Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 20 Μαρ, 2013 11:45

karago55 έγραψε:παιδια πηρα ενα obd2 elm 327 και αρχιζω να το περιεργαζομαι. εχω auris με vialle και στην πρωτη δοκιμη που το εκανα ειδα οτι τα short fuel trim ειναι συνεχεια κοντα στο μηδεν. τα long fuel trims οταν παταω γκαζι ειναι κοντα στο μηδεν, οταν ομως αφηνω το γκαζι π.χ. σε κατηφορα τα long fuel trims δειχνουν τιμες γυρω στο -20 μ3ε -25. αυτο να το θεωρησω σαν ανησυχιτικο; επισης δεν εχω καταλαβει τι εχει μεγαλυτερη σημασια τα long fuel trims ή short fuel trims

Τιποτα το αφυσικο. Γενικοτερα τα short trims πρεπει να παιζουν συνεχεια σε + και - (ειδικοτερα σε αυξομειωσεις του γκαζιου)αλλα παντα με την ταση να μηδενίσουν. Οταν ομως εισαι σε ΟΜΑΛΗ πορεια πρεπει να ειναι σχεδον μηδενικα.
Τα δε long trims(αυτα ειναι που δειχνουν αν ο κινητηρας δουλευει long-''ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ'' σωστα), πρεπει να ειναι και αυτα κοντα στο μηδεν ή εστω λιγο πλουσιοτερα π.χ. -5(και απ΄οτι λενε το πολυ μεχρι -10). Στις επιταχυνσεις θα βλεπεις διαφοροποιησιες αλλα αυτο που σε ενδιαφερει επι της ουσια ειναι πως δουλευει το αμαξι κατα βαση στην πορεια. Εαν ''πλακωνεις'' το αμαξι, αυτο σηκωνει αλλη-μεγαλη κουβεντα για το αν ειναι σωστο και εαν πρεπει...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό zgouriazmenos » Τετ 20 Μαρ, 2013 16:54

Εμένα πάλι τα short terms παίζουν από -9 έως +13 ενώ τα long term από -8.5 έως -6. Μήπως να το κάνω λίγο πιο φτωχό ή είναι η ιδέα μου οτι είναι πλούσιο?
zgouriazmenos

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 20 Μαρ, 2013 17:57

zgouriazmenos έγραψε:Εμένα πάλι τα short terms παίζουν από -9 έως +13 ενώ τα long term από -8.5 έως -6. Μήπως να το κάνω λίγο πιο φτωχό ή είναι η ιδέα μου οτι είναι πλούσιο?

Αυτο ειπα και πριν. Οτι τα short trims παιζουν συνεχεια απο αρνητικα σε θετικα και το αντιστροφο γιατι αυτο πρεπει να κανουν, συνεχεις διορθωσεις στο μιγμα(το ιδιο κανει και σε μενα). Γενικα, μεγαλες διορθωσεις κανουν οταν πατας-αφηνεις εντονα το γκαζι, και οταν οδηγεις με σταθερο γκαζι (πορεια) λογικα θα πρεπει να παιζουν κοντα το 0 και πολυ λιγο(1 με 2 μοναδες).
Τα long trims ειναι καλο να βρισκονται οσο πιο κοντα στο 0 αλλα και λιγο πλουσιο δεν πειραζει. Εμενα συνηθως ειναι (αν θυμαμαι καλα γιατι παει καιρος) κοντα στο -5 με -7 (πλουσιο).
Ζγουριασμενε, εμενα καλα μου φαινεται οτι εισαι αρκει να μην ειναι-παει παραπανω. Ασε που συνηθως αναβει κανενα check engine αν υπαρχει θεμα ;) .
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό zgouriazmenos » Τετ 20 Μαρ, 2013 20:19

Βασίλη απο λαμπάκια, δεν έχω θέμα. Έχω όμως ένα θεματάκι με το ρελαντί... Είδωμεν. Θα κάνω ένα τεστάκι μήπως και το καταφέρω να δουλεψει με long term απο 0 έως -5.
zgouriazmenos

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 20 Μαρ, 2013 23:07

zgouriazmenos έγραψε:Βασίλη απο λαμπάκια, δεν έχω θέμα. Έχω όμως ένα θεματάκι με το ρελαντί... Είδωμεν. Θα κάνω ένα τεστάκι μήπως και το καταφέρω να δουλεψει με long term απο 0 έως -5.

Με το ρελαντι αρκετοι εχουν θεματακια (να παιζει λιγο αλλα οχι σοβαρα πραγματα) και το οτι το icom δεν προγραμματιζεται, δε βοηθαει σε αυτες τις περιπτωσεις. Ειναι ομως πιθανο να ειναι αλλη η αιτια π.χ. οχι καλη εγκατασταση στα σωληνακια την εισαγωγη κτλ
Αν γενικοτερα δουλευει καλα το αμαξι (ανοιγει καλα, σωστη καταναλωση κτλ) μην σκας και
απολαυσε το οπως ειναι :)
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό zgouriazmenos » Τετ 20 Μαρ, 2013 23:30

Δυστυχως οι διακυμάνσεις στο ρελαντί είναι έντονες και σε συνθήκες κίνησης εντός πόλης καταντά εκνευριστικό. Κατά τα άλλα μια χαρά πάει
zgouriazmenos

Δημοσίευσηαπό Giannis » Παρ 12 Απρ, 2013 23:28

Καλησπέρα!

Το παρέλαβα και αύριο ξεκινάνε οι εξαντλητικές δοκιμές..!!
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 13 Απρ, 2013 18:44

Έπειτα από 2 ώρες όδήγησης μέσα στην πόλη, οι ενδείξεις των Long trims παρέμεναν σταθερά στο + 8,6.

Το short trim, ήταν συνέχεια γύρω από το 0, όπου κάποιες φορές ξέφευγε από -7 έως +3,9.

http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... t5hrs.jpg/

Γυρνώντας το στη βενζίνη, πάλι το long trim, δεν άλλαζε. Η μικρότερη και η μεγαλύτερη τιμή, ήταν η ίδια.

Στις 3 ώρες οδήγησης, έπεσε το Long στο +8,4.

Όλα αυτά δείχουν ότι δουλεύω φτωχά, αλλά βλέποντας συνέχεια τα short, δεν είδα να κολλάει μόνιμα στο _8 και κάτι όπως έλεγε το Long.

Έσβησα την οθόνη του Long και την ξαναεγκατέστησα και αμέσως πάλι έδειχνε +8,4.

Η κατανάλωση του αυτοκινήτου επίσης είναι αυξημένη, όπου με όποια ταχύητα καια να κίνούμαι, εθνική ή πόλη, 50 ή 150km, η κατανάλωση είναι εδώ και 50000km η ίδια. 10lt/100km.

Με βενζίνη, αν θυμάμαι καλά, έπεφτα σε ταξίδι στα 7, οδηγώντας οικονομικά.

Στο υγραέριο αυτό δεν συμβαίνει. Κολλημένο στα 10lt.

Το άλλο περίεργο ήταν η τάση του πρώτου αισθητήρα Λάμδα, όπου έπαιζει τρελά από το μηδέν έως το 1 volt, που είναι το τέρμα της ένδειξης.

Συμπέρασμα??
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Σάβ 13 Απρ, 2013 20:42

Giannis έγραψε:Η κατανάλωση του αυτοκινήτου επίσης είναι αυξημένη, όπου με όποια ταχύητα καια να κίνούμαι, εθνική ή πόλη, 50 ή 150km, η κατανάλωση είναι εδώ και 50000km η ίδια. 10lt/100km.

Με βενζίνη, αν θυμάμαι καλά, έπεφτα σε ταξίδι στα 7

Με τι στροφές ταξιδεύεις οικονομικά? το λέω αυτό γιατί συνήθως από κάποιες στροφές και πάνω στο υγραέριο το σύστημα μπαίνει σε open loop. Πρακτικά έχει μεγάλη διάφορα στην κατανάλωση. Στο δικό μου για παράδειγμα αν ταξιδεύω με 3001 στροφές έχω κατανάλωση 7,2 - 8,0 (όσο περίπου και σε μικτές διαδρομές στην πόλη που κάνω συνήθως) ενώ όταν ταξιδεύω με 2999 έχω κατανάλωση από 6,5-6,8 για αυτό τον λόγο.
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 13 Απρ, 2013 20:51

splitapsou έγραψε:
Giannis έγραψε:Η κατανάλωση του αυτοκινήτου επίσης είναι αυξημένη, όπου με όποια ταχύητα καια να κίνούμαι, εθνική ή πόλη, 50 ή 150km, η κατανάλωση είναι εδώ και 50000km η ίδια. 10lt/100km.

Με βενζίνη, αν θυμάμαι καλά, έπεφτα σε ταξίδι στα 7

Με τι στροφές ταξιδεύεις οικονομικά? το λέω αυτό γιατί συνήθως από κάποιες στροφές και πάνω στο υγραέριο το σύστημα μπαίνει σε open loop. Πρακτικά έχει μεγάλη διάφορα στην κατανάλωση. Στο δικό μου για παράδειγμα αν ταξιδεύω με 3001 στροφές έχω κατανάλωση 7,2 - 8,0 (όσο περίπου και σε μικτές διαδρομές στην πόλη που κάνω συνήθως) ενώ όταν ταξιδεύω με 2999 έχω κατανάλωση από 6,5-6,8 για αυτό τον λόγο.

Έχω δοκιμάσει 80km με 6η και 140Km με 6η πάλι.

Στροφές αν θυμάμαι καλά 3000 και 4200 αντίστοιχα.

Πάντως η κατανάλωση είναι η ίδια.
Άβαταρ μέλους
Giannis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 15 επισκέπτες