Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό kostasbmw » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 10:15

μηπως ξερει κανεις που ειναι η φυσα για το obd se bmw x3 na να κανω μια δοκιμη με ενος φιλου ελμ 327

ευχ
kostasbmw

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 18:25

kostasbmw έγραψε:μηπως ξερει κανεις που ειναι η φυσα για το obd se bmw x3 na να κανω μια δοκιμη με ενος φιλου ελμ 327

ευχ

Ανοιγοντας την πορτα του οδηγου υπαρχει ενα πορτακι αριστερα στην εμπρος πλευρα.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό kostasbmw » Τρί 04 Δεκ, 2012 15:00

BOURTZI έγραψε:
kostasbmw έγραψε:μηπως ξερει κανεις που ειναι η φυσα για το obd se bmw x3 na να κανω μια δοκιμη με ενος φιλου ελμ 327

ευχ

Ανοιγοντας την πορτα του οδηγου υπαρχει ενα πορτακι αριστερα στην εμπρος πλευρα.

ευχαριστω

το εντοπισα το ριμαδι αλλα εχει και πλαστικο καλλυμα και προβληματιστηκα
kostasbmw

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 07 Δεκ, 2012 02:49

Το βγάζεις εύκολα απλά τράβατο
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Παρ 07 Δεκ, 2012 22:49

Σήμερα δοκιμάσαμε το εν λόγω πρόγραμμα σε δύο αυτοκίνητα, ένα Citroen C4 (1.6) και λειτούργησε αμέσως και σε μία Lybra 1.8 όπου δεν λειτούργησε καθόλου.
Βασικά στο δεύτερο δεν μπορούσε να βρεθεί πρωτόκολλο επικοινωνίας και συνεχώς έψαχνε. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι KWP2000 ή ISO-14230 δεν πρέπει να είδα στο scan, αν και σε μερικά έγραφε μόνο νούμερα όπως protocol 3 κ.ο.κ

Έχει κάποιος σύνδεσμο του κατασκευαστή με λίστα υποστηριζόμενων πρωτοκόλλων, γιατί το OBD2 compliant δεν μου λέει και τίποτα, εφαρμόστηκε από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές κατά το δοκούν και αναλόγως του κάθε μοντέλου και του ψεκασμού που "φόραγε"...
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Σάβ 08 Δεκ, 2012 08:36

Τα προτοκολλα επικοινωνιας ειναι 5 και ειναι τα ISO*******.Εαν το interface τα υποστηριζει το μονο που εχουμε να κανουμε εμεις σε περιπτωση που μας γραφει ασυμβατοτητα ειναι να δοκιμαζουμε τις ταχυτητες (bits ανα δευτ/το)η αλλιως BAUD.Ορισμενα προγραμματα το κανουν μονα τους.
Βεβαια υπαρχουν και αυτοκινητα με δικα τους προτοκολλα μονο για συγκεκριμενες ημερομηνιες κατασκευης και σε ορισμενες μαρκες.
Για να μπεις σε lancia και να επεμβεις στην λειτουργια του εγκεφαλου(οχι μονο να δεις) χρειαζεσαι συγκεκριμενο software (FICOM).
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Σάβ 08 Δεκ, 2012 18:00

Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, επικοινωνία με την ΚΜΕ, έχω επιτύχει με το άριστο πρόγραμμα για Fiat Gruppo, MutiEcuScan (info, errors, parameteres & actuators). Το MultiEcuScan λειτουργεί σε περιβάλλον Windows και έχει και μια έκδοση mobile για περιβάλλον win CE & win mobile.

Σε περιβάλλον android είναι το θέμα το τι μπορεί να βρεθεί και ειδικά στο Torque λογισμικό, το οποίο από όσες android εφαρμογές έχω δει, πρέπει να είναι η πληρέστερη τόσο σε λειτουργία όσο και σε γραφικά. Σήμερα έψαξα στο φόρουμ του και είδα ότι η ομάδα διαχείρισης του λογισμικού, σε όσα παρόμοια ερωτήματα τους έχουν τεθεί, απαντάει ότι πρωτίστως πρέπει η διαχείριση του αυτοκινήτου να είναι συμβατή με OBD2.

Όπως προέγραψα, αυτό δεν μου λέει κάτι το συγκεκριμένο, γιατί εάν είμασταν στις ΗΠΑ, το OBD2 εφαρμόστηκε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο και είμαι σίγουρος ότι οι εκεί αυτοκινητοβιομηχανίες προσαρμόστηκαν αμέσως.
Στην Ευρώπη γνωρίζω, ότι το θέμα έχει μπλεχτεί με τα euro 2/3/4 κ.ο.κ και υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ OBD και EOBD, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι σε αυτοκίνητα εκεί τριγύρω στο 2000, γίνεται πανικός με τα πρωτόκολλα OBD.

To Torque από λίγο που το είδα την ώρα που έψαχνε στο αυτόματο για να συνδεθεί με τη Lybra '00, έψαχνε με τα περισσότερα πρωτόκολλα σε αριθμό σε σχέση με άλλες εφαρμογές android. Γνωρίζω καλά ότι το MultiEcuScan επικοινωνεί με το αυτοκίνητο μέσω KWP2000 πρωτοκόλλου, για αυτό και ρώτησα εξ' αρχής εάν έχουμε σύνδεσμο με τα πρωτόκολλα που μπορεί να επικοινωνήσει το Torque.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Re: Απ: Torque + ODB2 BT : Σύστημα Παρακολούθησης Απόδοσης

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Τρί 11 Δεκ, 2012 17:13

Στο δικό μου αυτοκίνητο οι διαθέσιμοι αισθητήρες είναι οι παρακάτω.

Εικόνα

Θεωρείτε ότι είναι λίγοι η αρκετοί ? Υπάρχουν άλλοι σημαντικοί που λείπουν ?

Sent from my Galaxy Note 2 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό kostmatin » Τρί 11 Δεκ, 2012 18:05

MeddlingMageGR έγραψε:Στο δικό μου αυτοκίνητο οι διαθέσιμοι αισθητήρες είναι οι παρακάτω.

Εικόνα

Αυτους σε γενικες γραμμες βγαζει και στο δικο μου.Αυτα που λειπουν και θα ηταν πολυ χρησιμα για το υγραεριο κατα την γνωμη μου ειναι η θερμοκρασια λαδιου και η θερμοκρασια καυσαεριων.Υπαρχουν σαν αισθητηρες στο προγραμμα αλλα η ecu του focus μου δεν τα υποστηριζει.Υπαρχει ενα βιντεο στο youtube με ενα seat leon που σ'αυτο τα υποστηριζει.
kostmatin

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τετ 12 Δεκ, 2012 08:57

MeddlingMageGR έγραψε:Στο δικό μου αυτοκίνητο οι διαθέσιμοι αισθητήρες είναι οι παρακάτω.

Εικόνα

Για καποιον που δεν θελει να πειραξει κατι αλλα μονο να δει,καλο ειναι!
Αν ομως το θελεις για να ελεγξεις το υγραεριο γιατι δεν βαζεις το προγραμμα της εταιριας υγραεριου που εχεις τοποθετησει ετσι ωστε να μπορεις να ρυθμιζεις κιολας?
Με λιγη εξασκηση και λιγες,μα πολυ λιγες συμβουλες μπορεις να ρυθμιζεις αποδοση και οικονομια μονος σου και οποτε θελεις.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 18 επισκέπτες