Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό baltazar » Κυρ 03 Μαρ, 2013 01:30

labros έγραψε:
baltazar έγραψε:Καλησπέρα σε όλους τους γκαζάκηδες! Εϊμαι νέο μέλος και αποφάσισα να κάνω εγγραφή,γιατί βρήκα ενδιαφέροντα και επιφωτιστικά θέματα. Έχω το Suzuki gv και κυκλοφορώ με υγραέριο εδώ και 2 χρόνια χωρίς πρόβλημα έως τώρα. Θα δείξει...
Θα ήθελα να μάθω,αν ξέρει κανείς ή έχει μετρήσει με πυρόμετρο, τη θερμοκρασία καυσαερίων ανάλογα με τις στροφές. Είναι νομίζω μια απάντηση που πολλοί διερωτώνται. Επανέρχομαι...

labros έγραψε:Η θερμογόνος δύναμη του υγραερίου ανά λίτρο είναι μικρότερη από της βενζίνης. Άρα μεγαλύτερη θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης και στα καυσαέρια δεν υφίσταται. Επίσης το ζήτημα ξηρή και υγρή καύση είναι λάθος. Δεν υπάρχουν στη βιβλιογραφία της χημείας τέτοιοι όροι. Το πρόβλημα του υγραερίου είναι στο χρόνο καύσης. Είναι πιο βραδύκαυστο από τη βενζίνη. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη στιγμή που ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής να μην έχει ολοκληρωθεί η καύση του με αποτέλεσμα αυτές να τρώνε ένα θερμό κύμα. Αυτή η διαφορά γίνεται μεγαλύτερη στις υψηλές στροφές. Δυστυχώς οι χρόνοι που ανοιγοκλίνουν οι βαλβίδες και δίνουν σπινθήρα τα μπουζί (αβάνς) είναι φτιαγμένα για βενζίνη και δε μπορεί ο εγκαταστάτης να επέμβει σε αυτούς. Με ήπια οδήγηση και σωστή ρύθμιση του συστήματος η φθορά αυτή καθυστερεί. Υπάρχουν αμάξια με σκληρές βαλβίδες που αντέχουν και άλλα πιο ευαίσθητα. για αυτό μας λένε με το γκάζι μην οδηγείτε στα κόκκινα.
Το "λάδι" τώρα που βάζουμε στις λαδιέρες δεν είναι για "λίπανση" αυτό καθεαυτό. Από ότι έχω διαβάσει επάνω περιέχει αρωματικούς υδρογονάνθρακες, συστατικά δηλαδή της βενζίνης. προφανώς και διάφορα αντιτριβικά πρόσθετα που δεν τα αναγράφει. Όπως το καταλαβαίνω εγώ μπαίνοντας μέσα στον κύλινδρο μαζί με το υγρέριο επιταχύνει λίγο την καύση του. Το κάνει δηλαδή να "μοιάζει" πιο πολύ στη βενζίνη. Αυτός είναι ο κύριος ρόλος του. Θα πρέπει όμως η ποσότητα του να είναι ανάλογη της υποδύναμης - κυβισμού και των στροφών του κινητήρα κάτι που η απλή μηχανική λαδιέρα δεν το καταφέρνει (το αντίθετο μάλιστα ψεκάζει πιο πολύ στο ρελαντί) και κατά τη γνώμη μου χρειάζεται ηλεκτρονική.
Άρα θα τα βρει το ίδιο.
Τη διάβασα την δημοσίευσή σου, Λάμπρο και έτσι είναι όπως τα λες. 'Εχω βαλει μπουζί για υγραέριο που επιταχύνουν την καύση, αλλά για την λαδιέρα, έστω και ηλεκτρονική, είμαι όπως πολλοί αντίθετος. Οδηγώ συντηρητικά και έκοψα το υγραέριο στις 3,5 χ.σ. Απλά ήθελα να ξέρω με βαθμούς κελσίου την υπόθεση. Βλέπεις έτσι όπως είναι η κατάσταση στην οικονομία, δεν μας παίρνει για βλάβες.Γι' αυτό προσέχουμε για να έχουμε. Ποια είναι η γνώμη σου για τα tunap?
baltazar

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό labros » Κυρ 03 Μαρ, 2013 20:08

Θεωρώ ότι παρέχουν προστασία αλλά με κάποιους περιορισμούς. Το βάζεις μέσα στη δεξαμενή. Στην αρχή θα είναι αποτελεσματικό αλλά σιγά σιγά θα αραιώνει. Τώρα αυτό που λένε ότι δημιουργεί ένα φιλμ πάνω στις βαλβίδες που κρατάει για 10000χλμ μου φαίνεται λίγο σαν θαύμα. Όσο για την ηλεκτρονική λαδιέρα δεν προτρέπω κάποιον να την βάλει. Αν το αμάξι δεν είναι από αυτά που είναι ευαίσθητα και έχεις κόψει και το υγραέριο πάνω από τις 3500 στροφές πολύ πιθανό να μη χριάζεται. Απλώς θεωρώ ότι η απλή μηχανική λαδιέρα δεν προσφέρει τίποτα και αν κάποιος είναι να βάλει (είτε γιατί έχει ευαίσθητο μοτερ είτε για λόγους ψυχολογίας) καλό θα ήταν να βάλει ηλεκτρονική. Όσο για τις θερμοκρασίες αν είναι όλα όπως τα λέω δεν θα έχουμε κάποια αισθητή διαφορά. (εκτός και αν το μίγμα είναι φτωχό)
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 06 Μαρ, 2013 11:45

Σωστά labros
Η απλή λαδιέρα υποπίεσης δεν προστατεύει καθόλου.
Και το πιο τραγικό είναι ότι υπάρχουν ακόμη εγκαταστάτες BRC οι οποίοι προτείνουν λαδιέρα.
Τους προσφέρει δηλαδή η BRC τον πιο αποδοτικό και εξελιγμένο τρόπο προστασίας των εδρών και βαλβίδων και αυτοί συνεχίζουν να προτείνουν μηχανικές λαδιερες που ρίχνουν λάδι μόνο στο ρελαντί και προστατεύουν μόνο τα ταξί.
Ο λόγος φυσικά είναι ότι όπως φαίνεται, κανένας εγκαταστάτης BRC δεν ξέρει να ρυθμίζει την αυτολίπανση στον εγκέφαλο. Πέρα από την αυτόματη ρύθμιση δεν έχουν ιδέα τι δυνατότητες ρυθμίσεων τους δίνει ο εγκέφαλος και το σύστημα της BRC.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό cmax » Τετ 06 Μαρ, 2013 20:06

Να κανω μια ερωτηση;
Αν δηλαδη δουλευουμε τον κινητηρα μεχρι 3500-4000 στροφες με lpg η επιβαρυνση των βαλβιδων ειναι αντιστοιχη με της βενζινης;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Re: Απ: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Τετ 06 Μαρ, 2013 22:59

cmax έγραψε:Να κανω μια ερωτηση;
Αν δηλαδη δουλευουμε τον κινητηρα μεχρι 3500-4000 στροφες με lpg η επιβαρυνση των βαλβιδων ειναι αντιστοιχη με της βενζινης;

Από όσα έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ θα σου έλεγα πως όχι. Η θερμοκρασία στους κυλίνδρους είναι μεγαλύτερη ιδιαίτερα αν έχεις σύστημα αεριου ψεκασμού. Άρα και στις τις βαλβίδες.

Sent from my Galaxy Note 2 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 06 Μαρ, 2013 23:21

υπαρχουν καποια ταξι τα οποια εχουν πανω απο 600.000km χωρις προβλημα στη μηχανη.
μεχρι αυτες τις στροφες, ενα καλορυθμισμενο αυτοκινητο δεν εχει κατι να ζηλεψει (σε θεμα βλαβων) απο τη βενζινη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: Απ: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό LPGas » Σάβ 09 Μαρ, 2013 13:00

MeddlingMageGR έγραψε:

Από όσα έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ θα σου έλεγα πως όχι. Η θερμοκρασία στους κυλίνδρους είναι μεγαλύτερη ιδιαίτερα αν έχεις σύστημα αεριου ψεκασμού. Άρα και στις τις βαλβίδες.

Sent from my Galaxy Note 2 using Tapatalk 2

Η θερμοκρασία καύσης του υγραερίου δεν είναι μεγαλύτερη από της βενζίνης.
Έχει μετρηθεί σε πολλά αυτοκίνητα και τις περισσότερες φορές είναι και ελάχιστα χαμηλότερη. Οι φθορές ξεκινούν κυρίως από λάθος τοποθετήσεις, που επιβραδύνουν το χρόνο καύσης και επιβαρύνουν τις βαλβίδες εξαγωγής. Επίσης η έλλειψη πρόσθετων του υγραερίου δεν ευνοεί στη μεταφορά θερμότητας από την βαλβίδα στην έδρα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό kostmatin » Παρ 15 Μαρ, 2013 20:13

Ερωτηση προς εγκαταστατες που γνωριζουν απο Lovato.Στο πλαισιο που γραφει "Λειτουργια σε υψηλες στροφες" αν επιλεξω το "Ψεκασμος βενζινης" μου βγαζει τις επιλογες για ρυθμιση οπως φαινονται στις παρακατω φωτογραφιες.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Αν δεν κανω λαθος,ειναι η λεγομενη λειτουργεια αυτολιπανσης ψεκαζοντας βενζινη.Στο δικο μου αυτοκινητο δεν ειναι ενεργοποιημενο και πιστευω πως αφου υπαρχει αυτη η δυνατοτητα,καλο θα ειναι να την ενεργοποιησω.
Αυτο που ζηταω ειναι να μου δωσει καποιος που γνωριζει,τι τιμες πρεπει να βαλω και αν ειναι ευκολο τι ακριβως συμαινει η καθε ρυθμιση.
Ευχαριστω.
kostmatin

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό manito » Δευτ 18 Μαρ, 2013 02:01

kostmatin έγραψε:Ερωτηση προς εγκαταστατες που γνωριζουν απο Lovato.Στο πλαισιο που γραφει "Λειτουργια σε υψηλες στροφες" αν επιλεξω το "Ψεκασμος βενζινης" μου βγαζει τις επιλογες για ρυθμιση οπως φαινονται στις παρακατω φωτογραφιες.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Αν δεν κανω λαθος,ειναι η λεγομενη λειτουργεια αυτολιπανσης ψεκαζοντας βενζινη.Στο δικο μου αυτοκινητο δεν ειναι ενεργοποιημενο και πιστευω πως αφου υπαρχει αυτη η δυνατοτητα,καλο θα ειναι να την ενεργοποιησω.
Αυτο που ζηταω ειναι να μου δωσει καποιος που γνωριζει,τι τιμες πρεπει να βαλω και αν ειναι ευκολο τι ακριβως συμαινει η καθε ρυθμιση.
Ευχαριστω.

Tis times tha tis kathorisis me basi ta dedomena tou kinitira.Diladi: xoris fortia (kalorifer,ac kai fota klista) tha patisi to gazi kai tha blepeis ta ms petrol mexri pou anebenoun apo afta tha aferesis ta 2 ms.Tora strofes orizeis esi pies thelis na psekazi kai an thelis poi poli apo 2 ms aferis poio poli kathe fora tha patas enter gia na ta kratisi.

mod: Γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες
brcgasservice.gr
manito
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό harmim » Δευτ 18 Μαρ, 2013 02:53

Παιδια ποιες εταιρειες προσφερουν ηλεκτρονικο συστημα ψεκασμου βενζινης για λιπανση των βαλβιδων ,οποτε αυτο απαιτειται, αναλογα με τις συνθηκες οδηγησης?
Επισης ενα τετοιο συστημα (AFTERMARKET)αν υπαρχουν βεβαια,μπορει να τοποθετηθει σε ολα τα κιτ ?
harmim

Δημοσιευσεις: 97

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες