσίευσηαπό rover214 » Πέμ 06 Ιουν, 2013 11:41

LPGas έγραψε:Όλα τα συστήματα της BRC υποστηρίζουν ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης - υγραερίου.
Όταν δηλαδή ο κινητήρας περάσει κάποια συγκεκριμένα όρια στροφών και φορτίου (τα οποία έχει ορίσει ο προγραμματιστής σύμφωνα με τις οδηγίες της BRC) , τότε αφαιρείτε κάποιο ποσοστό υγραερίου και αντικαθίστανται με βενζίνη.

Αυτό ακριβώς είναι και το ζουμί.Όταν λέμε ταυτόχρονος ψεκασμός βενζίνης, για να μην μπερδευόμαστε, εννοούμε ότι από τα μιλισεκόντ που θα έπρεπε να ψεκαστεί αέριο αφαιρείται ένα ποσοστό και αντικαθίσταται με βενζίνη.Ότι δηλαδή το σύστημα δε γυρίζει αποκλειστικά σε ένα καύσιμο από τα δύο.Αλλά ουσιαστικά ακόμα και τότε τα δύο διαφορετικά καύσιμα (αέριο,βενζίνη) δεν μπαίνουν ποτέ μαζί μέσα στον κύλινδρο!
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 06 Ιουν, 2013 12:22

rover214 έγραψε:
LPGas έγραψε:Όλα τα συστήματα της BRC υποστηρίζουν ταυτόχρονο ψεκασμό βενζίνης - υγραερίου.
Όταν δηλαδή ο κινητήρας περάσει κάποια συγκεκριμένα όρια στροφών και φορτίου (τα οποία έχει ορίσει ο προγραμματιστής σύμφωνα με τις οδηγίες της BRC) , τότε αφαιρείτε κάποιο ποσοστό υγραερίου και αντικαθίστανται με βενζίνη.

Αυτό ακριβώς είναι και το ζουμί.Όταν λέμε ταυτόχρονος ψεκασμός βενζίνης, για να μην μπερδευόμαστε, εννοούμε ότι από τα μιλισεκόντ που θα έπρεπε να ψεκαστεί αέριο αφαιρείται ένα ποσοστό και αντικαθίσταται με βενζίνη.Ότι δηλαδή το σύστημα δε γυρίζει αποκλειστικά σε ένα καύσιμο από τα δύο.Αλλά ουσιαστικά ακόμα και τότε τα δύο διαφορετικά καύσιμα (αέριο,βενζίνη) δεν μπαίνουν ποτέ μαζί μέσα στον κύλινδρο!

ψεκαζονται ταυτοχρονα αλλα δεν μπαινουν μαζι, πως γινεται αυτο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 06 Ιουν, 2013 13:19

Και αν συμνβαινει να μπαινουν και τα δυο ειδη καυσιμων δηλ. αεριο και βενζινη ταυτοχρονα στον θαλαμο καυσης ετσι δεν δημιουργειτε προβλημα?
Εμενα παντος χωρις να γνωσεις αν και ποσο ειναι διαφορετικη η καυση (δηλ. δεν εχουν διαφορετκα χαρακτηριστικα?) των δυο καυσιμων (αεριο-βενζινη)μου φαινεται πολυ δυσκολο ενας εγκεφαλακος αεριου να μπορει να φερει εις περας το εργο να βγαλει ενα ομοιομορφο σε χαρακτηριστηκα μειγμα αεριου-βενζινης!
valsam

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Πέμ 06 Ιουν, 2013 14:12

valsam έγραψε: αυτο που ηθελα να κανω εγω με το europegas δηλ. να γυρναει αποκλειστικα σε βενζινη για ορισμενα μιλισεκον σε διαφορα σημεια στροφων

:?: και τι ακριβώς θα προσέφερε κάτι τέτοιο αν κάποιο (όποιο) σύστημα το προσέφερε;;;;

Για το τι κάνει ή όχι ένα σύστημα σε σχέση με τους παράλληλους ή διαδοχικούς ψεκασμούς ή ακόμα και για καθόλου ψεκασμούς βενζίνης είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερωθούμε πριν την εγκατάσταση και να επιλέξουμε βάση των λεγομένων του όποιου εγκαταστάτη εμπιστευόμαστε και της δικής μας έρευνας αυτό που θεωρούμε καλύτερο για το αυτοκίνητό μας και την τσέπη μας...
splitapsou

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες