gxalk1970 έγραψε:Ρε παιδιά καλησπέρα. Υστερα απο 2 και , χρόνια που έχω το σύστημα με μετρήσεις σε κάθε γέμισμα και για περίπου 40.000 Χμ είχα δει ότι είχα αυτονομία μέχρι το "μπιπ μπιπ" στα 330 Χμ. Στα 3 τελευταία όμως γεμίσματα φτάνω τα 420 Χμ για τα ίδια λίτρα γεμίσματος. Οχι ότι με χαλάει αλλά σκέφτομαι το τι μπορεί να έγινε.
Οι αλλαγές που έκανα πριν την απροσδόκητα καλή αυτή εξέλιξη ήταν ότι άλλαξα το φιλτράκι, και εγκατέστησα την "γνωστή " ηλεκτρονική λαδιέρα. Λέτε να επηρεάστηκε απ'αυτά? (επίσης μου γυρνάει το πρωί απο την βενζίνα και γρηγορότερα μιας και το κοίταξα και αυτό!!! λαμπάκια , κωδικοί, βλάβες δεν ξέρω τι είναι μέχρι τώρα.)
giorgos3924 έγραψε:gxalk1970 έγραψε:Ρε παιδιά καλησπέρα. Υστερα απο 2 και , χρόνια που έχω το σύστημα με μετρήσεις σε κάθε γέμισμα και για περίπου 40.000 Χμ είχα δει ότι είχα αυτονομία μέχρι το "μπιπ μπιπ" στα 330 Χμ. Στα 3 τελευταία όμως γεμίσματα φτάνω τα 420 Χμ για τα ίδια λίτρα γεμίσματος. Οχι ότι με χαλάει αλλά σκέφτομαι το τι μπορεί να έγινε.
Οι αλλαγές που έκανα πριν την απροσδόκητα καλή αυτή εξέλιξη ήταν ότι άλλαξα το φιλτράκι, και εγκατέστησα την "γνωστή " ηλεκτρονική λαδιέρα. Λέτε να επηρεάστηκε απ'αυτά? (επίσης μου γυρνάει το πρωί απο την βενζίνα και γρηγορότερα μιας και το κοίταξα και αυτό!!! λαμπάκια , κωδικοί, βλάβες δεν ξέρω τι είναι μέχρι τώρα.)
Ηλεκτρονική λαδιέρα εννοείς αυτήν που ψεκάζει ξεχωριστά σε κάθε κύλινδρο και όχι την απλή που απλά στάζει;
Αν είχες πλούσιο καύσιμο για να ψύχεται ο κινητήρας τότε μπορεί με τη λαδιέρα να εξισοροποιήθηκε η κατανάλωση λόγω ψύξης από τη λαδιέρα.
Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει έτσι αυτόματα μόνο του.
Ας απαντήσουν οι ειδικοί!![]()
Ίσως είναι καλύτερο το μείγμα.
giorgos3924 έγραψε:τί κόστος έχει αυτή η λαδιέρα;
labros έγραψε:Αυτή η λαδιέρα έχει κόστος περίπου 300 ευρώ (flashlube) και έχει τα πλεονεκτήματα που ανέφερε ο φίλος ως προς την προστασία του κινητήρα. Την έχω και εγώ στο δικό μου αμάξι. Πάντως μείωση στην κατανάλωση δεν κάνει. 50 ml στα περίπου 50 lt καυσίμου και να μειώνει την κατανάλωση θα ισοδυναμούσε με θαύμα. Τέτοια μείωση επιτυγχάνεις μόνο με πιο ήρεμη οδήγηση και όχι με κάποιο πρόσθετο. Μάλον με τις αυξήσεις των καυσίμων που είχαμε έγινε το πόδι του φίλου πιο ελαφρύ, χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας για να μην παρεξηγούμαι.
Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 24 επισκέπτες
|
|
|