Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μειωμένη κατανάλωση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Μειωμένη κατανάλωση

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 28 Νοέμ, 2011 17:41

Τις προηγουμενες φορες που επισκέφτηκα το πρατηριο εβαζα λιγα λιτρα. Τωρα που εκανα μια βολτα και περνουσα απο τον φαρμακη στο Λουρο, σταματησα και φουλαρα σχεδον απο αδειος. Με αυτο το γεμισμα μπορω να πω με σιγουρια πλεον οτι θα μου βγαλει παραπανω χλμ, σε σχεση με το καλοκαιρι. Υπολογιζω αν και ειναι νωρις, οτι θα με βγαλει 50 με 70 χλμ παραπανω σιγουρα ...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τετ 30 Νοέμ, 2011 13:02

μια ερωτηση ασχετη!ειναι καλο να αφηνουμε την σταθμη τοσο χαμηλα μεχρι να μεινουμε απο υγραεριο?θελω να πω την ωρα που κανει κοψιμο το αμαξι και μας πεταει απο βενζινη σε υγραεριο λογο αδιασματος της φιαλης δεν ειναι επικυνδυνο να γινει ζημια στον κινητηρα? :-?
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 30 Νοέμ, 2011 16:13

Η δεξαμενή πάντα κρατά λίγο υγραέριο (με χαμηλότερη πίεση). Ένα σωστά ρυθμισμένο σύστημα ποτέ δεν αφήνει τον κινητήρα να "στεγνώσει" και η μετάβαση από το υγραέριο στη βενζίνη πρέπει να είναι αυτόματη και αστραπιαία μόλις πέσει η πίεση (γι αυτό λένε οτι η αντλία της βενζίνης δουλεύει πάντα ώστε να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, οπότε καλό είναι να έχουμε ποσότητα βενζίνης στο ρεζερβουάρ τουλάχιστον μεταξύ 1/4 και 1/2).
Προσωπικά γεμίζω Super Αμόλυβδη μόλις πλησιάσει στο 1/2 κι έτσι μειώνω τις πιθανότητες να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αντλία βενζίνης λόγω υγροποίησης του αέρα που παραμένει για μεγάλο διάστημα στο μισοάδειο ρεζερβουάρ.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό gxalk1970 » Πέμ 06 Δεκ, 2012 21:16

Ρε παιδιά καλησπέρα. Υστερα απο 2 και , χρόνια που έχω το σύστημα με μετρήσεις σε κάθε γέμισμα και για περίπου 40.000 Χμ είχα δει ότι είχα αυτονομία μέχρι το "μπιπ μπιπ" στα 330 Χμ. Στα 3 τελευταία όμως γεμίσματα φτάνω τα 420 Χμ για τα ίδια λίτρα γεμίσματος. Οχι ότι με χαλάει αλλά σκέφτομαι το τι μπορεί να έγινε.
Οι αλλαγές που έκανα πριν την απροσδόκητα καλή αυτή εξέλιξη ήταν ότι άλλαξα το φιλτράκι, και εγκατέστησα την "γνωστή " ηλεκτρονική λαδιέρα. Λέτε να επηρεάστηκε απ'αυτά? (επίσης μου γυρνάει το πρωί απο την βενζίνα και γρηγορότερα μιας και το κοίταξα και αυτό!!! λαμπάκια , κωδικοί, βλάβες δεν ξέρω τι είναι μέχρι τώρα.)
gxalk1970

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 07 Δεκ, 2012 09:30

gxalk1970 έγραψε:Ρε παιδιά καλησπέρα. Υστερα απο 2 και , χρόνια που έχω το σύστημα με μετρήσεις σε κάθε γέμισμα και για περίπου 40.000 Χμ είχα δει ότι είχα αυτονομία μέχρι το "μπιπ μπιπ" στα 330 Χμ. Στα 3 τελευταία όμως γεμίσματα φτάνω τα 420 Χμ για τα ίδια λίτρα γεμίσματος. Οχι ότι με χαλάει αλλά σκέφτομαι το τι μπορεί να έγινε.
Οι αλλαγές που έκανα πριν την απροσδόκητα καλή αυτή εξέλιξη ήταν ότι άλλαξα το φιλτράκι, και εγκατέστησα την "γνωστή " ηλεκτρονική λαδιέρα. Λέτε να επηρεάστηκε απ'αυτά? (επίσης μου γυρνάει το πρωί απο την βενζίνα και γρηγορότερα μιας και το κοίταξα και αυτό!!! λαμπάκια , κωδικοί, βλάβες δεν ξέρω τι είναι μέχρι τώρα.)

Ηλεκτρονική λαδιέρα εννοείς αυτήν που ψεκάζει ξεχωριστά σε κάθε κύλινδρο και όχι την απλή που απλά στάζει;
Αν είχες πλούσιο καύσιμο για να ψύχεται ο κινητήρας τότε μπορεί με τη λαδιέρα να εξισοροποιήθηκε η κατανάλωση λόγω ψύξης από τη λαδιέρα.
Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει έτσι αυτόματα μόνο του.
Ας απαντήσουν οι ειδικοί! :)
Ίσως είναι καλύτερο το μείγμα.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gxalk1970 » Παρ 07 Δεκ, 2012 20:30

giorgos3924 έγραψε:
gxalk1970 έγραψε:Ρε παιδιά καλησπέρα. Υστερα απο 2 και , χρόνια που έχω το σύστημα με μετρήσεις σε κάθε γέμισμα και για περίπου 40.000 Χμ είχα δει ότι είχα αυτονομία μέχρι το "μπιπ μπιπ" στα 330 Χμ. Στα 3 τελευταία όμως γεμίσματα φτάνω τα 420 Χμ για τα ίδια λίτρα γεμίσματος. Οχι ότι με χαλάει αλλά σκέφτομαι το τι μπορεί να έγινε.

Ηλεκτρονική λαδιέρα εννοείς αυτήν που ψεκάζει ξεχωριστά σε κάθε κύλινδρο και όχι την απλή που απλά στάζει;
Αν είχες πλούσιο καύσιμο για να ψύχεται ο κινητήρας τότε μπορεί με τη λαδιέρα να εξισοροποιήθηκε η κατανάλωση λόγω ψύξης από τη λαδιέρα.
Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει έτσι αυτόματα μόνο του.
Ας απαντήσουν οι ειδικοί! :)
Ίσως είναι καλύτερο το μείγμα.

λέγοντας "ηλεκτρονική" εννοώ αυτή που παίρνοντας εντολή απο την ECU του υγραερίου ψεκάζει στην πολλαπλή εισαγωγής ποσότητα λαδιού αναλόγως το φορτίο και τις στροφές του κινητήρα με μέσο όρο περίπου 50 ml αν 50 lt υγραερίου. Σήμερα πάλι που γέμισα πάντως επιπεβαιβεώνεται η μείωση στο περίπου 1 lt υγραερίου ανα 100 km. Καμιά άποψη?
gxalk1970

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 07 Δεκ, 2012 21:15

τί κόστος έχει αυτή η λαδιέρα;
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 07 Δεκ, 2012 21:54

Αυτή η λαδιέρα έχει κόστος περίπου 300 ευρώ (flashlube) και έχει τα πλεονεκτήματα που ανέφερε ο φίλος ως προς την προστασία του κινητήρα. Την έχω και εγώ στο δικό μου αμάξι. Πάντως μείωση στην κατανάλωση δεν κάνει. 50 ml στα περίπου 50 lt καυσίμου και να μειώνει την κατανάλωση θα ισοδυναμούσε με θαύμα. Τέτοια μείωση επιτυγχάνεις μόνο με πιο ήρεμη οδήγηση και όχι με κάποιο πρόσθετο. Μάλον με τις αυξήσεις των καυσίμων που είχαμε έγινε το πόδι του φίλου πιο ελαφρύ, χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας για να μην παρεξηγούμαι.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό gxalk1970 » Παρ 07 Δεκ, 2012 21:56

giorgos3924 έγραψε:τί κόστος έχει αυτή η λαδιέρα;

Κανα 200αρι απ'οτι θυμάμαι μαζί με την τοποθέτηση και ένα μπουκάλι λαδιού δώρο. Αν ενδιαφέρεσαι ψάξε στο νετ έχει πολύ πράμα για την flashlube. Nα τόξερα για την οικονομία να την έβαζα απ'την αρχή γαμώτο....Κανας ειδικός?????
gxalk1970

Δημοσίευσηαπό gxalk1970 » Παρ 07 Δεκ, 2012 22:07

labros έγραψε:Αυτή η λαδιέρα έχει κόστος περίπου 300 ευρώ (flashlube) και έχει τα πλεονεκτήματα που ανέφερε ο φίλος ως προς την προστασία του κινητήρα. Την έχω και εγώ στο δικό μου αμάξι. Πάντως μείωση στην κατανάλωση δεν κάνει. 50 ml στα περίπου 50 lt καυσίμου και να μειώνει την κατανάλωση θα ισοδυναμούσε με θαύμα. Τέτοια μείωση επιτυγχάνεις μόνο με πιο ήρεμη οδήγηση και όχι με κάποιο πρόσθετο. Μάλον με τις αυξήσεις των καυσίμων που είχαμε έγινε το πόδι του φίλου πιο ελαφρύ, χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας για να μην παρεξηγούμαι.

Αν δεν ήμουν σίγουρος, δεν θα έγραφα-ρώταγα τίποτα. Η οδήγηση μου είναι η ίδια καθώς και οι διαδρομές που κάνω είναι οι ίδιες. Είμαι σίγουρος για την μείωση 100%. Σήμερα πάλι που γέμισα 49 lt gaz είδα απο 12,5λτ/100 που είχα 2 χρόνια ,επεσα στα 11,6/100 .Θαύμα ξεθαύμα τι να πω!!!
gxalk1970

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 24 επισκέπτες