Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Πέμ 16 Μάιος, 2013 12:31

splitapsou έγραψε:Ενας τρόπος πάντως για να μειώσεις αισθητά την κατανάλωση βενζίνης όταν έχεις μικρές αποστάσεις είναι να περιμένεις στο ρελαντί μέχρι να γυρίσει υγραέριο και μετά να ξεκινήσεις. ;)

Θα το δεχθώ ως τρικ μόνο, για κάποιον που θέλει να ξεγελάσει τα στατιστικά, εφόσον το αυτοκίνητο δεν θα γράψει χιλιόμετρα κινούμενος με βενζίνη.
Στην πραγματικότητα θα κάψεις περισσότερο βενζίνη στο ρελαντί, περιμένοντας να ζεσταθεί και επιπρόσθετα επιβαρύνεις τον καταλύτη.

Η άποψή μου, την οποία επαναλαμβάνω, είναι ότι κακώς δίνουμε τιμές κατανάλωσης στηριζόμενοι στα διανυθέντα χιλιόμετρα και το πόσα λίτρα υγραερίου βάλαμε.
Τα αυτοκίνητά μας είναι bifuel και θα πρέπει να δίνουμε μέση κατανάλωση που προκύπτει από τη χρήση και των δύο καυσίμων.
Σίγουρα το χειμώνα, ένα σύστημα αέριου ψεκασμού καταναλώνει περισσότερη βενζίνη σε σχέση με την περίοδο που βρισκόμαστε τώρα. Άλλη κατανάλωση θα έχεις κινούμενος με συχνές μικρές αποστάσεις, άλλη κατανάλωση σε ταξίδι.
Προσωπικά το 0,117 ευρώ ανά χιλιόμετρο που έδωσα είναι για μένα η μέση κατανάλωση που μου έχει προκύψει ως τώρα έχοντας μέσα και περίοδο καλοκαιριού και χειμώνα.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Πέμ 16 Μάιος, 2013 13:23

Στο ρελαντί καίει πολύ λιγότερη βενζίνη. Το δικό μου έχει μέση κατανάλωση βενζίνης 7,4 lt/100. Αρα στο 1.5χλμ που θέλει για να γυρίσει σε υγραέριο θέλω 0,111lt. Αν περιμένω ρελαντί καιω 0,7lt/ώρα περιμένοντας λοιπόν ακόμα και 5 λεπτά (υπερβολικά στο βάζω) θέλω 0,058lt δηλαδή τα μισά. Μιλάω για εξωτερική θερμοκρασία 12-15 βαθμών περίπου και να κινήσεις αμέσως σε συνθήκες εθνικής σταθερά με 80-90
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 16 Μάιος, 2013 14:28

splitapsou έγραψε:Στο ρελαντί καίει πολύ λιγότερη βενζίνη. Το δικό μου έχει μέση κατανάλωση βενζίνης 7,4 lt/100. Αρα στο 1.5χλμ που θέλει για να γυρίσει σε υγραέριο θέλω 0,111lt. Αν περιμένω ρελαντί καιω 0,7lt/ώρα περιμένοντας λοιπόν ακόμα και 5 λεπτά (υπερβολικά στο βάζω) θέλω 0,058lt δηλαδή τα μισά. Μιλάω για εξωτερική θερμοκρασία 12-15 βαθμών περίπου και να κινήσεις αμέσως σε συνθήκες εθνικής σταθερά με 80-90

αυτοκινητο με τετραχρονο κινητηρα 1600 κυβικων με 700 στροφες ρελαντι και αναλογια αερα καυσιμου 15/1 για μια ωρα λειτουργειας στο ρελαντι θελει 1,113 λιτρα καυσιμου.
οταν ειναι κρυο και οι στροφες ειναι περισσοτερες απο τις 700 του ρελαντι και η αναλογια μειγματος ειναι αρκετα πιο πλουσια απο το 15/1, οπωτε θελουμε ακομα περισσοτερο καυσιμο απο τα 1,113 λιτρα.
η μεγαλυτερη οικονομια ειναι οταν βαλουμε μπροστα να ξεκινησουμε αμεσως την πορεια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 16 Μάιος, 2013 16:31

Προσωπικά θα διαφωνισω.
αν ξεκινησεις κατευθειαν τα ms ψεκασμου ειναι τεραστια ( κατ' αναλλογίαν)
Πχ παγωμενο ειναι 5+κατι αν θυμαμαι καλα γυρω στο 5,7 στους 80 του θερμοστατη ειναι 2,9-3.0

σε ολα τα χρονια μου ως οδηγός (25) αφηνα παντα τα αυτοκινητα να σηκωσουν μια σχετική θερμοκρασία στο ρελαντι.
Ειδικά στο κρυο.
Οπως και μετά απο μεγαλο ταξιδι να κατεβασει θερμοκρασια

Ποτε δεν αντιμετόπισα θεμα με καταλυτη.
Και το αυτοκινητο πηγαινε σαφως καλυτερα στο δρομο, απο οσες φορές ειχα ξεκινησει καρφι.

Τωρα ετσι κι αλλιως η γιαγιουλα αν δεν ανεβασει θερμοκρασια λογο δεν....... ανεβαζει και συμπιεση ( τροπος του λεγην )
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Πέμ 16 Μάιος, 2013 18:33

hlias έγραψε:
splitapsou έγραψε:Στο ρελαντί καίει πολύ λιγότερη βενζίνη. Το δικό μου έχει μέση κατανάλωση βενζίνης 7,4 lt/100. Αρα στο 1.5χλμ που θέλει για να γυρίσει σε υγραέριο θέλω 0,111lt. Αν περιμένω ρελαντί καιω 0,7lt/ώρα περιμένοντας λοιπόν ακόμα και 5 λεπτά (υπερβολικά στο βάζω) θέλω 0,058lt δηλαδή τα μισά. Μιλάω για εξωτερική θερμοκρασία 12-15 βαθμών περίπου και να κινήσεις αμέσως σε συνθήκες εθνικής σταθερά με 80-90

αυτοκινητο με τετραχρονο κινητηρα 1600 κυβικων με 700 στροφες ρελαντι και αναλογια αερα καυσιμου 15/1 για μια ωρα λειτουργειας στο ρελαντι θελει 1,113 λιτρα καυσιμου.
οταν ειναι κρυο και οι στροφες ειναι περισσοτερες απο τις 700 του ρελαντι και η αναλογια μειγματος ειναι αρκετα πιο πλουσια απο το 15/1, οπωτε θελουμε ακομα περισσοτερο καυσιμο απο τα 1,113 λιτρα.
η μεγαλυτερη οικονομια ειναι οταν βαλουμε μπροστα να ξεκινησουμε αμεσως την πορεια.

Αντίστοιχα αυξημένες τιμές έχεις σε όλο το φάσμα των στροφών όχι μόνο στο ρελαντί. Το αν θα ζεσταθεί ποιο γρήγορα εν κίνηση είναι άλλη τεράστια συζήτηση. Υπό ποιες συνθήκες θα κινηθείς, μέσα σε στενά με συνεχές σταμάτα ξεκινά; Θα βγεις αμέσως σε αυτοκινητόδρομο και θα κινηθείς με 2000-2500 και 70-80 χλμ και η συνεχής ροή αέρα δεν θα επηρεάσει αρνητικά στο να ανεβεί η θερμοκρασία γρηγορότερα; Εγω πάντως έχω προσέξει πως με ένα ζέσταμα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης από το να ξεκινήσεις αμέσως.

Πάντως γενικά θεωρώ ασήμαντη την κατανάλωση βενζίνης που βρίσκεται σε επίπεδα της τάξης των 15-20 € τον μήνα. Ολα αυτά θα είχαν νόημα μόνο αν είσαι σε σχεδόν πολικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μην γυρίζει ποτέ σε υγραέριο.
splitapsou

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 16 Μάιος, 2013 21:37

Αντίστοιχα αυξημένες τιμές έχεις σε όλο το φάσμα των στροφών όχι μόνο στο ρελαντί. Το αν θα ζεσταθεί ποιο γρήγορα εν κίνηση είναι άλλη τεράστια συζήτηση. Υπό ποιες συνθήκες θα κινηθείς, μέσα σε στενά με συνεχές σταμάτα ξεκινά; Θα βγεις αμέσως σε αυτοκινητόδρομο και θα κινηθείς με 2000-2500 και 70-80 χλμ και η συνεχής ροή αέρα δεν θα επηρεάσει αρνητικά στο να ανεβεί η θερμοκρασία γρηγορότερα;

οχι ειναι κλειστος ο θερμοστατης.

Εγω πάντως έχω προσέξει πως με ένα ζέσταμα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης από το να ξεκινήσεις αμέσως.

Πάντως γενικά θεωρώ ασήμαντη την κατανάλωση βενζίνης που βρίσκεται σε επίπεδα της τάξης των 15-20 € τον μήνα. Ολα αυτά θα είχαν νόημα μόνο αν είσαι σε σχεδόν πολικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μην γυρίζει ποτέ σε υγραέριο.[/quote]
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Πέμ 16 Μάιος, 2013 21:59

Σωστό είναι κλειστός ο θερμοστατης ούτως ή άλλως είναι όταν δεν κυκλοφορεί νερά στον κινητήρα ακόμα και σε θερμοκρασία λειτουργίας. Το θέμα είναι πως έχοντας την αναλογία αέρα καυσίμου που είπες αυτή η αναλογία είναι αυξημένη σε όλο το φάσμα των στροφών με αποτέλεσμα να έχει και μεγαλύτερη ανάγκη από καύσιμο.

Κάπου εκεί γεννάται το ερώτημα αν με το ρελαντί έχεις χαμηλότερη κατανάλωση ή όχι.

Προσωπικά θεωρώ πως είναι ανούσιο το να περιμένεις ρελαντί μιας και οι χρόνοι για να γυρίσεις σε υγραέριο στα σύγχρονα συστηματα είναι ελάχιστοι καθιστώντας αμελητέα την κατανάλωση βενζίνης. Ειδικά στις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας. Ισως να έχει όφελος κάποιος που ζει στην Φλώρινα αλλα και αυτό θέλει μετρήσεις στην πράξη για να το δει. ;)
splitapsou

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 16 Μάιος, 2013 22:16

splitapsou έγραψε:Σωστό είναι κλειστός ο θερμοστατης ούτως ή άλλως είναι όταν δεν κυκλοφορεί νερά στον κινητήρα ακόμα και σε θερμοκρασία λειτουργίας. Το θέμα είναι πως έχοντας την αναλογία αέρα καυσίμου που είπες αυτή η αναλογία είναι αυξημένη σε όλο το φάσμα των στροφών με αποτέλεσμα να έχει και μεγαλύτερη ανάγκη από καύσιμο.

Κάπου εκεί γεννάται το ερώτημα αν με το ρελαντί έχεις χαμηλότερη κατανάλωση ή όχι.

Προσωπικά θεωρώ πως είναι ανούσιο το να περιμένεις ρελαντί μιας και οι χρόνοι για να γυρίσεις σε υγραέριο στα σύγχρονα συστηματα είναι ελάχιστοι καθιστώντας αμελητέα την κατανάλωση βενζίνης. Ειδικά στις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας. Ισως να έχει όφελος κάποιος που ζει στην Φλώρινα αλλα και αυτό θέλει μετρήσεις στην πράξη για να το δει. ;)

Σωστά .. αν βέβαια ο πελάτης επιθυμεί υπάρχουν σύστηματα που ξεκινούν με υγραεριο πχ ΑΕΒ !! Δε το συνιστούμε αλλα η δυνατότητα ειναι εκεί..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό rover214 » Παρ 17 Μάιος, 2013 09:55

Στο πολύ κρύο φυσικά και αφήνεις το αυτοκίνητο πρώτα για λίγο στο ρελαντί όχι μόνο για να προλάβει να ζεσταθεί το νερό και να γυρίσει σε αέριο, αλλά κυρίως για να προλάβει να ανέβει και λίγο το λάδι το οποίο το πρωί με το θερμόμετρο του αυτοκινήτου να δείχνει εξωτερική θερμοκρασία -12πχ είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει όπως πρέπει.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 17 Μάιος, 2013 12:19

hlias έγραψε:Αντίστοιχα αυξημένες τιμές έχεις σε όλο το φάσμα των στροφών όχι μόνο στο ρελαντί. Το αν θα ζεσταθεί ποιο γρήγορα εν κίνηση είναι άλλη τεράστια συζήτηση. Υπό ποιες συνθήκες θα κινηθείς, μέσα σε στενά με συνεχές σταμάτα ξεκινά; Θα βγεις αμέσως σε αυτοκινητόδρομο και θα κινηθείς με 2000-2500 και 70-80 χλμ και η συνεχής ροή αέρα δεν θα επηρεάσει αρνητικά στο να ανεβεί η θερμοκρασία γρηγορότερα;

οχι ειναι κλειστος ο θερμοστατης.

Εγω πάντως έχω προσέξει πως με ένα ζέσταμα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης από το να ξεκινήσεις αμέσως.

Πάντως γενικά θεωρώ ασήμαντη την κατανάλωση βενζίνης που βρίσκεται σε επίπεδα της τάξης των 15-20 € τον μήνα. Ολα αυτά θα είχαν νόημα μόνο αν είσαι σε σχεδόν πολικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μην γυρίζει ποτέ σε υγραέριο.
[/quote]
Έχω την ίδια άποψη με τον Ηλία σε όλο του το ποστ. Επιπλέον θεωρώ ότι η όλη συζήτηση δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα. Πόση διαφορά μπορεί να μετρήσει κάποιος είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Πιστεύω ότι η όποια διαφορά θα είναι μικρότερη από το στατιστικό σφάλμα της μέτρησης.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες