Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με το δείκτη δεξαμενής βενζινης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με τον δείχτη δεξαμενής βενζινης

Δημοσίευσηαπό dream21 » Παρ 18 Μαρ, 2011 11:34

υπαρχει περίπτωση να μειώνεται αληθινά λόγο χρήσεις βενζίνης που χρησιμοποιούν τα περισσότερα kit με το που αναβεις την μηχανη πριν γυρίσει αυτοματα σε αέριο?
MERCEDES CLK 200 Μοντελο 05 STEFANELLI ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΑ LPG GAS SYSTEM 4ης ΓΕΝΙΑΣ,ANEY ΛΙΠΑΝTΉΡΑ
ΔΙΑΝΥΘΕΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ LPG ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ : 1390χλμ
dream21

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 18 Μαρ, 2011 20:08

Είναι απόλυτα φυσικό σε διάστημα 1-2 μηνών ο δείκτης της βενζίνης να δείχνει πιο κάτω από τότε που γέμισες, αφού η όποια κατανάλωση υπάρχει κάθε φορά που ξεκινάς, σε σύνολο βγαίνει κάποια λίτρα.
Σε άλλο θέμα έχουμε γράψει πόση κατανάλωση βενζίνης έχουμε πάνω-κάτω από αυτές τις εκκινήσεις, ή για παραμονή στο ρελαντί για πολύ ώρα, χωρίς να ανεβάσουμε καθόλου στροφές (ώστε να γυρίσει σε υγραέριο).
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό taxgas » Σάβ 30 Απρ, 2011 22:20

Απ'οτι φαίνεται όλοι όσοι έχουν γαλλικό Αυτοκίνητο και βάλανε LPG έχουν λανθασμένη ένδειξη κατανάλωσης βενζίνης.
Εγώ έχω ένα C4 1.4 με σύστημα 4ης Γενιάς STEFANELI και μου παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο κι εμένα.
Έπαθα πλάκα την πρώτη φορά που πήγα ταξίδι που νόμιζα ότι θα έμενα στο δρόμο από βενζίνη, αλλά διαπίστωσα ότι μετά από κάποια
ανοιγοκλειματα του κινητήρα η ένδειξη επανερχεται στα πραγματικά επίπεδα.
Λοιπόν μην ανησυχείτε δεν καίει βένζίνη απλά είναι ηλεκτονικός ο τρόπος υπολογισμού καυσίμου και γι αυτό έχει και λανθασμένη ένδειξη.
Citroen C4 1.4 Coupe LPG Stefanelli 4ης Γενιάς με πνέυμονα 28000 Km and counting ...
taxgas

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό NHZ » Κυρ 01 Μάιος, 2011 11:04

Εκεί που ρώτησα εγώ για εγκατάσταση (στη θεσσαλονίκη), ο εγκαταστάτης με ενημέρωσε ότι σε όρισμένα γαλλικά αυτοκίνητα ο δείκτης βενζίνης θα κατεβαίνει ΣΑΝ να καταναλώνεις βενζίνη διότι δεν μετράει τη βενζίνη με φλοτέρ αλλά με βάση πόσο καύσιμο έχει ψεκαστεί. Μου το είπε πριν του πω τι αμάξι έχω όταν τον ρώτησα πιθανά μειονεκτήματα από τη χρήση υγραερίου (οπότε και το θεωρώ προς τιμήν του). Μου είπε ότι διορθώνεται με την τοποθέτηση ενός εξαρτήματος με κόστος 50 ευρώ.

Αυτά άκουσα, αυτά σας γράφω :D
lovato 4ης γενιάς χωρίς λαδιέρα σε Peugeot 307sw
NHZ

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό tsoukoc » Δευτ 09 Μάιος, 2011 13:14

Τελικά έχει βρεθεί κάποια λύση για το πρόβλημα του δείκτη βενζίνης;
Εχθές σε Renault Scenic III και ταξίδι 200 χλμ. ο δείκτης κατέβηκε σαν να λειτουργούσε με βενζίνη. Μέχρι και ένδειξη για χρήση ρεζέρβας λειτούργησε.
Σήμερα το πρωί με το άναμα έδειξε σχεδόν τη στάθμη που είχε πριν 1 εβδομάδα.
Εν τέλη ξέρει κανείς πως λειτουργεί η μέτρηση της στάθμης του ντεπόζιτου, με φλοτέρ ή χωρίς και γιατί δεν δείχνει τη σωστή στάθμη σε κάθε άναμα αλλά αραιά και που;
Renault Scenic III (1,4 TCE)
LPG Prins (VSI, Keihin)
tsoukoc

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Δευτ 09 Μάιος, 2011 15:12

Σε όλα τα renault συμβαίνει αυτό, και τα citroen. Υπάρχει πλακετίτσα που μπαίνει και κάθε φορά που βάζεις μπρος σου δείχνει σωστά την βενζίνη. ;) Εγώ φοράω στο megane μου. Είναι της brc

Ο δείκτης δεν λειτουργεί αποκλιστικά με το φλοτέρ. ¨Οταν βάζεις βενζίνη πέρνει ένδειξη από το φλοτέρ, ΑΛΛΑ μετά υπολογίζει την στάθμη βάση της βενζίνης που ψεκάζει (ή νομίζει ότι ψεκάζει όταν χρησιμοποιείς υγραέριο) γι αυτό και πέφτει ο δείκτης. Η πλακετίτσα αυτό που κάνει είναι να δείνει εντολή να διαβάζει το φλοτέρ κάθε φορά που βάζεις μπρος. Ο δείκτης κατά το ταξίδι θα εξακολουθεί να πέφτει, αλλά όταν σβήσεις και ξαναβάλεις μπρός θα δείχνει σωστά την στάθμη
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό dbotsios » Τρί 10 Μάιος, 2011 15:49

Στο δικό μου αμάξι ο δείκτης δουλεύει κανονικά. Στο trip computer όμως, η αυτονομία μειώνεται κανονικά και αλλάζει μόνο αν βάλω βενζίνη, οπότε ξαναδείχνει και πάλι πόσα χλμ μπορώ να διανύσω με αυτή τη βενζίνη.

Το trip computer δουλεύει με βάση τις εντολές που δίνει ο εγκέφαλος για ψεκαζόμενο όγκο καυσίμου και λειτουργεί αφαιρετικά ως προς την ένδειξη πλήρωσης του ρεζερβουάρ, τη στιγμή που βάζω βενζίνη.
Daihatsu Terios 1.5, LPG Landirenzo
dbotsios

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό tsoukoc » Σάβ 14 Μάιος, 2011 17:56

Σε ερώτησή μου προς την AEB μου απάντησαν ότι δεν ξέρουν κάτι για τη συγκεκριμένη μηχανή και να δοκιμάσω το 392.
http://www.aeb.it/products/emulators/392
Μήπως το έχει δοκιμάσει κάποιος; Στην εγκατάσταση είναι εύκολο;
Renault Scenic III (1,4 TCE)
LPG Prins (VSI, Keihin)
tsoukoc

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό giorgos1 » Κυρ 22 Μάιος, 2011 23:17

odys2008 έγραψε:Σε όλα τα renault συμβαίνει αυτό, και τα citroen. Υπάρχει πλακετίτσα που μπαίνει και κάθε φορά που βάζεις μπρος σου δείχνει σωστά την βενζίνη. ;) Εγώ φοράω στο megane μου. Είναι της brc

Ο δείκτης δεν λειτουργεί αποκλιστικά με το φλοτέρ. ¨Οταν βάζεις βενζίνη πέρνει ένδειξη από το φλοτέρ, ΑΛΛΑ μετά υπολογίζει την στάθμη βάση της βενζίνης που ψεκάζει (ή νομίζει ότι ψεκάζει όταν χρησιμοποιείς υγραέριο) γι αυτό και πέφτει ο δείκτης. Η πλακετίτσα αυτό που κάνει είναι να δείνει εντολή να διαβάζει το φλοτέρ κάθε φορά που βάζεις μπρος. Ο δείκτης κατά το ταξίδι θα εξακολουθεί να πέφτει, αλλά όταν σβήσεις και ξαναβάλεις μπρός θα δείχνει σωστά την στάθμη

Γεια σου φιλε εγω εχω peugeot 307 και εχω βαλει icom jtg .Σημερα εκανα 170 χλμ με υγραεριο ομως η σταθμη της βενζινης επεφτε σαν να εκαιγα βενζινη...... ξερεις αν αυτη η πλακετα μπενει και στο icom ;
giorgos1

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 25 Μάιος, 2011 20:34

Η "πλακέτα", δεν είναι πλακέτα, ένα πλαστικό κουτί (μικρό) με τέσσερα καλώδια, ένα απλό ρελέ περιέχει.

Δεν έχει σχέση με το σύστημα υγραεριοκίνησης που έχει το αμάξι, αλλά έχει σχέση με το ίδιο το αμάξι γιατί οι οδηγίες τοποθέτησης διαφοροποιούνται ανά αυτοκίνητο, σχετικά με το πού ακριβώς σε κάθε αμάξι βρίσκεται το καλώδιο που πρέπει να κόψεις για να παρεμβληθεί το σύστημα αυτό, το οποίο παίρνει σήμα από το κλειδί και ενεργοποιείται όταν μπαίνει το κλειδί αναγκάζοντας τον υπολογιστή του αμαξιού να ξαναδιαβάσει το φλοτέρ επειδή νομίζει οτι άλλαξε η στάθμη δηλαδή βάλαμε βενζίνη (μόνο τότε διαβάζει το φλοτέρ).

Αυτό που κάνει το σύστημα, είναι να διακόπτει το σήμα του φλοτέρ, τόσο απλό είναι.

Για το αμάξι που ρωτάς θα πάρεις το 392.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 67 επισκέπτες