Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

lpg και ferry boat

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

lpg και ferry boat

Δημοσίευσηαπό NHZ » Σάβ 30 Απρ, 2011 21:52

Καλησπέρα σε όλους...εδώ και λίγες μέρες αποφάσισα να τοποθετήσω σύστημα υγραεριοκίνησης. Μιλώντας όμως με φίλους που μένουν στην ιταλία έμαθα ότι απαγορεύεται η είσοδος των υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων σε πλοία και υπόγεια γκαράζ; Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος;

ΥΓ: Έγραψα την απορία μου στα ασφαλιστικά θέματα...προκαταβολικά συγγνώμη αν έπρεπε να τη γράψω σε άλλη ενότητα
lovato 4ης γενιάς χωρίς λαδιέρα σε Peugeot 307sw
NHZ

Δημοσιευσεις: 22

Re: lpg και ferry boat

Δημοσίευσηαπό rebel » Σάβ 30 Απρ, 2011 23:27

Πρωτη φορα το ακουω αυτο......... :shock:
ΚΙΑ Pro-ceed 1.6cc
rebel

Δημοσιευσεις: 123

Δημοσίευσηαπό NHZ » Κυρ 01 Μάιος, 2011 10:57

Το θέμα είναι ότι μου το είπαν 2 άτομα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Το αστείο είναι ότι ο δεύτερος δεν μου το είπε από την αρχή και όταν τον ρώτησα εγώ (υποψιασμένος από τον πρώτο), μου λέει: "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι απαγορεύεται". Το θεωρησε δεδομένο δηλαδή...

Έχω στείλει μήνυμα στη superfast ferries και περιμένω απάντηση...
Πάντως ψάχνοντας λίγο στο ιντερνετ διαπίστωσα ότι υπάρχει κάποια σχετική απαγόρευση...πχ στην αγγλία δεν μπορείς να εισέλθεις σε κάποιο τουνελ (δεν ξέρω αν εννοούν αυτό ου συνδέει αγγλία - γαλλία).

Και για να μην παρεξηγηθώ ή σπείρω τον πανικό, γράφω πράγματα που άκουσα τα οποίο ψάχνω να δω αν αληθεύουν!
NHZ

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 01 Μάιος, 2011 11:52

Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, πλέον, ειδικά στα Super Ferries που τα έχω χρησιμοποιήσει (όταν έκανα τη μετατροπή σε υγραέριο στην Ιταλία). Εγώ τουλάχιστον δεν είχα δει κάποια επισήμανση. Κι άλλωστε υπάρχουν πάντα τα ανοιχτά καταστρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα όχι μόνο για τις νταλίκες και τα τροχόσπιτα, αλλά και για τυχόν υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα. Το μειονέκτημα βέβαια εκεί είναι οτι γεμίζει το αυτοκίνητο αλάτια...
Πάντως, είναι λογικό να υπάρχει ο οποιοσδήποτε φόβος, καθώς ως γνωστόν, το υγραέριο όντας βαρύτερο από τον αέρα, σε περίπτωση που υπάρχει διαρροή σε κλειστό χώρο, καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Σε παλιότερα πλοία και ferry-boats με γκαράζ σε διάφορα "υπόγεια" επίπεδα, με ανεπαρκή εξαερισμό, ναι εκεί υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, αν υπάρξει διαρροή. Ενδεχομένως πάντως να υπάρχουν ανιχνευτές που να ενεργοποιούν κάποιο συναγερμό ή να ανανεώνουν τον αέρα... Το ίδιο ισχύει και σε υπόγεια Parking που δεν έχουν καθόλου καλό εξαερισμό. Καθώς όμως εξαπλώνεται η χρήση του υγραερίου και ταυτόχρονα απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα σ' αυτούς τους χώρους, μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος.
Το θέμα του τσιγάρου με απασχολεί ιδιαίτερα και μου κάνει εντύπωση οτι έχω δει να καπνίζουν ακόμη και μέσα σε υπόγειο συνεργείο (με σχετικά καλό εξαερισμό) πάνω από αυτοκίνητο με υγραέριο...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 01 Μάιος, 2011 12:29

dti έγραψε:Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, πλέον, ειδικά στα Super Ferries που τα έχω χρησιμοποιήσει (όταν έκανα τη μετατροπή σε υγραέριο στην Ιταλία). Εγώ τουλάχιστον δεν είχα δει κάποια επισήμανση. Κι άλλωστε υπάρχουν πάντα τα ανοιχτά καταστρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα όχι μόνο για τις νταλίκες και τα τροχόσπιτα, αλλά και για τυχόν υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα. Το μειονέκτημα βέβαια εκεί είναι οτι γεμίζει το αυτοκίνητο αλάτια...
Πάντως, είναι λογικό να υπάρχει ο οποιοσδήποτε φόβος, καθώς ως γνωστόν, το υγραέριο όντας βαρύτερο από τον αέρα, σε περίπτωση που υπάρχει διαρροή σε κλειστό χώρο, καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Σε παλιότερα πλοία και ferry-boats με γκαράζ σε διάφορα "υπόγεια" επίπεδα, με ανεπαρκή εξαερισμό, ναι εκεί υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, αν υπάρξει διαρροή. Ενδεχομένως πάντως να υπάρχουν ανιχνευτές που να ενεργοποιούν κάποιο συναγερμό ή να ανανεώνουν τον αέρα... Το ίδιο ισχύει και σε υπόγεια Parking που δεν έχουν καθόλου καλό εξαερισμό. Καθώς όμως εξαπλώνεται η χρήση του υγραερίου και ταυτόχρονα απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα σ' αυτούς τους χώρους, μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος.
Το θέμα του τσιγάρου με απασχολεί ιδιαίτερα και μου κάνει εντύπωση οτι έχω δει να καπνίζουν ακόμη και μέσα σε υπόγειο συνεργείο (με σχετικά καλό εξαερισμό) πάνω από αυτοκίνητο με υγραέριο...

Λογο δουλειας ξερω οτι οντως υπαρχει περιορισμος στην μεταφορα lpg με πλοια, οπως αναφερει και ο dti, αλλα οταν προκειται για φυαλες ή βυτια μεταφορας. Για το αν υπαρχει περιορισμος και στα υγραεριοκινητα ι.χ. (που δε το νομιζω...τουλαχιστον στην ελλαδα μεχρι στιγμης)μονο το συγκοινωνιων θα ξερει σιγουρα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Κυρ 01 Μάιος, 2011 13:25

Νομικοι περιορισμοι δεν υπαρχουν για την σταθμευση υγραεριοκινητων αυτοκινητων σε υπογεια parking, ferry κλπ, χωρις ομως αυτο να αποκλειει ενα υπογειο Parking ή μια πλοιοκτητρια εταιρεια να απαγορευει με δικους της κανονες την αποθηκευση - μεταφορα αυτων.
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό NHZ » Κυρ 01 Μάιος, 2011 16:04

LPGhostWriter έγραψε:Νομικοι περιορισμοι δεν υπαρχουν για την σταθμευση υγραεριοκινητων αυτοκινητων σε υπογεια parking, ferry κλπ, χωρις ομως αυτο να αποκλειει ενα υπογειο Parking ή μια πλοιοκτητρια εταιρεια να απαγορευει με δικους της κανονες την αποθηκευση - μεταφορα αυτων.

Αυτό υπάρχει κάπου γραμμένο ώστε να το τυπώσω και να το έχω μαζί μου; Πάντως, κρίνοντας από τα 2 τελευταία χρόνια που ταξίδεψα στην Ιταλία με το αυτοκίνητο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν ζήτησε να δει την άδεια του αυτοκινήτου...εκτός αν έχουν τόοοοσο εκπαιδευμένο μάτι και κοιτάζουν το στόμιο πλήρωσης υγραερίου...
NHZ

Δημοσίευσηαπό NHZ » Δευτ 16 Μάιος, 2011 23:27

Λοιπόν, επικοινωνησα με τη superfast ferries και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί φυσικά να το αναγράφει η άδεια. Προφανώς εννοούν να είναι νόμιμη η μετατροπή (σε περίπτωση που το κοιτάξουν).
NHZ

Δημοσίευσηαπό NHZ » Τετ 06 Ιούλ, 2011 22:24

To ταξίδι έγινε και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα... Όχι ότι το κοίταξε κανείς, εδώ ταυτότητα δεν είδαν για να μπούμε στο πλοίο.

ΥΓ: Πάντως, το υγραέριο στην Ιταλία δεν εμφανισε κάποια διαφορά σε σχέση με το ελληνικό (απόδοση, αυτονομία) εκτός από το γεγονός ότι ο δείκτης θερμοκρασίας έμενε καρφωμένος στο 90 και όχι στο 90+ όμως στην Ελλάδα μερικές φορές (με την ίδια εξωτερική θερμοκρασία εννοείται).
NHZ

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 06 Ιούλ, 2011 22:42

NHZ έγραψε: To ταξίδι έγινε και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα...

Και γιατι να υπαρξει αλλωστε.

NHZ έγραψε: Όχι ότι το κοίταξε κανείς, εδώ ταυτότητα δεν είδαν για να μπούμε στο πλοίο.

Να υποθεσω οτι δεν εισαι και πολυ μελαμψός... Αν ησουν, οχι μονο ταυτοτητα θα σου ζητουσαν αλλα θα επεφταν πανω σου σαν τις μυγες.. :lol: :lol: :lol:

NHZ έγραψε:ΥΓ: Πάντως, το υγραέριο στην Ιταλία δεν εμφανισε κάποια διαφορά σε σχέση με το ελληνικό (απόδοση, αυτονομία) εκτός από το γεγονός ότι ο δείκτης θερμοκρασίας έμενε καρφωμένος στο 90 και όχι στο 90+ όμως στην Ελλάδα μερικές φορές (με την ίδια εξωτερική θερμοκρασία εννοείται).

Και το πιο πιθανο ετσι πρεπει να ειναι γιατι ειχε αναφερθει κατα καιρους οτι ειναι...''πιο σβελτο''...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες