Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κόστος εγκαταστάσεων και περιθώρια κέρδους

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Πού ; Ποιος ; Πόσο ;

Δημοσίευσηαπό dennis » Τρί 26 Φεβ, 2013 19:44

DragonHD έγραψε:Περυσι πληρωσε φιλος μου για να βαλει υγραεριο σε ενα opel corsa 1250 ευρω(brc) μαζι με το ΚΤΕΟ.
Φετος(πριν απο 10 μερες) αγορασε ακομα ενα ιδιο corsa για το γιο του και του εβαλε το ιδιο κιτ ,στο ιδιο συνεργειο και πληρωσες 700 ευρω μαζι με το ΚΤΕΟ.

βΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑ ΣΑΣ για το ποσο κερδιζουν οι εγκαταστατες λοιπον!!!

Ναι ρε φιλε βγαζουμε.Τσαπα τα σπαμε τα χερακια μας?
dennis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 51

Re: Πού ; Ποιος ; Πόσο ;

Δημοσίευσηαπό dorys » Τετ 27 Φεβ, 2013 03:05

Qgas έγραψε:
MANOS555 έγραψε:Εχω την απορια
Ο τεχνιτης υπαλληλος πληρωνεται με την ωρα η με τον μηνα ?
Οταν πτυχιουχος πανεπιστημιου ή πολυτεχνειου με δυο μεταπτυχιακα σημερα παιρνει 600 ευρω μισθο ποσο πρεπει να παρει ο τεχνιτης στο συνεργειο ?
Η καλη ή κακη τοποθετηση εχει να κανει με τις γνωσεις και οχι με την τιμη
Η τοποθετηση με ολες τις ρυθμισεις απο γνώστη του αντικειμενου πρεπει να τρωει λιγοτερο απο ενα μεροκαματο
Βαλτε και ενα κερδος στο μεροκαματο και η τιμη πρεπει να ειναι η μιση απο οτι συνηθως παρουσιαζεται
Δεν ειναι και πυρινικοε επιστημονας ο τεχνιτης

Πληρώνετε με το μήνα 14 μισθούς το χρόνο και εχει και από 300-400 ευρω το μήνα ΙΚΑ και ταμείο μετάλου.

Υπολόγισε 16-17 χιλιαρικα το χρόνο !! Ο μηχανικός αερίου ..,

Ο πτυχιούχος με το τα δυο μεταπτυχιακά μονο θεωρία και φρου φρου και αρώματα και τα 600 πολλά ειναι για το έργο που θα παραδώσει αν δε πιάσει κατσαβιδι κλειδί και δεν γινει μαύρος σπο τα λάδια έχω ανιψιό του Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακό , μηχανολογο και ειδικότητα υγραεριο φυσικό αέριο για κίνηση. Δεν μπορεί να αλλάξει λάστιχο στο αμάξι του υγραεριο θα βάλει ; ( θα αναγκαστεί να πουλάει μονο την υπογραφη του στο τελος σε αυτούς που δεν έχουν αδεια )

Γνώσεις ναι και εμπειρία πανω στο αμάξι μουτζούρα λαδιλα βρώμα !! Η σωστή τοποθέτηση θέλει 12-16 ωρες καθαρή εργασία ανάλογα με το αμάξι εσυ αν τα καταφέρεις να τοποθετήσεις και να ρυθμίσεις ένα πχ απλό 4 κυλινδρο σε ένα μεροκάματο θα σου δίνω κάθε μέρα 100 € !!

Δεν ειναι πυρινικος επιστήμονας αλλα σε αυτη τη χωρα πάσχουμε απο τεχνίτες, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς, με χειρωνσκτικες εργασίες , εννοώ είμαστε τιγκα απο πτυχιούχους με 2-3 μεταπτυχιακά και 2-3 ξένες γλώσσες που αναγκαστικά θα κουβαλησουν ντομάτες σε κάποιο σκλάβενιτη !! Η θα τιλύγουν σουβλάκια !!

Να το πείτε στους γονείς τους που θεώρησαν οτι αν δεν σπουδασει το παιδί στο επίπεδο του αισταιν δεν θα μπορεί να βρει δουλειά !!

Ενω ένας καλός τεχνικός σε οποιοδήποτε κλάδο ειναι πάντα καλοπληρωμένος !! Τους Πολωνούς για μ...κες τους έχετε που ειναι τιγκα στα σχολεία για τεχνίτες σε όλα τα επίπεδα μπογιάτζηδες , υδραυλικοί γυψοσανιδάδες ηλεκτρολόγοι κτλ που έχουν ολοι μεταναστεύσει στη Γερμανία και τους έχουν πάρει όλες τις δουλειές ; Είνσι τόσοι πολλοί που οι απόγονοι τους είνσι η μιση Εθνικη Γερμανίας !!

Συγνώμη αλλά, δεδομένου ότι υπογράφεις ως εγκαταστάτης (Qgas) και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι κάποιοι από τους υποψήφιους πελάτες θα είναι πτυχιούχοι από ανώτατες σχολές, μάλλον δυσφήμηση κάνεις στο μαγαζί που δουλεύεις, βγάζοντας τα απωθημένα σου με αυτό τον τρόπο, ανεξάρτητα από το τι λέει ο κάθε ένας στο forum...! Και πάλι συγνώμη.
dorys

Δημοσιευσεις: 19

Re: Κόστος εγκαταστάσεων και περιθώρια κέρδους

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τετ 27 Φεβ, 2013 06:42

dorys: δυστυχώς ο Qgas λέει την αλήθεια από πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς έχουμε γεμίσει από τεχνίτες και μάστορες καλούς όχι. Γι αυτό ο μάστορας πληρώνετε... Οτι μάστορας και αν είναι και σε οποία ειδικότητα. Ολα είναι προσφορά και ζήτηση...
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό DragonHD » Τετ 27 Φεβ, 2013 10:30

@cmax ακριβως το ιδιο συστημα.Σε 2 ακριβως ιδια OPEL CORSA .
@ valsam Ορεστιάδα
@dennis σιγα θα σπασεις κανενα νυχι βρε!!Για πες μας και ποσο κανει ενα κιτ υγραεριου μαζι με τις σωληνωσεις και την φιαλη.
Άβαταρ μέλους
DragonHD

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό dorys » Τετ 27 Φεβ, 2013 12:42

splitapsou έγραψε:dorys: δυστυχώς ο Qgas λέει την αλήθεια από πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς έχουμε γεμίσει από τεχνίτες και μάστορες καλούς όχι. Γι αυτό ο μάστορας πληρώνετε... Οτι μάστορας και αν είναι και σε οποία ειδικότητα. Ολα είναι προσφορά και ζήτηση...

Φίλε splitapsou, ο Qgas μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον βοθρατζή μάστορα που μπήκε στο βόθρο να τον καθαρίσει και είχε τον βοηθό έξω να του δίνει εργαλεία. Και στο τέλος είπε, βουτηγμένος στο σκατό, στον καθαρό βοηθό: "άντε χαϊβάνι φρόντισε να μάθεις την δουλειά γιατί μια ζωή βοηθός θα μείνεις"... Φίλε splitapsou, δεν χρειαζόμαστε τεχνίτες που να παριστάνουν τους μηχανικούς της NASA, αλλά άρτια καταρτισμένους τεχνίτες - εγκαταστάτες. Χρειαζόμαστε σοβαρό συνεργείο με σοβαρό αφεντικό που να είναι ο ίδιος πρωτίστως άρτια καταρτισμένος στο αντικείμενο για να μπορεί να κρατήσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, πριν, κατά την διάρκεια της εγκατάστασης και μετά.
dorys

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τετ 27 Φεβ, 2013 13:13

dorys έγραψε:
splitapsou έγραψε:dorys: δυστυχώς ο Qgas λέει την αλήθεια από πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς έχουμε γεμίσει από τεχνίτες και μάστορες καλούς όχι. Γι αυτό ο μάστορας πληρώνετε... Οτι μάστορας και αν είναι και σε οποία ειδικότητα. Ολα είναι προσφορά και ζήτηση...

Φίλε splitapsou, ο Qgas μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον βοθρατζή μάστορα που μπήκε στο βόθρο να τον καθαρίσει και είχε τον βοηθό έξω να του δίνει εργαλεία. Και στο τέλος είπε, βουτηγμένος στο σκατό, στον καθαρό βοηθό: "άντε χαϊβάνι φρόντισε να μάθεις την δουλειά γιατί μια ζωή βοηθός θα μείνεις"... Φίλε splitapsou, δεν χρειαζόμαστε τεχνίτες που να παριστάνουν τους μηχανικούς της NASA, αλλά άρτια καταρτισμένους τεχνίτες - εγκαταστάτες. Χρειαζόμαστε σοβαρό συνεργείο με σοβαρό αφεντικό που να είναι ο ίδιος πρωτίστως άρτια καταρτισμένος στο αντικείμενο για να μπορεί να κρατήσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, πριν, κατά την διάρκεια της εγκατάστασης και μετά.

Προφανώς! δεν έχεις παρά να βρεις ένα τέτοιο.
splitapsou

Δημοσίευσηαπό dorys » Τετ 27 Φεβ, 2013 13:39

splitapsou έγραψε:
dorys έγραψε:

Προφανώς! δεν έχεις παρά να βρεις ένα τέτοιο.

Αυτό κάνω και θα ποστάρω τις εντυπώσεις μου για να ωφεληθούν και άλλοι, διότι η στεγνή αντιπαράθεση απόψεων δεν βοηθάει. Δεν είναι και το νόημα του forum, αν και αυτό γίνεται κυρίως, δυστυχώς. Αν βρω τελικά κάποιο καλό και φερέγγυο συνεργείο θα προχωρήσω με μεγάλη επιφύλαξη σε εγκατάσταση, αλλιώς δεν την κάνω, δεδομένου ότι δεν είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω να υποβαθμίσω με βλάβες το ακριβό μου αυτοκίνητο.
dorys

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τετ 27 Φεβ, 2013 13:46

dorys έγραψε:Αυτό κάνω και θα ποστάρω τις εντυπώσεις μου για να ωφεληθούν και άλλοι, διότι η στεγνή αντιπαράθεση απόψεων δεν βοηθάει. Δεν είναι και το νόημα του forum, αν και αυτό γίνεται κυρίως, δυστυχώς. Αν βρω τελικά κάποιο καλό και φερέγγυο συνεργείο θα προχωρήσω με μεγάλη επιφύλαξη σε εγκατάσταση, αλλιώς δεν την κάνω, δεδομένου ότι δεν είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω να υποβαθμίσω με βλάβες το ακριβό μου αυτοκίνητο.

Καλά θα κάνεις να γράφεις εντυπώσεις μιας και έτσι θα επωφεληθούμε όλοι.

Το αν τελικά θα βάλεις ή όχι υγραέριο είναι μια μεγάλη κουβέντα, εγώ το ψάχνω εδώ και 1,5 χρόνο και ποιο εντατικά τους τελευταίους 6 μήνες για να πάρω την απόφαση μιας και το αυτοκίνητο είναι ΑΚΡΙΒΟΤΑΤΟ για τον κάθε ένα μας...
splitapsou

Δημοσίευσηαπό MANOS555 » Τετ 27 Φεβ, 2013 19:28

Πολυ θα ηθελα να μαθω πως θα αξιολογησω και πως θα βρω τελικά κάποιο καλό και φερέγγυο συνεργείο
Απο την σοβαροτητα του αφεντικου η απο ποσο βρωμικα εχει τα τα χερια του ο μαστορας ?
Βασικα εαν υπηρχε σοβαρο κρατος θα υπηρχε και σοβαρος ελεγχος και θα εχαναν πολλοι την αδεια τους
Επαναλαμβανω οτι την δουλεια σου πρεπει να την κανεις σωστα οποιανδηποτε και εαν ειναι αυτη και ανεξαρτητα απο την αμοιβη σου
Τελος την ευθυνη οπως παντα την εχει αυτος που υπογραφει τα εγραφα (και οχι ο μαστορας )
Επειδη ειμαστε σε εποχη ΔΝΤ θα επιβιωσουν οι καλοι και με την σωστη (χαμηλη) τιμη
Γι αυτο τα 1500 ευρω εγιναν λιγοτερα απο 1000 και συντομα προβλεπω να παμε στα 500
MANOS555

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 28 Φεβ, 2013 00:24

dorys έγραψε:

Μόνο που βάθροι δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν πουθενά και κάνουν κακο στον υδροφόρο ορίζοντα.

Στη δεκαετία που μεγάλωνα εγω τα βοθρατζιδικα ήταν πιο πολλά απο τα αυτοκίνητα !! Τωρα άμα δεις κανένα γελας και λες τον κακομοιρη δουλεύει ακόμα;
Άρα ο βοηθός δεν καθαριζει σκατά έγινε δημόσιος υπάλληλος, και τα παιδια του έχουν 2 πτυχία και ειναι άνεργα.
Συνεργείο με σοβαρούς ανθρώπους καταρτισμένους με το υψηλότερο επίπεδο γνώσης και παροχης υπηρεσιών για μένα ειναι οι άνθρωποι της qgas και πάω και τα δυο αμάξια μου εκει. Τεχνίτες αερίου με εξαιρετική γνώση του αντικειμένου με τεχνικούς που εκτός απο μηχανικοί μιλούν και 2-3 ξένες γλώσσες και ανταλάσουν πληροφορίες με άλλα συνεργεία Prins στην Ευρώπη. Γερμανικά Ολλανδικά Αγγλικά όλες τις γλώσσες έχω ακούσει να μιλάνε καποιοι από αυτούς. Αν θυμάμαι καλά υπαρχει και ένας μηχανικός Γερμανός παντρεμένος με Ελληνίδα στο team.

Υποθετικά τωρα δεν θα έχεις προβλημα για την εγκατάσταση στο ακριβο αυτοκίνητο σου απο μα εταιρία στη Γερμανία ;
Με δικαίωμα αν δε δουλεύει κάτι σωστα να το αφαιρέσεις ; Μονο που εκει με όλα τα πτυχία και τους εγκαταστατες η εγκατάσταση του PRINS στη καλύτερη θα έφτανε τις 2000 € με ΦΠΑ στο 19% και φόρο παροχής 12 %.
Τα διπλά χρήματα δηλαδη, με τον τριπλάσιο βασικό μισθό.
Οπως λένε κα η Γερμανοί που έπιασα κουβέντα σε μια αντιπροσωπεία μερσεντες που πήγα σήμερα το αμάξι μου έχουμε την χαμηλότερη εργατοωρα στην ευρωπη γιατι πλήρωσα 45 € με ΦΠΑ για μια ώρα ελέγχου όταν στη Γερμανία θα ήθελα 125 € για το ίδιο πράγμα.
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες